-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brickm
őstag
válasz
reményhal #19601 üzenetére
"ez vitás kérdés,mármint a fa hatása az össz hangképbe."
Ezen csak az tud vitatkozni akinek annyira nulla a hallása, vagy annyira nem látott, nem hallott még sokféle gitárt hogy azt nem is lehet szavakba önteni.
Ezek az emberek azt hiszik, hogy a gitárokat poénból, meg dizájnból csinálják többféle fából.
Kár is rajta vitatkozni. -
atomeec
senior tag
válasz
reményhal #19607 üzenetére
Személyes élményem elég gáz volt mikor ezt vettem, de kopogjam le nincs gond a gitárral, de akkor is használtat vettem így új áron, ezt elkerülném ha lehet, bár az online rendeléssel meg az a baj, amit leírtál, ha meg gubanc van, mehet a macera. Közben nézegettem az oldalt, érdekes, hogy bolgár és angol nyelven van csak, a kapcsolattartó is bolgár, szóval akkor csak helyi...még fórumokon megpróbálok utánajárni, hogy aki vásárolt tőlük, mi a tapasztalat. Boltba meg cikinek érzem elmenni, hogy
1. Nem tudok gitározni, csak 1-2 dolgot amiket gyakoroltam + pár skála + akkordok... (tehát improvizálás nulla)
2. Nem akarok ott venni semmit, illetve ha minden kötél szakad, az egyik bolt, ahol vettem a mostanit, ott lehet próbálgatni, illetve vehetem onnan is (csak az többe kerül - viszont van hova menni, bármi bajom van)
3. Viszont van egy ismerősöm, aki tuti eljönne velem szívesen, ő sokkal jobban tud mint énA 24 bund miatt csalogatóbb a Prophecy, a hangja miatt meg a Tribute...meglátjuk, köszönöm szépen a válaszaidat!
-
atomeec
senior tag
válasz
reményhal #19604 üzenetére
Nekem amíg külföldön dolgozom van lehetőségem ilyesmiben gondolkodni, ezért szeretném kihasználni a lehetőséget. Egyszer volt a kezemben egy Epi les paul, amikor az erősítőt vettem, de akkor még nem volt elektromos gitárom, csak az maradt meg az élményből, hogy nagyon nehéznek tűnt
Az Ibanez-t mindenki dícsérte, akinek eddig a kezébe adtam, hogy milyen könnyű rajta játszani, ettől tartok, hogy majd ilyen szempontból "visszalépés" lesz, viszont nem egy kategória a kettő (grg270b), úgymond örök életre tervezem. Még majd megküzdök, hátha maradhatna mind a kettő
Az hogy Prophecy vagy Tribute lesz, még megnézek addig nagyon sok videót (leghamarabb ősz végén lesz pénz rá) meg éppen hogy lesz itt elérhető, nagyjából egy árban van a boltban amit néztem (150k). -
atomeec
senior tag
válasz
reményhal #19601 üzenetére
Köszi, tehát akkor neked bejött? A hangja tetszik a sima standardnak, a pro-t kicsit gyengébbnek hallom ki a videókból, a Prophecy az keményebb, a Tribute meg igazi les paul (metált nem játszom, illetve nagyon még semmit, szóval ez nem kérdés, majd lehet évek múlva ha már ráéreztem mit szeretnék, mi fekszik, akkor kiderül, hogy rock vagy metal...most leginkább rock-ot hallgatok).
-
-
Eastman
addikt
válasz
reményhal #19567 üzenetére
Nekem is van még egy 40W-os fullcsöves fejem a 60-as évekből, de valszeg megválok tőle, mert sosem fogom kihasználni a teljesítményét. Max. ha házat akarnék bontani. Változik a világ(unk).
Ayeron ezt a fajta öntörvényűséget és maximalizmust jól megoldotta. Van, pl. hogy a rajongói közül választ egy jó énekhangot. De mindig ő a főnök.
-
nap
addikt
-
atidzsiforc
őstag
válasz
reményhal #19547 üzenetére
Ha rammstein koncertet akarsz rendezni a szobadban, nyugodtan kosd ra. Meg a biztonsag kedveert legyen nalad egy kis kerozin, hogy az egesz haz leegjen, ne csak a hangszorok.
Komolyra forditva: nem veletlenul szokott lenni ertelmesebb kombokon, meg fejeken is neha headphone/line out.
-
Enton
addikt
válasz
reményhal #19551 üzenetére
Azt a hangszórót nehezen tudod használhatóan kivezetésbe kötni, hacsak nem egy másik hangfal a kiszemelt cél, de ugye nem.
Ha rákösz egy fejhallgatót azt eldurrantja egy nagyobb jelszintnél, ha gépre kötöd ugyanezt, kb hasonló, attól függően, hogy kezeli le az alaplapi bemenet.
Nincs véletlenül line out-ja, vagy fejhallgatókimenete annak az erősítőnek?
Esetleg ha van hozzá kapcsolási rajzod abból lehetne okoskodni, lehet-e rá valahogy utólag ilyen kimenetet rávarázsolni.
De jelen eszközökkel sajnos nem tudod azt megcsinálni amit szeretnél.(#19553) reményhal:
Azért azt tegyük hozzá hogy olyan hangot kapsz csak már digitálisra módosítva, ezáltal minőségromlás keletkezik, tehát csak hasonlatos lesz a hangja, persze ez fül kérdése kinek mi a király kinek mi a gagyibb. Na és persze pénztárca kérdés, hisz sajnos a gitárnál megvan a minőségre nem lehet eleget költeni kategória.
-
-
-
atidzsiforc
őstag
válasz
reményhal #15771 üzenetére
Ne elore megcsinalt loopokat hasznalj, hanem vagy vagd szet a mintakat hogy minden dobot kulon meg tudj szolaltatni es sajat beateket kesziteni belole, hogy osszeilljen a zeneddel tokeletesen. Mondjuk ez eleg gepiesen fog szolni.
Szerintem inkabb szerezz be valamilyen mididob szoftvert.
Pl.: Toontrack EZdrummer vagy Toontrack Superior Drummer (az utobbi ujabb es joval tobbet tud), Addictive drums, vagy FLstudio sajat dobszekvencerei, abban tobb is van alapbol, mar nem jut eszembe a nevuk. Cubaseben is van alapbol valami dobcucc. A midizesben az a jo amugy, ha a dobkotta meg van irva pl guitar proban, azt a midit felismerik ezek a progik es nem kell semmit ujraprogramozni, csak ki kell kovertalni aztan berakni es kesz. Legalabbis toontrack termekeknel mukodik, addictive drumsnal a regi verziok masfajta midi mapet hasznalnak, a tobbirol meg gozom nincs mertn em hasznaltam oket.
De akarhogy is csinalod, a dobprogramozas idoigenyes feladat lesz, ha normaslis minoseget akarsz elerni, meg olyan meneteket irni, amik valamilyen szinten emberinek hangzanak.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged