- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Oldman2 #1326 üzenetére
Szerintem keverik a mobil tárhelyét (128/256GB, stb), a google fiók tárhelyével.
Gondolom nem tudnak újabb appot telepíteni, mert az ugye a telóra települ > ahol azért kell a hely. Jó zavaros az fix.Mivel a tárhelyet (mármint a mobilét) max SD kártyával (ha a telefon kezeli) lehetne bővíteni (és itt kérdéses hogy appot engedne-e rá telepíteni...sokszor nem), ebből mobilcsere lesz.
-
p2pp
őstag
válasz
Oldman2 #1326 üzenetére
Az a gondom, h kevés az 50GB és a Play Áruház nem akar semmit sem telepíteni a Keresztlányunk mobiljára. A Play Áruház írja ezt, de nemtom honnan szedi a Tárhelyet?
Ez Mobil függő? Nem értem? Ha igen akkor Mobil csere lesz belőle.
De az Anyja mobilja sokkal újabb. Abban meg vagy 250GB tárhelye van a Play Áruháznak.
Ez mivel függ össze? Ha nincs más megoldás, akkor.
Anya vesz újjat, a gyerek meg megkapja az övét. Ennyi! -
szabifotos
senior tag
válasz
Oldman2 #1281 üzenetére
Köszi.
Az normális, hogy a Takeout mappában minden kép mellett van egy .jpg.json file?
Így már értem, miért lett 30+GB a 15 gigás drive mentés.
Tényleg elég katyvasz, de legalább mappákba van rendezve.Remélem, tényleg megvan minden, de majd át kell futni rajtuk törlés előtt.
-
tome0001
senior tag
-
tome0001
senior tag
válasz
Oldman2 #1209 üzenetére
Értem, köszi.
Még egy kérdés. Tegnap levonta a 200GB-os egy éves díjat, de ha rámegyek hogy előfizetnék a 2TB-os csomagra, akkor azt írja, hogy 2024.dec 29-ig a 200Gb-os csomag lejárta után fog a 2TB-osra átváltani.
Ezt lehetséges valahogy kiköszöbölni, hogy a mai naptól (esetleg valami különbözetet számolva) átváltson a 2TB-os csomagra? -
BigManus
addikt
válasz
Oldman2 #1185 üzenetére
Nos azóta ki lett kapcsolva, sőt! Le lett mondva a 200 GB, meg lett rendelve a 2 TB-os tárhely.
Kettő családtag szinkronizálna.
Az asszony ugye és a fiam. Fiam iOS eszközről, tehát az sem mondható, hogy Andrroid anomália.Mindketten elfogadták a csatlakozást, az One-ban is aktív a funkció.
Asszonynak ugye a tárhely (15 GB) fullon van. Fiamnak 71 GB a fotók mérete a telefonon.
Gondoltam el kezd a fiamnál a fotók alkalmazás szinkronizálni, utána ahogy elfogy a tárhelye, indul a kibővített tárhely...
Nem így lett.
A fiam tárhelye is fullon van, de nem jutott az extra tárhelyhez. -
st6969
őstag
válasz
Oldman2 #1159 üzenetére
Tulajdonképpen, pont az lenne a lényeg, hogy maradjon meg a felhőben.
Hely felszabadítása a cél, ezért lementettem az eredeti méretben is a képeket merevlemezre, és most törölni szeretném a telefonról is, mert gyári visszaállítást is csinálok (újra belakom). Androidom van, akkor jó eséllyel itt is megmarad a felhőben.Bónusz kérdés: ha a gyári visszaállítás után mondjuk az utolsó 1 év képeit a merevlemezről visszamásolom a telefonra (hogy offline is meglegyen, ha épp úgy kellene), akkor jól gondolom, hogy ismét felszinkronizálja a felhőbe, és így duplán lesznek meg ott? Talán, ha nem a DCIM mappába teszem vissza, akkor az új jó lehet
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Oldman2 #1145 üzenetére
[Párhuzamosan használja] a Galaxy Z Fold 5-öt és az iPhone 13-at.
-
válasz
Oldman2 #1136 üzenetére
Ja így értem... Bocs hogy visszarángattalak
.
A cloud-belső technikai hogy-s-mint-re még egy öteletem az, hogy ha lenne helyed akkor tudsz a megosztott mappán másolásra, majd a saját területen beillesztésre kattintani , és akkor csinál egy másolatot magadnak oda, amit utána a rendszer sajátodénak kezel, így benne lesz take-outban, sync-ben biztosan.
Még ajánlanám átfutni felhő/cloud storage wikipédai oldalakat, vagy bekérdezni a felhő topikba itt. Hátha akad valami közeli.
-
válasz
Oldman2 #1134 üzenetére
A "célom az lenne, hogy én a jövőben ne fizessek elő", és a 100 gigabájt saját adat feltöltése már konfliktus.
A megosztott dolgok igen: nem a saját helyet foglalják, szóval az már tőlük jön. Ha te megszűntetnéd a tárhelyed(előfizud), akkor az náluk ottmaradna (
hacsak nem családi kombó- ok most olvastam vissza teljesen, szóval az)... Rendben felfogtam a problémát.Én az archivátor szellem mondanám, hogy renben, kiszállok az előfizuból, emiatt leszedem mindazt ami elérhető számomra (150 GB), majd értesíteném őket, hogy szerezzenek legalább annyi tárhelyet ami kell nekik (vagy pl resiliosync), és:
-adat el nem veszett
-én kiszáltam én oldalam megoldódott
-ők meg szólnak/megoldják maguk
- én meg a magaménak keresek másmilyen megoldást, ami nekem tetszik.Ha aggresszívebb vagy akkor vagy elhalgatod, hogy leszedted az 50 gigát, és csak szólsz nekik, hogy megszűnik és csináljanak valamit, vagy le sem szeded
...
-
-
Oldman2
nagyúr
Eltelt egy év, a 200G is betelt. Következő lépés a 2TB-os előfizetés.
Mivel rengeteg olyan általam és a családtagok által megosztott Fotóalbum van, amibe más is töltött fel képeket, felötlött bennem, hogy én lementek minden képet/fotót (van tárhelyem erre) és egy másik előfizetés alá feltöltjük ezeket. Aztán majd eldöntjük, ki mekkora tárhelyre fizet elő a jövőben.
A célom az lenne, hogy én a jövőben ne fizessek elő, pl. a lányom meg előfizet annyira amennyi szükséges.
DE!
Előjött egy probléma: azok a fotók/videók, amiket nem az adott album tulajdonosa töltött fel az albumba, azokat én az album tulajdonosa nem tudom (egyszerűen) letölteni.
A Google Takeout szolgáltatásában csak az én fotóim kerülnek letöltésre, akkor is ha ezek egyikére-másikára rányomom a "Kép letöltése" opciót (ez letölti az én fotóim közé).
Szóval, hogyan lehet az összes adott albumban lévő fotót/képet letölteni?
-
-
nfsu17
veterán
Soha nem fizettem elő drive-ra és volt vmikor nekem is akciós ár
snowdog
Én így értelmezem:
Előfizetsz ma, 30 napig ez neked 175 Ft-ba fog kerülni.
Utána ugyanúgy 690, mint bármikor máskor.
Egészen addig, amíg nem emelnek...vagy ameddig tartják neked a 690-es árat.
Vagy előfizetsz ma egy évre és 6900-al lesz kevesebb a számládon.
Ez így 575/hónak felel meg. -
Szóval fel lett töltve, jog át lett adva majd az is, meg a mappája törölve. Kukából is végleg eltávolítva. De még nem volt visszadva a hely...
Másnap ugyanaz ugyanazokon a helyeken. Rákattoltam a tárhely gombra, és ott kilistázta, hogy teljesen más mappában volt a fájl, onnan törölve kukába, majd onnan végleg törölve visszaállt a rend és béke.De hogy mi alapján ugrott be full más helyre, már kukából a cucc, passz.
-
-
A teljes mondatszerkezetet figyelembe véve szvsz jó az...
Vagy mit nem veszek észre?Szerk:
Ja, a kódokkal semmi gond, azok a Windows 8.1 telepítéséhez használatos ún. Generic Keys (megvett kulcs nélkül is fel lehetett pakolni átmenetileg az OS-t (x nap után lejártak automatikusan), teljesen legális, ismert kulcsok. W8.1 telepítésekor nem volt olyan opció, hogy nincs kulcsom avagy megadom később stb, épp ezért maga az MS biztosított ilyen ún. Generic Keys-ket )
-
snowdog
veterán
Még nem számít bele a tárhely méretbe. [link]
És a kevésbé jó minőségben feltöltöttek ezután sem számítanak bele. Egyenlőre nem találok róla adatot, hogy mekkora méret minősül kevésbé jó minőségűnek."Szerencsére a lépés a jövő június előtt "Jó minőségben" feltöltött fényképekre nem vonatkozik. Ezzel az opcióval a Google Photos a feltöltött, nagy felbontású fotókat 16 megapixelesre zsugorítja, a videókat pedig Full HD-re tömöríti - nagyobb felbontások esetén eddig sem volt elérhető az ingyenes, korlátlan tárterület. Attól tehát nem kell tartani, hogy a Photosban tárolt, sokaknál 15 gigabájtot jócskán meghaladó fényképmennyiség elveszne, vagy azért a Google extra díjat számolna fel, a jövő nyár elejéig feltöltött fotók a későbbiekben sem számítanak majd bele az ingyenes, 15 gigabájtos tárhelykeretbe."
"A június elseje előtt jó minőségben feltöltött fotók és videók ebbe még nem fognak beleszámítani, csak június elseje után indul a számláló."
"A 2021. június 1. után jó minőségben és expressz minőségben feltöltött fotók és videók beleszámítanak a Google-fiókod tárhelyedbe. "
-
WinZol
aktív tag
A megoldás az lett (Telegram-on hangzott el), hogy amit én töltöttem fel egy másik, számomra megosztott Drive-ba, az az én tárhelyemet IS foglalja, meg azét is, akiébe feltöltöttem.
Ugyanúgy hely problémával küldök.
Hogy tudom megtalálni, hogy van-e feltöltött fájlom más megosztott drive-ra?A google szerint a dirve használata 13,7 Gb,
Ha szinkronizálom akkor nekem csak 5 Gb.Nagyon meg kellene találnom az elveszett 8,7 Gb tárhelyet!
Köszi
WinZol
-
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
A feltételezésem úgy tűnik helyes volt, a Drive alól letöltött és onnan törölt tartalmak a Fotókban még ott voltak. Amikor onnan is törlöm őket, elkezd felszabadulni a hely.
A gond csak annyi, hogy nem tudom mi hol van (vagy nincs), így a Drive-ról már letöltött tartalmakat inkább letöltöm ismét a Fotók alól is. Csak onnan ugyebár vagy fájlonként, vagy zip-be csomagolva tudok letölteni.
-
fekete.puma
aktív tag
Cloud 2.0
Letöltés után a Total Commander-BEN megkeresed majd telepíted.Telepítés után a meghajtóknál lenyitod és legalul bemégy a Hálózat-on belül a Cloud mappába és ott nyomsz egy F7.
Beírod pl google és előjön a menü ahol User name:.......... Login with: lenyit bejelölöd pl a Google Chrome majd Ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest