- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Újhagymát, borsót, salátát, karalábét, paprikát, paradicsomot, uborkát, cukkinit, padlizsánt.
Meg van eper, málna, szeder, cseresznye, meggy, alma, füge. A körtefák és az őszibarack még most fog termőre fordulni.
És persze van kis fűszerkert mindenféle mediterrán fűszernövénnyel -
Apollyon
Korrektor
Növényi fehérjét sosem számolok, húsokból bőven megvan ami kell. A gyümölcsöket frissen eszem, néha becsúszik a fekete szeder is, de azt csak ritkábban veszek, mert ilyenkor túl édes, és úgy szeretem ha savanyú. ;D
Fagyasztottból csak a brokkoli megy és a karfiol (meg néha borsó), mert előbbi úgy sokkal olcsóbb, de valszeg át fogok állni a frissre inkább, csak fáj néha pucolgatni. -
aelod
veterán
-
Woodslave
félisten
Nem valószínű hogy bárki emiatt kezdene. Egyrészt a trt mint kifejezést arra értjük amikor orvosilag igazolt alacsony teszto szintre az életminőség javítása céljából receptre patikabol megvásárolható tesztoszteron készítmény használ vki.
Itthon ez annyira nem jellemző. Ha tényleg alacsony a teszto uro vagy andrologus lehet ír fel de inkább krémet. Talán egyetlen egy patikai teszto injekció van itthon lehet az is csak Németországból rendelésre.
Kb olyan mintha pajzsmirigy alulműködésre hormon szedést hasonlítanánk diétához szedett pajzsmirigy hormonnal...
Ha vki teremben dealertol vesz de alacsony dózist használ az nem trt
De nem ilyenre gondoltam hanem mint a kreatin csak tényleg kox szerű hatása lenne nulla mellékhatással
-
Maximum1
őstag
+ aelod
Terembe jártam 20 évig, 16-ot letagadhatok simán, de meguntam hogy mindig be vagyok durranva és gyorsan fáradok, így váltottam országuti bringára és futásra, terembe már csak néha járok, inkább otthoni súlyzózás van.
Kreatint mindennap 5g-ot fogyasztok + szoktam belerakni a kulacsomba is, és ha jó az anyag akkor edzésközben jön egy kis bedurranás, na ez nincs a gymbeam-esel, még csak meg sem f@sat ha emelem a grammokat. -
m3ss
veterán
-
aelod
veterán
Az izomrost típusa teljesen mindegy.
PMID: 32342648ha megis neki van igaza, es 3x olyan gyakran tud edzeni arra a bizonyos izomcsoportra, akkor hipertrofia szempontjabol az optimalisabb lesz, nem?
Az az optimális mennyiség amitől fejlődni tudsz. Ez mindenkinél változó lehet itt meg főleg ha használ is valamit hozzá.
-
aelod
veterán
mike is ezt magyarazza, hogy pl vadli legtobb embernel type 1 izomrost, mert folyamatosan hasznalod, es igy alakult ki, lehet gyakran edzeni
Ez egy általános bs. Honnan tudja? Csinált egy nagy merítésű izom biopsziát? Nem.Amúgy javarészt 50-50 a slow és fast twich izomrostok aránya. De ez nem befolyásoló tényező egyik izomnál sem hipertrófia szempontjából.
latom hogy mi az amiben a masodik sorozatra gyengulok, mi az amiben nem.
Valójában minden további sorozatnál kevesebb motoros egységet bírsz munkára mint a korábbiaknál és minden hozzáadott sorozattal csak növeled a CNS-t ami gátolja/ nehezíti az izmosodást.most 2x25 kg x 12-nel tartok bolgar guggolasban
Korábban egy darab 50 kilóssal csináltam és mivel nincs nagyobb kézi súlyzó így én is párossal nyomom. Legutóbb 35-ösökkel csináltam 10-et lábanként.kivancsi vagyok hol tartanek eroben most rendes guggolasnal
Ha kíváncsi vagy teszteld le.
-
aelod
veterán
Egy de egy idő után a központi idegrendszeri fáradság egyre csak nő és ez befolyásolja majd a későbbi hipertrófiát. Tudom mert nagyon régen még heti 5x edzettem fizikai munka mellett és kb olyan fáradt voltam melóban, hogy ha leültem azonnal elaludtam...
de hogy a fenebe regeneralodik naturalban?
Úgy, hogy nem az -
Woodslave
félisten
igen ahogy írtam valszeg a kemény edzés (most tök mindegy hogy tényleges bukás vagy csak nehéz utolsó ismétlések) hosszú időn keresztül táplálkozással megfelelően megtámogatva a kulcs a többi nüansz, lehet hogy az éppen elérhető genetikai határodat (nem abszolút értelemben, hanem ami a tényleges és fenntartható életformáddal) kicsit hamarabb eléred x edzéssel mint y-al de 10 év távlatából teljesen mindegy.
Én személy szerint fentieket látom a teremben a fiatal srácoknál. Nyilván több tényező sem optimális, de olyan őrült nagy fejlődést egyiknél se látok pedig minden okos szerint az első évben a legnagyobb a fejlődés, de ezek kb ugyanúgy néznek ki, vagy legalábbis nem esik le az állam hogy mekkorát fejlődtek, de nagy részüknél az utolsó ismétlés kb olyan erőbedobással történik mint az első, ha meg nem akkor meg teljes testes gyakorlattá változik.
-
aelod
veterán
lehet tokmind1 az intenzitas, edzesgyakorisag se szamit. meg az ismetlesszam se, errol is volt tanulmany amugy hogy 5-30 repig barmi jo hipertrofiara, nincs kozottuk szignifikans kulonbseg.
Nagyon nem mindegy.es klikk kell nekik ezert minden sz*rrol videot csinalnak ha kell ha nem.
Insta influencereket nem követek pontosan ezért.
-
JoolsNOS
veterán
Nekem pl szar a térdem, de eröltetem a lábedzést kb másfél éve. Azóta láthatóan izmosabb lett, és kevésbé fáj. Régebben sokszor cipőfűzésből alig tudtam felállni, most 80 kilóval azért megy 3* 8-10.
De a lényeg amiért pont neked válaszoltam:"en latatlanul inkabb azt mondanam min helyett max vizszintes"
Ha nekem meg kell állnom vízszintnél akkor fáj a térdem nagyon. De ha lemegyek "tökig" akkor nincs gond. -
attiati
veterán
-
-
scdlsc
senior tag
"lidl-os cottage cheese-ben csak 12g feherje van, eredeti receptben majdnem dupla ennyit latok"
FYI: 100 g-ban van 12, a doboz pedig 200 g-os.Amúgy a cottage cheese nálam nagy kedvenc. A Lidl féle kicsit krémesebb, az Aldiban kapható rögösebb, és van a Sparban Philadelphia, ami szerintem a legfinomabb, cserébe ez a legdrágább.
-
-
-
tisn
addikt
-
Ogard
tag
Minél öregebb vagy annál kisebb az elvi max. Amikor negyven voltam még 188 -volt. Vicces lesz majd nézni a grafikont 70 évesen ha 158- lesz a max.
A vizsgálat sima sportorvosi volt (vitorlázom, minden évben kell a vizsgálat a versenyengedélyhez) ott mondtam a dokinak, hogy ezt akarom csinálni és leokézta.
Igazából nem nyomok semmit annyira komolyan, hogy terheléses vizsgálatra lenne szükségem, de azért persze kíváncsiságból fontolgatom, hogy elmegyek egyre.Én is néztem egyébként hogy milyen app válthatja majd le ezt a moov-ot, mert félek, ennél amit én használok előbb utóbb lekapcsolják a szervereket, nem mélyedtem nagyon el benne, de úgy látom a polar flow nevű app tud ilyeneket.
Ha kénytelen leszek váltani, akkor ezt a szenzort fogom megvenni:
https://www.polar.com/en/sensors/oh1-optical-heart-rate-sensor?sku=92074855
(De én úszáshoz is akarom majd használni, azért ezt néztem ki.) -
Ogard
tag
Tájékozódási pontnak Idemásolom az app által alapból javasolt kezdő, középhaladó és haladó programokat:
középhaladó:
haladó:
Érdemes tényleg fokozatosan kezdeni, az első két pihenő szakaszban még könnyen visszamegy a második zónába a pulzus, de a negyedik ötödik kőr után már kevésbé, és az a cél, hogy ott is meglegyen a minél nagyobb dinamika.
-
Ogard
tag
Nekem elvileg a 178 a maximum. (50 éves vagyok.) A piros vonal a zone 2 teteje. A cél, hogy a terhelési szakaszban a 4-5 zóna határán legyen a pulzus, a pihenő szakaszban pedig minél lejjebb menjen, ideális, ha eléri a 2 zóna tetejét közepét.
Nem a minél magasabb terhekési pulzus a lényeg, ha túl sokat vagyok az 5. zónában szokott szólni, hogy vegyek vissza. A cél inkább a minél nagyobb dinamika.Azt még fontos ideírni, hogy senki ne vágjon ilyen edzésbe szívvizsgálat nélkül, aki biztosan egészséges, az nyomhatja, de bármilyen diagnosztizálatlan szívprobléma esetén van infarktus kockázat.
Én egyébként súlyozáskor (kézisúlyzó) is viselem a pántot, szettek között mindig megvárom, hogy visszaérjen a pulzusom a 2 zóna tetejére, így nem kell pihenőidőt számolni. -
m3ss
veterán
ennyire most nem merulok el benne, megprobalom valahogy kb-ra beloni hogy ne menjek 90% fole se, es pihenesi szakasznal vegig ugyanaz a tempo legyen de ne essen 65% ala
valszeg ez a 4 perc sok lesz kezdetnek igy is, nem fog menni vegig.
meglatjuk.persze ugy is veszek egy pantot hamarosan, lehet olyat nezek amihez van ilyesmi edzesterv. nem nezted vo2 max mutatod mennyit javult amiota csinalod?
-
Ogard
tag
VO2 max - pár éve csinálom, egy ma már sajnos nem fogalmazott Moov Sweat nevű homlokpántos szenzort és appot használok hozzá.
Komoly interval programot tud az app, a lényeg a fokozatosság volt, előbb öt percig be kell melegíteni, a második zóna felső határán, aztán jöhet maga az interval, kezdetben
5 x fél perces 4.-5.zonás terhelés másfél perces lazitásról indult a program, a cél nem csak az, hogy a fél perc alatt minél jobban kihajtsd magad, hanem az is, hogy utána a másfél perc alatt lehetőleg visszakerülj a 2 zónába. Minél többet csökken a laza szakasz alatt a pulzusod annál jobb.
Amikor már gond nélkül visszakerülsz a 2 zóna tetejére az 5. alkalom után is, lehet növelni az intenzív szakaszt hosszát és rövidíteni a pihenő szakaszt. 1:3 arányból 1:1 ig, 2:1 ig is el lehet jutni.
Szép fokozatosan kell csinálni, aztán ha minden intervalban szépen lemegy a pulzus,
lehet növelni az ismétlések számát is.
Most 6x2 perc intenzivet kombinálok 6x2 perc lazítással, az bemelegítéssel együtt 27 perc, utána még 3 perc levezetés, pont fél óra.
(Maga a mozgásforma bármi lehet, szoktam futni, szoba biciklizni, vagy ellipszisezni, mindegyik nagyon kinyír fél óra alatt.)
Szerintem nagyon hasznos, a nyugalmi pulzusom 15 öt csökkent az elmúlt két év alatt, sokkal jobb lett az állóképességem.
Ez egy múlt heti grafikon, ha az utolsó völgy is bekúszik majd stabilan a piros vonal alá, akkor növelem majd az ellipszisen a nehézéget. most 17-7, (a max 25) akkor átállok majd 18-8 ra.
-
Coopert éppen a napokban fogok futni a VO2Max-om kiderítése miatt. Sajnos van egy olyan érzésem, nem lesz valami fényes a végeredmény. (48-51 ml/kg/min lesz tippre a VO2Max-om.)
Akit esetleg érdekel a mérés: veszed a 12 perc alatt lefutott távod méterben, levonsz belőle 504,9-et, és az így kapott eredményt elosztod 44,73-mal.
tisn:
-
Egyébként egy nekem viszonylag új infó: a versenyekre járó futók (félmaratoni távon és attól felfelé) valóban nem elsősorban a futás miatt olyan vékonyak, vagyis a futás önmagában nem ANNYIRA katabolikus, mint sokan feltételezik (pláne gyúrósok), viszont szimplán a versenyző össztömege egy annyira jelentős tényező az elérhető sebesség -és így távteljesítési idő- szempontjából, hogy terv szerint mennek le egy nagyon alacsony testzsírszázalékra úgy, hogy megszabadulnak lehetőség szerint minden számukra fölös súlytól.
Kevesebb súly "cipelése" nagyobb tempót jelent, ami meg ugye jobb helyezést.
Szóval igen, diétáznak ők is, és célsúlyt is néznek maguknak, csak nem úgy, mint a gyúrósok.
-
Láttam már pár videót a fickóról, de azt például még nem tudom, mennyit mozog. Én heti 40 km-t kocogok, ami elég katabolikus, de így is elég napi 135-140g. Ha nem kocognék, talán be merném csökkenteni 110g-ra is, de futás mellett inkább legyen meg az a 135-140g. 90-100g protein szerintem a pasas méreteivel maximum akkor elég hosszú távon, ha alig edz, és alig mozog.
HussarF: Akkor kifejtem jobban: a tervem az, hogy beálljak egy nagyon lassú fejlődésre, a fejlődést pedig leginkább erőben értem, mert ha van erő, van izom is. Egy minimalista edzésterven lébecolgatnék, amit viszont teljesíteni kell ahhoz, hogy ne romoljon a formám. Sokkal egyszerűbb szerintem így. Csak el kell végezni, ami a tervben van, és annyit elérhetek így, hogy mondjuk egy év alatt lemegy 3 kiló zsír, és feljön 1 kiló izom. Hipertrófiával vagy nélküle, nekem mindegy, ha egy év múlva egy picivel erősebb vagyok, és egy picivel jobb a forma.
aelod: Na igen, az idegrendszerre való odafigyelés viszont nálam is egy fontos szempont. Sokszor toltam már túl a biciklit.
m3ss: Az a baj, hogy futással akaratlanul is égethetsz izmot, illetve rengeteg stressz is ez a testnek. Áprilisban fogom futni életem első félmaratonját. Inkább túlbiztosítom magam, és a szükségesnél kicsivel több proteint viszek be, legfeljebb ch-t csinál a testem a fölöslegből.
-
Woodslave
félisten
szerintem
nálunknálam van az a szint amivel már nem kell törődni. Én nagy híve vagyok a trackingnek, mind edzés mind kaja vonatkozásában, de csak egy pontig. A pihenőidő méregetése nálam már túl van azon a ponton. Bár van néha megnézem mert érzésre ez is olyan mint a kaja. Azt hiszed sok/kevés közben meg pont nem.De ez sok mindentől függ. Kezdőként mondjuk nem tudod annyira az adott izmot kikészíteni egy-két sorozattal, vagy mondjuk 3 RIR-es sorozatnál lehet rövidebb pihenőidővel is elvagy. Nyilván egy magas ismétléses guggolás után 1 perc nem lesz elég, de tricepsz letolásnál ha nem küldöd halálba magad vele akkor lehet elég lesz.
Van top naturál testépítő (igaz már lassan 50-es a faxi) van hogy 5-7 percet pihen két sorozat között. Mondjuk nekem ez már túlzás, aztán izmosabb mint én. De ahogy mondtam vannak azért határok amiket már nem "lépek" át mert annyira nem érdekel.
De személy szerint én is az odabaxós aránylag alacsony volumenű edzést preferálom jelenleg és egy-egy sorozat után kell pihennem.
-
Qtya123
őstag
Technika már kialakult, abban volt segítségem is. Persze csiszolni biztosan lehetne még rajta.
Buttwink sztoriról meg itt kérdeztem, ha visszakeresel megvan valahol az az írásom, ahol fejtegettem, hogy melyik a jó pozíció számomra. Sőt még valahol tettem is be egy videót, ami pofik guggolását hasonlítja össze, hogy mennyire más és más pozíciót kíván meg az eltérő anatómia. -
Igen, ennyit kell pihennem. Ha 2 perc után akarnám megcsinálni az 5 ismétlést újra az 1rm-em 86%-ával, nem jönne össze.
Akiknek elég a sorozatok között 2 perc, azok szerintem alacsonyabb intenzitáson tolják, genetikai csodák, vagy cuccolnak.
"elegem van az evesbol"
Jó lenne egyszer ezt elmondani nekem is, de még sosem sikerült.
Bár ehetnék annyit zsírosodás nélkül, amennyit szeretnék. -
Qtya123
őstag
Nekem teljesen összevissza a dolog. Vannak testrészek, amelyikben mindig van izomláz (mell és bicepsz például) és van amelyikben sosem (váll).
A bicepsz durran, mint az állat, de ennek ellenére egyik legkevésbé fejlődő testrészem, mind erőben, mind méretben.
A vállamban ellenben szerintem még sosem éreztem izomlázat. Méretben ez se nagyon ugrik
, de erőben az egyik legkönnyebben fejlődő és legerősebb testrészem.
-
Oppenheimer
nagyúr
"elotte nem is volt egyaltalan izomlazad?"
Nem volt. Akkor volt csak izomlazam ha 1-2 het kimaradt az edzesbol betegseg vagy egyeb dolog miatt, es visszatertem.
"felesleges bukasig edzeni, eleg bukas elott 0-3 ismetlessel megallni, nem lesz szignifikans kulonbseg fejlodesben."
Ez attol fugg mekkora volume-mal edzel. Ha german volume traininget csinalsz, akkor ja, valszeg jobb nem bukasik tolni mert tuledzed magad.
Viszont szerintem igy edzeni buzis! (Nem vagyok homofob mielott valaki moderatorhoz szaladna, a buzik a legjobb arcok.) En ugy szeretem az edzest, ha max intenzitassal nyomom, mindent beleadva. Legyen kemeny es ferfias egy edzes -
aelod
veterán
Van hatással rá csak nem úgy ahogy általában gondolják. Minél nagyobb a volumen annál nagyobb az izom sérülés (hozzátenném nem mechanikai!) annál nagyobb a központi idegrendszer fáradsága és annál tovább tart a szuperkompenzáció (ha egyáltalán lesz) és annál kisebb a hipertrófia.
en azt gondolnam, hogy logikus ha egyik gyakorlat fix korulmenyek mellett jobban bedurrantja az izmot, mint a masik ugyanolyan korulmenyek (terheles, intenzitas, volumen, regeneralodasi ido stb) mellett akkor az egyik gyakorlat jobb.
Nem ezek a gyakorlat választás fő szempontjai.
Egy gyakorlat legyen stabil, ne fájjon a mozdulat és tudj progressziót elérni benne és a lehető legnagyobb motoros egységeket tudd vele bevonni a munkába.de en most is meg anno is ha visszagondolok melyik gyakorlattol melyik izmom nott, mit ereztem bedurranva mit nem, egyertelmu osszefugges van
Az egyén érzése ebből a szempontból lényegtelen. Van aki pl. érzi a BCAA-t is
-
Oppenheimer
nagyúr
En erdekes megfigyelesre jutottam: miota sikerult vegre konziszensen kaloria deficitbe kerulnom (ki kell hagynom hozza egy etkezest, mashogy nem megy), rendszeresen izomlazam van. Elotte nem voltak izomlazaim. Edzesem nem valtozott. Bro science otletem: szerintem a testem kicsit bontja az izmokat, ezert lazasak.
-
aelod
veterán
a bicepszem felso reszen, vallhoz kozel nem erzek semmit...also resze kozel a konyokhoz elfarad szepen, mar a hatgyakorlatoktol is, de fent mintha semmit se csinalnek
harmadik meg a combhajlitora a merev labas felhuzas. nem annyira durran be ettol sem a combhajlitom elegge. hiaba csinaltam most 3 sorozatot, akkor se
Az, hogy mennyire durransz semmit nem számít az izmosodás szempontjából. -
-
Dorian
félisten
45 vagyok, csak 1 éve járok kravmagára. Előtte 15 év kanapéndöglés. Valójában csak mozogni akartam bármit ami csoportos, hogy elkerüljem az időskori lepusztulást, és ez volt időben-térben jó helyen. De sajnos ennyi idősen sokkal könnyebben lesérül az ember és lassabban regenerálódik, volt már bordarepedés, hematómás duzzanatok itt-ott, meg kisebb sebek öklön, lábfejen, műanyagkés szúrások itt-ott, stb, úgyh ésszel kell/kéne.
Nálunk vannak 16 évesek (azok mind gyíkok), a többiek meg 40+osak, ott meg nem a kor, hanem a küzdőport-előélet számít, az edző 60 éves apja kemény, mint a kő, lever bárkit, kivéve azt a 46 éves faszit, aki az edzővel együtt kezdte anno a műfajt.
Már egy ideje megfigyeltem, hogy már nem készülök meg igazán az edzésektől, ezért kitaláltam mellé a kettlebellt (na attól megkészülök) lehet, h egy idő után ez lesz a fő sport.
-
Qtya123
őstag
Nem a grip strength és az általános erő a baj. Az nyilván könnyebben megy, hogy emeld meg, rakd oda, mint annak aki nem edz.
Akkor "egyenlítődik ki" mikor az van, hogy vigyük fel az akárhányadik emeletre. Ott a másik azért fogy el, mert nem tudja tartani, én meg azért mert nincs levegő, nincs állóképesség.
Rövid időre ki tudom fejezni az erőt, de tartósan nem. Ez nem barátja az ilyen pakold tevékenységeknek.
Láthattál rólam itt képet, zsírmellényt viselek.Nyilván más lenne a helyzet ha ugyanezzel az izomtömeggel nem 107 kg hanem mondjuk 90 kg lennék. Egyszer majd az is eljön. Kezdem rendbe tenni a kaja mennyiséget. Zsírból kell visszavenni, az elég magas, meg kompletten a kaja mennyiség sok. Azt elkezdtem lefaragni. Persze azonnal éhes leszek. Salátát szoktam olyankor enni, de már a tököm kívan vele magában fogyasztva.
Holnap megyek első box edzésemre, be akarom iktatni a súlyok mellé. Meglátjuk milyen lesz. Nem barátja a testemnek a hirtelen mozdulat, még bemelegítve sem. Könnyen meghúzom itt-ott. Meglátjuk a box esetén mi lesz.
Képed alapján, hogy klasszikust idézzek, szigorú a test. Grat hozzá. Nagyon szép eredmény, főleg úgy hogy nem is szigorúan kiszámolt, odafigyelt kajával érted el.
-
Dorian
félisten
Nem a maximált izomtömeg a lényeg számomra, hanem az állóképesség - (ütő-rugó)erő - izomtömeg arányos hármasa, úgy, hogy mellette a zsír kicsit lefelé menjen. Úgy vagyok az izommal, mint az átlag nő a mellével, h csak kicsit nagyobbat szeretnék
Sztem ha a 173-4 centimhez a mostani 71 helyett 74-5 kiló leszek (és csak a valóban használt izmok a lényeg, pl mellizom semennyire sem érdekel) és egyben kis testzsírt csökkentek, az nekem bőven elég.
Nem tudom mennyi lehet közben a pulzus, sosem mértem, de úgy 15 éve (amikor utoljára bármit sportoltam), csináltam ezt kb. 1 évig, akkor ettől úgy megerősödött a szív, h a nyugalmi pulzusom 55 volt. Találtam egy képet akkorról, ez most is elég lesz, ha ezen felül a hasból még kicsi megy le.
-
Dorian
félisten
Rövid, pl. 30 mp-es, de full intenzitású szakaszok, nagyonrövid, 5-6mp pihenővel. Egy gyakorlatból 10x, és van 10 fajta gyakorlat. Ez igen magas pulzust, meg vérnyomást, meg végkimerülést okoz.
Pl. Szumo felhúzás, deadlift, swing, snatch, fűrész, fej körüli körzés, military press, stb.
Ezek közül a gugolások, swing, snatch erősen erősíti a törzs mélyizmokat is. -
persil
nagyúr
Ilyenkor foleg viz jon fel. 2-3 kg tiszta izom egy ev alatt akkor jon (talan!)fel,
- ha most kezdted es huszkilos tizenevesen van hova fejlodni, valamint nagyon odafigyelsz az etkezesre(nem, a csirket es rizst zabalok oszt csa', az nem az) De igy is valoszinutlen.
- szedsz valamit 🤷 Nincs tapasztalatom, de lattam mar erdekes fejlodeseket, szoval ezt mondjuk el tudnam hinni.
- beletartozol az emberiseg matematikailag kimutathatlalnul kis szazalekaba es valami emberfeletti genetikaval rendelkezel. De akkor nem itt irogat az ember, hanem epp keszul a kovetkezo nemzetkozi versenyere - es szed valamit -
TomDeNemm
csendes tag
Valójában én is értem el ilyet, gyerekkori anorexiából pár hónap alatt + 10 + 20 kilók. Felnőttként is, mint mondod, hogy kreatint szedsz pár hónap alatt lehetséges fel jön pár kiló. De ez nagy részt annak köszönhető, hogy az eddigi életmódhoz képest az ember elkezd 2x annyit enni, inni, edzeni. De ezt tartani nem lehet évekig.
-
scdlsc
senior tag
"december eleje ota 4-5 kilo izmot"
https://www.youtube.com/watch?v=aAdKwWOaazc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen processzort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- LEGO Technic - 2022 Ford GT -BONTATLAN (LEKERÜLT A JÉG!!)
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest