- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
válasz
gyikhus #3111 üzenetére
Anno a Metal Hammer Hungarica elso szamaiban volt Szekeres Tamasnak gitarrovata. Ott azt ajanlotta, hogy lehetoleg hasonlo nyaku gitarjaid legyenek (esetleg gitarcserenel), mert nehez atallni egy megszokott keztartasrol egy masikra.
En is inkabb az elektromosra szavaznek. Konyebb erositeni, effektezni, es "szarazon" halkabb.
Mindenkeppen balkezes gitart vegyetek. Egyik haverom balkezes letere jobbkezesen gitarozik. A sok gyakorlas ellenere is rengeteg problemaja van a pengetessel.
Henrixrol latni egy csomo kepet, hogy athurozott jobbkezes stratokon jatszik. -
cucka
addikt
válasz
gyikhus #3108 üzenetére
A klasszikus és akusztikus gitárok is alapvetően szimmetrikusak, tehát később át lehet húrozni. (Legfeljebb rossz helyen lesz a koptatólap, na bumm)
Igazából elektromost is át lehet, csak kényelmetlen lesz, mert rossz helyre kerülnek a potméterek és a jackdugó, illetve ott a gitár formája is meghatározza, hogy jobb- vagy balkezes modell-e.
Amúgy fémhúros akusztikus gitárral nem túl vidám dolog elkezdeni tanulni. Én is így kezdtem nem olyan rég, hatalmas élmény volt, amikor végre sikerült megvenni az elektromost, sokkal könnyebb rajta játszani. -
Eastman
addikt
válasz
gyikhus #3106 üzenetére
Szia!
Mit szeretne játszani? Mit, kit, milyen zenét/gitárost hallgat? Jó-jó, hogy az akusztikussal jobb kezdeni, mert nehezebb rajta játszani, de ha az első perctől kezdve élvezi a gitározást, jobb egy ahhoz hasonló gityót választani amilyen dalokat később szeretne pöngetni.
Javaslom, hogy egy délutánt töltsetek el egy nagyobb hangszerboltban, ahol türelmesek az eladók. Vegyen az ölébe 5-10-15 gitárt és érezze, hogy melyik a kényelmes (jobb kéz-bal kéz), testhezálló neki. ...aztán megkeresni a megfizethetőt a gyártótól.
A Fender kezdőmodellje a Squier a Gibsoné az Epiphone. Ezek - mivel a legnagyobbak adják hozzá a nevüket - jó otthoni, tanuló, gyakorló hangszerek. Plussz jönnek fel az évekkel ezelőtt még noname-nek minősülő márkák is. Gugli+fórumok!
A tanulást lehet itt is kezdeni: http://www.gitartanfolyam.hu/ ...szerintem Bussy valahol biztosan kitér a jobb-balkezes kérdésre is az oldalán. Nagyon részletes, körültekintő ember.
A tanácsom összefoglalva: A szimetrikus formája miatt először egy akusztikust vegyen a kezébe a barátod (barátnőd) és ahogy "rányúl", ösztönösen az ölébe veszi, ki is derül, hogy a jobbkezeseket nézegessétek tovább, vagy a balkezeseket.
Long Live Rock And Roll!Eastman
-
cucka
addikt
válasz
gyikhus #3090 üzenetére
Annyit érdemes még tudni, hogy elektromos gitárral nagyobb a sikerélmény az elején, ugyanis könnyebb lefogni a húrokat és széttorzítva akkor is jól szól, ha szarul gitározol
Amúgy én kb. 48 ezerből oldottam meg a kezdő felszerelést, szóval annyira nem gáz.
Használt gitár 35k, használt erősítő 10k (mindegy, csak szóljon), egy csomag húr 3500, plusz a tanárom, aki felrakta a húrokat + beálíltotta a nyakat.
Totál off, de azért leírom, hogy érdekes, de amennyire tetszettek régebben a Les Paul gitárok, annyira nagy csalódás volt élőben, nem értem, miért lett ennyire népszerű az a forma. -
cucka
addikt
válasz
gyikhus #3086 üzenetére
Nézd, ha a feleséged szereti az akusztikus zenét, a tábortűz melletti gitározás/éneklés hangulatát, akkor akusztikus. Engem ezek nem hatnak meg, szinte kizárólag olyan zenéket hallgatok/szeretek, amiben torzított villanygitár van, szóval úgy érzem, nem jártam volna jól, ha az akusztikus gitárt erőltetem.
Elektromos gitárból azt tudom mondani, amit itt a fórumon olvastam, illetve amit a gitártanárom mondott: gitár 40-50k, erősítő ízlés szerint ~15k-tól. Ebben az árkategóriában nekem mindenki a Squier vagy a Cort gitárokat ajánlotta.
-
cucka
addikt
válasz
gyikhus #3084 üzenetére
Gitár szetteket soha senki nem ajánlja. Monjduk jobbfajta vékonytokok mennek 6-7-8 ezerért, szóval nem hiszem, hogy 15-ért a gitár mellé valami használhatót adnának. Pengető meg 100-200 forintos tétel, tehát szintén nem nagy extra.
Amúgy nemrég kezdtem gitározni tanulni és nekem is sokan ajánlották, hogy kezdjek akusztikussal, nagy szerencse, hogy nem hallgattam rájuk és vettem egy elektromost
-
Ragnar_
addikt
válasz
gyikhus #3082 üzenetére
Hi , szerintem a legcélszerűbb megoldás egy egyszerű akusztikus gitár. Azon meg tudja tanulni az alapokat , akkordokat , a hangokat stb. Amennyire tudom akusztikus gitárnál nincs jobbkezes , vagy balkezes , egyszerűen az aktuális használathoz kell fölhúrozni. (Mondjuk , lehet , hogy ha vásárlásnál megemlíted áthúrozzák balkezesre.) Kb. 10e ft ért már lehet kapni gitárt , ami első gitárnak szerintem megfelelő. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest