- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
-
cucka
addikt
válasz
Eastman #3283 üzenetére
Amúgy nem csak a wattok számítanak, hanem sokszor inkább a hangszóró mérete. A microCube 2 wattos és teljesen jól szól, de még annál is érződik, hogy nagyobb hangerőnél nem a 2w teljesítménnyel van gond, hanem a hangszóróval. Pedig abban ránézésre 3x akkora hangszóró van, mint ezekben a zseb erősítőkben.
Amúgy meg nem tudom hol olvastam, hogy az egyik arc azért adta el az Orange Tiny Terrorját, mert még 7W-os állásban is túl sok volt a panelba. Igaz, az mondjuk fullcső, meg nyilván rendes, 10-12"-os hangszórót kötött rá, nem pedig ilyen 5-6 centis apróságot. -
Dante.S
csendes tag
válasz
Eastman #3252 üzenetére
Igen csak ha veszek egy olyat amin van 1 magas meg 1 basszus szabályzó,és nekem van 1 három sávos kombóm amin lehet közepet is állítani akkor mi a helyzet?Szerinted számít amúgy 3 vagy 2 sávos egy erősítő?
Már biztos tiszta idegbetegek vagytok a hülye kérdéseimtől,de hát ha nem értek hozzá -
Dante.S
csendes tag
válasz
Eastman #3249 üzenetére
Ok.Csak úgy értettem hogy egy 10wattos kombóval jó hangja(nem hangerőre,hanem minőségre gondolok) van az ilyen árkategóriájú gitároknak?Vagy a watt egy kombóban a minőséget nem befolyásolja hanem inkább a hangerőt?
..ha mondjuk nem lehet egy gitáron állítani pl a basszust vagy a magasat és az erősítőn lehet akkor az úgy megoldható?
-
gyikhus
tag
-
gyikhus
tag
válasz
Eastman #3107 üzenetére
Helló! A linket nagyon köszönöm és bár a honlap anyaga nem említi a balkezes gitározást, a fórum(ok)ban elég sok érv/ellenérvet végigolvastam plusz árlistákat is, így azt hiszem, hogy megvan a megoldás.
Mivel a nejem ízlése sokrétű (akusztikus daloktól egészen Slayerig) valamint több olyan okfejtés miatt, akik azt írták, hogy az alapot akusztikuson érdemes megtanulni, kezdetnek akusztikus gitár lesz a nyerő, aztán ha az megy és szereti, jöhet a villanygitár.
Ami a jobbkéz/balkézt illeti, úgy döntöttem, hogy balkezes lesz a dologból, ha nem megy, max. cserés a megoldás...
Mindenesetre a nézegelődés kategóriát sajna elvetem, szülinapi űber-meglepetés lesz, így nem akarom lelőni a poént. Persze ha azt mondod/mondjátok, hogy ez a legtutibb módszer, akkor valahogy csak megoldom... A Mezzofortés srácok e-mailen rendkívül segítőkészek voltak... -
Spirit
őstag
válasz
Eastman #3036 üzenetére
Nah egész nap ezzel szenvedtem, Amplitube-ból sikerült a legjobb hangokat kicsalni, asszem ennél jobb csak akkor lenne, ha nem 40e ft-os gitárt fognék, és nem én fognám
Eleve úgy érzem,hogy nincs túl nagy tehetségem a dologhoz(fülem van, csak kézügyességem nem nagyon), bár gitáros ismerősöm nincsen,így nem tudom mi lene az elvárható szint, és csak napi átlag fél órát ha gyakorlok, azt is egy éve csak, és tanár nélkül, szal csoda, hogy néha egész élvezhető hangok jönnek ki
Most,hogy meglett 2 hónapja a Z-5500-as hangfalszett, olyan brutálisan szól itthon minden, hogy megnézek egy Floyd koncertet, és fél évre elmegy a kedvem a gitározástól
Egyébként kérdeztem úgy jó fél éve,hogy hogy tudnék zenei alapra rájátszani. Léteznek úgynevezett backing track-ek a neten, némelyik egész jó minségű, élő hangszeres feljátszás gitár nélkül. Na azokra jól lehet gyakorolni. Ha van valakinek tárhelye, úgy 3gb, 600 számot fel tudnék tölteni valahova.
és igen, Floyd
-
-
Spirit
őstag
válasz
Eastman #2295 üzenetére
Találtam egy tök jó leirást a gitár beállitására, és kb 1 hónapja belőttem.. Ég és föld, teljesen el volt állitva. Mind a nyak,mind az oktávtáv. Még mindig zörög a dolog, de már nem annyira, de valami gyári olcsó Fender van rajta.
Floyd meg régóta a kedvencem...én ne ismerném Dávidka stratoit?
Azóta kezdem kapizsgálni az effekteket is, de valahogy nem az igazi. Bár amig tanulok, addig örülök,ha valami szépen sikerül.Egyelőre sajnos pc-ről kell tolnom egy genius 5.1-es szettel.(szerencsére legalább a késés észrevehetetlen) Lassan aktuálissá válik viszont egy kis gyakorló kombó a Peavey Rage 158(?)-asra gondoltam, mindenki isteniti,és mindössze 23k. Mivel még nem hallottam ilyen kombót(mármint hogy nem koncerten,hanem zárt téren ilyen kis 15-20W-ost) élőben el sem tudom képzelni milyen lehet a különbség a geniushoz képest..meg fogok lepődni?
Bocs a hosszú "i" betű hiánya miatt,de a rohadt nero valami alkalmazást rakott a jobb alt+J-re,és nem tudok hosszút irni angol bill. miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest