Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz Pakmara #60 üzenetére

Adott árkategóriában sokkal korlátoltabb, jobban visszavágott hardvert kapsz. Hiába erősebbek a GPU-k, a körítés az elődökhöz nagyon közeli teljesítményre korlátozza őket, ezért minimális az előrelépés egy adott árkategóriában.
    Még a Perf/W előrelépés se olyan egetrengető, mert teljes mértékben kezelhetőek voltak a 3000-es kártyák is.

Azt meg hagyjuk is, hogy mindkét cég a COVID+bányászláz által felkorbácsolt árakon vagy ahhoz közel próbálja eladni a kártyáit.

Ez a hardver amit ez a generáció kínál ennyi pénzért teljes mértékben hulladék. Vissazvágott PCIe busz, ici-pici GPU chipek, kevés RAM, szoftveres trükkök a hardverhiány pótlására... ez nem ér ennyit.

Ha valakinek nem muszáj videókártyát vennie, akkor le kell beszélni erről a generációról. Csak munkára, vagy tönkrement kártya helyére érdemes most ezt a generációt megvenni. És ez mindkét mindhárom oldalra igaz, meg tulajdonképpen az előző generációra is, mivel azzal tömik be az új generációs felhozatal lyukait.

• pengwin

addikt

válasz Pakmara #48 üzenetére

Valóban elérhető hasonló eredmény, mondjuk a jobb GPU-k még így is veszítenek a 4000-es generációban. A jól sikerült 3000-es lapkáknál elérhettél a gyárinál magasabb teljesítményt UV-val, ez a lehetőség teljesen ugrott. Nekem meg kicsit visszás egy olyan (de)generációt power limitelni, ami így is alig hozott előrelépést az elődeihez képest.

#49 gbors
    Tényleg nem a VRAM mennyiségével van a baj, hanem az árazással. a 4060-nal se lett volna semmi baj ha 4050 néven kb. 90 ezer forintról indul.

#54 Francia91
    Mondjuk War Thunder és Tsai nem igazán tekinthetőek nagy gépigényű játéknak.

#55 ollie
    A 4000-es széria olyan jól sikerült NV oldalról, hogy nem tudtam meggyőzni magam azúj kártyára váltásról... 980Ti-ról. Az a kártya már lassan az alsótagozatot is kijárja, olyan öreg. Vettem egy használt 3080-at, ami kb. annyiba került, amennyiért fapados 4070-eket kéne kapni a boltból.

Új hozzászólás Aktív témák