Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• X2N

őstag

válasz cucka #68837 üzenetére

Lemmy is gitározott először aztán rájött hogy ez nem megy neki. Amikor nekem lett először basszusgitárom akkor én is ujjal pengettem, láttam másokat hogy így csinálják, gondoltam akkor én is így fogom, mert biztos így jó, nem is akartam sose basszusgitár hangot torzítani se, ez is csak akkor jött be amikor hallottam hogy ilyet is "lehet". Ő idejébe szerintem ilyen lehet nem is volt, szimplán nyakába akasztotta a basszusgitárt, mondván ezen csak 4 húr van, jó lesz ez, egyszerűbb. Számára lehet nem is volt opció/szempont komolyabb hangszeres tudás elsajátítása, ő zenekart akart, lemezt, befutni.

Slash? Ő szerencséjére jókor volt jó időben, jó embereket ismert, ráadásul bele született ebbe az egész zeneiparba, már kis kora óta látta h mennek belülről a dolgok, megcsinálta saját magának az "image"-t és be is futottak.

Más amikor az ember saját erőből, felépít valamit ma, 0 kapcsolattal, egy mindenki által elérhető platformon, pláne ilyen "kicsi" gitáros rétegnek.

Régen születni kellett valahova, helyileg is, meg nem ártott ha olyan körökbe mozogtál, és mondjuk a családod finanszírozni is tudta ezt fiatal korodtól kezdve hogy te napi 10+-órákat gyakorolhassál, elnézzék azt hogy te rosszabb esetbe végigbukdácsolsz az iskolába.

Amikor mainstream médiából jobbnál jobb rock/metál lemezek szólnak persze h mindenki gitározni akar, tinédzser korba amikor mindenki lázadni akar, meg önmaga helyét megtalálni a világban.
    Ma meg már nem kell rockzene se a lázadáshoz, bármilyen zenei stílus jó, amit a szülők utálnak abból meg sok van, a rockzene már rég nem egyenlő a lázadással, szerintem a többség nincs is képbe semmivel ami rockzenével kapcsolatos. A Metallica-t is csak azért ismerik sokan mert legutóbb Stranger Things-be szerepelt az epizód végén a csúcspontnál a gitár riffje. Ma már tényleg egy ligában vannak Taylor Swift-el, ha popzenéről lenne szó, illetve nem mert Taylor Swift-az aktuális trendekre reagál, újra feltalálja magát, saját "örökségét" ápolja ami annyit jelent hogy RTL, MOP, AJFA, Black Album-os számokkal turnéznak majd életük végéig.
    Egy zenekarral sokkal nehezebb, nem csak a tagok miatt, a rajongók miatt is.

Ez a youtuberkedés/influencerkedés is csak szórakoztatás, amire úgy látszik igény van.
    Az a nagyobb baj hogy ma már inkább "tartalom fogyasztás" van, nem minőségi zenehallgatás.
    Senki nem ül már le "csak zenét hallgatni", mert kell közbe mobilozgatni meg gépezni, autó vezetni, retyón ülni stb. az emberek agya már teljesen ki lett sütve a rengeteg ingerrel ami minden nap éri őket.
    Az se sokat segít hogy a zeneiparba is elkezdtek anno mindent agyon processzálni, meg hangerő háborúzni. Ma már ez lett az "alap".

Új hozzászólás Aktív témák