Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
Gorneck #4027 üzenetére
igen, ds4-es default heatpipe-os cucc.. gondolom az alacsony alaplapi környezeti hő miatt kérdezed
, a stackerben elöl szív egy 12-es venti a procival egyvonalban, ráfujja az egész lapra a ramokon keresztül, kap jócskán a chipset is a hűvösből, a zalmi beszívja illetve szétszórja maga körül a luftot, közben viszi hátra is ahol megint találkozik egy 12cm-es ventivel ami kifújja a házból a meleget, erre a legegyszerübb szó: légcsatorna!
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
nem hagytál auto-n pár memóriabeállítást? ilyenkor, minden indulásnál kitalálja hogy mi az ''optimális'' időzítés, volt olyan nálam is hogy néha 5-6-6-23-al indult még az extremmemory néha 5-5-5-18-al, 5-5-5-15-öt manuálisan belőve és a többit is 5-re rakva simán ment stabilan, és nincs ez a jelenség sem. csak ha durvábban meg vannak változtatva a paraméterek..
-
helkis
veterán
hali, úgy emléxem volt valakinél olyan, hogy DS4-nél 450Mhz-felett nem akart bootolni a lap 445ön meg stabil volt.. ugyanígy jártam annyival kiegészítve, hogy nálam 449-ig stabil, 450-el pedig nem indul el..
fsb és mch-k is + 0.2v-ot kaptak.. mit lehetne kipróbálni még? thanx!
-
helkis
veterán
üdv, megjött a ds4-em, ill a hozzá egy zalman 9500led! (zoty)
a ramok még mindig a kölcsön extrememory-k, 2x512Mb 667Mhz@780Mz volt stabilan a ds3-ban, a ds4-F2-es biossal jött, ugyanúgy nem látta a ramokat, mint anno a ds3. F3-as bios helyretette!egyenlőre ennyi..
tuning holnap du, hulla vagyok.. -
helkis
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1601 üzenetére
azt nem hiszem én sem, hogy a biosok meg lennének írva 2magos környezetre még, pedig már illene..
de az is lehet hogy direkt számolnak egy átlagot, hogy a ventiszabályzást vagy ilyesmit meg tudják oldani, mindig a melegebb mag dönti el mennyire tekrejen a venti? (persze lehet rosszul gondolkodom..)
everestben meg is lepődtem, hogy a CPU-tempnek 2 érték van megadva, de teljesen logikus, hogy miért.
SC-os gépeknél a bios-nál, ha jól tudom van egy ''endless loop'' ami azt figyeli, hogy milyen karaktert ütsz le éppen, ami akkor is várja az inputot, ha nem csinálsz semmit, ezért itt 100%-os a prociterhetség , ha biosban hagyod a gépet 15-20percre és meglesed a hőmérőt, látni fogod azt a hőmérsékletet, amit pl, prime alatt elér a gép, mikor 100%-al van terhelve. 3d-ben lehet kicsit melegebb a rendszer, a vga melegedése miatt..
DC-s rendsszerekben pedig még kevesen jártasak szvsz..
majd az idő megoldja, vagyis ha 67fokon bírja nem hibázik, nem füstöl, akkor jó az úgy.. -
helkis
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1599 üzenetére
hmmm... nálam ugyananyni a hő, ugyanezen az órajelen, alapfeszen, gyári coolerrel!!
de kipróbáltam azt a coretemp-es progit.is és az is ennyit mutatott, érdekes.. ha jól emlékszem biosban valami 43-45-ig megy csak fel a hőmérséklet, pedig ott is 100%-on megy a proci ugye, vagy csak az egyik mag? -
helkis
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1596 üzenetére
nálad mennyi a procihőmérséklet a 9500-el (hamarosan megjön az enyém is
)? alapfeszed mekkora?
-
helkis
veterán
mennyire kell figyelembevenni az E6400-es dobozán lévő max 1.35v-os felirást?
alapban a ds3-asom 1.325v-öt ad neki, tuningnál ha nem állítom be manuálisan az értéket akkor 1.4v-et is felvette, mint ahogy sokaknál, valamelyik topicban 1.3v-os alapfeszről beszélnek, inteléknél pedig: [link] hogy is van ez akkor? -
helkis
veterán
fejlemények: DS4-helyett DS3-at kaptam, E6400-es proci +gyári cooler +gyári paszta, ill 2x512Mb DDR667 extreMemory (4-4-4-15) ezek a kölcsönramok. a c-mos-clear jumper eléggé a vga alatt van, nem értem minek oda tették..
(később kiderült, hogy ha nem ok egy tuningbeállítás akkor sincs gáz, defaultra visszaugrik a köv indításnál, ennek fényében mindegy is, hol van
)
összeraktam a gépet, eindítom, 3mp múlva lenyomja a tápot, aztán megint vissza, megint le stb 4-5.-alkalomra elindult, F1-es bios, 256Mb-ot lát az 1Gb ramból, de dualchanelben megy!a cd-ről való bootolásnál elkéstem, de nem lett kékhalál minden várakozásom ellenére (NF4-es lap volt elötte) meglepődve tapasztaltam hogy felállt a régi xp-m.. mindent felismregetett szép sorjában, amit nem arra a következő indítás után felraktam a hozzávaló drivereket. (persze jobb lenne egy friss xp, de idő hiányában most ezzel fogok szenvedni
)
első dolgom F4-es bios flash volt, amit xp alól csináltam, sikerrel. restarttól megvolt az összes ramom, ill helyesen detektálta a procit valamint kevesebb volt a hőmérséklete a procinak biosban 8-10fokkal..
pár teszt után ami már alapórajelen is meggyőző volt, elkezdtem tuningolni.
itt ami fura és valszeg nem tesz jót a HDD-knek az hogy beállítás változtatása után teljesen shutdown-ol a gép majd 3-4mp után ismét elindul az új beállításokkal, ha ezek nem jók, akkor megint off majd az alapértékkekkel indul a lap!
eddig 3.2Ghz azaz 400-as FSB volt a rekordom tovább nem próbálkoztam, de a ramok nem stabilak visszaosztva sem 800-on +0.2v-al megtámogatva, 5-5-5-18-on sem..remélem ez a leggyoengébb láncszem nem a proci!
everest szerint alaplap 43fok, minden állítható vezérlőnek adtam +0.1v-ot a biztonság kedvéért.. procira 59fokot ír, Aux-ra 38-at.. (szerintem fel vannak cserélve..)
tudja valaki miért van az, hogy ha a ramoknak ''kézzel'' beállítok egy lazább időzítést mint amit autoban ad a rendszer, akkor sem akar menni akár ugyanazon az órajelen, csak ha auto-n van? -
helkis
veterán
jól kifosztották a boltokat egyszerüen nincs DS4..
helyette jön DS3 ill E6400-es proci, kölcsön rammal, nehéz kezdésnek nézek elébe, weekenden jönnek a tesztek..
-
helkis
veterán
látom rossz lábbal keltél, szvsz az lenne a helyes válaszod számomra, ha szépen elmondod, hogy neked ilyen lapod van, meg vagy vele elégedve, de nem a-datával hajtod, hanem kingmaxokkal, ennyit meg annyit megy, stb.. link a ramkompatibilítási listára
és köszönöm is a kimerítő válaszod!
nem várom el, hogy mindenki rohanjon a boltba adatáért a kedvemért, ez a kérdés nem azoknak szólt, akik nem adatát használnak, hanem ahoknak akik ilyet vettek a lapjukhoz eleve.. (majd beesik valaki) de ha mégis válaszolsz, akkor tedd rangodhoz méltóan...#420.. köszi. -
helkis
veterán
hali, tervezem egy DS4-es lap beszerzését, van valakinek tapasztalapta ilyen lappal + 2x512Mb 800Mhz-es A-data ramokkal? jelenleg a legutolsó bios a legjobb hozzá? előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- PlayStation 5
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest