- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz
Bencsizy #13301 üzenetére
vasárnap meghallgattunk egy énekest a zenekarba, összeraktuk az énekcuccot, volt egy óránk csak hangszerekkel, na hadd próbáljam csak ki. metallica die my darling. nem fértem oda rfendesen, amikor sikerült odalépnem, hogy elérje a szám, akkor gerjedt az egész, ó hát nem akarja ezt senki
az énekes srác jól hozta az audioslave-t, csak lestünkna holnap csak ketten megyünk a gitárossal, megpróbálok kicsit bohóckodni a mikrofonnal, mert ha nem énekelsz, nem szeretnek a csajok!
-
McCann
tag
válasz
Bencsizy #13298 üzenetére
Hoi
Én próbálkozom a gitár+ének kombóval, de durván nehéz, riszpekt neked, ha megy rendesen!
A Les Paul súlyproblem szintén megvan, nehéz műfaj ez, hiábaAmúgy te hol gyakorolsz éneket, hogy ne rúgjanak seggbe? Nálunk sajnos nincs olyan helyiség a kecóban, ahol ne hallanának a többiek
-
-
Eastman
addikt
válasz
Bencsizy #12761 üzenetére
Aki még nagy hatással volt az elektromosgitár zenére az Dick Dale. Hendrix nagyon szerette, szinte csodálta.
Mindketten úgy használták a Stratót, hogy a mély E húr volt a legtávolabbi kulcsra erősítve, tehát a nyereg után a fejen a legvastagabb húr volt a leghosszabb. Ez jellegzetes hangzást adott a Stratnak. Később ezt több gyártó is lekövette. D.D.-től ered.
[ Módosította: 7 ]
-
madgie
titán
válasz
Bencsizy #12761 üzenetére
A Smells Like szvsz egy túlértékélt nóta, asszem Cobain sem annyira csipázta, hogy ekkora sláger lett, nekik is rengeteg sokkal jobb daluk volt, a kortársaiknak meg pláne (Alice in Chains, Soundgarden, stb). Persze ettől még tényleg nagy hatással volt egy korosztályra, nekem is megvolt az összes kazin
Szubjektív "hatás a világra": King Crimson. A mai napig feláll a hátamon a szőr, ha az Epitaph-et meghallom. Zseniális.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Bencsizy #12571 üzenetére
Abbol szerintem nem lesz problema. En altalaban direkt belenyulok a kormom vegevel a hurba, mielott a pengeto hozzaer, hogy karcosabb legyen.
(#12574) Eastman: a jobbkez gyurus- es kisujjakkal en allandoan szivozok, ha le vannak tamasztva, akaratlanul is a csuklom ellen dolgoznak, igy kicsit nehezebb pengetni, ha fent tartom oket, sokkal konnyedebb a mozgas, viszont ugy nem birom lenemitani a magas hurok felol jovo kosza zajokat, mikor melyebb hurokon jatszok.
-
Eastman
addikt
válasz
Bencsizy #12571 üzenetére
Szerintem mindenki másképpen penget. Tegnap Blackmore jobb kezét figyeltem több tíz yt videón.
Én szólózásnál letámasztom a kisujjam a koptatóra, de ő csak a levegőben matat a húrokon és a csuklója a hídon - ahogy figyelem. Egy rutinos gitáros haverom arra tanítgatott, hogy ne a hüvelyk és mutatóujj ízületeimmel piszkáljak a húrokon, hanem csuklóból menjen minden. Arra már régóta ügyelek, hogy az akkordozást csak csuklóból csináljam.
Nekem is szinte a nyakamban a gitár, nagyon rövid hevedert használok, fixre is varrattam + straplock.
Közeli a pengetéséről: [1973], [2011] ...ezen gyönyörűen csinálja! Így kell a Stratót üzemszerűen működtetni.
-
nap
addikt
válasz
Bencsizy #11528 üzenetére
Meg hát. Ha nem kontaktos sehol, akkor nagyon jó vétel.
A gyári beépített hangzások elég vacakok, de létre tudsz hozni 40 saját hangzást. A Fender, a JCM2000, és az extreme distorsion szerintem a legjobbak, de van benne boss metal zone is. Van 5 vagy 6 tiszta csatornája is, abból is az egyik elég jó. Csak zajzárként nem próbáltam, de szerintem megoldható. Chorus, reverb, tape echo, slow attack, flanger, 3 fajta wah, 40 metronóm, meg még egyéb általam nem használt dolgok. Mondjuk az faszsága, hogy a wah hamarabb van, mint a torzítás, és nem tudsz a sorrenden változtatni.
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #10787 üzenetére
Ez függ a terem méretétől, hogy tisztán játszol-e vagy csak torzítva, a ládák számától, hangszóró méretétől és érzékenységétől... Tiszta hanghoz több tartalék kell hogy ne torzítson be nagy hangerőn. Nem használom ki sehol az 50W-ot 2x12-es ládám van hozzá. Nekem 2 csatorna kellett, olyan erősítőt meg nem nagyon kapni ami EL84-es és van benne 2 külön csatorna és még megfizethető is. Amit vettem Bugera V55HD az se volt ilyen szempontból jó mert a torz/tisztának közös hangszínszabályzója volt, azért is építettem át.
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #10768 üzenetére
Máshol vág benne az eq mint egy gitárerősítőben, az erősítő fokozatok is máshogy vannak megtervezve benne, hogy az ének ne tudja betorzítani a fokozatokat. Bemenete más impedanciára van tervezve, és nem 20-20khz-ig szól hanem csak 100-10k-ig. Kivan emelve a középtartomány.
-
BluEyes
őstag
válasz
Bencsizy #10616 üzenetére
Kérdés, hogy milyen trafó, lehet-e újratekerni, vagy be van véglegesítve, mint a Peavey VK-k trafója. Ha magad is ki tudod cserélni, akkor valszeg olcsóbb a netről rendelni egy kész gyárit, ezzel megspórolva az utiköltséget meg a munkadíjat. De kérdezd ki a hangmestereknél a csöves szakikat, hogy mi mennyi, lehet olcsóbban megtekerik, mint egy gyári, és ugyanolyan jó lesz.
Szóval kicsit nyomozzál. És részvétem meg satöbbi. -
izomhod
őstag
válasz
Bencsizy #10439 üzenetére
Aranyeber, Tímár, hűha, annakidején izzadtam, amikor a kötelezők röviden 40 oldalából 3 oldalt olvastam el
ma jó koncetret nyomtak, kicsit be is rúgtam a backstageben
holnap vagyis ma a kapitány hangversenyén veszek részt
aki esetleg fehérvári, szóljon, az Ádám presszóban melegítünk
-
BluEyes
őstag
válasz
Bencsizy #10390 üzenetére
Már egyszer volt ilyen bajod, ha jól emlékszem. A videon trafózaj van, a pickup szedi össze az erősítőből. Elvileg ha távolabb mész a cucctól, körbe forogsz kicsit, lesz olyan pillanat, amikor változik, halkabb lesz a brumm, sőt szinte el is tűnik. Ha ez nem történik így, akkor a forrasztásokat le kell ellenőrizni (sőt, páka meg egy kis cin, és fel lehet frissíteni őket) a gitárban, jackdugókban. A pedált hajtsd meg másik táppal, vagy elemről, mert az adapter is okozhat ilyen brummot.
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #10380 üzenetére
Mért nem szünteted meg a problémát a forrásánál? Először nézd meg hogy azon a beállításon amin használod kihúzott gitárral mekkora a zaj, aztán gitárkábelt bedugva, másik végét rövidre zárva kötöd rá, végül gitárt is. Egy jól összerakott cuccnál nem szabadna semmilyen zajnak lennie akármilyen gain-en.
-
-
-
-
blackmacs
senior tag
-
Eastman
addikt
válasz
Bencsizy #10365 üzenetére
Folyékony kabát?
--------------
..ja, ja igazad lehet az üregekkel kapcsolatban. Kiderül majd. Árban - számomra - csak az ami elérhető.Bár inkább azt mondom, hogy szinte doszt mindegy milyen gitár lesz a kiválasztott, csak az ujjaimmal tudjak végre barrézni, mert az a gityómon nem igazán megy. Ott vagyok megakadva. Már küldeném a dzsesszes akkordokat ezerrel, de hiába szorítom őket, a mutatóujjam nem akarja. A GLP-on kijöttek simán a fogások. ...és ilyenkor a szavaim visszaolvasva jut eszembe mindig Keith Richards ujjainak állapota... ...mondjuk más a felállás, ő az ördöggel cimborál.
-
-
bucsupeti
senior tag
-
-
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #8885 üzenetére
Merevítés kellene az oldallapok közé, mert így nem elég erős. Az oldallapokat így kellett volna illeszteni:
Mondtad hogy kb 40-ből jött ki, jobban jártál volna ezzel: [link]
Nem vagyok ellene házilag csinált dolgoknak, de ha csinálsz valamit akkor annak adjuk meg a módját, ne egy délután alatt összerakott valami legyen. Hangszórót nem kell féltened a melegtől, annyira nem melegszik a cső h papírt meggyújtsa. -
-
válasz
Bencsizy #8892 üzenetére
Én 3 évig próbáltam olyan tagokat keresni akik egy kicsit is komolan veszik a dolgoz és heti rendszerességgel járnak próbára. Nem sikerült. Találkoztam egoista állatokkal meg olyanokkal is akik csak késöbb váltak bugrissá. Most is épp dobost keresek, de a hírdetses módszer kudarcba fulladt. Vagyis senki se jelentkezett. Szóval most otthon nyomom vagy a gitáros társammal. Kicsit kezdem unni egyedül. Nem tud valaki pesti dobost vagy környékbelit?
-
-
-
-
válasz
Bencsizy #8797 üzenetére
Lehet mert eltűnt Atticus
Idén is mentem volna Hegyaljára, de csak egy zenekar miatt. Sajnos most anyagilag lepukkadtam, szóval egy napra sem futja. Mondjuk a tavalyi kárpótol idénre is, akkor volt még mit költeni
De sajnos azt veszem észre, hogy egyre több fesztivál megy szét/kurvul el, politika beleköt ahol csak tud, még a Volt is majdnem elmaradt idén...
De legalább a ZP-be már 6000 embert beengednek -
válasz
Bencsizy #8795 üzenetére
Ez igaz. Hánynom kell a mostani fesztiváloktól. Csak az ilyen direkt rock fesztiválokat szeretem, meg azt ami nem buzult el még teljesen. Akkor voltam utoljára szigeten mikor először jött a Maiden. Tavaly Hegyalján voltam. A sziget a leginkább külföldieknek szóló antimagyar fesztivál. Milyen jó is volt a jó öreg Pepsi Sziget 990 forintos jegyekkel
Egyébként az ilyen irkálmányokat nem szeretik ebben a topikban, csak az ilyen gitárbasztatós geek témákat. Látom le se szarta senki a próbálkozásomat amikor koncertről próbáltam beszámolni. De, hogy melyik akusztikus gitárnak milyen fedlapja van, az aztán fontos.
Játszani kéne emberek nem csak beszélni róla
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #8778 üzenetére
Lehet venni ilyet pl: [link] Aztán olyan színre bőrözteted le amilyenre csak akarod, vagy hagyod így, esetleg lepácolod... Ládát főleg programokkal terveztetnek, hobbielektronikán van rá fórum. Elég bonyolult számítások stb. Neki állni készíteni egyet nem biztos h megéri, már ha azt akarod hogy jó anyagokból legyen, lásd pl tubetown-on lehet venni 20eFt-ért előre legyártott ládát minőségi anyagokból.
Nyílt, félig nyitott zárt ládának csak kis részben van köze a basszus menyiségéhez, de meghatározza hogy egy láda milyen irányban szóljon. A nyitott ládák pl akkor jók ha van mögötte fal, akkor sokkal hangosabba visszaverődő hangok miatt, a 4x12-k elég irányítottan szólnak, lusta a hangindulásuk egy 2x12-es ládához viszonyítva. Ha sok mély kell akkor 12"-es hangszórók kellenek vagy 15"-s. Hangszóróknál a wattokat felejtsük el, lényegtelen, csak az érzékenység számít(dB). -
válasz
Bencsizy #8752 üzenetére
Volt egy klassz szervizes faszi ott régebben. Úgy belőtte a floydos gitáromat, hogy másfél évig nem kellett hozzányúlni. Aztán már más van ott azt hiszem. A tulaj nagy mesemondó, és néha goromba, de vannak jól árasított cuccok. Alapjáraton drága bolt, de hihetetlenül olcsó egy két kiegészítő. Én régen sokat jártam oda, még engedményem is volt
-
-
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #8705 üzenetére
Akkor van aki megnézze, ha több torzítás kell akkor beletesznek még 1 plusz előfokcsövet, meg átalakítják a meglévőeket, hogy olyan legyen amilyen. Csöves cuccot szerelni szerintem annyira nem ördöngösség ha épített cuccról van szó, bár utána kell olvasni, kapcsolási rajzokat nézegetni. Ha tudod kérd el a kapcsrajzot attól aki építette, akkor tudok többet is mondani hogy mit lehetne bele építeni.
-
-
válasz
Bencsizy #8702 üzenetére
Azért azt ne gondold, hogy odabarkácsolsz egy csövet, aztán már megy a hi gain sound
Bele ne túrj abba ami jó. Olcsó és jól torzítós pedál nem létezik. Vanank csöves pedálok 60 ezerért. Szerintem kis csöves kombó képességeit meg lehet szorozni százzal, ha veszel elé multieffektet. Én nem fgom tukmálni, de egyszerűen egy microcube is sokkal jobb egy kezdőnek, mert nem egy hang van a cuccán hanem 30 félét tud kikeverni.
Sajnos az a tendencia, hogy ide jön valaki tanácsot kérni, aztán elmondjuk a véleményünket, majd ő a sajátját amiről kurvára nem lehet lebeszélni, hiába mondunk bármit. Kérdem én akkor az ember minek jön ide? Ne vedd magadra, nem neked szól.
Pl a srác idejön, hogy neki olcsó de jól szólós csöves cucc kell. Mondjuk, hogy olyan nem létezik. De szerinte biztos, majd eltűnik és két hét múlva bejelenti, hogy megvette a leg szarabb valvekinget. Egészségére.
Én 7éve azért jártam hangmesterre, hogy segítsenek az emberek a tanácsaikkal. Meglett minden ami kellett, igaz nem ismertem önmagam, ezért sok mindent adtam vettem az évek során. Azért azt hozzá kell tennem, hogy ott nem lehet csak így fórumozni, mert sok a beképzelt faszkalap. Szóval most itt vagyok és próbálom megosztani a tapasztalataimat, meg tanácsot adni. Nem kötelező senkinek sem megfogadni őket. Na de senkiét sem????Más:
Bencsizy nem tudom milyen zenét fogsz játszani, de a csöves kis cucc meg valami láda kiváló lehet valami blúz zenéhez, ha nincs elég krancs, veszel egy OD pedált. Más zenéhez nem tudom elképzelni.
Jó gyakorlást és bocs az előbbi kirohanásért -
-
-
-
-
válasz
Bencsizy #8542 üzenetére
Hápogtató vagyis wah wah. Csak szép lassan nyomva, nem ilyen körkhemett buzulós hápihuszár.
(#8541) benedekco
Ha jól hallom rászállt a brumm. Single coil hangszedő? Az sok mindent beszed pláne egy rosszul szigetelt kábellel. Elemmel próbáltad? Lehet füldhurok. A digitális cucctól elvonatkoztatnák, az máshogy torzít, lehet ott nem erősíti annyira a zajt mint az analóg. Na meg ott van zajzár.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- Nintendo Wii U
- Autós topik
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged