Keresés

Aktív témák

• HavocS

senior tag

Sziasztok!

Genius sp-hf 1250x hangfalpár.
    A bal oldali (erősítő nélküli) hangfal nem szól. Másik erősítőre rápróbálva rendesen szól. Jobb (erősítős) hangfalból az RCA kimeneten kijön a 16V, viszont jel nem. Ha csak a bal oldalt dugom be, nagyon halkan, ciripelve szól az erősítős hangfal (feltételezhetően csak a magassugárzó), de a bal legfeljebb zúgásra hajlamos. Az összes kábel 100%, hogy jó, a lejátszási forrás is. Valamiért csak a tápfeszt adja le az erősítője, a jelet a balnak nem (vagy el se jut oda?). Ebben kérnék segítséget, mi lehet a baj? Hol kezdjek mérni? Mit kellene kicserélni? A kondenzátorok és a panel épek, de csak ennyit tudtam megállapítani, nem vagyok műszerész (azért forrasztani tudok :) ).

Köszönöm előre is!

• HavocS

senior tag

Genius SP-HF 1250x hangfalpárral lenne problémám.
    Először is, nagyon nem bírja a hangerőt. Sima SB Live 5.1-el hajtva, már kb 30% hangerő felett is pattog meg recseg. Alatta tisztán szól. A másik, hogy nagyon úgy tűnik, a bal (erősítő nélküli) hangfalból kiment a mély. Nem tudom sajnos leellenőrizni, hogy tényleg a hangfal mélye szállt-e el (leszedtem az előlapot és kézzel érezhető hogy mozog a mélysugárzó is) vagy az erősítő nem küldi ki a bal csatornára, mindenesetre így nem nagyon használható. Már nem garis egyébként.

Aktív témák