- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
RaGi91 #36298 üzenetére
Miért nem veszel egy amplugot? Ilyen fülhallgatós erősítőt? Pl. én Joyo i-Plug.ot vettem és 4k-ból megvan. Rákötheted a telót és mehet backing track, hallgatni meg fülessel tudod, nem zavarsz senkit.
Pengetőből meg rendelhetsz 500 forint körül egy egész szettet kínából.
-
Berreh
tag
válasz
RaGi91 #36296 üzenetére
Szia!
Szerintem egy Zoom G1on kezdetnek hasznosabb lenne. Nem feltétlen az effektek keresgélése miatt, de azt hiszem, ösztönzőbb azokhoz a szánokhoz, amiket meg akarsz tanulni. Van benne beépített ritmus minta, ami nagy segítség. A fülhallgató kimenetről szerintem meghajtható a hangfal.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
RaGi91 #36294 üzenetére
Szükségem van egyáltalán erősítőre?
nincs
Nem lenne olcsóbb és egyszerűbb a gitárt pc-re kötni?
de
Az integrált hangkártyám nem valami jó
biztos nem szarabb mint az én tizenéves realtek integráltam és azzal is jókat lehet gitározni.
Mielőtt elkezdesz pénzt beletoni a projectbe tölts le próbaverziót valamelyik torrentboltól egy önállóan is futó programból (pl guitarrig, amplitube, bias?) dugd rá a gitárt az alaplapira és probáld ki neked tetszik-e amit hallasz.
-
Alexios
veterán
válasz
RaGi91 #36296 üzenetére
Pengető ami tetszik, kezdésnek mondjuk talán a "normál" méret ajánlott, és nem a jazz meg hasonlóak, szóval dunlop tortexből kék vagy zöld teljesen jó, aztán idővel kialakul, hogy vastagabb vagy vékonyabbakat szeretsz, meg milyen formákat, amúgy is érdemes ezekkel kísérletezni, mert nem drága, én a magam részéről mindig mikor hangszerboltban vagyok, vagy rendelek valamit hozzádobok pár pengetőt is amit addig nem próbáltam.
Húr jó eséllyel lesz a gitáron, szóval nem annyira sos venni, 9 vagy 10es szett húrkészlet lesz alapból rajta, ez teljesen jó a továbbiakban is, én D'addario-t használok, sokan Ernie Ball-t, a topik pedig aliexpressest
Szerszám nem fog kelleni, legalábbis semmi speciális, húrt el kell majd vágni, kezdésnek ennél több szerintem nem kell, beállítani jó eséllyel nem fogod úgysem teljesen laikusként.Hangoló appból annyi van a telefonodra mint égen a csillag, én a guitartuna-t használom, de kb lényegtelen, válassz egyet ami tetszik, külön venni nem érdemes.
Ha erősítőbe, ha gépre akarod kötni kelleni fog egy hangszerkábel, ezen felül szerintem sok más nem - esetleg egy tok, ha hordozni is tervezed.
Nekem amúgy a magam részéről rossz tapasztalatom nem volt még itthoni hangszerboltokkal sem, bár alapvetően valamennyire felkészülten mentem, illetve van hogy rád akarnak valamit tukmálni, de alapvetően tapasztalatim szerint többnyire segítőkészek.
-
RaGi91
senior tag
válasz
RaGi91 #36294 üzenetére
Elírtam, #36295, szerk idő meg lejárt
nembaj
Azért kérdezném, mert most ha már ez így megoldható, akkor a gitár egy yamaha pacifica lenne, az nagyon megtetszett és akkor keret fölött lennék.
Illetve milyen kiegek kellenek így elsőre?
Pengető (mennyi, milyen vastag), húrok, szerszámok, hangoló, jajnekem segítsetek
Lehet mégis elmegyek egy boltba aztán legfeljebb egy kicsit az agyára megyek az eladónak. Mondjuk fórumon jobban szeretek tudakozódni, mert itt haszna a szakiknak rajta, szóval sokkal őszintébb infót kapok. Legalábbis informatika téren ezt tapasztaltam, nem tudom zenei ágon ez mennyire van így, de informatikai boltba úgy b@szarintják át a laikus-t, mint a picsa. -
RaGi91
senior tag
válasz
RaGi91 #36276 üzenetére
Mégegy kérdés megfogalmazódott bennem.
Szükségem van egyáltalán erősítőre? Csak itthon gyakorolnék számítógép előtt, sokszor csak fejhallgatóval, vagy hangfalon, ami egy Thonet & Vander Kürbis.
Nem lenne olcsóbb és egyszerűbb a gitárt pc-re kötni? Az integrált hangkártyám nem valami jó (csak filmnézésre használom), a fejhallgatóhoz pedüg külön hangkártya van, amit játékra használok. Szóval vennék egy usb interface-t, vagy valami hasonlót, ennek még nem néztem utána.Ez járható út? Van valakinek tapasztalata vele?
@bigrob #36277 Van esetleg valami olcsóbb ajánlott interface?
-
bigrob
őstag
válasz
RaGi91 #36280 üzenetére
Haveromnak volt egy Cort G210-e, szerintem kifejezetten jó volt a hangszedője, a nyaka is kényelmes volt, csak én fogyatékos vagyok és nagyon közel van a volume poti a húrokhoz és állandóan lenémítottam magam...
GSFanaticon nézhetsz használtat is, 46 helyett sztem 30 körül már lehet kapni.
35 valami kis erőlködővel, kezdésnek nem rossz, tremolókart elfelejted és kiblokkolod fixre a hidat és kész.
Ajánlanék én jó Harley Benton-t is, de azt csak újonnan Thomanntól lehetne, ami a keret nagy részét szintén kimerítené, akár túl is lépné. -
arnyekxxx
veterán
válasz
RaGi91 #36280 üzenetére
ne feltétlen a kinézete döntsön. Nekem pl harminc éve strat/superstrat testü gitárjaim voltak, meg voltam győződve, hogy nekem ez kurvajó, aztán a most összerakott explorerem (amiről azt gondoltam egész életemben, hogy csak dizájn de egyébként játszani biztos szar rajta) döbbentett rá, hogy a strat test valami rohadt kényelmetlen mindenhol útbalevő, akadályozó fadarab
-
bigrob
őstag
válasz
RaGi91 #36276 üzenetére
A gitárforma kiválasztása miatt mindenképp kéne egy hangszerbolt.
Hídhoz mindenképp legyen egy humbucker (dupla) hangszedő.
Illetve mi tetszik, mert hiába tetszik nekem a V, lehet neked nem és az életben nem lenne kedved elővenni sem vagy nagyon kényelmetlen.
Először a gitárformát találd ki aztán majd ajánlunk valamit a maradékból meg keresünk valami erőlködőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Elektromos autók - motorok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen notebookot vegyek?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÚJ! Sony ZV-1F
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra homokkő színben, újszerű állapotban, hivatalos magyar garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest