- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
Próbálgattam a hétvégén a tuningot fsb, nb +0.3 V, memória +0.3 V adtam, a procinak 1.3625 V és nem nagyon akart menni. Linked módban próbáltam, úgy hogy az fsb:dram arány auton volt, illetve úgy hogy 3:2 - ilyenkor 667 mhz-en ment a ram - annyi volt a win nem töltődött be csak újraindult a gép 3.19 Ghz (355 fsb) -nél, meg lejjeb is, csak 2750 mhz-en volt hajlandó elindulni, de ezt alapfeszekkel is viszi. Unlinkedben az eredmény 2.8-3-2 ghz közötti tuningnál annyi volt, hogy nem bootolt a gép. 8-as szorzóval meg cmos clear. Még több fesz kéne a procinak, vagy tényleg ennyi a vége? Csak azt nem tudom, hogy most a lap, a proci, vagy a memó a szűk keresztmetszet.
-
zolee0307
őstag
Nekem a gigabyte supportja küldte az f8d biost, mikor korábban írtam nekik a memória problémámról, de majd megpróbálom a dos alolo frissítést. Egyébként megnéztem a vr zone-on a tesztet és ott az nb-nek meg az fsb-nek adtak rendesen feszt, hátha csak a kevés fesz volt a baj. Majd az ottani beállításokat kipróbálom. Te hogy raktad rá a ventit? Nekem az a baj, hogy a big typhoon miatt alég nehéz rárakni is vmit az nb-re.
-
zolee0307
őstag
Haverral a procibol 2780 mhz-et húztunk ki, így a hőfok is normális volt, de prime95 alatt 10 perc alatt megfagyott a win. Lehet, hogy ez a 0,25 V emelés kell neki. Csak furcsa, hogyha a memóriát is tuningolom, meg a procit bejön egyből ez a safe mód ablak és bármit csinálok visszaáll alapra. Neked volt ilyen? De az is furcsa, hogy ha csak a memóriának adok + feszt, más minden alapon akkor sem indul el a rendszer. Viszont az is feltünt, hogy biosban az aktuális cpu feszt néha 1.41, 1.51 V-ra állítja be a lap. Az kicsit sok. Hétvégén majd megpróbálom. Csak ha az fsb-t egyel feljebb viszem már meghalt minden.
-
zolee0307
őstag
Én most 1.3 V-ra állítottam a biosban a proci feszt így terheletlenül 1.284 V, terhelve 1.264 V a proci fesz. Viszont nekem egyáltalán nem akar menni a tuning csak unlinked módban, és a memóriákhoz nem nyulok. Ha már a memóriát is tuningolom megfagy a rendszer.
Ha aszorzót is 8-ra állítom és úgy próbálom a 2.7 ghz-et beállítani, akkor is megfőtt a mutatvány.
A bios a @bios nevű progival frissítettem, lehet, hogy az a baj. De a régi biossal is ez volt. Esetleg le tudnád írni, hogy te miket állítottál a biosban?Kösszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Tesla topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Honda topik
- Elden Ring
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest