- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- VoLTE/VoWiFi
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
Ez nem annyira jó hír nekem, mert Asrock B460 lapban váltottam egy 1660 Super-ről 4060-ra. Legalább is addig nem ideális, amíg nem jutok el a teljes upgrade-ig (talán valamikor jövő tavasszal). Mondjuk egyelőre régebbi játékokkal kezdtem behozni a lemaradásomat (pl. Metro Exodus), ezekben nem hiszem, hogy számít. Így is, úgy is megvan a 60 fps.
-
carl18
addikt
Volt Playstation 1-es konzolom, 2004 márciusában kaptam "Március 26" Talán? így a dátum rémlik.
A Tekken 3 valóban nagyon szépett futott meg a Gran Turismo 2 is.Persze haladni kell a korral, de nekem a felbontás fontosabb mint a magas frissitési frekvencia. Én most 1440P/75HZ monitorom van így ilyen szinten játszok alkalmanként.
A 4K túl teljesítmény ígényes, 1080P/144HZ-nek nem láttam értelmét.
A 1440P 144HZ is kér egy 3080-at RX 6800-at!Így maradt a jobb felbontás és átlagos 75hz.
Nekem a pixelsűrűsség nővelése fontosabb volt így arra mentem, mióta meg van a monitor nincs okom panaszra.De ezek az én ígényeim amiket a hardvereim tudják, nyilván valakinek a 1440P 144hz a alap.
#262Dilikutya
Anno nekem a Matrox elfutatta a Vice Cityt is elég jól ahhoz képest nem volt meg a rendszer követelmény. Bár néha kifagyott stb, de attól elég jól vitte.
És ez volt nekem 8 mb-os, utána váltottam gépet és a másikba már 64 mb-os integrált volt ami anno nagyvram ugrás volt.
2007 táján 14 évesen megvettem az első dedikált videókártyám "Sapphire"HD 2400pro!
Integrált mellet nagy előrelépés volt de nem volt egy teljesítmény bajnok.
12.000 ft volt emlékeim szerint anno.
2009 fele Tirexit felvettem Messengerbe váltottunk pár szót kérdezte milyen kártyám van, írtam HD 2400 PRO-t. Ő Viccesen reagált, de 16 évesen nem volt sok lehetőség váltani.7.-8. Osztály Tárán egy osztálytárs mondta 1024X768-ba ment a Vice City akadás nélkül és ez anno nem volt kis dolog gyerek szemmel. Radeon 8500 volt abba a gépbe.
-
adr0001
aktív tag
Sok különbség nincs. 1080p Ultra, tömeg maximumon, VGA haláltusa. A CP2077 6/12 felett látszólag amúgy is ledobja a láncot.
Ha nincs VGA limit:
720p
6/12-n kb. 10% minuszÉs RT ha nincs VGA limit:
720p DLSSUP.PuMbA
Ha a frametime hullámvasutat játszik, akkor - ha tudsz keríteni - próbálj rá a Zen3-adra olyan RAM modulokat amiken 16 bites IC-k vannak, nem fontos hogy dual rank konfig legyen. Egy 5600x-en (plusz 6700XT) 60 fps alá nem szabadna esnie sehol.Hogy a 4060-hoz is hozzászóljak: a Frame Generation miatt egy FX-8350 mellé is simán befér.
-
Robitrix
senior tag
Viszont nem is jött össze sima PS4-re.. botrányos volt egyszerüen csak a PS4 PRO-nak volt elég teljesítménye hozzá a több, mint megduplázott grafikai teljesítménnyel. Az XBOX one X az meg egy még erősebb grafikát használt mint a PS 4 PRO. Aért dereng, hogy nagy botrányok voltak és sokan vissza kérték a játék árát a gyengébb konzolok mellett, mert szar volt a játék. a PC-n még nagyjából elvoltak az induláskor is. Valamikor talán 2020 végén indult a játék, ha jól dereng.
-
Robitrix
senior tag
De itt egy teszt egy 5600X és egy RTX 4090 társaságában CP 2077
4k ultra minőség és semmi féle DLSS és RT nincsen mint látszik a videó elején azért a CPU terhelés csak 40% kb.
hozza a 65-69 FPSt
ugyan ez quality minőségű DLSS 3 mellett szintén 40% körül a CPU de már 100 fps az érték hála a DLSS-nek
ugyan ez automata DLSS nyilván elvitte performanc mod fele a DLSS-t mert a FPS már a 120-130 FPS körüli, de a CPU már felment a 50-60%-ra
Amikor meg rányomat mindent az ember 4K, ultra minőség, raytracing, DLSS és ami csak létezik. ott már bizony elöjön majd a 10 párhuzamos programág vagyis akár a 10 szál egyidejű használata. 12 szálból 10 egyidejű használata plusz rendszer és egyébb folyamatok bizony már esélyes a 90% CPU terhelés. Mondjuk én ezeket a tszteket még RTX 3090 Ti mellett láttam akár Ryzen r5 3600x mellett. ott már azért erősen szenvedett vele a ryzen 3600. a CP 2077 azért speciális kissé, mert más játékokra régebben nem volt jellemző, hogy a felbontás és a grafikai terhelés nővekedésével fokozatosan nyomták rá a plusz mag és szál szám igényket a CPU-ra. Egy átlagos játék közel se így viselkedik azért. -
Robitrix
senior tag
Szerintem a gond inkább az a CP 2077-tel hogy túl csili.vili tükrözödő és neon fényben úszó minden. (amúgy utálom) Túl sok a fény, árnyék és tükrözödés benne(feleslegesen) ami felelegesen veszi igénybe, mind a Grafikát, mind pedig a CPU-t. A kevesebb csili-vili több lett volna.
-
Polllen
félisten
" Egy olyan nagy és komplex város, amely semelyik más játékban nem létezik"
Az RDR2 világa mellett fájdalmasan egyszerű és scriptelt, a járókelők és járműveknek semmi egyedi reakciója nincs. Pont úgy elcsapnak és mennek tovább, mint egy GTA-ban.A küldetések abszolút kárpótolnak.
-
Robitrix
senior tag
A dolog ennél kicsit bonyolultabb. Akkor volna limites a CPU-d ha azt látnád, hogy mikor leesik a grafika 70%-ra párhuzamosan felmenne a CPU használat valahová a 90% környékére vagy feljebb. a CP 2077 egy igen csak trükkös játék amúgy. Amikor valahol lent használod játékot mondjuk FHD-ban mondjuk közepes grafikai minőségen akkor vigan elvolt már egy Ryzen 5 3600 mellett is 40-50% környékén a cpu. Ahogy elkezdtre valaki emelni a felbontást és a minőséget a játékban megugrott az igény a CPU-val szemben is. A csúcs CPU igény akár 10 párhuzamos programák akkor jött elő mikor valaki 4K-ban játszott, használt RT -s olyan csutka minőséget használt, ahol a grafika még a játékos lábkörmét is kilakozta tükrözödve.
Kisebb grafikai igény mellett beérte 4-8 magig(vagy szálig) Vagyis egy 6 mag 12 szálas proci azért képes kiszolgálni 10 párhuzamos programágat. Feltéve, hogy nem használok a játék mellett más szintén magokat és szálakat igénylő alaklamazásokat. Például nem akarom stremmelni a játékot a netre, hogy azzal is küzdeni kellejen a gépnek. Na olyankor már tényleg karcsú lesz egy ZEN 3-mas 6/12-es proci és inkább egy 8/16-os kell. De extra plusz igények nélkül képes kihajtani egy ryzen 5600 vagy 5600X proci. Amúgy meg azt, hogy nem 100% közelében van kihajtva a grafika gyakran nem is a CPU okozza igazán. kb egy hónapja adtak ki egy szezon közepi frissités a COD Warzone 2-re. elbaszták. hirtelen mindenkinek leesett az FPS lazán 30-50 FPS-t. Miközben azt látta az ember, hogy a grafika bezuhan 70% terhelés közelébe. Na olyankor eluszott az FPS egy része is. és nem a CPU okozta, mivel az továbbra se ugrott fel extra módon. Egyszerüen szarul irtak meg valamit a játékban, amitől az a pályák bizonyos részein nem használta ki a grafika teljes kapacítását. Egyszerüen egy intel 13900 és egy RTX 4090 mellett is bezuhant a grafikai teljesítmény. Aztán 2-3 javitással nagyjából sikarült részlegesen korrigálni a dolgot. Bár az 1-2 héttel korábbi teljesítményt azóta se sikerült elérni teljesen azért. Mondjuk a COD esetében 3,5 éve ez van. Minden frissitéssel új pályával és szezonnal egyre romlik a játék teljesítménye. Amúgy ezek a COD játékok legendásan szarul vannak megcsinálva. Pedig alapvetően egy jobb 4 magos CPU is elég volna hozzá elméletileg. A mai CPU-k röhögve kihajtanéák, ha néha nem kurnának el dolgokat a programban.
-
adr0001
aktív tag
Hi!
Ha meg tudod nézni AIDA-val a ramjaidat, akkor kíváncsi lennék hogy 8 v. 16 bitesek- e a chipek rajta?
3733 MHz 1Rx8 rammal azt csinálta nálam is amit nálad az 1.51-es parch utáni verziòkban, míg tengersok szopás után végül a tartalék 2666 MHz 1Rx16-os modulokkal pròbálva "megjavult, megszûnt a CPU (inkább IMC) limit". BTW csak a CP2077-re volt ennyire negatív hatással a RAM chipek milyensége, minden más O.K.-s volt. És ez kb 100%-os.minimum fps emelkedést jelentett... -
carl18
addikt
Nekem a R5 3600 egész jól tartja magát 1440P-be. Jelenleg egy 1660 Super van mellete, de előtte 1680X1050 felbontásba használtam a kártyát és ott is ki tudta hajtani a 1660 Supert.
Bár biztos van helyzet ahol van cpu limit, néha játszok starcraft 2-őt na annál előjön a cpu limit ha valami komolyabb csata van. De régi játék, annál nagyon jól jön az erős egyszállas.
Mondjuk én úgy vagyok vele most a Zen 2 cput még ráérek lecserélni, néha egy kis cpu limit nem a világ vége. Talán 2025-be érdemes elgondolkodni a váltáson nekem, valami erős intel/AMD Konfigra.
Talán az "Royal Core Project" Vagy a AMD Zen 5/6 és társai. Nem tudjuk előre melyik jön, de valszeg ilyenkor még elég nagy verseny lesz a 2 termék gyártója között.
-
Robitrix
senior tag
A dolog valóban így van. ott van például a RTX 3070-es 8 Gb-os kártya. (pedig az nem is 128 bites) Viszont már egy Warzone szintű játék esetén is megesik vele, hogy bedroppol a teljesítmény és pár másodpercre a 120 FPS mondjuk simán bezuhan 2-3 másodpercre 50 FPS-re is akár. Panaszkodnak is a fórumon az RTX 3070-es teljesítmény esésire. Érdekes módon például a 12 GB-os RTX 3060 nem csinál ilyet. Lehet, hogy az csak 105 FPS-t ér el, de azt nagyjából tartja is plusz minusz 10-12 FPS határon belül az éppen aktuális pályaszakasz függvényében. a plusz 4 GB VRAM segit. Amúgy készitettek egy kártyát az RTX 3070-búl, ami minden paraméterében megegyezett az eredetivel kivéve azt, hogy nem 8 Gb volt rajta, hanem 16 GB. Aztán letesztelték vagy 2 tucatnyi játékon. az eredmény 3%-24%-os FPS nővekedés volt ugyan olyan beállítások mellett. Vagyis igen csak számít, hogy 8 GB VRAM van a kártyán vagy több. Minnél nagyobb a VRAM annál ritkábban kell után töltögetni a hátértárolóról a grafikához szükséges adatokat. Minnél nagyobb a memória annál esélyesebb, hogy mikor úgy dönt valaki, hogy lekezd ellenkező irányba menni a játékban még megtalálható az elöző pályarészlet adatai ergo nem kell újra tölteni párszáz MB adatot.
-
Sinesol
veterán
Hát, most raneztem a 4060ti 16gb-os tesztjere es alig van különbseg teljesitmenyben, ami van az is 4K-ban, ahol gondolom idönkent a kisebbik verzio kifogy a RAM-ból. Szal vegeredmenyben ugy tünik elég az a savszelesség, nem sokat szamit, hogy egyik sokat masolgat, masik pedig nem.
Érdekessegkent jo nezni ezeket, de a lenyeg ugyis csak az, hogy hogyan teljesit a vga, en altalaban ez alapjan vasarlok, nem erdekelt sose a szamhaboru, felölem akár 8 bites is lehetne, ha mellette megvan a 120fps 4K-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Crypto Trade
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Filmvilág
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest