Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- MIUI / HyperOS topik
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
A Guild Wars 2 egy MMORPG típusú játék, amely ráadásul havidíjmentes.
Történetileg a Guild Wars első részét folytatja, de itt most az 5 fajnak együtt kell harcolnia, a sárkányok legyőzésének érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Már 2x kidobott a client-re hivatkozva... szép kis frissítés

-
Jander
senior tag
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Game_updates itt a lista, jónak tűnik. Meglátjuk élőben...
Másnál is előfordul egyébként, hogy futás közben, ha fel akartok venni egy tárgyat, pl. a földön egy torch teszem azt, akkor pár másodpercre irányíthatatlanul megy tovább a karaktered? Főleg akkor jön elő nekem, mikor autorunnal rohanok (Fractals-ban a Jade Maw bejelöl és fel akarom venni a kristályt - futok "F" és karakterem szépen fut tovább nem tudok fordulni és paff máris a földön). Ha ez nem egyedi remélem javítják
ha egyedi akkor szerintetek mi miatt lehet? -
Haart
addikt
Már tölti is az új patch-et

-
törölt tag
Végül lett valami abból, hogy a személyes story hatással lesz 1-2 dologra mint a városban az emberek nyomorára meg ilyenek?
-
KisTücsök
addikt
lol. Vettem monitort, átállítottam a felbontást fullHD-ra és jobb grafikán is sokkal jobban fut a játék. Akkor cpu limitem volt mint egy ház. Brutálisan jól néz ki amúgy.
Van olyan, aki nem a WH-n, Deso-n van és viszonylag nagy a szeró népessége? És guildben is van...
Lehet wh-ról menni kéne, egyelőre a Piken tűnik jónak, oda sok magyar átment, és wvw-ben is elég jók.
-
Nekem nem megy sajna a game. Bejelentkezek és fekete képernyő. Valakinek volt ilyen?
-
Jander
senior tag
Ahol a könyveket vetted NPC-vel beszélj, és lesz egy lehetőség, hogy lenullázza a trait pontokat. Ha jól emlékszem 3 ezüst körül van (80-on próbáltam cska, szóval lehet alacsonyabb szinten olcsóbb). Illetve ha új könyvet veszel (10/30/60-as szinten) automatikusan nullázódik.
Skill pontokat pedig nem lehet visszaszerezni, de az úgyis jön dögivel.
-
kirjak
aktív tag
Sziasztok!
Hol és hogyan tudom resetelni a szétosztható pontjaimat?
-
válasz
üzenetére
Nem igazán lehet őket irányítani, így több ellenfélnél végképp gáz. Anno próbáltam Flesh Golemmel sPvPzni, de "tömegben" valahogy sose sikerült a megfelelő embert ütnie, ha charge-oltattam, akkor meg végképp a rossz irányba futott.
Sajnos valami condi-s build sPvPre nyerőbb lesz, mint a minionos.
Más: Thiefhez tud valaki egy jó fejlődős buildet? Lvl 31 vagyok, de a 2 dagger / dual pistol / shorbow elég gyengusnak tűnik. A necro után főleg, de még az elém is erősebb.
Először próbáltam a kevés trait pontomat power precre tenni, majd conditonre, de egyik sem túl meggyőző, bár a condis talán jobbnak minősült. -
törölt tag
Necro minion-ok sPvP-ben csak nekem tűnnek bugosnak? Sokszor nem csinálnak semmit miközben összevernek

-
Jander
senior tag
válasz
üzenetére
Így van, annyi még, hogy a Power nincs hatással a Condition-re (bleed, burn, poison és confusion). Tehát hiába van nagy Power értéked, attól még az általad okozott vérzés sz*rt sem fog sebezni. És ugyanígy ha nagy a Cond. értéked a sima ütéseid szinte semmit sem sebeznek.
A Cond. duration-t én speciel egyáltalán nem ajánlom, mert baromi nehéz kiszámolni. Ugyanis csak akkor ér bármit is, ha az időtartam eléri a következő tick-et. Tehát ha 2 másodpercre raksz égést alapból, arra raksz 20%-nyi duration-t, akkor az semmit sem ér, mert a 3. másodpercben már eltűnik. És ez egyszerű példa volt, a legtöbb szerintem túl bonyolult, ha csak szórakozásból játszol.
-
törölt tag
Nincs ilyen, meg mana, energy meg ilyenek se. (Thief-nek van külön pont de az más).
Power a nyerserő, Condition meg a dot lényegében (lehet bleed vagy fire).
A Condition-nál van 2 féle, +dmg vagy a Cond. időtartam növelése.
Annyi még ami lényeges, hogy van crit chance és crit dmg. Érdemes egyensúlyban tartani de ez magas Power mellett ér valamit.
Vannak olyan build-ek ahol magas crit a jó akár még crit dmg nélkül is, mert pl. 60% eséllyel crit esetén Conditiont tesz a célpontra.
Tehát bárkiből lehet Warlock féle dothuszár, akár még egy Warrior-ból is
-
Jander
senior tag
Itt szerintem jobb az a megközelítés, hogy mit szeretnél csinálni, pl. condition-öket nyomni ezerrel, akkor condition damage-re gyúrsz, és mellé sok HP-t szeretnél? Vagy sok crit-et? És így haladsz szépen. 3 stat-ot érdemes kiválasztani, és ahhoz ragaszkodni, a nagyon sokféle stat csak azt eredményezi, hogy mindenben átlagon alul teljesítesz. Ha guardiannal dps-elni szeretnél, akkor jó ötlet lehet a kétkezes kard és pl. power / precision / thoughness vagy vitality vagy crit damage. Ezzel nagyokat fogsz ütni, sokszor critical-t és a harmadik eldönti, hogy mennyire könnyű leütni téged vagy még nagyobb crit-et ütsz

A trait-eket érdemes átnézni tüzetesen, kiindulásnak jó, ha megnézed mit növel az adott sor (pl. a fenti ötlethez érdemes a power / precision -t nézni), általában úgy van kitalálva, hogy ott találsz majd ehhez megfelelő passive dolgokat. Sőt gyakran ötletet is fog adni, milyen típusú skilleket érdemes használni. (pl. shout, spirit weapon stb.).
-
qad
senior tag
-
Jander
senior tag
Igazából szerintem nem érdemes így másra hallgatni, hogy milyen statot ajánl. Teljesen attól függ, milyen stílusban szeretsz játszani. Ha darálni szeretsz akkor érdemes ötletet meríteni dps buildek-ből, ha inkább biztonsági játékos vagy, akkor megint más... Véleményem szerint, - hacsak nem vagy őrülten hardcore játékos - minden kombináció használható a játékban. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen játékstílushoz milyen stat és fegyver illik akkor írd körül úgy könnyebb segíteni, és jobb lesz a végeredmény.
-
Crowent
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Sziasztok!
Necromancer karakternek mit ajánlotok? Úgy értem milyen statot nézzem mikor fegyvert veszek? Sokan azt mondják Condition DMG, és Vitality... Vélemény?
-
kovsol
titán
Nekem megvan a játék a megjelenése óta, de alig volt időm vele játszani, de ez nem is gond, mert úgysincs havidíj. Viszont most fel szeretném húzni a karakteremet ami most egy level 30 guardian. Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy milyen buildet használjak ? Tud esetleg valaki linkelni olyat ami használható is? Neten sok félét láttam, de nem tudom eldönteni melyik is a jó.
Az insta rendszerről hol találok infókat? Nem tudom van-e low level insta, vagy majd csak max szinten menjek vissza oda? Hogy van a kereső rendszer ezt se vágom még.
-
Prof
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ha még nem döntötted el megveszed-e és az item grinder játékok bejönnek próbáld ki Path of Exile most lett open beta és ingyenes.
-
válasz
üzenetére
Secret Worldöt a combat rendszerével szúrták el nagyon, nem is értem, hogy hogyan nem tűnt fel senkinek a tesztelések során. (Legalábbis nekem nem tetszett anno, aztán azóta se néztem a játék felé, így annyira nem fáj az US-Only akció
)Más: Karka szigeten a rich orichalcumnál az Champion Karkan változtattak valamit? Eddig simán el lehetett húzni, most viszont visszasétál a halál f*száról is... Ez másnak is feltűnt, vagy csak én vagyok bénább melóhelyről?
-
válasz
üzenetére
WoWban mennyi idő is telt el az utolsó content patch és a panda felvezető között?

Én szvsz azt hittem, hogy a kezdeti lelkesedés után elég gyorsan visszavesznek a fejlesztési tempóból a srácok, de hála az égnek nem így történt. Tökéletesen megéri az árát annak, aki nem akar Gear-fest MMOval játszani.
-
törölt tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Amerikai szerverek totál tele vannak. EU-ban van kb. 10 medium, low egyáltalán nem szokott lenni ahogy észrevettem, és jó sok a high, very high, full szerver. Nincs kihalás veszély

Amúgy ha tudod kérd el valaki ismerőstől, hogy egyáltalán bejön-e a dolog.
GMG-n voucher kuponnal: 44.00 € (nem tudom, hogy van-e dobozos olcsóbban) -
ProEvoFan
nagyúr
Érdeklődnék hogy a GW2 világában még mindig sok játékos él?Gondolkozom a játék vásárlásán...anno az első részt rongyosra játszottam.
-
Egonyolc
aktív tag
sziasztok!
Jelenleg Deson vagyok, ami érdekel az PVE 95%ban, érdemes itt maradnom, vagy inkább költözni kéne, valamelyik kevésbe WvW orientált serverre?
-
Jander
senior tag
válasz
dobolan
üzenetére
Abszolúte, teljesen megértem azért is írtam, hogy megvan az érvelésetek, csak ha mind a kiegért, mind azokért amikre elköltik a gemet fizetni kéne akkor 75 dollárnyit kéne fizetniük.
Na de szót se többet, én is örülnék, ha lehetne gemért kieget venni, mert a napi FotM-ből egész jól jön a pénz, arra pedig van napi 1 max 1.5 órám. Viszont nem igazán látom én se reálisnak, hiába volt róla szó anno.
Ma olvastam mi minden jön 28.-n eléggé izgalmas, és nagyon örvendetes, hogy ennyire törődnek a frissítéssel!
-
Prof
addikt
válasz
üzenetére
Hát nem tudom nekem tuti számítana, mint sokan másoknak is hogy 3-4 ezer forint per hóból 3 vagy csak 1 mmo/acc-ra tudok előfizetni.
Meg havi 1000ft az éves szinten kb egy kiegészítő ára. Vagyis lehetne ennyi erővel B2P + P2P modellel egyszerre kinek hogy tetszik. Aki előfizet nem fizet a kiegért aki nem az igen. -
válasz
S0m30n3
üzenetére
Eskü a Baby Quaggan Backpack még tetszik is. Ha sötétben világíthatna, akkor tuti lecserélném a a Mad Kinges "hátizsákot".
Az "adjustments to side-kicking balancing"-tól egy kicsit félek, főleg, hogy írták, hogy az AoEt akarják kicsit rebalanceolni.
Csak nekem furcsa, hogy bevezetnek a gold és a karma mellé egy 3. váltópénzt? (4., ha a glory-t is nézzük) De legalább nem kell a fractalt farmolni az új cuccért.

-
S0m30n3
aktív tag
New Achievement Laurels rész tetszik a legjobban.
-
dobolan
senior tag
Teljesen mindegy, hogy ki fizeti ki a valós pénzt a gem-ért, az üzemeltetőnek az tök mindegy, csak valaki fizessen. Ha lehet venni majd kieg.-et ingame, akkor azt pont úgy kell tekinteni, mint egy acc. bound tárgyat, mert pont ugyan úgy is viselkedik, és ebben az esetben majd az is hozzá tud jutni, akinek ideje van aranyat farmolni, de pénze nincs, hogy megvegye, mert majd megveszi neki valaki más akinek meg épp aranyra van szüksége. Ennek pontosan ez a lényege, így nagyobb haszna van az üzemeltetőnek, mert olyan játékosok is megveszik, akik egyébként -ha csak valódi pénzért lehetne- soha nem tudnák kifizetni. (Mert nem telik rá a családi büdzséből mondjuk.)
Nyilván nem lehet tetemes mennyiségű gem-et a játékban "kifarmolni" pl. valami nyereményeként, mert az már borítaná ezt a dolgot, de erre szerintem oda figyelnek, mert ebből élnek. -
törölt tag
Mert attól nem lesz több előfizető ha engednek a havidíjból vagy minimális különbség és csak kavarodást hozna a megállapodott egységes havidíj árba (már ha van ilyen, de tuti nem véletlen lövik be mindig egy árra). Akit érdekel a játék annak kis különbség lenne csak. Inkább a ráfordított idő a gond amit egy MMO nagyon is megkövetel a másik meg a tartalom vagy a változatosság.
Star Trek online 2012-ben ha jól láttam az év F2P játéka lett. A legbarátibb F2P ami létezik
(tényleg jó csak a filmeket még pótolnom kell előtte
) -
Prof
addikt
válasz
üzenetére
Nem láttam még f2p játékot amit érdemes lenne játszani és nem a csalóknak, botozoknak, multibox-osoknak a kánanja vagy ne pay2win ill. play 48h/day felé.
Nagyon sokakat (köztük engem se) érdekelnek az xp booster/xy ideig jó csak vagy kozmetikai itemek egyáltalán.A fizetsz amennyit játszol lényege pont a skálázódás, hogy annyiba kerül neked amennyit játszol.
Egy 4000 perces Wow playtime kártya kerül kevesebb mint 5 dollárba. Én azzal ellenék simán bármelyik mmo-ban
Vagy nem értem miért nem engednek a sub feeből sok játék futhatna havi 5 euro/dolcsis díjjal. Különösen az egyértelműen kisebb tartalommal rendelkező MMo-knál válhatna be. -
Prof
addikt
Szerintem egy B2P játéknál simán belefér a pénzes kieg. Aki szeretei simán kifizeti érte a plusz 7-8e ft-ot.
Bár a GW2, meg amúgy a jobb MMO-k simán lemennének a fizetsz amennyit játszol kínai wow modellel is, amivel sok esetben kijönne havi 1000ft-ra max a havidíj.
-
Jander
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Értem amit mondasz, én azt akartam csak jelezni, hogy a játékosok 4000 gem-nyi tárgyat fognak birtokolni a játékban, míg az AN csak 1x kap pénzt érte. Az első játékos ugye fizetett érte 25 dodót, de a második játékos úgymond ingyen szerezte meg azokat. (Jó persze nyilván nem ingyen, de havidíj nélküli játékkal).
Tehát ha azt nézzük amiket ők birtokolnak az egyenlet végén, az 75 dollárnyi érték: az első játékos fizetett 2000 gem-ért, vett belőle ezt - azt vagy eladja goldért, illetőleg fizetett egy kieget. Neki tehát 50 dollárnyi érték lesz a játékbeli kezében. A másik játékos teszem azt farmol goldot és megveszi a gemeket és ezt elkölti kiegre tehát neki 25 dollárnyi értéke lesz.
-
donki
senior tag
Én úgy gondolom, hogy ha gem-ért lehetne kiegészítőt venni, akkor drágább lenne a gem, és megérné venni, mert nekem most úgy tűnik, hogy a gold-ot jobb közvetlenül a játékosoktól (bot tulajdonosoktól) megvenni, amiből biztosan nincs haszna a játék üzemeltetőjének.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
"egyre inkább úgy érzem, hogy utóbbit kötelezően oktatni kéne legalább középiskolákban."
Én még hozzácsapnám a szövegértő olvasást is, mert nagyon sok embernek az sem megy.
Mindegy, úgy látom én is, hogy ez meddő vita, de azért remélem, hogy 8 hónap múlva - a GW2 első születésnapján - mindenki itt lesz még a fórumon, s akkor belinkelem ezeket a hsz-eket...
qad:
Ha a forgalomba kerülő gemeket csak valódi pénzért lehet a rendszerbe tenni, akkor nem számít. A kiegészítő is kívánatos "item" lenne, ahogy a digital deluxe verzió is, amit rengetegen "ingyen" upgradeelték fel goldból.
-
qad
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Úgy is lehet nézni hogy:
25 pénzért vesznek 2000 gemet. Ez a pénz már fix, innentől kezdve az Anet beljebb van 25-el és nem érdelki hogy a 2000 gemmel mi történik, csak az árfolyamot szabályozza.
25 pénzért mindenki megveszi a kiegészítőt és ezzel is beljebb lesz az Anet.Ha ebből az elméletből indulok ki akkor az Anet hülye lenne gemért árulni a kieget amikor a kieggel együtt betehet valami tuti kívánnivaló ingame tárgyat. Tehát a játékosok megveszik a játékot és a nagyrészük ingame itemre is rámozdul. Ezzel sokkal nagyobb forgalmat generál mintha a kiegészítőt gemért árulná. A pénze ugyanúgy tutira megvan csak a gem után még extra profitja is lesz.
-
Cathfaern
nagyúr
De ahogy a Player2 megveszi gemből a kieget, neki lesz 0 gemje, és 1 kiegje. Ez hol 75$? Amikor Player1 eladja Player2-nek a gemet, akkor 2000 gem lesz továbbra is a rendszerben, nem 4000 gem. Nem igazán értem miért számolod kétszer a gemet. Illetve a Player1-nek csak virtuális gold haszna lesz a gem eladáskor, ami pontosan 0$ költség az ArenaNetnek. Akkor lenne igaz amit mondasz, ha egyrészt a gemeket $-ért lehetne eladni ingame (nem lehet), másrészt ha a gemből úgy lehetne vásárolni, hogy az nem fogyna (ez se igaz).
Megpróbálom máshogy, első esetet vázolva:
............................................Player1 ---------------------------- Player2 ----------------------------- ArenaNet
Alaphelyzet..................50$ - 0 gem - 0 kieg.............25$ - 0 gem - 0 kieg................0$ - 2000 gem - 2 kieg
P1 gemet vesz AN-től...25$ - 2000 gem - 0 kieg........25$ - 0 gem - 0 kieg................25$ - 0 gem - 2 kieg
P2 gemet vesz P1-től....25$ - 0 gem - 0 kieg............25$ - 2000 gem - 0 kieg..........25$ - 0 gem - 2 kieg
P1 kieget vesz AN-től....0$ - 0 gem - 1 kieg.................25$ - 2000 gem - 0 kieg...........50$ - 0 gem - 1 kieg
P2 kieget vesz AN-től....0$ - 0 gem - 1 kieg.................25$ - 0 gem - 1 kieg...........50$ - 2000 gem - 0 kiegMásodik eset:
............................................Player1 ---------------------------- Player2 ----------------------------- ArenaNet
Alaphelyzet..................25$ - 0 gem - 0 kieg..............25$ - 0 gem - 0 kieg................0$ - 2000 gem - 2 kieg
P1 kieget vesz AN-től....0$ - 0 gem - 1 kieg................25$ - 0 gem - 0 kieg............25$ - 2000 gem - 1 kieg
P2 kieget vesz AN-től....0$ - 0 gem - 1 kieg.................25$ - 0 gem - 1 kieg...........50$ - 2000 gem - 0 kiegHa így sem, akkor feladom...
Lmh:
"mert egyrészt nem érdekel mit theorycraftoltok össze"
Ez nem theorycraft, egyszerű matek meg némi pénzügy... egyre inkább úgy érzem, hogy utóbbit kötelezően oktatni kéne legalább középiskolákban. -
Lmh
őstag
Nem olvastam el a fenti hsz-eket, mert egyrészt nem érdekel mit theorycraftoltok össze olyanról amiről biztosan tudom, hogy hogyan lesz, másrészt időm sem lenne rá.
Cactus, nem keresek, mert szerdán államvizsgázom, meg amúgy is lenne jobb dolgom.
Lassan három éve minden nap minden gw2 hírt nyomon követek, tudom és kész. Hogy te nem hiszed el, az engem cseppet sem érdekel.
Elmondtam, nem célom, hogy meggyőzzelek. -
Jander
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Megmondom miért:
1. általad vázolt eset: az AN 'kiadása' (szellemi tulajdont is beleértve): 2000 gem (25dollár), kieg (25dollár), 2000 gem (25dollár). Ugyanis Player2 a Te leírásod alapján újra rendelkezni fog a gemmel és vásárol belőle, de haszna ebből csak Player1-nek lesz aki megvette a gemet irl pénzért és a játékban tovább is adja. Tehát a gem-et kétszer költik el a játékosok, de az AN-nek csak 1x lesz belőle pénze (értsd ez alatt ők csak 50 dollárt kapnak, míg a játékosok 75 dollárnyi cuccot birtokolnak). Értem?
Még egyszer könnyebb példa: játékos 1 megveszi a CoD-ot (50dollár a kiadónak), játszik vele majd továbbadja játékos 2-nek (0dollár a kiadónak). Játékos 3 is megveszi (50dollár). 3 különböző teljes értékű felhasználás történik mégis a kiadónak csak 2x van belőle pénze.
-
S0m30n3
aktív tag
válasz
andris811
üzenetére
A lényeg ugyanaz... Elköltözött, majd kirakta azokat, akik nem mentek át. Én pont nem játszottam abban az időszakban, szóval engem is kidobtak... De jól van, szerintem megpróbálok visszamenni, max. majd ha nem is játszok, akkor is belépek hetente egyszer megnézni, hogy guild-ben van-e valami változás, ami miatt kidobhatnak. Köszönöm a választ.
-
törölt tag
Ezek a találgatások addig mennek ameddig meg nem jelenik a kieg.
Persze ez tuti, hogy akkor történik majd meg mikor se pénzem se gold-om se gem-em nem lesz
-
Cathfaern
nagyúr
Huh.
"Véleményem szerint az Arenanet bukna azon, ha lehetne gem-ből venni kieget, ugyanis a gemet úgyis megvette valaki (pl. korábban valami kozmetikára)"
Ha kozmetikára vette meg, akkor te nem tudod tőle megvenni goldért. Amikor megvette a kozmetikát, akkor elveszik tőle a gemet, azt már nem tudja eladni.Szóval mégegyszer:
1. eset: lehet kieget venni gemből
a. Player1-nek sok pénze van, de kevés ideje játszani, ezért gemből fedezi a gold szükségletét. Vesz 2000 gemet, amit elad goldért. Jön a kieg, ő nyilván megveszi 25$-ért. Tehát itt a AN-nek lett 2000 gem (25$) + 25$ nyeresége, összesen 50$. Ezután lesz 2000 db gem a rendszerben
b. Player2-nek nincs sok IRL pénze, ezért inkább farmol, és ingame goldból veszi meg a gemet. Tehát ő 0$-nyi gemet vesz az AN-től, ellenben mikor jön a kieg, megvesz Player1-től 2000 gemet, amiből megveszi a kieget. Tehát Player2-ből kereken 0$ haszna lesz így az AN-nek. Ezután 0 gem lesz a rendszerben, hiszen a kieg megvételekor elveszik
Tehát összesen 50$ haszna lesz az AN-nek a két playerből, és a rendszerben lévő (újra eladható) gemek száma 0.2. eset: nem lehet kieget venni gemből
a. Player1 továbbra is pénzes, tehát simán megveszi 25$-ért a kieget. Ez esetben belőle lesz 25$ haszna az AN-nek
b. Player2 bár szivesebben venné gemből, de mivel nem lehet, ezért ő is megveszi 25$-ért a kieget. Ez esetben lesz belőle 25$ haszna az AN-nek.
Ez esetben gem forgalom nem volt, tehát az értelemszerűen 0, és összesen lesz 50$ haszna az AN-nek a két playerből.Nos. Akkor légyszi magyarázzátok el nekem, hogy a 2. esetből miért lesz több pénze az AN-nek, mint az 1.-ből
Köszönöm 
-
Jander
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Attól, hogy azt a gemet valaki megvette, már többször nem lesz pénze belőle az AN-nek. Ez ugyanaz mint a használt-játék eladás/vétel - abból a kiadónak már nem lesz pénze, hiába mondják, hogy egyszer azt valaki megvette.
Véleményem szerint az Arenanet bukna azon, ha lehetne gem-ből venni kieget, ugyanis a gemet úgyis megvette valaki (pl. korábban valami kozmetikára), és neked kvázi 'ingyen' lesz meg a kieg. gold átváltásból ahelyett, hogy ők a gemért és a kiegért is kapnának pénzt.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
üzenetére
Mégegyszer mondom, AN-nek pontosan ugyanannyi bevétele lesz $-ban akkor ha gemből veszed meg a kieget, vagy ha $-ért. Mert ha gemből veszed meg, de te a gemet goldból vetted, akkor egyszerűen annyi történt, hogy valaki más fizette ki a $-t nem te... nekik pontosan ugyanannyi bevétel, mivel közvetlenül az AN-től nem tudsz goldért venni gemet, csak más playertől... más player meg lényegében nem tud hozzájutni gemhez, csak $-ért (paid tournamenten kívül akkor ezek szerint, de ha jól tudom ott meg gem-be kerül a beszállás, szóval jó eséllyel nagyon minimális +gem kerül be a forgalomba azzal). Feltéve, hogy tényleg pusztán a playerek között zajlik a gem - gold csere, de szerintem igen, lásd lentebb.
FehérHolló:
Ez a felvetés jogos mondjuk, viszont itt meg feltételezhetjük, hogy ha bele is nyúlnak, akkor úgy / olyan mértékben, hogy nekik jobban megérje. Viszont ha így van, akkor jó eséllyel továbbra is megéri nekik az, hogy gemből is meg lehessen venni.
De megjegyzem, alapvetően nem érdekük belenyúlni a gem üzletbe, hiszen nekik minden "semmiből" eladott gem $-ban jelentkező veszteség. Tény, hogy másik oldalról érdekük, hogy ne legyen túl drága (ha túl drága, túl olcsón meg tudod oldani a gold szükségleted $-ból), viszont nagyon sok más eszköz van a kezükben, hogy befolyásolják az árat (lényegében minden amivel a gold szerzés sebességét befolyásolják, az befolyásolja a gemek árát: minél nehezebb goldot szerezni, annál olcsóbb lesz a gem és fordítva), szóval részemről kétlem, hogy közvetlenül beavatkoznának. Ugyebár a globális piac miatt elég nehéz rendesen átlátni a piaci folyamatokat, főleg ha nincs külső API, amivel AH figyelő programokat lehetne írni (és ha jól tudom nincs), szóval nagyon nehéz megmondani, hogy miért pont úgy mozog ahogy. EVE online nagyon régóta alkalmaz hasonló rendszert (ott ugyebár havidíjat tudod árulni ingame itemként), és nem igazán sikerült bizonyítékot találni arra, hogy a fejlesztők közvetlenül befolyásolnák a PLEX árát. Persze biztos sose lehet az ember, ügyesen csinálva sose derül ki a dolog. -
Szerk, csak már lejárt az idő:
Megjelenés előtti nyilatkozatok vannak, hogy lesznek-e stand alone kiegek vagy sem, illetve, hogy évente tervezik a bevezetését a kiegeknek, de azok jóval megjelenés előttiek. Megjelenés óta egy AMA/Hivatalos fórumon sem nyilatkozott - tudtommal - dev ezekről.
-
Anet döntéshozót tisztelhetünk a személyedben?

Amíg egy Anetes illetékes le nem írja, addig minden csak feltételezés, tippelés. A tényeket majd a maga idejében megmondják - ami még odébb lesz, lévén a Devek nyilatkozták, hogy belátható időn belül nem lesz kieg a játékhoz.
FehérHolló: Onnan lehet, de ott szerintem a játékosok nagyon kis %a tud csak érvényesülni.
-
Lmh
őstag
Csűrhetitek, csavarhatjátok, de nem lehet majd fizetős kieget gemért venni.

-
FehérHolló
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szerk: közben eszembe jutott, hogy nem ismerem annyira a GW2-t, szóval ha van olyan lehetőség, hogy ingame (kereskedésen kívül) nagy mennyiség gemet lehet valahogy szerezni, akkor nem igaz a fenti. De tudtommal nincs ilyen.
Paid tournamentekben lehet aránylag sok gemet szerezni. Cserében nem túl egyszerű dolog.
-
dilipok
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
koszi, ezzel nem voltam tisztaban, hogy ott az mar csak masodlagos piac

-
FehérHolló
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szerintem gemet ANet is pumpál a rendszerbe, és machinálja az árfolyamot is. A gold-gem vételi/eladási árfolyamok között ugyanis látszólag nem nullad-, vagy elsődrendű a kapcsolat.
dilipok: Amíg a gemek elsődleges forrása csak a valódi pénzért vett gem (amit utána el lehet adni/meg lehet venni másodlagos piacon játékaranyért), addig igaza van Cathfaernnek.
-
dilipok
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
nem vagyok nagyon jartas a dologban, de ha jol tudom ingame goldert is lehet gemet venni. Erre volt az a megjegyzes, hogy ha lehetne gemert venni kieget, nagyon elszaladna a gold/gem arfolyam (vagy ott csak azokat a gemeket lehet venni, amiket mar valaki megvett x EUR/gem arert?
) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
üzenetére
Miért ne lehetne gemért? A gemért valaki már fizetett egyszer.
Ha tegyük fel (nem ismerem az tényleges árakat) 20$ 2000 gem, és 20$ / 2000 gem a kieg, akkor:
1. Megveszed ArenaNet-től a kieget közvetlenül, akkor neki lesz 20$ bevétele
2. Veszel 2000 gemet játékban, és ebből megveszed a kieget. A gemet viszont valaki már egyszer megvette 20$-ért az ArenaNet-től. Tehát neki továbbra is 20$ a bevétele.Szóval nekik halál mindegy, hogy te gemből veszed meg, vagy $-ből, ellenben ha lehet gemből is venni, akkor biztos lesznek olyanok akik megveszik, pedig amúgy nem tennék...

Szerk: közben eszembe jutott, hogy nem ismerem annyira a GW2-t, szóval ha van olyan lehetőség, hogy ingame (kereskedésen kívül) nagy mennyiség gemet lehet valahogy szerezni, akkor nem igaz a fenti. De tudtommal nincs ilyen.
-
Jander
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
De hát ez akkor került ki a hivatalos videó fordítása, persze volt már szó róla, de most mondták hivatalos úton is, hogy 28.-i update-ben ez már benne lesz. Vagy konkrétan ez volt már, csak elkerülte a figyelmemet? Mert pár napja ezt kérdeztem be ide

Zerg videó: aztaq!
na ez kemény... -
törölt tag
4 vs Zerg, jah ázsiaiak, akkor már értem

-
Jander
senior tag
Fractals:
A következő buildben jön a fractalba való visszacsatlakozási lehetőség, valamint a megoldás a szintkorlátozásokra.Yaaaay!

-
HS 2142
őstag
válasz
andris811
üzenetére
Azért, mert itt nem fix az árfolyam, hanem a kereslet-kínálat függvényében változik. Aki az első hónapban kezdte a játékot, tanúsíthatja, hogy nagyon kedvező áron lehetett gemekhez jutni, ám ahogy egyre több pénz lett a gazdaságban (hogy a botok mennyire járultak hozzá abban nem vagyok biztos) és a gem iránti kereslet nem enyhült, így szükségszerű volt, hogy az ára emelkedik. Mellesleg én picit lehúzásnak éreztem volna, ha berakják a Fractalt, de csak 300 gemért lehet például feloldani. (Az update meg ingyenes lett volna, de hát az ugye nem a karkás része miatt hagyott pozitív emlékeket.)
-
andris811
tag
válasz
üzenetére
De te nem érted, amit én mondtam
Nem mondtam, hogy jobb a lotroban, hogy ott minden területet, meg classokat is pontért kell venni! Én csak arra gondoltam, hogy ott játékkal több pontot tudsz szerezni, mint gw2-ben gemet, és, hogy ott vannak olyan dolgok is (területen, meg classon kívül), amit szívesen megveszek. Egyébként, meg mind2 játék nagyon jó, lotro-t most volt szerencsém egy steam-es akcióban beszerezni olcsó pénzért (a kiegeket). Jelenleg 3 játék van a gépemen, és ez minden igényem kielégíti: GW2, ha egy kis pörgés, akció kell; LotRO, ha egy kis történetre, szerepjátékra vágyom; és a Civ5, ha stragégiázni van kedvem... Na jó a dio3 is itt van kéznél, de az nagyon ritkán kerül elő 
-
törölt tag
válasz
andris811
üzenetére
GW2-ben a játék közben ki lehet termelni azt amiért LOTRO-ban pénzt adtál ki a pontokért. Itt 1x veszed meg a játékot és sok fontos dologról nem lehet lemaradni a shop-ban.
LOTRO-ban meg szintezel majd egyszer csak megveheted a kiegeket ami kb. 30 euró környékén van a pack. GW2 gyakrabban van kb. ennyiért akcióban.
Köszi de nem akarok classokért meg küldetésekért fizetni amitől élvezhető lesz a játék, ismerem elég jól a F2P LOTRO-t
-
andris811
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ha ezt az egész gem store-t valahogy úgy oldanák meg, mint a LotRO-ban, az azért sokkal szimpatikusabb lenne. Ott még szívesen adtam is ki pénzt a turbine pontokért, ha valami nagyon kellett. Ha meg nem sürgős, akkor idővel úgyis lesz annyi pontom...
-
HS 2142
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szerintem legfeljebb olyan kiegészítőket, mint az első részhez volt a Bonus Mission Pack.
-
Lmh
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Honnan veszed, hogy gemért lehet kieget venni?
Mert biztos, hogy nem xDReno7: Nincs
-
Tüphón
senior tag
Sziasztok
A játékból nincs véletlenül próbaverzió? A honlapjukon nem találtam.
-
Helmoras
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ez már biztos hogy a kiegészítők gemért is megvásárolhatók lesznek? Nagyon szimpatikus lenne hogy játékkal is bővítheted a tartalmakat

Új hozzászólás Aktív témák

- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Gyúrósok ide!
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- BestBuy ruhás topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- Dell Precision 7560 FHD / i7-11850H / 32G / 512G G4 / RTX A4000 8G / SCR WS tervező
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ha egyedi akkor szerintetek mi miatt lehet?

Először próbáltam a kevés trait pontomat power precre tenni, majd conditonre, de egyik sem túl meggyőző, bár a condis talán jobbnak minősült.

)

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)