Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz gd5424 #2290 üzenetére

    Egyébként a forrásból telepítés valóban nem szükségszerűen jelent gyorsulást. Egy szövegszerkesztő nem gyorsul az MMX, SSE használatától. Multimédiában viszont tutira otthagyja a Windows-okat.
    Inkább olyanokkal lehet játszani, mint a 4.1-es gcc új dolgai, vagy a prelink: ezek a C++ alapú programok indítási sebességét növelik nagyban. (Ja, a Portage automatikusan prelinkel, ha fent van a prelink.)

    Telepítésnél majdnem mindegy, stage1 vagy stage3. Az első emerge sync után úgyis újabb csomagok lesznek elérhetőek a systemre is, ergo az első emerge world után ugyanott vagy, mint ha stage1-ről indulnál. Valószínűleg ezért nincs már stage1-2 telepítés, sok a gond vele (kezdőknél), és nem sokkal később ugyanoda érsz stage3-ról is.

    Mod: ami a Gentoo-ban kihasználható még: lassabb, kevés memóriájú gépeken a -Os gcc flaget megadni. Ezzel méretre optimalizálod a programokat. Márpedig pl. egy ősrégi Pentium2-n nem tudsz annyit gyorsítani sehogy, mint amennyit lassíthatsz, ha elfogy a memória. Ilyen gépen inkább az I/O alrendszer a lassú, ezért kisebb programok hamarabb töltődnek, kevesebb RAM-ot fogyasztanak, így nem kell swapelni. Új gép, sok memória esetén erre nincs szükség.

    Sipi

    [Szerkesztve]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák