- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
olcsoleves
csendes tag
Nem gondolom túl, hanem megsúgtam a kollégának, hogy a funkció sajnos nem úgy működik, ahogy ő elképzelte
Meg ahogy egyébként sokkal több értelme is lenne.
De egyébként szerintem ezen a téren semmilyen vita nincs köztünk, én is magamnál hordom a telefont, csak idegesít hogy nincs más választásom és le vagyok limitálva a telefonvásárlás terén a méret miatt. A felárat sincs kedvem kifizetni, úgyhogy ez egy olyan kompromisszum, amiben azóta élek, mióta okosórám van, hozzászoktam már. Egyébként meg szerintem egy ilyen árkategóriában már alapfunkciónak kéne lenni az LTE modemnek, nem pedig feláras extrának, de ez már tényleg nagyon szubjektív.Nyilván ez már nagyon túlgondolt és extrém példa, de ha van mondjuk egy ultrasportra kitalált Enduro órád, ami alsóhangon 70 órát biztos tud rögzíteni aktív GPS kapcsolattal, de a telefon, amin keresztül az óra tudna bárkit értesíteni baj esetén, már a felénél lemerül a francba, az minimum fejvakarásra ad okot, hogy ezt mégis hogy gondolta a Garmin
-
laci1892
őstag
Akkor nem erre jó végülis az e SIM?
Azért akárhogy cizelláljuk biztonságot ad a felhasználónak hogy az óráról is tud segítséget kérni... telefonálni.
Nem feltétlenül akarja mindenki magával vinni a telefont... Össze is törhet ráadásul le is merülhet akár. Mind a két esetben van e SIM.nincs mindenkinek szüksége rá ( pl nekem sem ) de a fenix E helyett ( aminek kb semmi értelme ) örvendetes lett volna ha egy e SIM változat is helyet kap a portfólióban. Onnantól kezdve mindenki el tudja dönteni mire van szüksége.
Januárban gyökér honor 90-em 32km túra alatt sw hiba miatt megszűnt létezni. Szerencsére a vége felé voltam a szakasznak, de ha ott történik baj ( mondjuk balfasz vagyok ) lehet jól jönne egy másik eszköz amiről tudok telefonálni. Igaz elvileg ott az órában a baleset értesítés tudom.... -
laci1892
őstag
Jó mondjuk alaírom valószínűleg az én baromságom ez a dolog. Alapból ritkán szeretek edzésre magammal telefont vinni. Szubjektív dolog, egyértelmű.
Arra a részére reflektáltam csak hogy amúgy én látom a létjogosultságát az e sim-nek. Más kérdés azonban... hogy idáig is megvoltam nélküle... Nem gonolnám hogy plusz tíz ( vagy száz?!) ezer forintokkal többet adnék az óráért pusztán ezért. -
laci1892
őstag
Amúgy szerintem igazán rosszul látod ezt a kérdéskört. Alapvetően ha az órád e SIM képes ( nekem is hiányzik de más dolgok kompenzálják ) és van rajta annyi tárhely hogy egy edzéshez megfelelő, pár zenét feltegyél rá.....
Akkor óráról megy a zene és nem kell telefon. Nem kell telefon úgyszintén a hívásindításhoz sem. Futó edzéseimen azért nem mondom hogy nagyon kényelmes a telefon a zsebemben. Főleg egy s24 ultrát futó nadrágba varázsolni. Nyilván van zsebe, de jóval kényelmesebb ha nem kell még egy féltéglát magaddal cipelni.
Fun fact : egy intenzív futó edzéshez még csak messzire sem kell menned onnan, ahol laksz. Rögtön értelmet nyer az e SIM. -
HThomas
őstag
Maradjunk annyiban, hogy ha a Garmin beépítené a következő Fenixbe, akkor nem gondolkodnék sokat a dolgon, hanem berendelném megjelenésekor, nem érdekelne különösebben, ha emiatt drágul valamennyit az óra. Szerintem lennének jó páran, akik hasonlóan tennének. Nem igazán értem miért várnak ezekkel a fejlesztésekkel, csak vásárlókat veszítenek, de ők tudják.
-
olcsoleves
csendes tag
Anyagi szempontból értem, nekem is ugyanolyan övem van (sőt, egy kisebb táska és egy futómellény is
), és az én órámban sincs LTE mert nem akartam kifizetni a felárat. Csak annyit van a kezemben a telefon napközben a munkám miatt, hogy jó lenne elszabadulni kicsit tőle legalább egy könnyebb edzés alatt. Néha itthon is marad a telefon, de akkor meg végig idegesít, hogy nem érnék el senkit, ha valami történne.
De hogy a témánál maradjunk, a Garmin igenis megléphetné végre az LTE beépítését, az ilyesmit pedig szoftveresen könnyen profilokhoz lehet rendelni. Vagy csak vészhelyzet esetén aktiválódjon, akkor nem viselkedne plusz fogyasztóként.
-
HThomas
őstag
Nálunk pl itt van 5 percre egy nagyobb erdős rész ahova rendszeresen kijárok, térkép nem kell, ismerem a környéket. Tök fölösleges a telefon. De parkot is írhattam volna. Régebben vittem mindig magamra csiptetve a telefont, de aztán leszoktam róla, mert soha nem kellett. De azért el tudnék képzelni olyan szitut, amikor mégis hasznos lenne, erre lenne jó vészmegoldásnak az órában.
#71 HKorn: a régebbi telefonjaimnál még ok, de az S23 Ultrát én már nem szeretem magammal vinni, bele se fér normálisan a futóövembe. -
zaskar
senior tag
"Mondjuk FR965-ről váltani rá teljesen felesleges lenne"
Aki elsősorban sportórának használja a 965-öt (mint jómagam is), meg sem fordul a fejében a Fenix bármely típusára váltani. 17 éve csak FR típusokat veszek, és nem az ár miatt, hanem engem már az a kis többletsúly is zavar. Talán 2x vettem Fenixet, de pár hónap után eladtam őket, mintha egy kolonc lett volna a csuklómon. Persze hétköznapi használat esetén egyértelmű a Fenix előnye, jóval minőségibb hatást kelt. De nálam ez mindegy, napközben AW-ot használok. -
laci1892
őstag
Amúgy szép szép, de lehet velem van baj ugyanakkor mégis azt gondolom ez az amoled vonal maximum csak divatos sem mint valóban felhasználó barát.
Mármint.... Szépnek tényleg szépek a színek rajta de... Sportolás közben ( vagy csak én vagyok ezzel így?! ) a MIP egy jóval láthatóbb kijelző. Majd' minden fénykörülmény között
-
Parallaxis
addikt
Napelemes töltés az pont olyan funkció amiért sok pénzt nem adnék, főleg, hogy nem is töltés, hanem inkább merülés lassítás.
A merülés lassítás akkor igaz, ha éppen aktív GPS-el sportolsz az órával. Hétköznapi viseletnél, pl. kocsiban ülve, ha erős nap éri simán töltődik. (A Fenix 7 Pro nálam volt, hogy 5-6%-ot is töltődött ilyenkor.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest