Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
dnelb
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Értem, akkor nem nagyobb mint az átlag. Vannak itt gondok a fejekben

-
Tipo16V
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
gombi szvsz simán jól nézett ki, kb 5 emebren kívül nagyobb innen mindenkinél

-
dnelb
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
-
dnelb
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Átlagemberhez képest mind a kettő.
-
Manitou
veterán
-
Zomb€€
őstag
Srácok, tudnátok mondani javaslatokat hátedzésre?
Eddig ezt csináltam (csak már unom)
- Csigás lehúzás mellhez
- Döntött törzsű evezés
- Egykezes felhúzás
- Evezés ülve szűken
- Evezés ülve szélesen -
macikos
addikt
Most a valóvilág5-be fog bemenni a Laci a kísértésből vagy miből: [link] Tipikus csupakar gyerek. Már látom magam előtt, hogy a bekerülése után egyből megugrik majd a konditermet látogatók száma és persze mindenki csak karozni fog

-
macikos
addikt
Ez a Marius Dohne elég korrektül néz ki: [link]
-
Ijk
nagyúr
Az edzés alatti hányingernek aligha van köze a bevitt tápanyag ozmotikus egyensúlyához a bélrendszerben, azt egyszerűen a fizikai túlterhelés okozza.
Nagyon jók ezek a kutatások, csak az a probléma hogy kihoznak valami hatalmas felfedezést, pár év múlva meg jajj, mégse egészen úgy van az. Szóval teljesen felesleges itt mérni a hígítást, meg azon agyalni hogyan és milyen gyorsan, milyen anyaggal és milyen mennyiségben töltsd vissza a kimerült raktárakat. Edzeni kell és odafigyelni a kajára. Nem egyszer volt, hogy edzés után nem volt meg a bűvös 30-60 perc a visszatöltésre, de soha nem pánikoltam emiatt, mert tudod mi lesz ha véletlenül csak 2 órával később eszel? Semmi.Aerob edzéssel kapcsolatban mondjuk 5%-ot számít mikor csinálod, és 95%-ot hogy megcsinálod. Tehát szvsz ezen is felesleges túl sokat filózni. Én edzés után csináltam hitből, meg akkor csak egy alkalommal vagyok beizzadva.
-
tzahola
csendes tag
Na, ma is gecijót edzettem egyetem helyett

A nap hátralévő részében asszem eszegetek
-
RockHaRD
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Köszi a gyors választ. Csak azért néztem a Big Banget, mert az van a builder shopnál ugyanabban a kategóriában , mint a Brutal Nova, (Nitric Oxide - termékek), a Hot Blood pedig a kreatinoknál található.
Igazából testzsírt szeretnék csökkenteni (DE NAGYON
), de régen haverral edzettem, most viszont egyedül, és dög unalom, fullra nincs kedvem, de azért csinálom. Régen a Brutal NOva nagyon faszán felpörgetett, most is ezt remélem 
-
Kassadin
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Bekaphatod.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. A Biotech-es Brutal NOVA, scitec-es megfelelőjét keresem. Annyiról lenne szó, h szeretem a Brutal NOVA-t, csak drága, ezért megpróbálkoznék a Scitecnek hasonló célra szált termékével. Elsőre a Big Bang-et találtam a buildershopban. Az megfelelne szerintetek?
-
Jimy83
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Én hasonló alkattal rendelkeztem mikor elkezdtem , 190 körüli magassághoz 77 kiló zsírosan
az volt ám a forma .
Izmosabb nem lettem , viszont most legalább 87 kiló jóval kevesebb zsírszázalékkal .
Normális diétát meg majd a nyáron 95 kiló körül .. legalábbis annyi a cél addigra. -
szki
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Gyakran merítem le a glikogén raktáraimat, és töltöm fel. Tudom, hogy a kimerítés után egyből fontos a visszatöltés szénhidráttal, és fehérje keverékkel (és persze folyadék, ásványi sókra mindig ügyelni). Edzés után van egy 30-60 perces időszak, amikor különösen gyorsan építi magát újra a szervezet. De a glikogén raktárak még napokig töltődnek, és bizony ebben az időszakban nem csak a frissen bevitt szénhidrátból építi fel a glikogént, hanem a testzsírból is!
Ha az ironman oldal nem elég hiteles, akkor a sportika.eu-ról: [link]
Ezt adta a gugli 1. találatra "súlyzós edzés glikogén raktár" keresésre.Alacsony vércukor szintnél, és kiürült glikogénraktárak esetében, ha nincs gyorsan visszapótlás, akkor a szervezet a fehérjéket fogja bontani, és hasznosítani energiának. Miért? Mert nem tud zsírt elégetni, hisz "a zsír a szénhidrátok tűzében ég el".
Céljaink mások a testedzéssel
Ha jól gondolom, akkor nálad fontos a nagy izomzat, de még harmonikusan felépítve. Illetve a rövid idejű, nagy erőkifejtésben jeleskedsz (fekvenyomás
).
Nálam a cél az erőnlétem lassú növelése, de megtartva a hosszútávú állóképességemet, és a regenerációmat gyorsítgatom. És nem ártana megtartani azt a kis felsőtesti izomzatomat, tehát nem akarok maratoni futóalkat lenni
-
God Vazzeg
veterán
No offense

A diéta egy nagyon érdekes dolog, jól csinálni sok ismeretlenes egyenlet, nem mindenki tudja megoldani. A vércukor szintet nem kell helyreállítani, a glikogén raktárakat kell, ehhez pedig ch vagy glutamin kell, a máj glikogén raktárainak visszatöltéséhez legjobb a fruktóz.
Nem problémázok, ha nem homlokegyenest mást írsz mint ami igaz, olvasgass még, valamit félreértettél a cikkekben

-
God Vazzeg
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én is
Minden klappolt

-
ForexGuru
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
mennyi idő alatt?
-
Bibby
addikt
Miért mit gondoltál, ide 100 kiló feletti testépítők írogatnak?
Ez mégis csak a prohardver egy fóruma... ide írnak azok a fiatalok akik szeretnek edzeni és szeretnének izmosabbak, erősebbek, sportosabbak lenni. Hogy épp ki hol áll ebben az majdnem mindegy. Van aki tíz+ éve csinálja van aki meg fél éve.
Na meg van benne egy kialakult baráti/haveri társaság, van akivel virtuálisan, mással élőben is. -
Tamoo
nagyúr
Én valahol már azt is olvastam, hogy a "glikogén raktárak kiürítéséhez" igazodni is hülyeség, mert nem ürül ki az olyan könnyen, szóval túl nagy jelentősége nincs zsírégetés szempontjából...
Én összességében arra jutottam, hogy sok értelme nincs ennek, hogy most éhgyomorra nyomom vagy edzés után nyomom... csinálom amikor időm van aztán kész, ezen nem fog múlni semmi. A lényeg hogy csináljam.Persze fordított esetben nagyobb/hosszabb terheléseknek óriási jelentősége van, hogy mennyire vannak feltöltve ezek a "raktárak".
(#3151) szki: Itt sokan csak strandfazonra vagy diszkóizomra gyúrunk
Tisztelet a kivételnek. -
szki
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Oké, vércukorra hülyeséget írtam, mert nem úgy van jelentősége. Edzés után fontos a vércukorszint visszaállítása, ha leesett.
De a videókat megnézheted Te is. Aztán utána eldöntöd, hogy hasznos volt-e...
Nyilván nem tömegeléshez ad segítséget, hanem a diéta megtámogatásakor az aerob edzésmunkához. Illetve a szervezetünkről sok érdekes info megtudható. Az se árt tudni, miért nem szívódik fel a szénhidrát, fehérje az emésztőrendszerből, pedig tömi magába az illető a cuccot. Vagy épp hányingere van, és hasmenéses az edzéstől.
Múltkori rögtönzött felmérés alapján nekem úgy tűnik, hogy az idejáró átlag gyúrósok kifejezetten soványak, és meglepő módon kb ironman alkatúak csak
Persze nem rád gondoltam
De ha más is úgy gondolja, hogy felesleges az aerob témát nyomatnom, akkor nyitok egy külön topicot csak aerob témának, és innen eltűnök, hadd növekedjen az izom!
-
tzahola
csendes tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Előtte-utána pikcsa?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szőröscica
addikt
87 kilóval mérlegeltem, -23 kilónál tartok, még 7 kiló van hátra.
Igazából már teljesen hozzászoktam ehhez az étrendhez, marha furcsa lesz átállni tömegnövelésre.
-
God Vazzeg
veterán
Na most ideraktál egy halom valamit, ami ráadásul hülyeség is, így én kérnék egy magyarázatot, mert számomra ez teljesen ellentétes azzal amit eddig tudtam. Az ironman téma essen ki kérlek, nem hiszem hogy itt bárkinek a szervezete fel lenne készülve ilyesmire.
Átlag gyúrós, anaerob edzés és aerob edzés tekintetében gondoljuk át újra ezt a vércukor témát, és írd le a témában a véleményed, köszi

-
szki
őstag
Érdekes az aerob mozgás, mert a zsír égetéshez kell szénhidrát is a szervezetbe (vércukorszint ugye)! Nem csak lemerült glikogén készletek esetén ég a zsír! Persze jó lemerítgetni ezeket a készleteket intenzívebb aerobbal, de akkor sok szénhidrátot is kell tolni a zsírégetéshez. A végeredmény viszont mégis jobb lesz, mint a kevésbé intenzív aerobnál, mert az edzés után több napig töltödik a májban és az izmokban a glikogén, amit a szervezet képes előállítani a testzsírból! Azért persze oda kell figyelni a folyadék bevitelre is, és el kell kerülni az eléhezést is, nehogy a fehérjéket, izmokat bontsa a szervezet, és hasznosítsa energiaként.
Bővebben: Kindl Gábor: 10.000 kalóriás reggeli
Tudom, tudom, hogy ez megint ironman
De ez a videos linkgyűjtemény minden sportolónak, fogyókurázónak erősne ajánlott szerintem: http://ironman.hu/hu/tudomany
Szerintem a gyúrósoknak is fontos például, hogy a bevitt szénhidrát hígítás százalékos aránya sose lépje túl a 8%-ot. Vagy miért is lép fel hasmenés, hányinger edzés alatt. Ozmózis szerepe, stb. Példák is vannak. -
faragobence
csendes tag
Gondolkodok fehérje vásárlásán, edzés után kéne, csak kéne ch is ugye. Na szóval, ti milyen szénhidrátot szoktatok fehérje turmixba keverni , ha egyáltalán szoktatok? Mezei szőlőcukor por-t ha belekeverek, az úgy jó lesz?Sokan vitargot mondják, de nincs keret még arra. Ilyen házi tömegnövelőt akarnék elérni.Köszi a segítséget.
-
Ijk
nagyúr
Van benne igazság, mivel ha le vannak merülve a glikogén raktárak, és szigorúan aerob edzést végzel, akkor a zsŕokhoz nyúl a szervezet. Elméletileg.
Gyakorlatban azonban szerintem bonyolultabb a biokémia. Inkább arra érdemes figyelni, hogy mekkora a bevitt ch és a mozgás arány. Tehát kvázi ugyanazt az eredményt kapod, ha elvégzed az aerobot, amikor el tudod. -
SP!T
addikt
Azt olvastam, hogy aerob edzés legjobb időpontja a reggel, mikor még nem eszünk, mert nem a bevitt kaját égeti el, hanem zsírt. Ebben van valami igazság vagy tök hülyeség, keressem meg aki írta és rúgjam fejbe?

Ha igaz, akkor csak aerob után nyomnám az első kaját. Már ha kibírom addig... Reggel éhen döglök mindig.
-
Bubee82
őstag
válasz
nepszter1
üzenetére
Szerintem miért vannak őrlőfogaink? Miért rágunk?
Minél jobban összeaprítod a szádban a táplálékot és minél jobban elkevered a nyáladdal, annál nagyon fokú lesz az emésztés hatékonysága. Minél kisebb szemcseméretű anyag kerül az emésztőtraktusba, annál jobban hozzáférnek a gyomor / bélnedvekben lévő emésztőenzimek és annál gyorsabban / jobban elvégzik a dolgukat.
A nyálban már kapásból ott van az amiláz, ami a szénhidrát bontó enzim. Szóval szénhidrát tartalmú táplálék minél apróbbra rágása és összekeverése igen fontos volna.
Bajod nem lesz
Csak az emésztés hatékonysága lesz lófaszjóska. Tehát lapátolhatod magadba az anyagot. Csak mi értelme? Ugyanannyi hasznod van így, mintha megennél fele /negyed ennyit, de kurva jól megrágva. -
nepszter1
addikt
Az elég nagybaj úgymond falom a rizst ? úgy eszem hogy nagykanál be a számba víz rá és szó szerint lenyelem a rizst megse rágom . Máshogy nem igazán tudom megenni. Esetleg nem lesz valami bajom belőle hogy a gyomor nem tudja megfelelően emészteni?
-
macikos
addikt
Nem tudom minek sírtok az ízesítetlen fehérje miatt... én most próbáltam ki életemben először a BCAA-t. Na b+ mint a sz*r fossal keverve, kb. ennyit lehet róla mondani
Eszméletlenül keserű, ihatatlanúl sz*r. Egy 5-10gramm már úgy elqrja az egész turmixot, hogy alig lehet meginni.
Ehhez képest az ízesítetlen fehérje egy álom! De tényleg! -
Jimy83
aktív tag
Az ízesítetlen myprotein mennyire szar zabbal keverve ?
Illetve aki próbált ízesített fajtákat , melyik jó? -
-
Kassadin
addikt
Direkt linkelem ezt, mert azért ezen (megint) meghökkentem kicsit.[link]
Aki nem akarja elolvasni, annak a lényeget elmondanám.Újságból idézek, amit linkeltem, lehet más a szövegkörnyezete. A gyilkosról van szó:
"A vezető nem csak ivott, néha eléggé sokat, hanem aktívan is építette testét és ennek nyomán különféle szteroidokat is szedett be rendszeresen. A gyilkosságok elkövetése időszakában erősen kigyúrt testalkattal rendelkezett a 40 éves körüli férfi."
"A cég dolgozói arra gondolnak, hogy a szteroidok mértéktelen szedése okozhatta ezt a féktelen agresszivitást, bár az is lehet, hogy a tömegkommunikációban elharapódozó erőszak is közrejátszott a személyiség megváltozásában."
Tehát elmondhatjuk, hogy újabb bulvár bullshit, pedig ez nem blikk. Tudjuk, hogy agressziót okozhat a kox egyeseknél, de szerintem kijelenteni, hogy a kox miatt csinálta ezt az egészet, nevetséges. Arról nem is beszélve, hogy összevonja a testépítést a szteroiddal. És honnan tudja az író, hogy tényleg szedett bármit is az az ember. Ebben az országban Czanik Balázs már kigyúrt, mit is várok a médiától...
-
faragobence
csendes tag
(dupla)
-
faragobence
csendes tag
Miért mondtam volna rátok , hogy hülyék vagytok ?

De nem értem, ez az ember nem vette észre, hogy azért ez a 90es kar már szarul mutat?
-
kovsol
titán
válasz
faragobence
üzenetére
köszönjük kedves Faragó Bence

Aktív témák
Hirdetés
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnos oda "kevés" lesz, de drukkolok neki

).