Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bönde
csendes tag
Sziasztok!
Ma volt egy kis időm foglalkozni vele. Ha szerencsém van, akkor root nélkül is megy, csak nálam nem gps.conf a neve, hanem gps_debug.conf. A gyári tartalma pedig ez:
# Sample file for use for on device debug override only
# Prefer frameworks/base/core/res/res/values/config.xml and
# frameworks/base/core/res/res/values-mcc*-mnc*/config.xml
################################
##### AGPS server settings #####
################################
# FOR SUPL SUPPORT, set the following
# SUPL_HOST=supl.google.com or IP
# SUPL_PORT=7275
# supl version 2.0
# SUPL_VER=0x20000
#SUPL_MODE is a bit mask set in config.xml per carrier by default.
#If it is uncommented here, this value will overwrite the value from
#config.xml.
#MSA=0X2
#MSB=0X1
#SUPL_MODE=1
# Emergency SUPL, 1=enable, 0=disable
#SUPL_ES=0
#Choose PDN for Emergency SUPL
#1 - Use emergency PDN
#0 - Use regular SUPL PDN for Emergency SUPL
#USE_EMERGENCY_PDN_FOR_EMERGENCY_SUPL=0
####################################
# LTE Positioning Profile Settings
# 0: Enable RRLP on LTE(Default)
# 1: Enable LPP_User_Plane on LTE
# 2: Enable LPP_Control_Plane
# 3: Enable both LPP_User_Plane and LPP_Control_Plane
#LPP_PROFILE = 2
##################################################
# Select Positioning Protocol on A-GLONASS system
##################################################
# 0x1: RRC CPlane
# 0x2: RRLP UPlane
# 0x4: LLP Uplane
#A_GLONASS_POS_PROTOCOL_SELECT = 0
# Below bit mask configures how GPS functionalities
# should be locked when user turns off GPS on Settings
# Set bit 0x1 if MO GPS functionalities are to be locked
# Set bit 0x2 if NI GPS functionalities are to be locked
# default - non is locked for backward compatibility
#GPS_LOCK = 0
# Proxy App
# NFW_PROXY_APPS=com.spreadtrum.proxy.suplni com.spreadtrum.proxy.controlsi com.spreadtrum.proxy.controlni
NFW_PROXY_APPS=com.spreadtrum.proxy.nfwlocation com.spreadtrum.proxy.suplni com.spreadtrum.proxy.controlsi com.spreadtrum.proxy.controlniPontosan mit kellene hozzáadni vagy törölni, esetleg szerkeszteni hogy javulást érjek el? Előre is köszönöm!
-
Bönde
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Teclast P80H (D9C3) kínai tablet. Ezt szeretném navigációnak használni, de úgy vettem észre igen gyenge a helymeghatározása. Az lenne a kérdésem, hogy az ebben a topicban tárgyalt módszerekkel lehet-e javítani? Gondolom elsőként egy root-olást kellene elvégezni rajta. Az eszközön gyárilag Android 10 Go edition fut. Erre milyen rootolási módszert tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm a segítséget!
-
podekor
újonc
Vásárolt valaki már Nowa 5 pro masinát? Pontosabban N5 pro (kínai).
Sehol sem találom a gps piktogramját és a waze nem találja a holdakat, de a gps test sem.
Ha valaki tud segíteni azt előre is köszönöm. Ami még fontos tök béna vagyok a telókhoz. -
peter011
újonc
Sziasztok. Nemrég vettem egy navit és nem talál gps jelet.Igo9 primo van rajta.Szépen betőlt de nincs jel .A szs.txt ben a gps auto matára van állitva ,a bad érték is.Segitsetek
-
Jani910625
csendes tag
Sziasztok
Sony xperia xz premium készülékem van. A Google térkép kiválóan működik viszont bármilyen más kerékpáros alkalmazást használnék nem tud behatárolni és normálisan mutatni. Leginkább semmit nem csinál és mondogatja, hogy nincs GPS jel. Mi lehet a probléma? Engedélyezve van a beállításokban az alkalmazásnak a GPS használat -
paolinho
őstag
Egy havercsaj azzal a problémával keresett meg, hogy a WayteQ X950 tipusú készülékén az a probléma állt elő, hogy a navigálás során nem olvasható azoknak az utcáknak a neve, amelyekben éppen halad. Így néz ki ez:
Szerintetek mi lehet a gond, illetve hogyan lehetne a betűket olvashatóvá tenni?
Előre is köszi a segítséget!
-
gadam54
újonc
Sziasztok!
Végig olvastam amit lehetett,de nem találtam megoldást a problémámra.Vettem egy tükörbe épített androidos kamera egységet külső GPS vevővel.
(https://www.aliexpress.com/item/new-4G-Car-DVR-7-84-Touch-ADAS-Remote-Monitor-Rear-view-mirror-with-DVR-and/32816105520.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.0LlOs3)
Immár több napja próbálok GPS jelet csiholni, de nem sikerül az ajánlott módszerek egyikével sem. A kapott külső GPS egy BDS+GPS jelü cucc ami lát 19 NAVSTAR műholdat (fix 0), de jel egyikről sem jön.Órákig vártam hátha lassan tölt le( és különböző helyzetekben) de semmi.A (kínai, szűkített) 5.1 android rendszeren semmiféle gpsconf file nem található, az időzóna átállítva közép-európaira,Gondolom ha a műholdatkat látja akkor nem a GPS modul halott. Esetleg ötlet mit csinálok rosszul?(azonkívül hogy kínai cuccot vásároltam,bár a többi része amit eddig próbáltam működik jól) -
tmscsaba
tag
válasz
#86339328 #550 üzenetére
Az elsősorban az egyik nagyon lényeges dolog, hogy a paneltól minél távolabb legyen a kis pár centis antenna. Elvileg nagyobb felületű antenna kell arra a frekvenciára és lehetőleg ezüstözött rézből, mert ezen a frekin már a fém felületén fut a nagyfrekvencia. Legyen valami távtartó, kisebb szigetelő távtartók sora a 2-5 centis vezeték darab és a telefon panelja között. A vezeték nem kell hosszabb legyen, de ezt szerintem magadnak érdemes kikísérletezni. Ezért néhány centis vezeték darabot érdemes feláldozni azzal, hogy fél centinként vagy kisebb szakaszokban rövidíted és közben megfigyeled minden lépés után, hogy milyen vezeték hossznál volt a legjobb a gps adók vétele és a térereje. Annál a lejobb vételhez szükséges hossznál kicsivel hosszabb vezetékkel kezdve pár mm-enként is lehet finomhangoni a hosszát, közben megfigyelve, hol a legjobb a vétel, valamelyik térerőt mutató GPS teszt programmal. Aztán ha már túl rövidre vágtad, akkor bele tehetsz egy újat, ami kb olyan hosszú, amikor a legjobb volt a vétel. A vezeték darab enyhe ívben futhat a hátapon belül bárhol ahol elfér a hátlap mögött. Az nem jó ha túl sok hajlat van benne, mert az induktivitás növekedést jelent, mint a panelhoz közelebb lévő antenna kondenzátor hatás (kapacitás) növekedést és energia elszívést is de sávszélesség növekedést is okoz, ami elhangolódást is okoz a hosszra már jól "bejátszott" antenánál, mint az is ha bármi megváltozik, pl ha közelebb kerül a panelhez.
Ami fontos, minél közelebb van a panelhez, annál több energiát szívnak el tőle a közeli fém részek és annál gyengébb lesz a vétel. Ezek általános antennás dolgok és itt a mikohullámnál is igaz de még fokozottan. Sőt a beállított anetennával a tenyeredbe teszed a készüléket, akkor is elhangolódik és csökken az antennát érő térerő mert a testünk is vezető. Attól még lesz vétel, de gyengébb.
-
lecchoo
csendes tag
Sziasztok!
Huawei P7-LT10 telefonhoz kérném a segítségeteket.
3napja még hiba nélkül münködött a Gps vevője viszont azóta meghalt teljesen,se IGO,se Sygic Car Navigáció.Telefonbeállításokhoz nem nyúltam és elötte is napi szinten mióta megvan a telefon használom,mert sofőr vagyok.(gps bevan kapcsolva és beállításokba a navigációnál Nagy pontosságra van beállítva,kikapcsolni és ujraindítani is próbáltam a készüléket de a gond továbbra is fenáll).
Kérem segítsetek,garanciára nem nagyon akarok játszani,mert ország másik felébe kellene felküldenem és szükségem lenne rá.
-
kismokesz
tag
Hello van egy dreimgo dg210em wince 5.0 igo8 al és nehezen talál műholdat valakinek valami ötlet?
-
Southboy
csendes tag
Sziasztok. Nem tudom tudnátok e rajtam segíteni vettem egy csodálatos Kinai Xgody x200 ast de nem fog műholdat ygps ezt írja Chip version : 0x658 Mnl_ver_15062601alps05.3.70_03
TTF: Counting és semmi .
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm. -
törölt tag
Tiszteletem mindenkinek, sziasztok!
Akik járatosak a témában, azaz értik, miért és hogyan működik jól egy GPS antenna, azok legyenek kedvesek mondják el nekem a véleményüket az itt látottakról:
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=173141&page=2#pid5841082Nekem is Xiaomi Mi 4 van, azért a fenti link.
Konkrét kérdéseim:
Számít-e, hogy a kábel, amit használnék
• Milyen hosszú
• Sodort vagy nem sodort
• Milyen vastag
• Egyenesen rögzítem vagy körbe hajtogatva
• Többször összehajtom, mintegy megnövelve a vastagságát; vagy marad egyetlen szál
• Műanyag szigeteléssel ellátott kábelt használok, vagy olyat, ami csupaszKöszönöm!
Ja, és hol kaphatok ilyen kábelt/vezetéket Budapesten? (Csak arra a pár cm-re van szükségem, amit a telefonhoz hasznélnék.)
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Htc one minim van és kb.mióta frissült az igo 1 hónapja nem talál gps jelet.
Gyári visszaállítás se segített.
Bekrepált a gps vevő vagy szoftveres gond? -
Odzse
tag
Sziasztok,
Lassan két éve használok egy Lenovo Vibe X2-es telót.
A GPS egy ideje nem talál műholdat. Korábban is csinált ilyet,de akkor a GPS Test nevű appal töröltem az A-Gps adatokat és újra kerestettem vele a holdakat. Viszont egy hete már erre a megoldásra sem reagál. A GPS Test lát 9-10 műholdat,de nem fixálja be a telefont.
Létezik valamilyen szoftveres megoldás a problémára? Szeretem ezt a telefont és egy ilyen hiba miatt nem válnék meg tőle.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
SANKADI
aktív tag
Sziasztok !
Ujra kellett tegyem a doogee dg750 filmware-jét, azóta az amúgy is csapnivalóan gyenge GPS vétel megszűnt, 0 lett.Kipróbáltam már minden progit amit itt ajánlottatok, egyik sem segít. Esetleg mégegyszer fel kellene tenni a ROM-ot? Segíthet? Nem tudtok ilyen esetre valami megoldást? (Egy megoldásom van, a GPS elfelejtése ennél a telefonnál.)
-
tmscsaba
tag
Az a huzal a szoba mélyén is egészen jó vételt produkált, amíg nélküle az ablakban is alig jött valami.
A hajlított vagy egyenes vezeték az úgy jött ki, hogy próbáltam csipkedni egyenes huzalból, ahogy a legjobb térerőt produkálta. Aztán mivel túl lógott a készüléken, az úgy nem kompakt, ezért kicsit meghajlítottam.
Igaz, az nagyobb induktivitást jelent és a fém tárgyakhoz való közelsége is lejjebb húzza a frekvenciát és szélesebbé teszi a sávot, lapítja a görbét és csökkenti a nyereséget. Az ívelt antenna meg így fért el. ha rövidebb vagy hosszabb volt az meg nem hozott jó eredményt."És mindenképpen ragaszd le az eredeti antenna csatlakozóit, úgy próbálgasd."
Na ez igaz, de már tanultam belőle! -
ksanc
őstag
válasz
tmscsaba #540 üzenetére
Üdv!
Nem nagyon értem, hogy ha már ilyen külső megoldásban gondolkodsz, miért nem használsz egy bluetooth-os külső GPS vevőt? Minden problémát megoldana. Bár, nem mindent, pl. Ingress, az nem tűri a külső GPS-t, a csalás lehetősége miatt.
Ha nem működik a gyári antennával rendesen egy teló, akkor semmivel sem fog, ami a teló belsejében van. A patch antenna megoldás lehetne, de hol van akkora hely, ahol elfér?
A drót sem működik belül, pláne, ha hajlítgatod. A monopól antenna az egyenes, nem girbegurba. Az ilyen "betekergetek egy drótot" az nem antenna.
Lehet látszólagos eredményt elérni, de valós körülmények között mind bukik. Tele van a youtube ilyen csodavideókkal, mind fos.
És mindenképpen ragaszd le az eredeti antenna csatlakozóit, úgy próbálgasd. -
tmscsaba
tag
válasz
tmscsaba #539 üzenetére
- Itt az előbbi kép nagyban -
A gyári antenna a képen nincs benne, csak a csatlakozó rugós érintkezői látszanak de ha vissza teszem, az se rontott vagy javított a gps vételen.Aztán vettem egy aktív antennát a ChipCad szaküzletben, amit el kell látni fojtón keresztül egyenfeszültséggel és galvanikus leválasztás után lehet beküldeni a mobilba (kicsi néhány pikoFarádos kapacitáson keresztül) az erősített jelet. Azt még nem tettem rá eddig.
Anélkül a lakásban ilyen volt a darab dróttal a GPS vétel:
Az ablakhoz közel:és az ablaktól távol a szoba mélyén:
Viszont nem sikerült sehonnan szereznem olyan csatlakozót, amivel össze tudom hozni a mobil külső antenna aljzatával. Megpróbáltam fém toll betétből készíteni ilyent, mert az éppen még ráhúzható a mobilban lévő külső csatlakozó aljzatára, de az közben megszorult az aljzaton miközben próbálgattam bővebbre reszelgetni, és lekapta az aljzatot onnan. nem okozott komolyabb kárt, mert az egyik szélénél a forrasztás vált el, a másiknál lekapta a lyukgalván "via-"-knak a tetejéről a felső fóliát.
Most egy kicsit félre tettem, aztán ha meg jön a kedvem megint, akkor majd folytatom és össze hozom a hibás részt is normálisan.Ez a számlája a GPS aktív antennának, de sajnos a csatlakozója egy klasszikus nagy méretű csatlakozóra megy csak rá, ami feszültséget is ki küld rá. Ez az amit külön meg kell építeni néhány alkatrészből, különben nem működik.
[- Ez az az antenna, csak majd össze kel hozni a telefonnal. -]
-
tmscsaba
tag
Az teljesen mindegy milyen, egyébként működőképes antennát szerelsz bele a mobilba, a hatékonysága mindegyiknek eltérő lehet ugyan, de legnagyobb mértékben attól függ az összesnek a hatékonysága, mennyire távol helyezed el a paneltől (bizonyos távolságon belül), ami az elektronika egyéb fémes részeit tartalmazza.
Az is sokat jelent, ha nem az a pár mm-es kis hurok van benne amit gyárilag oda tettek, hanem annál valamivel nagyobb. A másik ami még számít, ha az új vezeték hurok antenna legalább a hátsó fedél magasságában van (távol a térerőt elszívó belső fémes részektől), vagy annak a külső oldalán, akkor már jelentősen megjavul a vétel.
Az antenna egyéb fémes árnyékoló, energiát elszívó részektől ha távolabb van az a leginkább kedvező pozíció a jó vételhez.
Ezt próbáltam k és javított a vételen:
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Navon N490 Plus navi ami sajnos a betöltő képnél megáll.. Még ki sem tudom kapcsolni. Kikapcsol ha lemerül. De ha ráteszem akár töltőre vagy pc-re egyből elindul és u.a. a jelenség. A reset gomb már megvolt, semmi hatással. Lehet vele mit kezdeni, vagy tégla? Köszönöm a válaszokat, amennyiben lesz!!
-
ksanc
őstag
Mind a kettő pont az a kategória, amit írtam. Nem a 30-, 40-, 50 ezres
Plusz a full HD kijelzők miatt nyilván kell. Én nem ebben a kategóriában játszom, nekem a telefon még mindig telefon, ha okos is. HD cuccot HD tévén nézek
De oké, ne legyen általános az 1ALámaZ: igen az én jó öreg Mapilot M6000 PNA-m is másfél amperrel megy.
-
tmscsaba
tag
Egy Samsung Galaxy S4-hez ilyen 2 A-es töltő tartozik:
Ha nem jelnik meg olvasható méretben, akkor itt a közvetlen linkje:
Töltő adatai
Úgy látszik, ezt a vietkongok gyátják. -
-
ksanc
őstag
Az okostelók ennyire nem válogatósak, bár azoknak meg általában minimum 2 A-es töltő kell.
Ezt honnan veszed? Általában az okostelók max. 1 A áramot vesznek fel, de megnézheted a töltőket is, nemigen több 1A-nél a töltő sem... Lehet ráakasztani 100A-t is, de akkor is csak annyit vesz fel, amennyit a töltőelektronika enged.
Persze a 100k kategóriánál lehet, hogy divat a nagy árammal való töltés, azzal is hamarabb megy gallyra az akksi
-
LámaZ
addikt
válasz
Matyesz1 #531 üzenetére
Szerintem, kapcsold ki az automata időt, és állítsd be kézileg mindkét készüléken.
A töltéssel kapcsolatban: én azt tapasztaltam, hogy főleg a kínai PNA-k nem szeretik az ilyen-olyan USB-elosztókat, csakis a gyári töltőjükkel működnek jól (amely általában 1,5 A-es). Az okostelók ennyire nem válogatósak, bár azoknak meg általában minimum 2 A-es töltő kell.
Bszúrok ide még egy beszélgetésfoszlányt külső GPS-antennával kapcsolatban. Érdemes elolvasni előtte-utána még 2-3 hozzászólást.
-
Matyesz1
csendes tag
Sziasztok!
segítségeteket, ötleteteket kérném
(a teló jiayu g4s)1. hogy lehet a GPS óráját szinkronba hozni a telefonnal, mivel -1 órát mutat a gps fix amikor talál jelet.
2. nagyon nehezen talál jelet a telefon ha nem indítom az MTK tools ban a ygps fül alatt a HOT FULL A-GPS restart-al űjra. (ez után viszont viszonylag gyorsan talál jelet (van esetleg valami app ami ezt gps bekapcsoláskor megcsinálja??)
3. A SNR jelek nem a leg fényesebbek may sárgába hajlóak a GPS test programban kb 30-35 max értékkel, van esetleg mód a vétel jobbá tételére ezen a telón?Ha bármi ötletetek van szívesen veszem.
GPS locker alkalmazással van valami tapasztalatotok?
Üdvözlettel.
-
Ezerarcu
újonc
Sziasztok kérdésem a következő lenn Xgody autós navigáció elejti a jelet pár másodpercre majd ujra vissza jön ez csinálja de csak az igo,8 kamionos program a többi navi kifogástalan pl az igo-7 vagy az igo -primó
-
tmscsaba
tag
Ha esetleg az angol nyelv nem akadály, akkor itt biztos benne van minden lehetetőség ami elérhető: mediapad-t1-7-en.htm
-
lacca80
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nincs időm végig olvasni a topikot.
Van egy Huawei mediapad t1 7.0 tab- Igo primo 9.6.29.597461. Nem talál GPS jelet. Több verzióval próbálkoztam mindnél ugyanez a helyzet. Waze megy wifi nélkül, tahát gps működik. Igo wifivel kb pontos.
Elérhető műholdak száma:0 Pontosság: NINCS GPS-idő: Nem elérhető.
sys.txt és system.ini átírásokkal is próbálkoztam (több verzióban), eredmény nem változott.
Google nem adott a tab-hoz való beállításokat
Ha valaki tud infót, ötleteket, vagy esetleg honlapot ahol pontos beállítások le vannak írva, azt nagyon meg köszönném! -
ksanc
őstag
A pontosság kizárólag a készüléked hardverétől és meghajtóprogramjától függ, az ezek által adott adatokat maximum hasraütéssel kiegészíteni lehet, vagy hazudni valamit, illetve ezekkel trükközni.
Felhasználói alkalmazással semmilyen módon nem fogsz nagyobb pontosságot kapni. -
bostone
addikt
Sziasztok!
Vernee Thor mobilhoz keresek alkalmazást, amivel pontosabb gps eredményeket kaphatnék.
-
trafoka
tag
Sziasztok!
Elnézést ha volt már erről szó, nem olvastam végig az összes hozzászólást... Van egy Takee 1 kínai telóm, aminek nem a legjobb GPS-e, ezért beszereztem egy külső bluetooth gps vevőt. A telón bekapcsoltam a mock positiont, kipróbáltam 3 fajta bluetotth gps progit, mindegyik működik is - de sem a waze sem a here maps sem pedig a gyári google navi nem érzékeli az eszközt. Tud valaki esetleg megoldást erre?
Előre is köszönöm!
-
nyisziati
veterán
válasz
maxika2004 #517 üzenetére
Szia!
Ez a topik elég kihalt, próbáld meg a telódéban.Most látom, hogy ott is próbálkozol.
Talán hardveres a hiba, vagy elrontották a romolást, és "féltégla" állapotból hozták vissza.Esetleg a Dual-sim - mélyvíz topikban tudnak segíteni.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segitsetek lécci a következőkben :
Van egy Samsung G S5 G900F - em és nem müxik a GPS... egyszerüen nem talál műholdat... " Hely be van kapcsolva " tettem fel pár GPS teszt programot AndroiTS GPS Test, GPS Status. de semmi.... valami ötletetek lenne esetleg ?
Elvileg gyári szoft, de ezt hol tudom megnézni, nem e volt buherálva?
SIM kártya nincs benn, ez nem lehet gond ugye ?
Elöre is köszi a segitséget ! -
Valaki108
csendes tag
Sziasztok!
Nekem sajnos nem müködik a GPS a telefonomban, nem tudom, hogy hardveres, vagy softwares a hiba.
Telefonom: Acer Liquid E = Acer Liquid s100
ROM: LiquidNext 1.9.2. - Cm 7.2 - Android 2.3.7.A gps.conf fájlt átírtam az itteniek alapján. Viszont nincs SuplRootCert nevű fájlom, én erre gyanakszom, hogy ez lenne a hiba, csak sajnos nem tudtam ezt megcsinálni. (Interneten olyan megoldást találtam, amihez kéne USB kábel, az jelenleg nincs.)
Lehet ez a hiba, vagy szimplán rossz a GPS hardver?Köszönöm a segítséget!
U.i.: Telefonomat Magyarországon nem forgalmazták, de nem hinném, hogy ennek köze lenne a GPS-hez.
-
ksanc
őstag
Szia!
A főzött rom-hoz minden bizonnyal tartozik egy topik vagy fórum, ott nézz körül, írnak-e ilyen problémáról.
A gyári meg már egyszer ugye működött, azt kár piszkálni.
Romfrissítés után az első pozícionálás eltarthat egy darabig. Ugye bekapcsolt wifi/mobilnet mellett próbáltad? Mert AGPS nélkül pláne sokáig tart az első pozíció a nulláról. -
mate.93
csendes tag
Még annyit hozzátennék, hogy ma reggel egy főzott TouchWiz-es romot raktam rá, ezzel nem működött. Nah, gondoltam ez a probléma, így KIES-el rátoltam a gyári T-Mobilos 5.0-t, viszont ezzel sem volt jó, így olvastam az 1. választ és az alapján módosítgattam a gps.conf-ot is. (Root-al)
-
mate.93
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Galaxy S5 telefonom van, eddig iszonyat gyors volt a GPS. (Bekapcsoltam, abban a pillanatban belőtte a pontos helyemet)
Azonban a mai naptól kezdve egyáltalán nem tudja (Csak a google maps, a szar wifis helyzetmeghatározóval)
A gps tester nem lát műholdat egyáltalán, felül narancssárga karika mellett "No FIX" felirat látható.
Már mindent megpróbáltam, gps.conf fájlt milliószor módosítottam, alaphelyzetbe lett már állítva a telefon, de nem működik.
Valami ötlet esetleg?
-
ksanc
őstag
Ezt a fájlt az Engineer Mode/Location/Loocation Based Service használja a beállításokhoz. De ez sincs benne minden MTK-s telóban.
Akkor passz, ki tudja, hányféle variációt kreáltak. Ha nem volt gyárilag gps.conf, akkor elvileg nem is kell. Vagy valamilyen gps mahináló csodaprogrammal már eltüntetted a kísérletezések során.
Az Engineer Mode nem külön program! Ezt a rendszer tartalmazza. Amit letöltesz, csak segít belépni ebbe. Például akkor, ha nincs tárcsázó, mint nálad.
Ha fel/visszarakod a gyári firmware-t, akkor az gyári állapot lesz, senki sem mondja meg, mit csináltál előtte. Nem tudok az LG-nél olyan hardware fuse dolgot, mint a Samsungnál a Knox. De majd beleolvasok a topikba
-
Ghandi
aktív tag
Kerestem ezt a etc\agps_profiles_conf.xml fájlét iletve system\etc\agps_profiles_conf.xml ,de sehol sincs nekem ilyen.Eredetileg gps.conf sem volt,azt is úgy kelett kézzel csinálni.
Nézegettem neten,de nem találtam sehol sem pontos adatokat hogy ebben a agps_profiles_conf.xml fájlban miknek kellene lennie,szóval hiába hozok létre egy ilyet,nem tudom mit irjak bele. -
Ghandi
aktív tag
Az MTK chipes tabot sikerült nagyon faján megcsinálni,azzal semmi baj sincs! Mint ahogy írtam ez egy GSM modul nélküli tab,sajnos ebbe nincsen tárcsázó amibe beüthetné az ember a kodokat. A program neve meg MTK Engineering Mode,ilyen néven lehet leszedni a playről. Ezzel a progival reseteltem az agpst,majd cold strat de nem segített. A gps.conf megírása után már minden jó volt. Lehet hogy véletlen,de az csak azután ment nekem.
A problémám már csak ezzel a LG Siprittel van sajna. ez nem MTK-s hanem Snapdragon 410-es. Állítólag ha ezt rootolod,majd utána unrootolod akkor nyoma marad a a rootolásnak amit sehogy sem lehet eltüntetni,legalább is ezt irják ennek a telefonnak a topicjában,hiszek nekik. -
ksanc
őstag
Üdv!
Ha MTK GPS van benne, akkor nem a gps.conf-tól javult meg, azok ugyanis nem használják. Keresd meg az /etc/agps_profiles_conf.xml fájlt, ott lesznek a beállítások.
Ha ott van, akkor töröld le a gps.conf fájlt, indítsd újra a cuccot és ugyanúgy működni fog.
Az engineer mode-ban egy reset csodát tud művelni."Letöltöttem az mtk engineering mode progit"
Mármint egy olyan programra gondolsz, amivel egyszerűen tudsz belépni az engineer mode-ba?Egyébként a tárcsázóból kóddal lehet elérni.
Root nélkül csak úgy tudod átírni, ha beszerzed a gyári firmware-t és linux alatt felcsatolod a system.img-t, átírod, amit akarsz majd felflasheled a telóra/tab-re a módosított image fájlt.
Vagy módosított recovery-ből, de akkor ugyanúgy ugrik a garancia.
Egyébként a root-ot el lehet távolítani, vagy a gyári romot vissza lehet tenni és kész. Persze ha Samsungod van Knox-al, akkor a garancia mindenképpen ugrik, de nem az van -
Ghandi
aktív tag
A héten vettem egy olcsó Alcor Q780i Tab-ot amiben nincsen GSM modul,csak wifin tud adatot fogadni,de van benne GPS. Kapásból telepítettem rá egy IGO-t amivel semmire se ment,fél óra múlva sem talált jelet. Akkor telepítettem GPS test progikat,de azokkal sem mentem semmire. Kicsit jobban beleásva magamat a dolgokba kiderült hogy a system/etc mappában nincsen gps.conf file! Megpróbáltam létrehozni egyet,de mivel nem volt rootolt a készülék,igy nem engedte
Nosza akkor rootoltam gyorsan kézzel létrehoztam egy gps.conf fájlt azokkal a sorokkal amiket itt az első hozzászólásban irt valaki. Letöltöttem az mtk engineering mode progit,reseteltem a AGPSt és cold startoltam wifivel. Azóta iszonyat gyorsan talál jelet,és álltalában 8-10méter pontossággal dolgozik,de nem ritka a 4méteres pontosság sem! Ennyit jelent egy jól megírt conf file....
Na mostmár csak a telefonom van hátra,de abban gyári minden,nem rootolt,garanciális még.
Ez egy LG Spirit H440,jópár ilyen telónak rossz gyárilag a GPS-e,nekem ezért már egyszer alaplapot is cseréltek benne. Megnéztem ebben a gps.conf file-t és iszonyatosan nagy a katyvasz benne,már értem miért nem akar ez rendesen működni. Alapból az első sorokban 11 NTP szerver van megadva,ez lefedi szinte az egész világot. A VDF supl server and port részben meg csak supl.vodafone.com-os szerverek vannak megadva,pedig ez egy telenoros telefon és egyéb ezer dolog ami szerintem tök fölösleges,pl glonass-ra semmi sem utal,pedig a telefon tudja.
Ha valakit érdekel el tudom küldeni a gps.conf-ot,had nézzen egy jót.
Na de a kérdés hogy hogyan tudnám átírni a conf-ot rootolás nélkül? Garis a teló ha rootolom akkor a gari ugrott,és egy nyavajás navi program miatt azért nem érné meg. -
Digger
senior tag
válasz
David 92 #504 üzenetére
Mint már írtam, nem a leadott áramerősség mértékétől függ, hogy egy bizonyos 12V-5V inverter mennyire termel elektroszmogot, hanem a tervezés alaposságától. Keress olyan jó minőségű töltőt amivel másnak nincs ilyen problémája. Ha van olyan ismerősöd akinek szuperül megy a kütyüje, próbáld ki az ő kocsijában a te cuccodat.
-
nyisziati
veterán
válasz
David 92 #504 üzenetére
Hali! Én csak az antennáról tudok beszélni, használtan 3.000 volt. Bluetooth párosítással működik, vételnél ki is próbáltuk, előtelepítettem a Bluetooth GPS progit, engedélyeztem a bluetooth bekapcsolást és bepipáltam az "enable mock GPS provider" ablakot.
Ha nem itt, akkor a Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - Helyutánzatok engedélyezése menüpontot kell bepipálni, hogy a külső vevőt használhasd.
Ja és persze a vevőnek is kell kb. fél-egy perc, hogy megtalálja a holdakat. -
David 92
újonc
válasz
gr8tjoey #503 üzenetére
Hali! Lehet érdekelne, mit lehet róla tudni? Bár még küzdök a Tablettel....vettem szivargyujtós usb töltőt 2A-os tölti is rendesen, de ha bedugom tölteni ugyanúgy meghülyül a naviba a GPS, elugrál. Szerintetek van érteleme olyat venni és azzal megpróbálni aminek az egyik fele Micro USB fej a másik fele meg szivargyujtós? Mutatom képekkel úgy érthetőbb!
Ez amit most vettem, ebbe ügye az usb káblet kell beledugni és úgy tölti!
Ez pedig amire gondolok hogy ilyet érdemes e megpróbálni szerintetek így jó lesz vagy felesleges?
Az antenna is érdekel ha tudsz róla pár szót mondani illetve mennyi lenne az annyi?
-
David 92
újonc
Ez jó ötlet, volt, bár magamtól is eszembe juthatott volna, mert másoktól már hallottam hogy nekik például a CB rádiójukat zavarja az áramátalakító... na mindegy beállítottam középhullámra jó pár helyen lehet hallani ezt sípolást, vagy hangot vagy nem is tudom a szaknyelv minek nevezi ezt, ha bekapcsolom az áramátalakítót és töltöm a Tab-ot! Úgyhogy első körbe veszek egy erősebb USB-s töltőt aztán ha akkor is gebasz lesz akkor veszek egy külső GPS antennát hozzá, ehhez tippeket szívesen elfogadok!
-
Digger
senior tag
válasz
David 92 #500 üzenetére
Nem vagyok Ceglédi, (én kérdeztem tőled) de az előző képeden ott voltak a gps koordinátáid. Sokan egy grafikus programmal olvashatatlanná teszik ilyen esetben a számokat, ha inkognitóban szeretnének maradni. Pláne ha a lakásban készül a kép.
Az, hogy a töltő zavarja a rádióvételt nem attól függ, hogy mekkora áramút használsz, hanem, hogy mennyire volt a tervező mérnök alapos. Ha nem fordít figyelmet ilyen apróságokra, mint az okozott rádiószmog, akkor persze, hogy meghülyül a környéken minden rádióvevő! Ezek az inverterek meredek négyszögjelekkel működnek, aminek nagy felharmonikus tartalma van, ezért keltenek rádiószmogot.
Tehát egy teszt dönti el, hogy az éppen a kezedben levő adapter mennyire jó minőségű, mennyire zavarja a GPS-edet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest