- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz
Gorneck #24988 üzenetére
Először Celeron 420-at akartam (ideiglenesen, mert most veszek mindent meg), de úgy néz ki E4500 lesz benne. Aztán pár hónap múlva lesz normális benne, valószínűleg Q9300.
A másodiknak linkelt RAM-ot vegyem? Megéri, hogy 2000 ft-al több? Mondjuk jobban tetszik a hűtőbordája, úgyhogy lehet az lesz. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Gorneck #24904 üzenetére
Igen, ezt mondta Xarax is!
Aszem az lesz, hogy ha sikerül beszereznem egy Quadot, megnézem mit tud ebben a lapban, s ha nagyon nem menne, akkor jöhet az alaplapcsere!
Mindenesetre most kicsit figyelmesebben veszek procit, mint eddig, nem akarok úgy járni, mint az utóbbi öttel!
Köszi.. -
Winne
nagyúr
válasz
Gorneck #24885 üzenetére
Csak este érek haza, majd akkor megnézem az időzítést. Ennél sokkal feljebb nem érdemes már húznom, nem? Lényegében semminek sem kellett még, de az izmosabb játékokat pl még nem telepítettem fel.
Amikor 366-ra tettem először 2,4-es gyári szorzót hagyva, akkor ment alapfeszen a memória, az kb 800 helyett 880 környékén mehetett.
-
-
pokol ura
senior tag
válasz
Gorneck #24753 üzenetére
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8 ( itt váltogattam, h 9 vagy 10-szeres legyen)
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2 (itt meg a 3,2-es probáltam, vagyis a ram 1100 felett járjon)
High Speed Dram DLL Settings-----option 1 --> ilyenem nincs is
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,4 (mivel 2,2V kell a ramnak)
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core----------------------------- 1,4V (CPU-Z szerint ez 1,34V) -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #24746 üzenetére
szinte mindent linux-on csinálok, win-t csak néha indítok
kde, gnome, xfce, blackbox, ezeket használtam sok időn keresztül, de már egy jó ideje csak gnome (akik nem tudnák, ezek ablakkezelők, asztali környezetek)
ubuntu az gépcserénél került fel, mikor a 850-es celeroncsos gépet cseréltem a core2-esre, gyorsan kellett vmi
most már valószínűleg marad, szerintem a legtámogatottabb (bár annyira nem szeretem)
előtte debian volt hosszú időn keresztül, az jó volt, meg még az uhu is volt jó sokáig, azt is szerettemha linux-ozni akarsz, akkor szerintem az ubuntu-t válaszd (ma jelent meg a legfrissebb verziója)
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Gorneck #24722 üzenetére
aki meg nem képes beállítani annak nem is ajánlom...de annak kb semmit...
Azért 2008-ban a számítástechnika világában, nehogy már a felhasználónak kelljen beállítania az oprendszerét, hogy az tökéletesen fusson!
XP-t föltelepítem és minden gond nélkül megy rajta minden, míg Vista 64-bit-hez volt, hogy 1h-t kerestem a megfelelő drivert, és még így sem lett jó!!!
Vagy pl. a sony ericcson pc suite bluetooth-on nem hajlandó menni, csak kábelen!
Ez mellett én a munkámhoz használok olyan programokat, amik még nincsenek Vistára, ezért mindenképp kellett a vista mellé egy xp...
S mivel én inkább játszom és dolgozok a gépen, s a játékok semmivel sem gyorsabbak vistán, ezért úgy ítéltem meg, hogy elég egy oprendszer, és én az xp mellett döntöttem!
Természetesen mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mit akar használni!
Nekem nagyon tettszett a Vista, próbálkoztam is vele 3 hónapig míg feladtam...És ha igazak a hírek, akkor az XP SP3 majd foltozza a sebesség elmaradást is!
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #24722 üzenetére
de nekem az everesttel együtt kellett volna... az nem tetszett neki.. mindegy,amúgyis nehezen állok át másik oprendszerre..még egy telepítéstől is ódzkodom... elvagyok én ezzel
Volt fenn...de csak egy darabig ment..magam sem értettem miért. Tetszett amúgy,majd ha lesz egy szabadnapom,úgy istenigazából,akkor felteszem,mert nem elég nekem egy féldélután.
-
Power03
csendes tag
válasz
Gorneck #24641 üzenetére
Kicsit félreértettél, a proc 800mhzes, a mamók 1066.
nincs 800mhzes ramom, azt tudodm, hogy ha ram lenne 800 as meg 1066 os akkor nem menne együtt
de megoldottam, próbáltam mozgatni procit, inteligens lap, mert bármi forditva van rádugva ide floppy akkor nem jön be a bios, s csináltam cmos clerat is habár ujj lap. de ezután megindult 2. ra...Köszönöm szépen a seggitséget.
Még 1 kéréds
ha a Ctrl-f1 et megnyomom biosban akkor az már állandóan ugy fog maradni? mert nem igazán látok különbséget, de az tuti h mindent lehet állitgatniThx
-
fiATHaLON
őstag
válasz
Gorneck #24563 üzenetére
Akkor kussolok.
Kár lett volna, ha túl kell adnom ezen az alaplapon, mert
egészen megkedveltem.
Még sosem volt Gigabyte-om, ugye a régi minőségből kiindulva,
de annyit dícsérték mindenhol, hogy kénytelen voltam megnézni.Na mostmár csak a quad száját kell megtépnem benne.
(Amúgy elég pontatlanok ezek a mérések, mert a hdtach-ot is megnéztem most, az meg 12.3ms-os elérést, meg átlag 75MB-os sebességet ír...)
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #24458 üzenetére
Na, úgy fest, tényleg a RAM-okkal lesz a bibi. 2,4-re állítottam a RAM arányt, 3,3GHz mellett így 881-en stabilak voltak (viszont megint csak jóval lassabbak, mint 824-en, pedig fix CL5-ön mennek, de az apróbb értékek módosulása miatt ez történik), 2-es aránnyal meg a 4GHz-cel már 890 kéne nekik, és azt nem bírják, ezért 3,9GHz a határ. Viszont ha ennyire célszerű a valós sebesség közelében tartani a RAM-okat, akkor sebesség szempontjából mégis az 1200-asok lennének a megfelelőek. Cinebenchben lenyomtam multiCPU teljesítményben egy Phenom 9550-et, igaz, csak tuninggal, de nem kevéssel (8500 vs. 8000). 1 CPU-val meg naná.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
Gorneck #24513 üzenetére
Hozzáadott alaplapi driverek + egyszer-egyszer (volt már vagy 3 wininstall)
a legújabb inf update-et, amit a weblapjukról szedtem.
Gép stabil-e...
Hát mit értesz stabil alatt?
Most nincs húzva, a win nem fagy ha egyszer elindult, teszteket nem
nézegettem, mert először erre tennék pontot.
Amúgy Q6600 + 4GB Geil Ultra 800 , alaplap F8-as akármijű. -
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #24503 üzenetére
Ha már a 4 ramnál tartunk, hátha tudsz te választ adni rá. A rendszer 4 Gb-ból csak 3 at lát, tudom ez így is van jól, de 3.5-et kellene látnia. Persze a teszt programok látják a slotokban a 4 db-ot.
Hiába írok /3G, vagy /4G-s kapcsolókat a boot.ini-be akkor sem. Arra is gondoltam, hogy ez jelezhet valami gondot, de a dos-os memtest lefutott 5x s semmi gond nem volt.Én is úgy látom. Ha nem akar menni , lehet én is kifogom belőle operálni a plusz 2-t. Feltesszük a polcra, előbb-utóbb szükség lesz rá.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Gorneck #24403 üzenetére
A másolás (fájlméret függö) HDD-ről pen-re 3500-7800, vissza: 6500- 9000. De előfordult már 12000 is...
Vista-m nincs még megbízható, és mivel munkára is használom a gépet, még nem szántam rá magam az experimentálásra. Az XP-m "legális", és igy naprakészre van frissítve. Mivel sokat lógok a neten, és nem csak a "legbiztonságosabb" oldalakat látogatom, így fontos a biztonság.... -
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #24401 üzenetére
Ha több feszt adok a procinak, félek hogy megsül. Igaz nem melegszik, de a hőszenzor elég sz@r a wolfokban. Valaki azt ajánlotta, hogy úgy állítsam be a procit, hogy se az idle, se a load ne menjen 1.35 fölé. Akkor most mennyi feszt adhatok biztonságosan, egy Ninja mellett?
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
Gorneck #24393 üzenetére
Korábbi konfigomban is hasonló particiók voltak ezzel a vinyóval. (a WD kb. 1,4 éves).
Gond nélkül üzemelt.
Az USB 2.0 drivert meg természetesnek tartom felrakni, mert szinte mindennap használok flash drive-ot...
Próbáltam készíteni N'lite-al egy XP telepítőt, amibe beintegráltam az F6 sata driwert, de úgy tűnik láma vok, mert nem akart róla telepedni az OS. (de közben informálódtam róla, és talán nem is lenne szükséges...) -
s7evcsenko
addikt
válasz
Gorneck #24388 üzenetére
Nem frissítettem a drivert, mert épp az miatt lett használhatatlan az előző XP-n, mert frissítettem!
Annyira nem nagy ügy, nem zavar a PCI-os hálókari, csak gondoltam, ha már van az alaplapon, akkor minek még egy...
Ha nincs rá tapasztalati megoldás, akkor így marad, inkább nem szenvednék ezzel is...Láma kérdés: Nem túl nagy egyben az 290gb?
Nekem 420GB van egyben... remélem nem gond az XP-nek.... eddig még nem sírt! -
nebulo5
senior tag
válasz
Gorneck #24384 üzenetére
Particiók: C = 30GB, D = 290GB. A deszkához mellékelt lemezről csak a :
a) INF Update Utility
b) Realtek RTL GB. ethernet
c) Intel ICH USB 2.0 driver
vannak telepítve.
De volt már olyan verzió is, hogy letöltöttem a : Intel chipset device software ver. 8.3.1.1009 (july 26.2007) is. A helyzet minden esetben ua. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Gorneck #24375 üzenetére
Én is azt hittem, hogy a Digire írtad, hogy instabil...
A rendszeremnek semmi baja... nem indulgat újra, meg ilyesmi!
Ugyan a tuning végét még nem tudom, mert 500-as fsb-vel, 1.4V-os proci fesszel is megfagy az orthosz!
Ha visszaveszem 480-ra az fsb-t, akkor nem fagy!
Vagyis vagy a lapnak vége 499-nél (), vagy a proci nem tudja a 3.5GHz-et!
Driver: Újraraktam az XP-t, de így sem az igazi... ugyan most nem bont kapcsolatot, de a sebesség még minig sokkal jobb a PCI-os karival!
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #24360 üzenetére
atomstabil volt az 1125mhz 2V se kellett hozzá XP alatt. mindenféle teszt futott és hónapok ota igy használom 1 kékhalál vagy fagyás nélkül.
erre vistán meg random kékhalálok figyelnek.
ráadásul tudom reprodukálni egyszerűen a hibát.simán a dreamscreen update alatt csinálta.adtam még 0,05V feszt a memonak és utána nem csináálta.mindezt tegnap este ota.
szoval ha ez volt a hiba akkor inkább kijelentés hogy több fesz kell neki.
a feszemelés után szurtam neki egy dualmemtesztet 200%-ig hba nélkül. -
-
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #24189 üzenetére
Mi olyan fura? Már elfeledted, hogy most váltottam vissza AMD-ről? Kicsit még minden fura. Ott legalább az jó volt, hogy picike fesz. emelésekkel mindig picit többet lehetett kisajtolni a prociból (oszt' más semmi
). Majd megszokom.
Rákeresek clockgen-re és setFSB-re, hátha találok valahol letölthetőt.
De a Ninja CU azért hűt, nem?
Na OK, van itt egy rakat különböző laphoz. Tudnál egy linket adni setFSB-re EP35-DS3-hoz? -
katt777
félisten
válasz
Gorneck #24189 üzenetére
Mi olyan fura? Már elfeledted, hogy most váltottam vissza AMD-ről? Kicsit még minden fura. Ott legalább az jó volt, hogy picike fesz. emelésekkel mindig picit többet lehetett kisajtolni a prociból (oszt' más semmi
). Majd megszokom.
Rákeresek clockgen-re és setFSB-re, hátha találok valahol letölthetőt.
De a Ninja CU azért hűt, nem? -
katt777
félisten
válasz
Gorneck #24183 üzenetére
Akkor ezért annyival kevesebb CPU-Z-ben, lehet, hogy auto is már 1,3 fölött kapott az 1,268-ra, ha nekem 1,262-re csupán 1,2V. Csak fura azután, hogy 3,7GHz-en még semmi extra nafta nem kell neki. Persze annyi elég, csak tudnám azért, hogy meddig mehetek el ezekkel a RAM-okkal. Viszont a 800-on pörgő HTX2-vel így is 36°C-os a proci a 29-30-cal szemben, magok meg 55 vs. 49. Mit rakjak rá, Scythe Ninja CU-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest