-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Ahogy írták előttem is, az Elixir jó példája annak, hogy néha a drágább az olcsóbb. Többször tovább bírja, mint amennyiszer többe kerül. Egyrészt ez jó a pénztárcának (bár tudom, az egyszeri nagyobb kiadást gyakran kevésbé szeretjük, mint a sok aprót, akkor is, ha a sok apró végül több lesz), másrészt kevesebb hulladékot termelünk. Tudom, apró dolog pár gitárhúr, de sok apró dolog sokat ér
Nem csak az Elixirnek van viszont ún. bevonatos, hosszú élettartamú húrja, hanem az Ernie Ball és a D'Addario is gyárt ilyet. Az Ernie Ball elég drága, és nem is láttam sok helyen még, viszont a D'Addario teljesen korrekt árban van, és valóban döbbenetesen tovább bírja, mint egy hagyományos bevonat nélküli húrkészlet, legyen az szintén D'Addario, normál fajta, vagy bármi más. Megéri.Ami azt illeti én a bevonatos D'Addariot nagyon ajánlom, maximálisan meggyőzött, minden téren és tényleg korrekt árban van.
(D'Addarionál EXP a bevonatos húrok típusa (foszfor bronz és sima), Ernie Ballnál nemes egyszerűséggel Coated. Elixirnél tudtommal az összes típus bevonatos.
Womb:
Na igen... mondjuk szakadt már el ezelőtt is, de nem nagyon rendítette meg a szakítószilárdságunkat tesztelő mérnök urat. Sőt, én is szóltam már neki, hogy ez így nem teljesen nyerő taktika, amit folytat. Azt meg láttam, hogy a Hangmesteren már szánalmasnak is nevezték az alakítását, pedig a tizedét nem produkálta annak, amit itt, de ott sem különösebben hatotta meg ez. Ha véletlen nem átverés és szivatás ez az egész, hanem tényleg komoly, akkor valószíűleg azt hiszi, hogy alapos és körültekintő, valójában viszont félelmetesen felületes és write only... Ami azt illeti azért csodálom az itt fórumozó emberek türelmét és kitartását, komolyan, respect mindenkinek, aki eddig kitartott. -
Noddy
senior tag
Meglett
Az előző gitáromhoz képest nagyfokú előre lépés. Vékony nyak, nagyon masszív felépítés. És lenyűgözött a hangjával. Tudom, hogy van jobb, de gyakorolni nekem tökéletes. Még kell rá egy húr csere. Kb 2 hónapja nem játszottam, de mégis puhának tűnnek a húrok, lehet, hogy 9-es lenne rajta. Korábban csak damilos gitárt próbáltam nincs viszonyítási alapom. A teste aránylag kicsi (mini jumbo), nincs nagy hangja, de a vastagabb húrtól hangosabb is lesz, ugye? Megpróbálkozok 10-es húrral, ha az ugyanakkora, mint a mostani akkor sincs veszteni való, majd a köv vastagabb lesz. -
cucka
addikt
Hát akkor már inkább fejhallgató, rákötni valamilyen hangkártyára vagy multieffektre. Ha zajongani akarsz, rákötheted a pc-s hangszórót és kalap. Szerintem lényegesen jobban fog szólni, mint ezek a zsebvackok.
(Amúgy meg lehet, hogy így sem fognak szeretni a kollégiumban, mert a villanygitárnak is van hangja natúrban. Nem túl hangos, de azért lehet azt hallani, főleg amikor csattog a két vastagabb húr)
-
cucka
addikt
Ezek a mikro cuccok arra valók, hogy sátorozás közben, autóban meg egyéb, nem szokványos helyen is tudj gitározni. Ha elmegyünk sátorozni, mi is szoktunk vinni magunkkal zsebrádiót, tudod, ilyen apró filléres vacak, ami akkor és ott nagyon jól jön, viszont otthon azért senki nem ilyenen szeretne rádiót hallgatni.
Amúgy pár hónapja én is gondolkoztam egy ilyen apróságon, de utána sikerült meghallgatni élőben és letettem róla.
-
-
cucka
addikt
-
cucka
addikt
A felsorolt zenei stílusokra leginkább Squier stratocastert, az affinity vagy a standard sorozatból, ezekből van sss és hss pickup kiosztású is. A Cortnak is vannak ilyen árfekvésben strato másolatai, de azok nekem nem nagyon jöttek be. Ibanezből ott van az SA sorozat, az is h-s-s pickup kiosztású. Ki kell próbálni élőben, melyik fekszik jobban számodra, plusz az ilyen olcsóbb gitároknál elég nagy a szórás is minőségben.
Nap - félreértettem azt az "új házimozi" dolgot, elnézést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest