- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Hogyhogy(illetve mit veszel "mostani"-nak)?
Nem hallani arról, hogy az átlagosnál gyakrabban pusztulnának meg a "mostani" AMD procik, a "felrobbanó" AM5-ösök problémája is alaplapi eredetű, ráadásul használt vételkor elég könnyen észrevehető műszerek nélkül is.Az, hogy a használtcikk vásárlás milyen "élmény", amúgy is inkább az eladótól függ, mint magától a terméktől(visszaveszi, nem veszi, egyből gariztazni küld, elpárolog, stb.), de a CPU-knak nagyságrendekkel kevesebb az esélye rejtett, jóval később kiderülő hibára, mint pl. az alaplapoknak vagy a VGA-knak, a leggyakoribb az hogy ha egy proci sokat volt hajtva, esetleg túlhúzva, akkor alapfeszen nem bírja a húzást vagy rosszabb esetben az alapórajelet sem(utóbbi azért elég könnyen észrevehető), ha ennél komolyabb baja van, az szinte mindig rögtön nyilvánvaló.
Ez persze csak az én tapasztalatom, nyilván azt nem fogja vígasztalni, aki épp beszívta azt az ~1%-ot amivel valami gond van, szóval persze, bármi használtat alapból csak óvatosan...
-
-
Pakmara
őstag
Lehet mashogy értelmezzük a számokat. Raszterben a 3080 és a 4070 egy szint a teszt alapján [link]. 4070 eszik ugyanitt 196 W-ot, 3080 meg 318-at [link]. Ez szerintem nem 20% és kifejezetten jó eredmény. 4070 Ti vs 3090 Ti ugyanez 1080 p-n. Ha 4k-ban nézem a 4080 úgy gyorsabb 17%-al a 3090 Ti-nél hogy 320 W-ot eszik, 470 helyett.
-
Dilikutya
félisten
Továbbra is azt mondom, egy vadonatúj, középkategóriásnak csúfolt kártyát elég gáz rögtön egy olyan funkcióval reklámozni, aminek a lényege, hogy a renderelést alacsonyabb felbontáson végzi el a kártya, és csak felskálázza a képet utána. Ez egy nagyon hasznos funkció lenne, ha beépítenék legalább az utóbbi évek néhány játékába utólag, meg ugye az újakba, és legalább 2-3 generációra visszamenőleg a videókártyák is megkapnák. Annak úgy lenne értelme, kitolná a kártyák használhatóságát, de az gáz, ha egy kártyát már a megjelenésekor ezzel reklámoznak.
-
Pakmara
őstag
Elbeszélünk egymas mellett.
Sztem a perf/w igen is nagy lépés. Az egy tök másik kérdés, hogy a termelt hőmennyiség kezelhető-e vagy sem. Ada baromi nagyot ugrott perf/wattban.
Viszont megint az ár/teljesítménynél vagyunk. Amit nem is vittattam. Ezért az arért kevés, de maga az ada széria teljesítmény ugrása tendben van ha a topot nézed: 3090 vs 4090. Az hogy szétvagdostak alatta a kártyákat valóban gáz, de nem erről beszéltem.
-
cucka
addikt
a 4060-nal se lett volna semmi baj ha 4050 néven kb. 90 ezer forintról indul.
Ha a 4060-as kevesebb pénzbe kerülne, akkor olcsóbb lenne, és jobban megérné megvenni.
Bocs, semmi személyes, csak te vagy kb. a hatszázadik ember akitől ezt a mélyenszántó megfejtést látom.Szerintem nincs semmi baj a 4060-as árával. Az összes videókártya nagyon drága mostanában, nincsenek olcsó belépőmodellek. És még mindig jobb a helyzet, mint pár éve a bányászláz csúcsán.
-
Francia91
veterán
A War Thunder GPU igényes, és itt a GPU-król volt szó
Prociból nem kér sokat, az tény.
Ahogy nézem, azért CB2077 alatt sem szar, főleg hogy FHD Ultrában tesztelik.... FHD közepes-magas beállításokon simán jó még. De hétvégén meglesem, kíváncsi vagyok rá -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Synology NAS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest