- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
Francia91 #310 üzenetére
Ha egy 3.0 16-al elmegy egy 3080 is, akkor a joval gyengébb 4060-nak nem lenne elég a fele? Minimalis lehet a különbség, ha van is, dehát ez ilyen, elég régi a 3.0 nem lehet elvárni, hogy 2 generációval ezelőtti csatlakozókat is szem előtt tartsanak egy uj hardver fejlesztésekor...
-
Sinesol
veterán
válasz
Francia91 #308 üzenetére
Nem hinném, hogy viszafogja, pl a 2080ti hibahatáron volt egy tesztben 3.0 x8 vs x16 mellett, az meg azért erősebb is. Gen 3 vs gen 4 16-os összevetsében is alig volt kül 3080-ak, az meg emghint joval erősebb. De ha biztosra akar menni, akkor nem nagy érvágás egy B550-be beruházni.
-
Robitrix
senior tag
válasz
Francia91 #59 üzenetére
Pont az, hogy nem igazán igényel sok teljesítményt, ami látszik a magas elérhető FPS számon. Nálam FHD ultra minőségen 144 FPS környékén teljesít egy RTX 3060-as kártyán. Más játékok, amik több teljesítményt igényelenk ugyan ezen felbontás mellett lejebb vett grafikai szint mellett is örülök ha meg van a 60-70 FPS
-
Robitrix
senior tag
válasz
Francia91 #54 üzenetére
Na azért a Warthundernek nincsen igazán nagy teljesítmény igénye. Játék közben nem győzöm visszafogni a grafikát, hogy ..... ne rohanj már vazze! nem győzlek követni....
Nálam 144 FPS körül megy, de csak azért mert 144 Hz-es a monitorom. FHD csutkára tolt grafika.Szerintem ha valamennyire visszább vennék a grafika minőségéből 200 FPS fölé is eljutnék. 12 GB-os RTX 3060 és Ryzen r5 5600. Az FPS nincsen kiírva, de az is látszik, hogy közben leginkább alszik a CPU.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Francia91 #163 üzenetére
No offense, de ez már nagyon off egy RTX 4060 topikban.
Ez az egy bajom van a "Nálunk minden jó" AMD-sekkel: valaki egy random topikban a topik kontextusában megemlíti hogy volt már valami gondja velük, erre 10/10 hogy megjelenik valaki aki elkezdi bizonygatni hogy nála bezzeg minden ok, megspékelve egy kis történelem órával hogy már ATI óta ez meg az. Erre bejön még 2-3 másik replikázni és el is lett tekerve a téma. -
negro
őstag
válasz
Francia91 #160 üzenetére
Detto. Nekem is kb. napi 24-ben. Este alvo mod csak. RX580 Nitro+ szinten. Elotte is AMD es ATi kartyaim voltak jo ideje. 6950, 2600XT, stb. De mind Sapphire-tol, nem tudom ez szamit-e vmit. Azt hiszem 6600GT volt utolso nv kartyam de sose volt driver gondom, fagyas. Illetve 1x volt olyan driver frissetes, hogy kekhalozott de azt orvosoltak 1 het alatt, addig meg ment vissza az elozo verzio. 10+ ev tavlatbol ez belefer de ahogy irod ezt leszamitva nekem sem volt soha driver bajom.
-
Sinesol
veterán
válasz
Francia91 #160 üzenetére
Ilyen gondom nekem sem volt még eddig, de pont ez a baj, hogy mindig random jön elő valamim nem az van, hogy reprodukálható és le tudod nyomozni mi okozza, van rá fix...sok problémára kb sose jön semmi javitás. Ami még friss, hogy CS 1.6-ot akartam játszani haverokkal, mert mostanában előjött noszatlgiából sok régi game, de azt se lehet, mert map inditas után kilép asztalra bármiféle hibaüzenet nélkül. RX570-el produkálja a hibát egyébként. Na és akkor ott a másik gép a miben 3080 van, az meg olyan, hogyhja elinditasz valamit, akkor gond nélkül megy és rácsodálkozol, hogy ja, ilyen is lehet?
Egyedül a proci éri meg a pirosaktól, a Ryzenek tényleg jók, mindkét gépben az van. -
carl18
addikt
válasz
Francia91 #139 üzenetére
Ja igen, ezzel nem is számoltam nekem is PCI 3.0 az alaplapom magyarán nálam is csökkene a sávszélesség és a teljesítmény egy kicsit.
Magyarán a 8X sávszélesség is egy tényező ami miatt romlik a kártya értéke.
És pont azokat bűntetik vele akinek csak 3.0 az alaplapi csatlakozója.
Barátnőm ITX gépe is épülget, B550-es lapba (PCIe 4.0), abba már 3060-ast és 3070-est nézegetek, szerintem az fog belemenni. 90-100 körül mennek már a 3070-esek, és NR200P-be gond nélkül beleférnekSzerintem is jobb vétel van már 100E-ért RTX 3070/RX 6700XT ami még ha többet is eszik teljesítménybe elég komolyan oda veri a RTX 4060-at.
Aztán egy darabig le tudja az ember a GPU kérdést, az Nvidia meg nyilván kivár.
Már az a fő baj a megjelenéskor is szándékosan szét van butítva a 4060.
Ez a kártya nem fog 3 évig kitartani, de talán pont ez a cél.
Az a jóvásárló aki folyton visszatér, mert aki vesz valamit és 5-10 évig el van vele nem fog megint venni. -
carl18
addikt
válasz
Francia91 #137 üzenetére
45-50E körül már van 1660 Super, de láttam használtan RX 6600-at is 55E körül.
Jó az RX 580 de én ha vennék már nem azt venném, inkább 1660 Super/RX 6600 minimum.
De ez azt is mutatja egy 7 éves kárta mennyire versenyképes.
Most a RTX 4060 se rossz kártya, de ez a 130-150E forintos kezdő ár nem az év üzlete.
70-80E forintért még azt mondom oké, de ennyiért nekem nem kéne.
Pregen kártyák is vannak jó áron már megy RTX 3060TI is 80E-ért. -
carl18
addikt
válasz
Francia91 #135 üzenetére
Unokaöcsémnek is egy RX 580 van 1080P alatt és egész jól futnak rajta a címek.
Az átlag ember azért az átlagos kategóriából vásárol, ha az ember tud kis kompromiszumot kötni a nem legújabb hardver is teljesen jól szolgál.A tesztek alapján én is azt hittem a 1660 Super kevés lesz 1440P alá.
Aztán csökkentek 1-2 teljesítmény ígényes opciót és már is jelentősen nő a teljesítmény.
Úgy hogy a látványból nem vesztek.Igen de azok azért teszik ezt mert egyrészt a forumból kapnak talán elismerést az erős hardver miatt. Persze biztos jó a 4090-3090 de sokat eszik és hát nem is olcsó, nem egy Klimabarát kártya.
2023-van és mai napig nem használtam Ray Tracingot, olyan luxuscikk még mindig.
És ha tudná a kártyám se kapcsolnám be, fölösleges erőpazarlás.Témához hozzá szólva nem olyan rossz a 4060, a fő gond vele az árazása.
Nekem ennyiért biztos nem kéne, árukeresőn van RX 6600 80E forintért 3 év garanciával.
Gyengébb mint a 4060 de ár-érték arányba nem rossz, van SAM és kis oc lehetőség. -
negro
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest