- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
strcpy
tag
válasz
funk648 #25387 üzenetére
Várj...
A Zoom multieffektek elketyegnek az USB 5V-járól is? (Jelenleg csak a Quick Charge-os töltők tudnak 9V-ot adni, ráadásul ott mindkét eszköznek támogatni a kell a Qualcomm szabványát.)Keress egy random 9 voltos router tápot.
Gyakorlatilag bármelyik adapter megfelel, amelyiknek a kimeneti feszültsége pont 9V; az áramerőssége pedig 0,5 amper felett van. -
MATEO6600
őstag
válasz
funk648 #25387 üzenetére
én is most vettem ilyet, igaz az enyém csak Zoom G1on.
Én vettem hozzá adaptert, mert néhányan panaszkodtak rá, hogy mini USB-ről táplálva hallható némi búgás. (mint utólag kipróbáltam, nálam úgy is jó).
Egyébként ár-érték arányban zseniális vétel, rengeteg profi effektet le lehet vele szimulálni, az én igényeimet maximálisan kielégítette -
Bencsizy
csendes tag
válasz
funk648 #20710 üzenetére
Allits a nyak merevsegen. Akkor jo ha csak a 5-8 bundokon zorog erezhetoen egy kicsit. Ha a magasabb bundokon zorog, akkor a hid magassagan emelj.Ha ott megszunik, akkor megint lehet jatszani a nyak merevseggel. De ha nem ertesz hozza, akkor inkabb vidd el vmi hangszerboltba v hangszereszhez, o majd beallitja. Behangolva pedig azert hamis mert majd be kell lonod ujbol az intonaciot.
-
kemotox
addikt
válasz
funk648 #20701 üzenetére
Miután felraktad a húrokat húzd meg őket, mint egy bögyös kislányt!
Simán el tud mozgolódni kicsit, behangolod, meghúzkodod, megint behangolod... megcsinálod párszor és jó lesz. Lehet kicsit lehangolódott és nem olyan feszes, és azért rezeg. (jutubon meg tudod nézni mire gondolod, keress rá, hogy "change guitar strings" és kidob egy csomó videjót)
Hogy cseréltél húrt? Levetted az összeset először és úgy cserélted? Mert úgy hirtelen változik a nyakra nehezedő teher, amíg van rajta húr, feszül, mint az állat, aztán hirtelen elenged, aztán megint feszül. Lehet be kell állítani.
Nekem ezek a tippjeim.Fekete foltok: jó hamar összekoszoltad
Már egyből feltűnt, hogy foltos? Mert nem kéne annak lennie szerintem.
-
BluEyes
őstag
válasz
funk648 #20436 üzenetére
Figyelni arra kell, hogy a húr ne csavarodjon meg hosszanti irányban, mert ha így történik, akkor összevissza fog lengeni ha pengeted, emiatt csörögni, zörögni fog, és az ember vakarózhat, hogy osztán most mi a fene baja van.
A tasakból kivett, kibontott húrt célszerű úgy 1 napra fölaggatni valahova, hogy kirúgja magát, visszanyerje az eredeti formáját, amit kissé elvesztett azalatt, míg föltekerve várt a tasakjában. -
BluEyes
őstag
válasz
funk648 #20431 üzenetére
Jól gondolod, a gyári húrok feladata az, hogy a boltban ki lehessen próbálni a hangszert. 1-2 hetet el lehet pöngetni velük otthon is még, de jobb lecserélni őket mihamarabb.
Ááá, jönnek ám a "nagy nevek"... jóvan, Elixír is megvót... háromezeröccázé...
Ugyebár ha jól sejtem, még egy értelmes hármashangzatot se nagyon tudsz megfogni a gitáron. Higgyed el, hogy huszadrangú kérdés ezen a ponton, hogy milyen húron nem tudsz gitározni. Kezdőnek gyakorolni az 1200 forintos készlet ugyanolyan jó. Aztán idővel majd kipróbálsz úgyis egy csomó fajtát, és eldöntöd magadnak, hogy mit szeretsz, illetve melyik gyártó dumáját veszed be.
(Semmi bajom egyébként az Elixírrel, ha helyén kezeljük. Ok, tán tovább tart a fém, később szakad. De ledzsuvásodni, elfaggyúsodni pont annyi idő neki is, mint a harmadába kerülőnek. Tehát nem tart 3x annyi ideig, mint a többi. Ne nyeljük be a marketinget ész nélkül.)
Azzal kezdjed, hogy veszel a darabra is kapható húrok közül (pl. D'Addario-t lehet így venni) két 0.11-est (H) és egy féltucat 0.9-est (E1), hogy legyen mindig tartalékban otthon ezekből, mert természetesen akkor szakad a húr, mikor éppen pont ihletet kap az emberfia, éppen beindulna a kéztechnikája, éppen elkezd valami egész jól szólni a kezében, és persze ez mindig szombat délután történik, legközelebb majd jövő hét végén jutunk el a boltba... szóval legyen otthon tartalék a vékonyakból legalább.
Én Rotosound húrkészletet rakok a gitáromra. Itthon nem túl népszerű, mert nincs körülötte marketing-fosás, és a nevéből (roto-rotor-motor-motorolaj-stb) nem asszociálunk valami kellemes dologra. (Ez nem vicc, a kezdők pl. vonzódnak az Ernie Ball Slinky-hez, tízből kilenc tutira azt választja. A név csengése, a tasakok színe, olyan cukorka-feeling jön belőle.)
Én jónak tartom a Roto-t, olcsó, de elég tartós, és ami a legfontosabb, két darab E1 van a csomagban, szakadás esetére. Értékelem az ilyen figyelmességet.A nyak anyagától és vastagságától függően reagál a különböző feszítőerőkre, a Bullet nyaka a közepesen vékonyak közé tartozik, hajlékony juharból, tehát igen, állítani kell, ha más vastagságú készlettel húrozol.
-
Bobrooney
senior tag
-
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #19757 üzenetére
"viszont nem tudom hogy ennyiért lehet -e már kapni egy normálist elektromost is."
30ezerért kapsz újonnan egy jó dimarzio hangszedőt... hazsnáltan akár 15-20ért is.
De amúgy válogass, amelyik tetszik, ilyen árkategóriában ugyan annyit tud kb az összes.
[link]"így ez az egész dolog, és nem akarok rajta sokat bukni."
Egy jó hangszert használtan is jó áron lehet eladni.
Szerk.: Ez tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Autószerelők, autószerelés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Óra topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Macrodroid
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest