- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
higher33 #64987 üzenetére
Én már jó ideje füldugókat használok koncerteken és próbákon is. Fülmonitoraink is vannak, de nekem jobban bejött a füldugó, ott legalább nem keveredik a kinti és a benti hangzás. Sokkal tisztábban hallok mindent, és nem fáradok el annyira a végére, mert nem kell koncentrálnom a túl nagy hangerő miatt a zene megértésére. Legújabb szerzeményem egy ilyen füldugó, nagyon jó cucc, nem tompítja el annyira a hangzást, mint az olcsóbb dugók. Próba alatt mintha hifin hallgatnám a zenénket. Koncerten is jöhet a stage monitorba a hang, értek, hallok mindent tisztán.
-
Blindmouse_
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
higher33 #64945 üzenetére
Én egyetértek veled, bár pár hónapja ezért a véleményemért itt kommentcunamit kaptam, amikor azt mondtam, hogy a Master of Puppets-t az tudja eljátszani rendesen, aki csak downstroke-ot használ.
Sajnos nem vagyok Hetfield, még a kisujja se, így a Puppets downstroke nálam egyelőre megáll 185 bpm-nél a 212 helyett.
Erőlködhetek itt is a lefele pengetéssel, amúgy ne sok hiányzik hozzá, de úgy gondolom, hogy a váltott egy közelebbi végcél lehet.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64533 üzenetére
Na ezt jó tudni hogy a Rev D megdolgozik a pénzéért a turnén a mai napig
, van pár erősítőd neked is, mik a tapasztalataid, mennyire sűrűn kellett eddig csövet cserélni? Te szoktad megcsinálni, vagy van aki szervizeli időnként?
Nekem most egy LTD MH1000 Deluxe gitárom van, az SG-k is tetszenek csak nem az ESP/LTD féle továbbgondolás, hanem az eredeti vékonyabb testű, az előző Harley Benton DC Custom SG-t elcseréltem egy Chibson SG-re.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64531 üzenetére
Ezekről tudnál írni kicsit? Mi vált be, mi nem? Ez itt amúgy is mindig téma, mert mindenki mást használ, másra esküszik(nyilván). Elég eltérő vélemény van arról is hogy élőben mit érdemes használni(személyes preferencia, meg a tárolás/szállítás/fizikai lehetőségek sem ugyanazok mindenkinél), ha használsz IEM-et, akkor ezeket is, és hogy működik zenekar/rendszer szinten, mennyire nehéz szállítani ezeket a dolgokat, az otthoni gyakorlásra/elindulásra mit érdemes venni manapság egy kezdő gitárosnak szerinted.
Ez is tipikus kérdés itt, amikor beesik egy kezdő és teljes a tanácstalanság arról hogy gyakorlásra mit vegyenek, és kap 10 féle ajánlatot, csak nem mindegy hogy aki ajánlotta az csendben szeretne gyakorolni fejhallgatóval, vagy hallani is szeretné, és nem zavarja ha még a szomszéd is, viszont hangban meg nem köt kompromisszumot.
Én nem szeretek olcsóbb eszközöket(meg használtat is, amitől sokan eleve félnek mint a tűztől) ajánlani még kezdőknek se, amiről úgyis tudom hogy kompromisszumos(mert nekem is az volt kezdőként 1,5-2 év után), és később úgyis lesz mellé feleslegesen vásárolva még valamit, utólag meg meg nem lehet normálisan használni(csak gyakorlásra), mert nincs rajta effekt loop, poweramp bemenet, vagy csak eleve kicsi a hangszóró/doboz hangú.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64524 üzenetére
Kérdezd meg Nik-től melyik erősítőjüket ajánlja ilyen hangolásra, van több hasonló erősítőjük is a Gargoyle-n kívül, Yeti, Chupacabra, Molecular. Ezek sokoldalúbbak is mert van benne diódás vágás is. Szerintem annak sincs semmi akadálya hogy megépítsd megadnak, Tubetown-on lehet hozzá kapni mindent, a dobozát is meglehet csinálni teljesen feketére ahogy az eredetinek, A Meshuggah logo azon is 3D nyomtatott volt ahogy láttam. A speciális ledet is belehet ami feldobja az erősítőt.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64522 üzenetére
Ceriatone Gargoyle elvileg a Meshuggah erősítő alapján készült.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64520 üzenetére
Segített érdemben a Herbert-nél valamit a nagyobb teljesítményű végfok ilyen hangolásnál, vagy annak is kellett boost? Ha tippelnem kellene, akkor kell.
Érdekes ez a KT-77 választás, amikor annyi más nagyobb teljesítményű cső is van, 6550/KT88, KT120, KT150.
Ahogy emlékszem a Herbert nem nagyon tér el a VH4-től előfokban csak egyszeűbb, nem 4 csatornás, de alapvetően ezek sem ennyire extrém hangolásokra vannak kitalálva.
Meshuggah régen Line 6 Vetta II-t használt, az 2X150W mosfet végfokos, aztán terveztettek kifejezetten maguknak Fortin-al saját erősítőt. -
X2N
őstag
válasz
higher33 #64517 üzenetére
Próbáltál esetleg nagyobb mint 100W teljesítményű csöves végfokot vagy basszus végfokot ilyen gitár előfokkal? Azért kérdezem mert annyira le van hangolva a gitár hogy hálózati frekvencián szól, basszusgitár frekvencia tartományban meg nem feltétlen ideálisak az elektroncsöves végfokok ha gitár hangszórókat mozgatunk.
-
higher33
csendes tag
válasz
higher33 #64516 üzenetére
A JVM-nél külön tetszik, hogy van rajta dedikált Power Amp Insert, így adott a lehetőség, hogy másik előfokkal használjuk az erősítő végfok szekcióját. Ez a Diezel VH4-2 preamp pedal, például nagyon dög a Marshall (EL34) végfokjain keresztül. Megszólalásig úgy szól, mint az eredeti Diezel VH4 erősítő.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64472 üzenetére
Vintage52-ben próbáltam Raul(Hangmester fórumról) egy klón SLO erősítőjét, onnan jött az ötlet hogy megépítem én is, amúgy is elég híres erősítő, Marshallt meg nem akartam építeni, azokból Dunát lehet rekeszteni. A Hi-gain jobban érdekelt. Erről másolták a Dual Rectifier-t anno, az előfok 95%-ban ugyanaz. Mindenki a torzított csatornájáért van oda, pedig a Crunch meg a Clean csatorna is büntetősen szól. Igaz az enyém a 30W-os változat, ha a mostani végfokcső tönkremegy KT88/6550-est teszek bele. Mostanában tervezem szétszedni mert kap pár modot/ráncfelvarrást, kicsit modernebb hangot szeretnék meg vastagabb árnyékolt vezetéket tennék bele.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64470 üzenetére
Akkor nem baj hogy eladom a V60-as 4x12 ENGL ládát. Soldano SLO-hoz vettem anno, de a klasszikus(60-70-80-as évek)hangzás egyébként is jobban tetszik(gondolom a lemezek miatt is amiket hallgatok), nem tudom mi működne legjobban egy SLO-val, olvastam régebben hogy Eminence Legend V128/V1216 hangszóróhoz lett tervezve eredetileg erősítő, de lehet hogy ez is csak ilyen szóbeszéd. Egy 1x12-es Thiele ládát szeretnék kipróbálni most Eminence EM12-vel, aztán meglátom másodiknak mi lesz..
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64454 üzenetére
Olvastam már ilyet nem egyszer fórumon hogy 1-1 ilyen újabb Marshall erősítőt kipróbáltak azok akik csak a szokásos hi-gain erősítőket használtak eddig és meglepődtek hogy jó
, nem erre számítottak egy Marshalltól ami rockzenére használnak általánosan.
Fortin pár éve Rantall-nak is tervezett erősítőt(Satan/Trasher), ezek se lettek érdekes módon sikeresek, ők sincsenek már egy ideje, bezártak. Nagyon telítődött már a piac. Hallani nem hallottam ilyeneket élőben még, csak kapcsolást láttam a 2 erősítőről, egymásnak a módosított változatai.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64452 üzenetére
Híresen nehezek őket jól beállítani, meg eléggé láda függő volt a hangzása, könnyű volt belőle kitekerni hideg, steril, zizis, hangzást ezért is mentek csődbe. Ugyanaz van mint egy komolyabb Mesa Mark erősítőnél, túl bonyolult beállítani.
Ilyen tone capture-öket szoktál csinálni erősítőkről? Van nálam egy JCM 900 SL-X ha kell kölcsönadhatom ilyen videózás/capture célra, amúgy is terveztem későbbiekben eladni. Annyira nem gyakori, nem diódás torzítása van mint egy sima JCM 900-nak. -
X2N
őstag
válasz
higher33 #64449 üzenetére
Ha tetszik ez a fajta VHT/Fryette hang akkor érdemes lehet kipróbálni a Krank erősítőket is, Krankenstein/Krankenstein+/REV1/REV1+-t, hasonló karakter, a + változat újabb, könnyebben beállítható átlagos gitárosnak is. Ami még hasonló az a Wizard Modern Classic, bár ez diódából oldja meg a torzítást, hasonlóan a Silver Jubillee-hez.
Amit még jó lenne kipróbálni élőben az új EVH 5150 III, Buckethead is ilyet használ, crunch csatornát Digitech Bad monkey pedállal boostalva.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64443 üzenetére
Régebben a Bogner Überschall volt a kedvenc, aztán kipróbáltam élőben is az igazit, előfokát is megépítettem anno. Most VHT/Fryette mánia van.
-
X2N
őstag
válasz
higher33 #64420 üzenetére
Meghallgattam őket, nekem ez a toplista(csak az only guitar rész alapján):
1. Kemper (tetszik hogy ilyen szárazabb a hangja, még ha kicsit el is üt az eredetitől, agresszívabb hangja van mint a cortex-nek, mixben biztos jobb ez a fajta hang)
2. Quad Cortex(ez hasonlít legjobban az erősítőre de egy kicsit több nagyfrekis zizi van, a csöves lágyabban szól)
3. Tonex-digitálisabb hangja van(dobozhanghoz tudnám hasonlítani?) a másik 2 ellenfélhez képest, valami hiányérzetem van, csak nem tudom mi(közép frekvenciában) -
-
Smiley
addikt
válasz
higher33 #64418 üzenetére
Foleg ebbe ne
Szerintem 3 hete megy az analog a jo, a digitalis a szar es forditva...
Nekem az eletkedvem elment ettol a topic-tol, az elmult par hetben. Eddig legalabb voltak probalkozasok neha meg tok jo videok is, most meg ez az elbaszott vita megy folyamatosan napi 50 uj hozzaszolassal. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
higher33 #64403 üzenetére
Dude! Te aztán tudsz gitározni velünk ellentétben! Velem biztosan!
Úgy látom gear terén is jól vagy eleresztve, és nagyon jó a muzsika is! Klassz az ESP!
Most már elárulhatod az együttesed nevét is, amiben játszol.
Nagyon jó kis videó volt, és aktuális is itt a csöves vs digit háború apropóján! Én nagyon minimális különbséget hallok a kettő között, és nem is mindig ugyanaz tetszik. :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- EA Sports WRC '23
- Elektromos autók - motorok
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- HP ProDesk 400 G4 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest