- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod #13095 üzenetére
Nekem is PRS-nek tűnt.
Na, letettem a gitárt. Nagyon kényelmes fekve gitározni
Azon gondolkodom, hogy nyárra veszek valami olcsóbb akusztikus gitárt. Fémhúrost, olyan 60ezerig. Azt el tudom vinni társaságba is, nem kell hozzá kombó.
Többek közt Fendereket illetve Ibanezeket nézegettem. Csak hogy úgy érezzem, van egy komolyabb gitárom
-
-
-
McCann
tag
válasz
izomhod #13048 üzenetére
Nem voltam még a Papp Lászlóban, szóval nemtom, hogy milyen az első sor ott, értelemszerűen oda akarok állni, ahonnan hallani is meg látni is lehet a Mestert
Mi is kocsmában leszünk előtte, van a Hungária krt meg a Stefánia sarkán egy kocsma, a Gusztáv pub , oda térünk be némi Jákob és Dánielre -
McCann
tag
válasz
izomhod #13046 üzenetére
Az milyen komoly lesz, ha késel egy kicsit és öttől ott fog ordibálni egy csomó ember
Facebookon egy órával ezelőtt írták:
Slash koncert helyzetjelentés a szemközti irodaházból: alakul a zsöllye első sor, kb. 20 fanatikus fagyoskodik az Aréna kapujához szorosan odatapadva... RespectAmúgy most azon vacillálok, hogy lemenjünk-e kapunyitásra, vagy ráér később is, a Leander Rising annyira nekem nem tetszik, viszont nem szeretném 500 méter távolságból bámulni a színpadot, szóval el kéne foglalni az első sort időben
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod #12993 üzenetére
Nehogymááá' szlesskoncerten keverőpultnál feszüljünk! Szigorúan első sor
Ruhatár... Érdekes lesz, 13ezer ember megy (talán több), ennek jó része tolong majd, sokan első sorba akarnak jutni, szóval sietnek, gondolom, megint lesz valami verekedés...
A londoni koncerten (október) is ketten haltak meg...
Nunder: Én ugyan "nem tudok" fényképezni, de azért a magam módján nagyon tudom élvezni, még telefonnal is, de ha már elmegyek a koncertre, akkor át akarom érezni a hangulat, énekelni, esetleg pogozni (itt pl. nem, ráadásul én nem is igazán szoktam..), tehát élvezni, nem kattintgatni. De biztos felveszek majd egy-két számot én is mobillal
A hős férfi
POGÓ!
-
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #12944 üzenetére
Mondom, jövő ilyenkor várható.
Addig még eljátszom itthon ezerszer. ...talán szöveg is lesz rá. Címe is ma lett meg, pedig már egy éves. Nálam megalassan megy minden. Nem vagyok hajlandó felvenni a XIX. század ritmusát.
Egyébként nem nagyon játszok egész dalokat. Csak egyet tudok, az elejétől a végéig, akkordmenettel, tempóval, a While My Guitar Gently Weeps-t. OK, Hey Joe meg Little Wing fő témája megy simán, de az utóbbit nem szeretem. Csak szeretném. ...de valahogy' nem találok rá. Ja és még ez: [link]
Felkelő nap háza, La Bamba, ilyesmi működik, de leginkább a saját ötleteimet rakosgatom, amik jól hangzanak az ujjaim alatt azokat nézegetem itt, meg a minimál Bluest nyúzom itthon. Ja, és a skálákon (kattints rá az összes aláhúzott linkre!) agyalok, azokat nézegetem, elemezgetem, nyomom őket oda-vissza. Kinyomtattam, kivágtam ezt az ablakos-tologatós sztorit és próbálom végigjátszani őket a gitárnyakon. Keresem az összefüggéseket, a logikáját az egésznek. Ha valami jó kisül belőle azt lejegyzetelem. Így vannak dalfoszlányok, ötletek, az akkori vagy épp' aktuális hangulatomat tükröző vázlatok aztán majd alakul...
Amilyen passzban vagyok épp' azt a vázlatot veszem elő és gyakorolgatom. Képlékeny még az egész, de napról napra egyre inkább összeáll.
Mikor szól valami dal mellettem (TV, rádió), azt próbálom a fejemben lévő skálákra illeszteni. Hangnemet kitalálni, hangokat megtalálni a nyakon, szólózgatni, ötletelni rá valamit. Ennyi.
...aztán majd alakul...
Szerk:
...közben kerestem egy videót, az nem lett meg, de jött egy bonus track: Jim "The King" Brown
Hatalmas.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
izomhod #12878 üzenetére
Jah nem lattam hogy fretless kepet raktam be, nekem bundos volt a kicsike. Vester a gyarto neve, Koreaban keszultek a hangeszerek, szerintem es masok szerint is jo minosegu dolgokat gyartottak (a warwick replikaik vannak olyan jok, mint az emlitett ceg rockbass szeriaja), sajna csak mult idoben, mar nem uzik az ipart.
-
sajtee
őstag
-
-
sajtee
őstag
-
sajtee
őstag
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #12769 üzenetére
Igen, Doyle Bramhall II is így használja a gitárt.
-
-
Eastman
addikt
-
-
madgie
titán
válasz
izomhod #12683 üzenetére
Lyézus
Más: gyorsan tinglitangliztam egyet, ne csak torzítós, motoszkálós témáim legyenek
(az elején el is b@szódik a kiló reverb
)
-
-
madgie
titán
válasz
izomhod #12648 üzenetére
Hehe, ha még meglenne a gitárszinti... azzal lehet ám elborult dolgokat művelni
Ezek csak skiccek, még igazából a pengetés se megy flottul ennyi év kihagyás után
Amúgy durva, hogy amikor kiszálltam, eléggé lent volt a gitárszintik ára (asszem 80-ért adtam el GK hangszedővel együtt), most meg a legbutább verzió ára is vagy 170 ezer újonnan
szerk: ja, nem a nyakban hordható Pap Rita-Bodnár Attila "fogkefére" kell gondolni gitárszinti címszó alatt, ilyenem volt, meg normál gitár.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod #12626 üzenetére
Értem én, csak furcsa nekem. Szerintem a forró farmernadrág, meg a pucér felsőtest páros, bakancs, fehér zokni kombóval megspékelve írtó hülyén mutat egy férfin. Mondjuk Axl szerelése sem semmi a kisgatyóval, meg a susogós, szőrös képződménnyel felül, ami alatt persze nincs semmi. Szóval értem én, és úgy gondolom, ahogy írtam is, hogy ebben valami vadság és lázadás akarna lenni, de szerintem nagyon félresikerült és inkább, hmm... finomabban kifejezve furcsa, kevésbé finoman, de őszintébben nevetséges és ciki, mintsem, hogy bármit közvetítene az előbb elmondottakból.
És bár tudom, pont nem ehhez tartozik, de a #12619-ről meg ez jut eszembe. -
Eastman
addikt
válasz
izomhod #12566 üzenetére
Szerintem csak egy egyszeri projekt volt. Keresd meg .flac-ben és fülessel hallgasd, elképesztő a bőgős! ...meg az egész. Engem nagyon tölt, 1000x hallgattam már és nem unom meg.
Anno egy CD-n kaptam egy havertól, hogy „valami pörpöl, nekem nem kell, kéred?”
Otthon betettem a lejátszóba és ülve is maradtam az ágy szélén. Nagyon bejön.
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod #12557 üzenetére
Az nem kifejezés
Előtte hétfőn superbowl, azt a hetet valahogy leigazoltatom orvossal.
Azért remélem, találkozunk
Reggel indulunk.. Egyébként elvileg lesz a Fókuszban egy telefonos interjú Slash-el.
Érdekesség:
Tudtátok, hogy mikor Slash legutóbb itt járt nálunk, kitalálta a luxusszállodában, hogy felállítja a hall-ban a Marshall-okat a szomszédok legnagyobb örömére? Kihívták a rendőrséget és elvileg kiköltöztették a rakpartra, ahol gyakorolhatott. Hogy ebből mi igaz, az kérdéses.
Ez a videó volt már itt a fórumban, de az előbb rátaláltam. Elton John és Axl - Bohemian Rhapsody 3:17-nél Axl
Ez az ember a szememben mindig olyan marad, mint 25 éves korában.
-
madgie
titán
válasz
izomhod #12542 üzenetére
Vannak erre szakosodott "hazahozócégek", nem két forint az sem, de egy-egy jó vételnél érdemes lehet velük behozattatni. A sógorom a mai napig veri a fejét a falba, hogy egy ebay-es Ibanez K5-ön addig tökölt, míg más vitte el... hazahozatással együtt lett volna valami 110 ezer forint (akkor még jobb volt az usd/huf arány).
Ja, megjött a kis Cort M200, csinos kis visszafogott barnácska, csak még nem tudom mivel használni... az iRig sajnos nem jött meg
A hangszerboltban bedugtuk egy Fender kombóba, szép magas, szinte csilingelős volt a híd hangszedő, középsőben meg nem felez, hanem szépen, telten szól a két pickup. Abban az öt percben meglepően jónak tűnt a hangja, az oktáv/hangmagasságot sem kellett piszkálni, a gyári tízes d'addario is jó választás nekem, pont ilyeneket hasznalatam anno
Azért durva, hogy a gitár valami pesti raktárból másnap reggelre itt volt, az egyszerű postai küldemény meg szűk fele távolságból (iRig, Egerből) nem ért ide. Hiába, Magyar Posta...
-
atidzsiforc
őstag
válasz
izomhod #12459 üzenetére
Mehet a mono inputba. Ha torzit szarazon, akkor vegyel le a jelszintbol hangeroszabalyzoban.
Csinaltam regen olyat, hogy a 10w-os kombom headphone outjat dugtam a hangkartyaba, preampkent hasznalva az erositot, de ott a hangerovel nagyon vigyazni kellett, valahol 0 es 1 koze volt beallitva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Formula-1 humoros
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged