- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ocsisajt
őstag
Jah igen.
Funny szóvicc.
11, sajna a 20/20/20-as "threshold"-ot nem sikerült kiviteleznem, random loot nem volt kegyes velem.
Skillek tekintetében "csak" Raise+Legion volt 20 felett, Gear: Napesh off, Dirge relic pipa volt! Tehát: 11 skellyz, Kutyus, Servant, Revenant volt meg.
Azért múltidő, mert kb 2 órával ezelőtt 76-on megfeküdt... Nem is gond, mert tényleg szenvedés vót...
(Minden szinten igyekszem 80+ reseket kivitelezni, ez az alap HC-n, illetve armor absorb is 95%+ mindég, ezt most elbénáztam, beleállok férfiasan)Most húzok ACID-es petes dervish-t. Már alig várom az 5 Empyriont
(Barthollem fegyó + Magi fejes + /24 skill) Nagyon vajas-kenyér már hárommal is.
Tudom, nem bírok elszakadni a PETektől...
-
Har_melin
addikt
Köszönöm, az MI-ket tudtam, a legendary-knál meg ezek szerint csak nem volt igazán szerencsém. Jó tudni, akkor nem keregetem a nehezebb fokozatokat.
farmolás: ma nekifutottam ultin az AG-nak, hogy kifosszam Vineltont, ami még nincs meg tőle. Az az én hülyeségem volt, hogy ahelyett, hogy erre koncentráltam volna, bevállalatam egy totemet, amibe aztán belehaltam, de ettől függetlenül is kiábrándító volt. A harmadik szakasz közepéig (az első az "ingyenes", a második Vinelton, a harmadik meg a záró pálya) kb. annyi csillagos monszta jött, mint a négyes totem körön összesen szokott, plusz a reszli, tehát elvileg azonos loot súlycsoportban kellett volna lenniük. Ehhez képest esett három trash kék és slussz. A totemek dropját szerintem valóban nerfelték, most rendszeresen már csak 2-3 lila és 7-10 kék esik egy runból, de még így is nagyságrenddel jobb. Időben pedig még talán kevesebb is, főleg hogy most már betéve tudom az útvonalakat.
A crownhilles fix pontokat viszont továbbra is kihagyom (bár direkt ezért csináltam végig az AoM-ot ultin), mert időpocsékolás. Messze vannak egymástól, kacifántos az út és főleg nem látni az elején, hogy merre érdemes elindulni.
Rá kellene majd szánnom az időt, hogy elvigyem a farmolós karit SR 65-70-ig, de az még húsz szint, monoton.
-
Har_melin
addikt
Igen, az ikont látva rájöttem, hogy azért keresgéltem én hiába árusként.
Én is úgy gondoltam, hogy csak recept nélküli, szóló cuccokhoz lehet hosszabb távon érdekes, a másik két csoportot egyszerűbb más módon kifarmolni.
Stat: csak azért gondoltam, mert a PoE-ban pl. számít az itemlevel is, és tudtommal az itt is van. Csak azt nem tudom, hogy mondjuk lvl100+ monsztáknál számít-e, hogy mennyivel van pluszban. Mivel a szett minden darabja nagyjából azonos szinten volt, arra gyanakodtam, hogy a jobb rollok csak az egészen extra magas szinten eső cuccok ilvl-jéhez kapcsolódnak, ami viszont a játékból nem is érhető el, csak a Crucible-ben vagy az SR-ben.
-
Har_melin
addikt
Lehet, hogy azért nem találtam meg a FG-s legendary kereskedőmet, mert nem kereskedőnek, hanem kovácsnak jelöli. Tegnap belefutottam a párjába az AoM-ban.
Bella Fald, AoM Steelcap Districtben, Tomb of Herald Mathis pálya egy rejtett, fal mögötti részén. Ő is olyan, mint az, akit az FG-ben találtam, legendary itemeket csinál random. Választhatsz, hogy zsuzsu, páncél, ranged, caster vagy melee cuccból akarsz, de nem tudod, mit kapsz. Azt hiszem, hogy sessiononként limitált a lehetőségek száma (típusonként), de lehet, hogy csak nekem volt kevés alapanyagom.
Nem nagyon kraftoltam még legendary cuccokat, nem tudom, hogy a 6 ritka alapanyag cucconként mennyire 'sok'? Ha valaki egy konkrét darabra vágyik, ami se receptből, se setből nem generálható, annak hasznos lehet, meg az olyannak is, mint én, akinek még szinte mindegy, mit dob, még nem lesz belőle.
Viszont tegnap végre meglett a teljes Ghol set a cabalistnak, ráadásul ez az első teljes legendary szettem
-
_ocsisajt
őstag
Dioban meg Wolcenben is ugye ha végignyomod a kveszteket, akkor megnyílik a custom mode. Dióban roamingolhatod az egész mapot EGYBŐL, riftezhetsz, bantizhatsz szabadon. Nekem ez hiányzik
Tudom, hogy integrált része az egésznek itt, lehet nem véletlen a design így lett direkt kitanálva.Mi lenne a jó megoldás? Én nem csalok a karikkal/editorral, így ha egy toon elhullik HC-n, akkor ÚÚJRA mindent meg kell csinálnom... Természetesen ahogy tapasztalok, úgy egyre kevesebbszer hal meg a karim, de ultimate-n szoktam volt meghalni 90-95 között
(ééés, újra megint mindent...) -
Har_melin
addikt
Köszönöm, persze a lvl korlát egyértelmű volt. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mondjuk lvl94-es lila cucchoz lvl100-as karakterrel lvl104-110 monszták ellen van-e még valami plusz szűrő, vagy csak a szerencsén múlik, hogy esik-e egy csillagosból valami és ha igen, akkor mi.
Beast és Chtonian már nemesis szint, részben ezért is érdemes a totemeket farmolni...
-
Har_melin
addikt
Hm, érdekes, "We made no changes to drop rates from totems and in fact added a few more in the hotfix." Akkor lehet, hogy csak én voltam peches, de határozottan kevesebb volt az érdemleges loot.
Mindegy, amíg nem jutok el lvl70-ig a SR-ben, addig még így is a totemek a jövedelmezőbbek időarányosan.
Apropó loot: ugye jól gondolom, hogy a kifejezetten egyes bosshoz köthetőeken kívül bármelyik megfelelő szintű monsztából eshet bármelyik darab? Tehát aminél GT-ben nincs odaírva, hogy csak XY dobhatja, az csak az rng-től függ, nincs olyan, hogy csak nemesis vagy csak celestial monsztából eshet?
-
Har_melin
addikt
Mindenféle oka lehet, ennyi runból nem vonok le messzemenő következtetéseket. Az is lehet, hogy ennek egyszerűen csak nagyobb a drop valószínűsége - ez az első eset, hogy ténylegesen farmolok a játékban és nem véletlenszerűen esik csak valami. Ebből a 40-50 totemből kb 40 lila esett, előtte összesen volt olyan 60-70, tehát lehet, hogy ez egyszerűen csak egy gyakoribb darab.
Az viszont most már biztos, hogy a totemeknek csak a spawn lehetősége adott a legtöbb szegmensen. Most csináltam meg a barrowholmi küldetéseket és ott két spawn helyet is jelöl a térkép, de egyiken sem volt semmi. Amelyik szegmenseket belinkeltem, azokon viszont fixen mindig megjelenik az egyik ponton.
-
Har_melin
addikt
Én a PoE összefoglalónál kínlódtam ezzel, de végül arra jutottam, hogy aki az összefoglalót olvassa, az most ismerkedik a játékkal, ergo az érdekli, ami most van. Az, hogy mi volt (vagy nem volt) korábban csak akkor érdekes, ha valamiért megmaradnak a korábbi állapotra való hivatkozások. (A PoE-ban pl. a Labot mindenki a régi, három nehézségi fokos játékmenetből megmaradt módon hívja, hiába szűnt az már meg régen.) Nem tudom, hogy a lokális telepítés mennyire kéri a frissítést, a steames verzión eleve a legutolsó változat fut, szerintem nem érdemes belemenni a történelemórába.
A Service NPC résznél én betenném a FG végén (sajnos hülye vagyok, nem emlékszem melyik pályán) lévő figurát, akinél legendary cuccokat lehet craftolni, random kimenettel.
Szerk: bocs, az nem esett le, hogy persze sokan lehetnek, akiknek nincs meg mindkét kiegészítő. De szerintem akkor is érdemes a jelenlegi állapotot venni alapnak és ahogy eddig is, jelezni, ha valami csak a kiegekben érhető el.
-
Har_melin
addikt
Vinelton: a listát ismerem, meg a FG-ban is az árust, akinél át lehet adni a pénzt másik karinak, csak arra nem találtam infót, hogy a receptek kb. milyen ársávban mozognak. Emlékeim szerint enm voltak olcsók, de végül is mindegy. Amennyi lesz (addigra szerintem kb. 5 milla) azzal megyek, aztán majd meglátom, mi lesz nála. Annyiból jó, hogy most már nagyjából tudom, melyik cuccokat akarom, legfeljebb eljátszom majd az oda-vissza resetet egy párszor.
SR: köszi, akkor a tornyokat ezután is hanyagolni fogom.
Totem: Közben tettem egy próbát. A négy ajánlott helyszínt (most beadta az Asterkan valley-t is az egyik jelölt helyen) 11 perc alatt csináltam meg, pedig a Twin Falls-os legtávolabbi volt és nem használok mozgás glyphet. Esett belőle három recept, 5 legendary, azt hiszem négy mythic kék. Azt hiszem, maradok ennél a farmolásnál, ez még az SR-nél is kényelmesebb.
-
Har_melin
addikt
Szívesen!
A totem videóhoz: az Asterkarn Valley nekem a két hely közül egyiken sem spawnolt, tehát ott kell elegyen egy harmadik spawn pont is. Old Arkoviát (Twin Falls felől) és a Warden's Cellart próbáltam, azok rendben vannak.
Viszont a totemek véleményem szerint a legjobb újdonság a játékban a casual playerek számára. Nekem a GD azért ment mindig vissza a PoE mögé, mert a farmolási rendszere taszított. Semmi vonzót nem találtam abban, hogy rogue dungeonok endbossait farmoljam úgy, hogy ha véletlenül meghalok (akár még jóval előttük), akkor bukom az egészet.
Most három ulti totemből esett azt hiszem öt vagy hat legendary, kb. ugyanennyi kék mythical, azt hiszem két új recept, pár spec komponens (wendigo, ugdenbloom, stb.) meg a reszli. Összesen volt talán tíz-tizenöt perc a három, és főleg két halál sem rontott a helyzeten semmit se. Így már sokkal vonzóbb a "ki kell farmolni" opció.
Farmolási kérdések:
- a SR-ban azok a bossok, akik Celestial Shardot dobnak a végső lootot is befolyásolják? Magyarán van-e különbség a végén ha (szintidőn belül) "mezei" ellenfelekből teljesítem a shardokat vagy ha keresem a bossokat az adott szakaszon?- érdemes a pályán lévő buff pontokat aktiválni? ahogy elnéztem, a legtöbb valami ritka komponenst kér, amit nem szívesen pocsékolok el.
- Vinelton lila receptjei ultin mennyibe kerülnek? (kb., nem a pontos összeg érdekel). Most több karakternél összesen van kb. 4 millióm, és elhatároztam, hogy a blademasterrel most már juszt is eljutok ultin is az AG-ig, hogy be tudjak vásárolni, csak nem tudom, ez mire lesz elég? Arra emlékszem, hogy eliten elég gyorsan elment nála kb. egy milla.
-
Har_melin
addikt
Ezek elvileg fix helyek, tehát pl. Old Arkoviában azon a két, a Warden Cellarban azon a három ponton spawnolhat totem. farmolásnál segítség lehet, mert pl. a két említett térképen a wayponttól a legközelebbi felé elindulva pár lépés után már látszik, ott van-e, vagy a másik felé kell venni az irányt.
-
Har_melin
addikt
Persze, most teszek egy próbát vele így. Ha sikerül végigvinnem normálon, akkor remélhetőleg van benne annyi tartalék, hogy fel tudjam húzni lvl94-ig. Most lvl58, már csak a FG vége van hátra. Lvl65-től lesz pár cuccom ami kifejezetten ehhez a buildhez jobb, meg még hiányzik 15 devotion is...
-
Har_melin
addikt
közben én is megtaláltam, a sisak a ludas, azzal meg lehetne idézni három darabot (0, 4 és 8s-nél) és fenntartani.
csak ezzel pont a petes build "kényelme" vész el, gyakorlatilag egy caster lesz belőle. Akárhogy is, ezt egy kicsit elkapkodtam. A maya által ajánlott cabalist build teljesen más devotionöket használ, mint a madaras, át akartam állítani, hogy azok fejlődjenek. Ennek a buildnek viszonta BF a lelke, ami a full Ghol szet nélkül nem tudom, mire lesz képes egymagában. A madárka még megvan, de az elemental devotionok nélkül az se lesz a régi...
lehet, hogy egy újabb flaskával csinálok majd megint egy resetet és az endgame gear megszerzéséig valami keverékkel próbálkozom. Ez van, tanulópénz.
-
Shadowguard
senior tag
Ó igen, arra emlékszek, akkor rendesen berágtam Mr. Elektromos F@szalapra és a játékra is
Most is összecsukott első nekifutásra még normálon is, nem emlékeztem hova kell beállni pontosan. Viszont a nemrég említett Kra'Vall elsőre meglett, pedig ő is nagy mumus volt. Elsőre talán 6 vagy 7 halálom volt rajta. (Összesen 12 halállal fejeztem be a veteránt)
-
reelc
Topikgazda
Elég sok változást hozott a patch, és sok hozzászólást az eredeti fórumon.
Zantai: a hint of something coming in v1.1.6.1
Néha elég viccesek a build nevek.
[1.1.6.0] Hot Dogs | Fire Hellhounds (Pet Conjurer) -
Peace
nagyúr
Én értelmezni sem tudtam a leírást, a gamepad targeting-nél. De a lényeg, hogy sajna nem változtat semmin. Lehet egy lövöldözős karakter kellene és akkor nem annyira zavaró. De Oathkeeper simán lövöldözhet pisztollyal gondolom, csak pajzs legyen a kezében. Vagy az nagyon meredek?
-
Peace
nagyúr
Classic casting? Most csak google képeken tudom nézni, de gondolom ez lesz az. Ha ezt megtudnám oldani és egy tetves pickup gombot. De olyat sajnos nem találok, hogy pickup. Az a baj, hogy addig nem tudod felvenni a lootot, amíg ellenség van a közelben vagy bármi más zavaró tényező, mert azt automatikusan kitargeteli és nem dobja fel a loot felvétele opciót. De ezt leszámítva teljesen állat. 1080p-ben gyönyörűen eltudok olvasni mindent a tv-n is. Tegnap végre eljutottam a kiegig. Gyorsan megvettem a charge augmentet, elég király! Gyorsan mentem egy ilyen több szintes dungeon-t, ami a település közepén van, de aztán már süppedtem....
-
Har_melin
addikt
azért voltam kíváncsi Rashalgára, meg az Ascendantra is, mert pont azt a területre ható DoT sebzést csinálják (a secret pathon a monszták is), amivel annyit szívtam a melée buildekkel. Most nagyon gyenge resistekkel is ki tudtam mozogni és túl tudtam élni őket, miközben a petek tették a dolgukat, ami eddig jó jel.
-
Har_melin
addikt
én egyelőre megyek Maya Will-o-wisp buildje után. Annak van egy faction változata, amiben minden fixen elérhető. Pár helyen már most megvan az erősebb, remélem ez elég lesz arra, hogy stabilan tudjak majd vele farmolni. Nem minél magasabb szintet, csak endgame legendary cuccokat és recepteket.
-
Har_melin
addikt
nekem is bejönnek eddig a totemek, bár lvl40 körül terméyszetesen még csak trasht dobnak. Illetve nem igaz, esett pár eddig nem ismert blueprint, azoknak mindig örülök.
A pet cabalist viszont tényleg nagyon erős. Megvolt (normálon) Rashalga, az Ascendant, az Obsidian Throne boss halál nélkül. Pocsék resistekkel, mert a petes bónuszokat preferáltam, nem törődtem mással. componens és augment sincs semmin - lehet hogy már régen voltam ezen a szinten, de ennyire simán emlékeim szerint nem ment még kari. Remélem, marad is így, nagyon jó lenne végre egy legendary farmoló build.
-
Har_melin
addikt
Ebben volt, 1:30-tól.
-
Har_melin
addikt
A mosnter totemekről azt mondták egy videóban, hogy a konkrét helyük random, de a felbukkanási "körzetük" előre meghatározott. Nem 100%-ban, de mondjuk ha Cronley Hideoutban egyszer már beadott egy totemet, akkor elvileg ott szinte mindig meg kell jelenjen egy, valahol. (Gondolom nehézségi fokozattól függően ez változhat, ahogy a shrine-ok sem mind aktívak mindegyiken.)
-
AtHoS
nagyúr
"senki nem találna ki új buildeket, mert minek, ha ugyanolyan erős lenne, mint egy másik?"
Ennek pont ott lenne jelentősége, ha a különböző skillekhez más-más játékstílus is tartozna. Ebben az esetben meglenne a célközönsége mindnek és lehetne mögötte támogatói közösség.
A GD ebben a tekintetben azért elég változatos szerencsére, amit a mastery-k kevergetése azért eléggé jól támogat
-
Har_melin
addikt
Végül is cabalist lett belőle, mert több használható cuccomvolt hozzá, pár lvl94-es legendary is. Ráadásul ahogy néztem, ennél több végső opció van, mint a conjurernél, ha mégsem esnének olyan cuccok, amilyent szeretnék. (Lehet inkább nekro és supportnak occultist, vagy fordítva.)
-
Har_melin
addikt
A Carnivalt pont tegnap este olvastam, éppen ennek a buildnek a kapcsán. Néztem ezt a buildet is, de csak az endgame verziót találtam meg a full legendary változattal, abba meg nem akartam belevágni. Viszont most látom, hogy van egy részletes leveling bontás a posztjában, így már érdekesebb lehet. A lvl80-as gear nagyjából meg is lehet, azt nem tudom, hogy azzal mennyire lehet elkezdeni kifarmolni a legendary cuccokat? Bár a lvl 90-es gearből is van egy pár, sőt a magasabb szintű... meglátjuk, legfeljebb majd jövök tanácsért.
A Salazar kardból vicces módon csak a lvl94-es változatok vannak meg, pedig többször is levertem alacsony szinten.
-
Har_melin
addikt
Köszi, Callagadrás harcot pont néztem egy acid retal sentinellel - azt hiszem, inkább lemondok erről az élményről...
Buildet már többet is találtam, pont azért kérdeztem, játszott-e már valaki ilyennel. A dervishez ezt, a sentinelhez ezt, bár azt hiszem LNB PoE buildjeivel szerzett eddigi jó tapasztalataim alapján a dervishnél fogok maradni.
-
reelc
Topikgazda
A Grim Dawn Definitive Edition csomag is akciós.
Jelenleg ott is van a Steam legkelendőbbjei között. -
Har_melin
addikt
Szép is lenne, ha én raktam volna össze
, Ez az egyik legrégebbi, kezdőknek ajánlott build. Mindenképpen el akarom vinni, lehetőleg inkább százig, mert a DoT kivételével nagyon kellemes, és a Pneumatic Burst meg a nagy leech együtt elég tankossá is teszi.
Augment volt a korábbi medálon, de olyan ritkán használtam, hogy nem raktam vissza. Nekem ezek a dedikált mozgás skillek az istennek se állnak kézre, a PoE-ban is mindig natúr szaladgálok. Tudom, hogy hasznos, csak ... mindegy, egyéni hülyeség.
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
"Emellett Excelben vezetem (a Grimtools alapján) milyen receptjeim vannak, és milyen szetjeim vannak (ebből megvan-e a kraftolható)."
ja, ha valaki ilyen alapos, akkor könnyű
Nem lesz egyébként akkora gond nálam, a komplett régi rendszer vinyó ment ki, az új rendszer egy új ssd-re fel (a régi már amúgy is kicsi volt), szóval szerencsére bármikor vissza tudom dugni a korábbi állapotot. Aztán lehet, hogy én is átállok valami ilyen rendszerre, nem játszom olyan sokat, hogy érdemes legyen annyi szirszart tárolni.
-
Har_melin
addikt
Én nem szeretem a mule-okat, mert se keresni nem tudok a náluk lévő cuccokra (mármint ha éppen nem ő az aktív), se nem emlékszem már egy idő után arra, hogy egyáltalán mi a fene van náluk. Igaz, én a GD-t csak nagy szünetekkel játszom, átkötésnek, így könnyebb felejteni.
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
Igen, mindegyik olcsóbb most, mint a Humble, de ezt ennyiért bűn otthagyni. Nem szeretem a steamet különösebben, úgyhogy megvettem itt is, majd lesznek még a kiegek is jobban leárazva
Egyelőre úgy sincs fent a játék, az ünnepek alatt win10 átállás volt és még nem raktam vissza.
-
reelc
Topikgazda
-
djherby
tag
Köszi fiúk! Nem vagyok egyedül
Tudom, te is ajánlottad a darazsas helyet, de én a neten olvastam.
Uuuughh, azt még be sem kapcsoltam. Na, majd kipróbálom. Fagyások: Akkor lehet érik nálad a gépcsere?
Sajnos azt kell mondjam, nekem nem jött be annyira az FG, mint pl. anno az Aom. Lehet nem is merültem el még benne annyira. Elite-n is kellene mennem benne, és az SR-ben is. Igen, én is várom nagyon a 94-et, mert akkor vehetem fel a Demonslayer set-em. -
reelc
Topikgazda
Kikerült egy Discordos chat szövege a GD fórumra.
Az FG kieg jól teljesített, de továbbra sem szeretnének 3-ik kieget csinálni, sok mindent borítana egy új mastery. Ezt már korábban is írták. Ahogy azt is, hogy attól is függ, hogy a továbbiakban hogy fogyik az alapjáték + a 2 kieg.
A többi infó a szokásos ködös fogalmazású.Amit tudni lehet:
- Patchek várhatóak a GD-hez, de a csapat fókusza más projekteken van.
V1.1.6.0 Itemization Discussion - beszélgetés folyik az új patchről, eléggé népszerű topik.
Valamikor a jövő év elején várható a patch.
Korábban nyilatkozta Zantai, hogy továbbra is támogatják a GD-t, lesznek patchek.
Ahogy azt is, hogy nem szeretnék a csapatot sem kiégetni azzal, hogy csak a GD-vel foglalkozzanak. Valamikor a jövőben szeretnének második részt, és az valószínűleg más engine alatt futna.
- A játékosok kérésére várható valamikor a Grim Dawn - Steam Loyalist Items Pack 3-ik csomagja is.
- Készül az XBox One konverzió. A fejlesztéséből több dolgot megkapott korábban a PC-s változat, pl. a gamepad támogatást, a DirectX 11-et.
Mivel az FG, az utolsó (?) kieg is megjelent, szerintem 2020-ban ki kellene hozniuk.
- Készül egy városépítős (?) játék, a korábbi posztomban van róla pár kép. Unity engines.
- A többi tervüket homály fedi, majd nyilatkoznak, amikor gondolják. -
kemotox
addikt
Köszi! Ezekkel az infókkal meg további teszteléssel egyértelmű lett a dolog. Igen is globál cumó, bármilyen fizikai sebzést konvertál, csak épp én az EOR leírását néztem tegnap, és ott nem mutat változást, de ha a karakterlapon nézem a sebzést, akkor ott igen is látszik a dolog.
-
Har_melin
addikt
Én szeretem a random megjelenő loot helyeket, nekem bejön a totem ötlet. Kérdés, hogy az a community, amelyik évek óta a már fejből ismert térképeket farmolja és pontosan tudja, hogy ha nem ebben a bokorban, akkor az alatt a fa alatt kell legyen a láda, mennyire lesz vevő arra, hogy az egész pályát végig kell járni, ha találni akarsz ilyent.
-
reelc
Topikgazda
Nem olyan rég gondolkodtam rajta, hogy milyen kék szetekkel lenne érdemes összeépíteni a Lokarr szetet (ok, az utolsó az lila, de lvl68-as).
Csak lehet mire meglennének, már jobbakkal rendelkezik az ember (kék vagy zöld cucc, megfelelő sebzéssel, resistekkel). Benne van a pakliban.
Mondjuk ezek az ékszer szetek meglehetősen semlegesek, mondjuk petes buildek nem profitálnának belőle. -
Har_melin
addikt
na jó, de gondolom te már kifarmoltad a lokarr és krieg szetteket, én még egyelőre örülök mindennek, ami direktben használható levelinghez.
Azért sem érdekel különösebben a rögtön ultimate-re ugrás lehetősége - amíg az endgame cuccok nagyobbik része és a craftolásukhoz szükséges alapanyagok is hiányoznak, addig marad a hagyományos, végigjátszós metódus. Ahhoz viszont jól jönnek a használhatóbb zöldek. Bár egyszer már én is selejteztem egy nagyot, és csak ahhoz a pár kaszthoz tartottam meg cuccokat, amelyekhez elraktam build leiírást.
-
Har_melin
addikt
Köszi, én eddig azért a szokásos "hátha jó lesz valakinek" alapon gyűjtögettem. Végül is nem teljesen hiába, mert most, hogy végre meglett a három cult frakció mandate-je is, leraktam egy időre a spellbreakert és elkezdtem felhozni a blademastert, amelyiknek csak az ő cuccaik kellenek. Keresgéltem egy darabig, de végül egy sokkal erősebb, haladósabb kari lett (lvl 61, AoM vége előtt, veteran). Bár azt nem értem, hogy sikerült vele levernem korábban a bossokat (akár az alapjáték, akár az FG végén), mert most megpróbáltam vele a Messengert a Pit of Atonementben és folyamatosan onehitelt, szinte a belépéskor. Úgy döntöttem, hogy majd ha meglesz a Ghoul, akkor megpróbálom újra, hátha a lifeleech segít.
-
kemotox
addikt
Ismerem a csávót, meg ezt a videót is. Jogos a kérdés amúgy, nincs semmim, fresh start. Sőt, HC és SC között ugrálok állandóan, imádom HC-t, nagyon izgi, de időm meg a gyenge gépem (sok az fps drop :/) miatt annyira nem optimális. HC-n ráadásul az óvatoskodás miatt valami elképesztően lassan haladok, ezért is gondolkodom most azon, hogy normalban kéne tolni.
Na de visszatérve a lényegre. Pont az ilyen videók miatt kérdeztem. Normalon nyomja, pedig veteranon több xp jár már, kérdés, hogy ad-e annyival többet, hogy megérje a hosszabb harcokkal szenvedni. Valszeg nem. Igazából ami legjobban izgatja a fantáziámat, hogy vajon mekkora difi van normal és elite között, mindig is veteránoztam. -
Har_melin
addikt
nagyon köszönöm, neked is és mindenkinek, aki privátban is felajánlotta a segítséget! ma várhatóan csak rákukkantok a játékra, nem nagyon lesz időm rá, vagy ha igen, akkor nem tudom előre tervezni.
A Sapphire gyűrű esett ki, a Ruby hiányzik, meg persze még sok minden. Így néz ki most a karakter (remélem jól csináltam a feltöltést):
FrozellaÉs ez lenne a cél:
Spellbreaker lvl100Igazából már ez a gyűrű és főleg a skillpontok átrendezése is nagyon sokat dobott a játékon. 2,1k helyett most 2,6k az OA, érezhetően "halandóbbá" váltak a monszták pl. a FG pályákon és a minimális DA emelés is elég volt arra, hogy pl. ne onehiteljenek a feléledő szobrok. A nehezebb, több bossos harcokat azért még nem bírja (a FG közepe felé pl., amikor a három guardiant kell leverni), de ebben szerintem legalább fele részben az én rutintalanságom is benne van.
-
Har_melin
addikt
Na, úgy látszik, az rng istenek olvassák a panaszkodást, vagy csak korán jött a mikulás...
Meglett a lvl 100, erre gyorsan kipróbáltam újra a Crucible-t, némileg átvariált statokkal és igyekeztem ésszel kihasználni a bannereket is. 110-nél kiszálltam (kíváncsi voltam a lootra) és pont dobott egy receptet az egyik gyűrűhöz.
-
Har_melin
addikt
"Vagy kifarmolja az ismert helyű MI szeteket, és indít egy olyan karit, ami hasznát fogja venni.
Vagy indít pl. egy petes Conjurert, aminél a legfontosabbak a petet támogató cuccok. Fognak esni."na igen, mondhatjuk, hogy egyéni szoc probléma, de szerintem nem az - ha ahhoz, hogy játszhatóvá tegyem a játékot kvázi kötelezően egy-két buildet kell futni, mert csak azokkal lehet eljutni odáig, hogy ténylegesen választhassak a lehetőségekből, az nem szerencsés. Mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag mindhárom elkezdett buildem egészen az endgame-ig elvihető az rng drop nélkül. Az viszont - nekem! - kifejezetten bosszantó, hogy hiába ülök már vagy húsz lvl94-es epic cuccon, végül is semmi hasznom belőle.
Valószínűleg ezek a kényszerek azok, amiért hiába vonzó a játék (különben nem térnék vissza időről-időre), nekem pont azt a sikerélményt nem adja meg, hogy na, ezt most megoldottam. Igaz, a számomra a grind a legutálatosabb dolog. Hússzor-harmincszor-ötvenszer futni ugyanazt a feladatot, ugyanazon a pályán, ugyanaz ellen a boss ellen, csak azért, hogy hátha végre esik valami, amit szeretnék, nagyon nem az én műfajom. (A PoE-ban sem, félreértés ne essék.)
"Úgy gondolom, ha a builderek nagyrésze nem elsősorban a magasabb SR, meg gyorsabb Crucible, stb. dolgokra összepontosítanának, hanem pl. lvl94-ig, frakciós cuccokra, és kék ill. zöld (nem double rare) cuccokra, amikről ismert, mi dobhatja, (ugye most rengeteg affix változott), akkor születnének még hasonló buildek."
Na igen. Én direkt olyan buildeket próbáltam, amik vagy a compendiumban "könnyen elérhető" jelzéssel voltak, vagy 1-100 videókban szerepeltek "raktárkészlet" nélküli új karakterként, de mint a példa mutatja, még így sem egyszerű.
-
Har_melin
addikt
A GD legit trade fóruma ahogy írtam is nem kereshető, az maximum olvasgatásra jó, nem trade-re.
A PoE-ban egyébként pont ugyanazért "kényszerül" valaki kereskedni, mint a GD-ban - a játék összetettsége miatt. A kezdők (mindenkit ide számítok, aki nem vitte végig legalább 4-5 módon a játékot az endgamet is beleszámítva, megszerezve az egyes skillek hatékony használatához és kiválasztásához szükséges rutint) buildeket követnek. Ezekhez kellenek a specifikus cuccok. A játékban eljön egy pont (éppen azért, hogy az alapjáték végigjátszása után is legyen még tartalom), ahol ezek nélkül már nem megy, az endgame tartalomhoz kellenek. A trade arra szolgál mindkét játékban, hogy a játékos tudását tegye próbára a megfelelő cucc birtokában, ne folyamatos frusztráció legyen annak hiányában.
-
Har_melin
addikt
már mindegyik frakcióhoz megvan a mandate, kivéve a három FG cultot és a Kymon's Chosen-t, mert ezzel a builddel a másikkal szövetkeztem. Az utóbbi majd marad valamelyik melée karinak, a cultokat viszont ezzel akarom megcsinálni, mert itt ultimate szinten tudom teljesíteni a küldetéseket, amivel gyorsabb.
ezt a Lokarr farmolást majd még megnézem, eddig nem nagyon foglalkoztam ilyesmivel, örültem, hogy élek. (Sokszor szó szerint...)
-
Har_melin
addikt
próbálkoztam vele, sajnos a leírások alapján is elég szegényes a készlete (nagyon kis eséllyel jelennek meg a bp-k). szóval nem tudom, hogy resetelődik-e, csak ugyanúgy nem dob semmit, vagy marad a készlet.
Ma este talán végre elérem a lvl100-at az első karakterrel, aztán meglátom, hogyan tovább. Valószínűleg nekiállok kifarmolni a három kult revered szintjét, hogy a későbbieknél ne kelljen már azzal kínlódni, aztán talán farmolok a crucible-n ezzel egy kicsit. Utána jön a PoE 3.9
-
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
Igen, a szokásos PoE liga kifáradás utána GD időszak van
Akkor egy kicsit sajnálom, hogy belehaltam, mert pont volt egy Rodelarthis is köztük, akinek a cucca kellene.
A lvl94-re közben magamtól is rájöttem, amikor megnéztem, mi van a GD Stashban, most addig hagyom a Crucible-t, inkább felhozom a karit arra szintre. Az biztos, hogy én csak szólóban megyek, a party nem az én műfajom.
-
reelc
Topikgazda
Grim Dawn Definitive Edition now available on Steam! - bejelentés.
-
reelc
Topikgazda
Ötletgyűjtés a következő hotfixhez: V1.1.5.2 Discussion
A Steamen a mostani vásár alkalmával az év vége miatt van szavazás.
A " „Szeretettel készült” díj"-on szavaztam a GD-re, mert úgy érzem az ott leírtaknak megfelel.A Steamre készült egy "Grim Dawn Definitive Edition" csomag, az alapjáték + 2 kieg + Crucible, szóval az összes lényegi tartalom. Akinek 1-2 dolog hiányzik, lehet érdemes így is megnéznie, hogy jönne ki árban? A Steam levonja azt, amivel rendelkeztek. Jelenleg így is akciós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest