- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vakablak93 #59571 üzenetére
Most szereztem meg a heatsink-ed gyártástechnológiai videóit:
-
válasz
vakablak93 #59569 üzenetére
már szóba sem állsz velem????
-
válasz
vakablak93 #59561 üzenetére
Szia,
Enyém is MaxQ -nak látja az a program, közbe meg a legerősebb 2080 Super (Mobile) verzió
[link]Ez de jó áron van
[link]
Más:
Most néztem, hiányzik egy Driver, ez mire való? (ACPI Driver) Telepítsem?
Ha telepíteném ezt írja:
Ezt nem tudom telepíteni.
Jelzi hogy van, de nem megy fel. (elkezdi de nem megy végbe) -
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #59549 üzenetére
A hőfokokról még annyit, hogy a Schenker XMG Ultra 15 (i7-9700K, RTX 2070) Clevo P751TM1-G Laptop Review ezzel a gyári heatsink-el
a GPU-d olyan 69°C körül lesz játék alatt, ennyire mindenképp számíthatsz
Prime95 + FurMark teszt alatt pedig a 79°C-ra számítsDe a Schenker XMG Apex 15 (Clevo NH57AF1) Laptop Review: Extremely fast, extremely loud is kb így alakulnak a hőfokok.
és azért "kicsi" 15"-os házban, legalább 125W-os RTX2070 teljesítményhez képest nem olyan rossz a 6x-7x°C-os GPU.
-
válasz
vakablak93 #59541 üzenetére
KillHates mester segít neked rendbe tenni a géped, van sok hókusz-pókusz ha éppen az kell, de ki tudja, nem mindig jönnek be a számításaink, ilyenkor rá kell feszülni a problémára és megoldani.
-
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Minden tiszteletem a tiéd, de most azt írom, mielött tele szemeteled a topikot, hogy akkora hülyeséget írtál le ezzel TU106BM jelzésre, ami MaxQ -chip , hogy na.
Az én BGA-s 2070-en se max-q, pedig a superposition ugyanazt írja rá.
nézd?
A régebbi SP teszteknél mikor még a régebbi NV Driver volt fent, akkor nekem is először csak annyit írt ki, hogy RTX2070 mobile, majd lett belőle RTX2070 mobile (TU106M), most meg már TU106BM-lett.
De tovább megyek, az AW Area 51M-ben is ugyanennek ismeri fel, #55246echterion gépénél is ugyanennek ismeri már fel az SP.
Egyszerűen az van, hogy nem jól ismeri fel.
Futtasd le a GPU-Z-t és ott meglátod, ha u.a-at a számokat látod mint amiket bekereteztem,(techpower oldal illetve a saját GPU-Z, nél) akkor rendes 2070-ed van. Ennyi.Ha jól tudom neked a mester lefojtotta a 1060-as hűtéséhez a 2070-es GPU-t, 60 vagy 80W-nál ne adjon le több teljesítményt, hogy ne menjen tönkre ennél a hűtésnél a 2070-ed.
Emlékszel itt #55345vakablak93 azt írtad, kb 1000 EUR-ban meg is áll az egész ami csak feleannyi mint ha ugyanezt most újonnan venném meg.... én meg 600 euróért vettem újonnan most +110 a hűtés.
Ha jól emlékszem rá, az a hűtés a p775-höz lett volna jó, KillHates mester nem is tudta betenni neked, majd írtad, hogy egy "kínai" seller tutti jót ad. Hát ahogy fent te említetted, k.rv@ jót adott.
Emlékszel egyszer elküldtem privátba, hogy a p751-hez (MXM RTX2070/70s + heatsink legalább 1300$ vagy RTX2080/2080s+ heatsink 1800$,) mennyibe kerülne a komplett szett?
Te azt mondtad, hogy te olcsóbban hozzájutsz.Erre az írásodra is felhívnám a figyelmed #59196vakablak amit a második hűtésre írtál ami jött neked:
El kell mondjam hogy a hűtés vagy használt, vagy különösen parasztul bántak vele, mert konkrétan ki van gödrösödve a kontaktfelülete, több mély karc is van rajta, mintha valaki 1 kést próbált volna kicsorbítani rajta, és a gappadok is megcsócsálva és koszosan jöttek, mintha valami kisállat azon próbálgatta volna a tejfogait, na mind1 én vissza nem küldöm már, marad.
Sajnos azt kell mondjam így látatlanul, hogy a spórolásod áldozata lettél.Most egyet tudsz tenni, megvárod amiket a mesterrel kiválasztottatok, összeállítottatok, és imádkozol, hogy azzal jó legyen, azzal helyére kerüljön minden.
Ha beállít a mester utána mindent rajta, hidd el nem lesz annyira meleg mint most.
Meleg lesz, de nem ennyire.
Neked is személy szerint drukkolok, csak egyre kérlek, az ilyen "nem jó rendelések" miatt, ne KillHates mester legyen a hunyó. -
válasz
Éppen most fejeztem be az újabb vga heatsink faragását, immáron nem eltört hőcsővel, és jött a mérés. (Az a f@sz vga egy darabig nem akart feljönni, merőlegesebben kellett betolni a helyére)
Tudom hogy nem vigasztal, de nekem is pont ez a hőfok végeredmény jött ki.
A helyzet az hogy engem viszont vigasztal.Talán nem fekszik fel rendesen a gpu.....gap padokat nyomtam köré, sacra vastagságilag.
Ezzel csak -5 fokot nyertem a korábbihoz képest. Igaz az asztali venti csak 1-es fokozaton segített. -
echterion
nagyúr
válasz
Maxq nem Maxq, csak az számít, hogy elégedett vagy-e vele. Ha ott marad a csalódás piciny morzsája pár hét múlva is, na akkor kell elgondolkodni a hogyan továbbon, ellenkező esetben csak használni kell.
-
válasz
Baromi sok az a 79 fok. Szerintem nem fekszik fel rendesen a hűtésed
Öröm az ürömben, hogy
1, a Superposition nem mutatja rendesen a GPU-kat
2, Clevo-ba nem gyártottak MaxQ-s MXM-et -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #59489 üzenetére
Akkor epittetni kell veluk egy custom gepet 5-6 GPU-val es kesz.
-
válasz
vakablak93 #59390 üzenetére
Azért mindent bizonyítani kell, nem pár napos dolog, megtárgyalják. Nekem volt hogy visszajött az összeg, volt hogy nem, mert én hülye a teljes vételárat akartam mondjuk a fele helyett. Az árút nem akartam, küldtem vissza, nehogy az is elvesszen a csalónál.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #59390 üzenetére
Ha nem kapod meg a terméket, akkor oké, na de ha kiküldi és valami baj van vele, akkor lezárják azzal, hogy küldd vissza saját költségre.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #59385 üzenetére
Lehet, hogy PP-vel pár hét kínlódás után nagy nehezen vissza lehet szerezni a pénzt vagy egy részét, de azért nem nem muszáj, akkor nem kellene felülni a szop0rollerre
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
vakablak93 #59382 üzenetére
Ez az oldal teljes átverésnek tűnik, személy szerint megvárnám ameddig ismertebb európai kereskedők kínálatában is elérhetővé válik a gép.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
vakablak93 #59382 üzenetére
Köszi! Bár furi az oldal mert a képek egy p775tm-ről készültek...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #59364 üzenetére
És ez miféle weboldal? Megbízható ez?
Bitang jó ár, de ha még mindig nem voltak képesek kikapcsolni az lcd overdrive-t (vagy opciót beletenni), akkor inkább a kisebb teljesítményű ASUS, vagy Acer
-
kdavid23
aktív tag
válasz
vakablak93 #59364 üzenetére
Küldj már légyszi egy linket, hogy honnan rendelhetőek. Mert erősen kísértésbe estem
-
válasz
vakablak93 #59309 üzenetére
Az majd kiderül mennyire fog befűteni.
Remélem nem lesz vele gond és a hűtő amin a lapos van megoldja ezt. (vagy nem)
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #59315 üzenetére
Illetve lejjebb lehet valahogy a GPU TDP-jét venni?
Nem akarom így főzni amíg várok a cuccokra amiket javasoltál, tegnap az SAO jobban befűtött neki mint vártam, nem a max volt a 80 mint a Wot-nál, hanem az átlag.
Inkább lemondok a teljesítményéről, felőlem hozhat annyit mint ha csak 2060/1660-lenne de ne főljön mán' ennyire.....
A Lycorish-t el se merem indítani, annál félek simán elolvadna az egész mint valami régi GL503-as, amiktől anno Obivan intette óva a népet.......
-
válasz
vakablak93 #59309 üzenetére
Ahogy néztem ezen "csak" egy alu lemez van. És be van fekete műanyaggal borítva. Lehet, hogy szerencsésebb lenne az SSD-kre egyesével valami iCE-box hűtést rakni
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
vakablak93 #59303 üzenetére
Az 550-ben csak a kis noti van, a másikban, az 1.08M-esben van a külső egység is.
-
válasz
vakablak93 #59198 üzenetére
Csörgess majd meg.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #59196 üzenetére
Annak a hűtésnek vígan el kellene boldogulnia a 2070-el, valami ott nem ok. Nekem ugyanez a heatsink 2080-at hűt, 73-75 °C fölé csak akkor megy ha leállítom a ventit.
-
válasz
vakablak93 #59196 üzenetére
Basszus! Itt lennél, megoldanám semmi perc alatt!
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #59170 üzenetére
GF65-ben csak az RTX2060-al szerelt GF65 Thin 10SER / GF65 Thin 10SE-t lehetett jó, 144Hz-es panellal kapni.
Amit GTX-es GPU-val szereltek, abban az összes 60/120/144Hz-es gyenge paneleket tették -
Dhampir
félisten
válasz
vakablak93 #59159 üzenetére
A Legion-t többféle kijelzővel konfigurálja a gyártó. Lenovo esetében csak a hazai szerviztől rettegnek sokan, ami az IdeaPad, Legion szériát érinti, a ThinkPad szerviz más.
Például már régebben kigyűjtöttem a jelenleg itthon beszerezhető, és lehetőleg 400.000 Ft alatt kapható Lenovo Legion típusokat, ahol megvan a 100% SRGB (ez a lista bővülhetett azóta), direkt a kijelző színvisszaadási tulajdonságaira koncentrálva (ezek magyarországi forgalmazású gépek):
82B5002MHV
82AU005MHV
82AU005NHV
82B5002JHV
82B5004PHV -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #59032 üzenetére
Ja látom hülye vagyok pont feljebb linkelte Fődudu, megnézem külön csak az adapter van-e.
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #58943 üzenetére
Bocs ez lemaradt, Aida 64-el kikerestem milyen kártyaolvasó van a gépben, de nem találom hozzá a specifikációt, alapvetően csak az érdekelne hogy UHS II-es kártyákat is tud-e olvasni, tervezek átállni, mert elegem van ebből "a várjunk egy kicsit srácok még ír a gép a kártyára" baromságból
Az AIDA ezt írja rá: [kép]#58944 baro32: köszi
#58945 gago1975: köszi neked is akkor oké, most már tuti, lesz még egy WD Blue-m -
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Persze, hogy megy.
A HDD-nél 4Tb-ost a fizikai méret miatt nem lehet a mai gépekbe betenni.
Míg egy 2Tb HDD mérete Szélesség 70mm, Magasság 7mm, Mélység 101mm, addig egy 4Tb HDD Szélesség 70mm, Magasság 15mm, Mélység 101mm.
Az SSD-nél nincs különbség magasságban, egy 4Tb-os 2,5"-os SSD mérete ugyanakkora mint egy 128GB-osé Szélesség 70mm, Magasság 6.8mm, Mélység 100mm.
A technológiai tényező ami egy SSD-nél fontos illetve az ár.
TLC-s ből a WD Blue illetve az új Samsung 870Evo ami a legolcsóbbak, 150K környékén mind a kettőhöz hozzá tudsz jutni.
A gyengébb QLC-kel az a gond, hogy ahogy telítődik a tárhely, úgy lassul, illetve gyorsabban is amortizálódik, rövidebb az élettartam és nem olcsóbbak annyival. -
baro32
aktív tag
válasz
Szia nekem a HP OMEN 17-be működik a 4TB SSD ( SanDisk Ultra 3D 2.5")
-
válasz
vakablak93 #58742 üzenetére
Szerintem jönnek majd a vastagabb többet fogyasztó modellek is, mozgásban tartják a piacot, később is fel kell mutatni valamit, szóval lesz majd fokozás.
-
válasz
vakablak93 #58739 üzenetére
Szerintem ott már elkezdett nyílni az olló; hiába volt az A51M-ban 200W-os 2080 azért ott már volt szignifikáns különbség az asztalihoz képest
De a mostani 3000-es sorozat a 30%-os difivel elég látványos. Persze azért a seggemet a földhöz verném, ha olyan notebook-om lenne mint isti0308-nak -
válasz
vakablak93 #58640 üzenetére
Meg van már az új hűtés?
Ahogy néztem van az e-bay-en is elég sok, 150-200€ környékén. Egyébként ha feldobja az ember a plusz két ramot és kicseréli az N17E-G1-et N17E-G2-re, majd átírja a vBIOS-t akkor lehet belőle 1070-et csinálni
-
válasz
vakablak93 #58635 üzenetére
[link] Ilyenre gondolsz? Hát szerintem ez elég bajos. Olyan kövérre tervezték hogy kizárt. Egyedi kialakítás a házon belül maradásra.
Esetleg meg lehet belőle próbálni lefaragni, nekem folyton ezen jár az eszem. -
válasz
vakablak93 #58635 üzenetére
Nem, csak 771-be, 751-be, X170-be jó
-
válasz
vakablak93 #58516 üzenetére
Az lett volna király ha a vga másik soványabb testvérét árulták volna ennyiért, az teljesen benne lenne most a laposba és rámenne hibátlanul a hátlap.
Mondjuk így gyorsan ki tudom kapni belőle bordával együtt, ha utazni akarnék vele. Külön fogom csomagolni.
-
válasz
vakablak93 #58483 üzenetére
A hűtésen fogok valamit csinálni, ha csak nem segít valaki. A venti és a borda nélkül maradt hőcsövek nem fekszenek egymásra. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #58432 üzenetére
Termeszetesen!
Ha valami tesztet kertek, akkor irjatok le melyiket futtassam le - mert ugye nem gamerkent nem teszteket futtatok - es megcsinalom.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #58376 üzenetére
A Thunderbolt dokkolo a vilag legjobb cucca.
Mindent 1 kabelen elintez, nem kell dugdosni semmit.
Sajnos csak 100W megy at rajta - kulonben mar komolyabb teljesitmeny igenyu gepeknel is hasznalnak.Minden eddigi gepemen hasznalok hasonlot - kivaltja a regebbi dokkolokat (mar amennyire en hasznalom, mert nalam nem multi monitor a cel).
Ha nem jon be a Razer - mert olvastam olyat, hogy az uj gep sem toltott USB-C portrol, hiaba volt ra kepes - meg mindig vissza tudom kuldeni, lecserelni, stb.
Persze akkor meg lennek love, hogy mit is vegyek helyette.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #58373 üzenetére
40Gbps az eleg gyors.
Nalam a hazi NAS is siman tolja a gigabitet, plusz meg 1-2 kulso tarolo (USB 3.2 is 10Gbps) is van, mindezt egy kabelen ralogatni a gepre (es meg tolteni is azon keresztul eleg sok dugdosast megsporol.
Plusz ugye abban az eger vevoje, USB dac, hangszoro, telefon kabele. Igy kenyelmesebb.
Masra hasznalom mint az atlag, ez biztos. -
válasz
vakablak93 #58299 üzenetére
Akkor valami szoftveres mizéria lehet. Már bestresszeltem, hogy nem dugtam vissza a mikrofon kábelét az alaplapra
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #58301 üzenetére
Az is hülye aki ennyit ad érte.
Lehet, hogy 25W-al gyorsabb a VGA benne, de nem hoz akkora gyorsulást, hogy megérjen +400.000 Ft-ot egy ROG G733QS-hez képest...fpleg, hogy a ROG tud Freesync-et, az az MSI meg nem tud se Freesyncet, se G-Sync-et, tehát még tudásba is visszalépésVagy advanced optimus van benne és tud G-Sync-et? Mondjuk ha tud is G-Sync-et, még akkor se ér +25W +400.000 Ft-ot
-
válasz
vakablak93 #58278 üzenetére
Akkor ötletem sincsen (illetve van). Újratelepítés előtt ment?
-
válasz
vakablak93 #58285 üzenetére
Majd ki fog derülni remélem.
-
válasz
vakablak93 #58278 üzenetére
Ha zenét játszol le, akkor vesz valamit a mikrofon? pl Skype vagy bármi hasonló program mutatja, hogy épp érzékel valamit, de a Win is a megfelelő hang panelben.
Régen - Win 7 korszak elején - találkoztam olyan hibával, hogy a stereo keverő alapból be volt kapcsolva, ilyenkor a mikrofon vagy line-in a line-out hangját veszi át direktben.Nemrégi tapasztalatom, hogy a +20db erősítés nélkül viszont olyan halk a mikrofon, hogy nem hall a másik fél.
-
válasz
vakablak93 #58273 üzenetére
Kamera megy?
-
válasz
vakablak93 #58142 üzenetére
Kihajtani legfeljebb valami öreg GTX-et tudna teljesen, ahol nem a 4x PCI-e a bottleneck. Minél erősebb kártyát rak bele az ember annál nagyobb lesz a teljesítményvesztés a kártya referenciaértékéhez képest.
-
válasz
vakablak93 #58110 üzenetére
Ahogy elnézem pont egy szegény CLEVO-ra akarszották rá ezt a monstrumot.
Egyébként nem olyan drágán lehet kapni USB-C-s külső kijelzőket, Azokból és némi csuklópántokból lehet építeni ilyesmit házi megoldásban.... Jerry elég jó barmolásban!
-
válasz
vakablak93 #58103 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #58098 üzenetére
Látnád a SAMSUNG AMOLED-es AW-t... Az még erre is ráveri a köröket.
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #58063 üzenetére
Akkor nem egyedi az esetem!
Ami viszont érdekes hogy az 1440p-s surface pro-n ha lejjebb veszem a felbontást akkor kinagyítja rendesen az OS-t, valamint ezen a gépen, egzakt ugyanaz a Q3 build gyönyörűen működik és skálázódik.
Pedig a blade 12x többe kerül és az istenért sem tudok rendesen futtatni egy nálam öregebb játékot. Szégyen.
-
válasz
vakablak93 #58028 üzenetére
Egészen pontosan milyen gépbe, csak térképezés céljából?
-
törölt tag
válasz
vakablak93 #57874 üzenetére
Nos a tesztel kapcsolatban csak annyit, h. az "öregedő" (mindjárt 1 éves) notim jobb eredményt produkál mint alább publikáló 2018 fórumtárs, elviekben erősebb gépe. Teljesen gyári hardver/szoftver, nincs húzva. Ezek szerint még nem kell lecserélnem
Halkan jegyzem meg, COD MW-ben a GPU állandó 82C°-os mint ahogy az nwme is bőven 70 fölött mozog.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #57980 üzenetére
Rá kell klikkelni az egyik eredménylistában arra a gépre, amire kíváncsi vagy, így bedobja annak a gépnek a tesztjét, ott megvannak a konfigok is.
Hát, az biztos, hogy észnél kell lenni, hogy milyen gépet választ az ember, talán nyárra már kitisztulhat a kép arról, hogy mit érdemes és mit nem megvenni. -
válasz
vakablak93 #57874 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #57871 üzenetére
Ha meg jön a rendes hűtés hozzá, akkor nekieresztjük majd az Ampereket, de addig marad a limit!
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #57868 üzenetére
Mondjuk mint te is utaltál rá, elég öreg gépezet ez, 2016-os évjárat asszem, elfogadnám ha csak annyit tudna.
-
válasz
vakablak93 #57865 üzenetére
De megy, csak AllCore veszi vissza ennyire
-
válasz
vakablak93 #57835 üzenetére
Neked is elkészült ma egy járdalap-állat
Majd posztolom azt is ide
-
válasz
vakablak93 #57819 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #57798 üzenetére
-
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #57798 üzenetére
Ez sajnos nem ötlet, létező dolog
Azt mondják, hogy a környezet tudatosság jegyében. Valójában meg azért mert már nem elég, hogy megveszel valamit 300e forintért, még a töltő, árával is lehúznak.
-
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #57755 üzenetére
Ja töltőt meg nem kapnál hozzá, de megvehetnéd külön
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #57767 üzenetére
Lehet, hogy tul fiatal vagy.
Az en idomben komplett konfigokkal jartunk lan partyra.En pl. egy Shuttle XPC-t hurcolasztam (kb. egyedulikent, mert a tobbiek inkabb tornyokkal jartak) - abba befert az akkor top GPU (X800XT Vivo, Arctic Cooling 5 Silencer hutessel), melle 2db WD raptor (Raid-ben), melle meg egy nagyobb adat tarolo vinyo - mindez hocsoves hutessel, 12 centis ventivel a hatan kb hangtalanul (nyilvan a Raptorok kattogasaval nem volt mit tenni). Plusz billentyuzet, eger es egy Viewsonic gamer monitor. El tudtam vinni 1 hatizsakban a BKV-n is.
A tappal egybeepitett GPU kb akkora lehetne, mint egy dupla vastagsagu kulso 3.5" hdd haz.
Nezd meg az Asus megoldasat - ott a tapcsatibol saccolhatsz a meretere. Eleg kicsi az.
Nem egy TB3 kulso haz a merete.A tobbi a mernokok dolga - de nem vetnem el mint otletet.
Az irany jo. Marmint az Asus eseten. Igeny eseten van kraft - ha meg nem kell akkor van akkus uzemido. Csak draga lett. -
FőDudu
veterán
válasz
Felreertesz.
Szimplan nem ertem, miert 'szivatjak' a nepet 100-150-200 wattos GPU beepitesevel amit aztan nem tudnak megfeleloen huteni a kis meret miatt es jon a porszivo effekt.
Szerintem a Dyson porszivom halkabb nemelyik gamer gepnel - pedig abban valami 120K RPM a motor. Es 150 Airwatt a teljesimenye.
A gamer gepek tapja mar eleve eleg nagy - akkurol meg ugye nem igazan lehet jatszani - ergo siman csinalhatnanak tappal egybeepitett kulso GPU-t rendes hutessel, ami az Asus megoldasahoz hasonloan kapcsolodna a gephez. Csak ugye az a gephez jarna.
Onnan kapna a tapot is a gep, problema megoldva.Nem lenne sokkal nagyobb a tap, de a gep joval halkabb es huvosebb lehetne a legnagyobb hotermeloje nelkul. Szerintem ido kerdese es csak eszebe jut valamelyik gyartonak majd.
Tehat nem egy TB3 szukseg megoldasrol beszelek, hanem a GPU gepbol torteno kiszervezeserol. Ami a tappal egyutt a gep tartozeka.
Mert gepen kivul jobban tud hulni, a gep hidegebb es halkabb lehet, stb.
Csak elonye van a megoldasnak. Max a tap lesz nagyobb.Lehet marhasag az egesz - szerintem ez az egyik lehetoseg a termikus problema megoldasara.
-
válasz
vakablak93 #57762 üzenetére
Ok, félrement.
-
válasz
Úgy van az Apple sosem szerette a pénzt?
Hidd el ha az Nvidia helyében lennének még ennél is drágább lenne minden. Inkább az a semmirekellő AMD hogy nem növeli a termékpalettáját, egy kutya mindegyik.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #57743 üzenetére
2080 a p775-ben 150W volt, a 2080S az x170-ben 200W.
-
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #57725 üzenetére
De szépen mondtad. Magam sem fogalmazhattam volna meg jobban
Minden szavad igaz. Pacsi.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #57681 üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #57660 üzenetére
Tenyleg odairjak melyik RTX30 laposban mi van.
Nem csak a Clevo eseten - azaz ha hitelesek az infoik, akkor ezek alapjan az MSI es Gigabyte markak egyes tipusaibol is ki lehet skubizni mit tartalmaz.A Gigabyte laptopok jonak tunnek, csak a toka kamerat elfelejthetnek mar.
Az egy durvan 'dealbreaker' cucc. -
válasz
vakablak93 #57660 üzenetére
"mindegyiknél oda van írva hogy az adott modellben maxq van vagy sem" --> nagyon korrekt! Köszi a linket!
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #57607 üzenetére
Szia!
Az elet megoldotta a problemat, nejem eltorte a labat, fekvogipsz.
Igy tuti nem surgos a dolog, 4-6 hetig minden rajtam lesz.
(haztartas, kutyak, macska, gyerek - nem sok idom lesz szamitogepen szorakoztatni magamat).Es mivel minden rosszban van valami jo: most mar tenyleg megvarhatom az uj verziokat, marcius kozepere mar biztosan lesznek tesztek az ujakrol is.
Lehet addigra alma is kijon 14-16" verziokkal, a 13" M1 az meretileg kicsi nekem.
Tegnap kimeritettem a meglevo gepemet, 7,5 ora netezest birt ki.
A vegere mar volt vagy 40 fokos az alja - nem forro, de azert meleg.
(agyban fekve, olben, szekben ulve, agyon hasalva)(na valami ilyesmit varnek el az ujtol is - csak legyen benne kraft ha mondjuk fellonem a virtualizaciot (amit egyebkent gyakran csinalok)). -
válasz
vakablak93 #57474 üzenetére
Én a 20m²+ szobát télen Vermona (csöves) erősítővel szoktam fűteni. (régen)
-
válasz
vakablak93 #57472 üzenetére
Szerintem aki (nem amerikai) eljut oda, hogy vegyen egy desktop procis szörnyeteget az beleássa annyira magát a témába, hogy képbe kerüljön a Clevo. Ráadásul a Clevo-nak nagyon jó community-je van, baromi sokat önzetlenül odateszik magukat és segítik egymást meg a brand-et.
Az MM-ben azért nem népszerű a Clevo mert elég visszafogott a dizájn és nem az az "impulzus-vásárlásos" termék, hanem olyasni amit inkább bekonfigoltat az ember valamelyik Clevo resellernél és neten rendeli meg.
A minőséghez hozzátartozik, hogy aki vigyáz rajuk, azoknak azért meghálája a törődést. Láttam én már matyee-nál 4 éves patika Clevo-t és futottam rá, már olyan "elpusztíthatalan" 2019-es Macbook-ra amit mielőtt javítani kezdtem egy fél órát suvickoltam, mert nem volt gyomrom hozzányúlni
Lehet 330W-al élni i9-el és RTX-el együtt, sőt én azt mondom ennyi elég is; ne akarjunk 400-500W-okat disszipáltatni egy akkora gépházból, nem elektomos radiátor az, hanem notebook! Vissza kell szépen fogni az i9-et 80 Watt környékére, úgyis elég mindenre (is) a 8+8 mag, az MXM RTX sem kér többet 130-150W-nál, a maradék meg elég a többi hardvernek. Minden játék szépen fog hasítani egy ilyen apparátban. Tapasztalaból mondom; nekem is 4GHz-re van maxolva az i9, mellette a 2070S-el és elég a 240W-os videókazetta neki:
-
válasz
vakablak93 #57467 üzenetére
Mert ott volt a fele annyiba kerülő alternatíva; Clevo, ami teljesítményben simán hozta azt ami kellett és mellette viszont brutál jó kompatibilitásban és bővíthetőségben (a hatodik genes X170-es chipset-es CLEVO-ban fél napos varázslás után simány megy a 9900K az RTX2080-al
ezt még egy desktop sem tudja!!) , és a kiváló hűtésüket se felejtsük. Az már más kérdés, hogy ezt sikerült egy olyan házba belerakni, ami a leggagyibb TUF-okat is alúlmúlja! (huh, mit fogok ezért matyee-tól kapni
)
-
Pocok256
veterán
válasz
vakablak93 #57467 üzenetére
Egybe desktop gépet csak a bussines vonal vesz ott is max irodai. Ott pedig már megvan sokszor a géppark megfelelő gyártótól azoknak megfelelő szoftvereivel és bejaratott support vonalaival. Nem lehet dekstop téren robbantani... Gamer részleg desktop ba meg csak himbilimbi van is de minek kategória.
-
válasz
vakablak93 #57295 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #57142 üzenetére
Nem. Ő szereti meglépni az ilyen kihívásokat, aztán hozza hozzám javíttatni amit elb....ott
-
válasz
vakablak93 #56896 üzenetére
Ezzel a gondolattal fekszem és kelek.
Gondolom KillHates örömmel segítene. -
válasz
vakablak93 #56896 üzenetére
Talán egy "NVIDIA Quadro RTX 6000 Mobile" -t?
-
kisninja
őstag
válasz
vakablak93 #56648 üzenetére
Van ilyen a mediamarkt-ban 13k. 17-es clevo már tuti nem fér el rajta
-
válasz
vakablak93 #56563 üzenetére
Csak az a kis sáv van. Ami nem lenne gond, ha a stealt hűtés lenne még ebben a gépben, de azt már régóta nem szerelik az Asus gépekbe...
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #56273 üzenetére
Szia.
Ajánlhatok neked egy-két jó monitort aminek DP 1.4-es csatlakozója van?
Kettő 3440x1440 21:9-es, 8bit-es panelesek.
Acer Nitro XV340CKPbmiipphzx (UM. CX0EE. P05) Monitor + Acer Nitro XV340CKP spec.
Ez IPS, 144Hz-es HDR 10-es. sRGB 100%, ADOBE RGB 72%, viszont a Kijelző fényerő: 250 cd/m2 Free & G-Sync kompatibilis
Acer Nitro XZ342CKP (UM. CX2EE. P05) Monitor + Acer Nitro XZ342CKP spec.
Ez az utóbbi annyival jobb, hogy VA paneles, emiatt jobb a statikus kontrasztja, és 144Hz-es de HDR 400-as kijelző fényerő: 400 cd/m2 Free & G-Sync kompatibilis, igaz csak 95%-os sRGB-s.Illetve van egy nagyon jó, csak nagyon drága
Dell Alienware AW3821DW Monitor + Alienware AW3821DW spec 37"-os 21:9-es 3840x1600 10bit-es panel van benne,, HDR 600-as 130% sRGB-s és ennél is 2x DP 1.4-es csati van és G-Sync-es monitor. -
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #56270 üzenetére
Biztos???
Arra is oda kell figyelni pld, hogy még mindig vannak olyan monitorok, ráadásul UHD-ből is aminek a DP csatija CSAK 1.2-es.
Milyen monitort néztél ki? Milyen felbontású a panel? FHD/QHD? A DP csatija legalább 1.3 vagy 1.4-es?
Maradtál annál a 5120 x 2160 (5K2K WUHD) 60Hz-es MSI Prestige PS341WU mellett? -
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #56266 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #56264 üzenetére
Szia.
De neked még mDP 1.3-van a 2016-17-es Clevo p751-en, aminek az 1.4-nél picivel korlátozottabb az adatátvitele, emiatt sem jó neked a mDP to DP adapter + 1.4 DP to HDMi ULTRA adapter.
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #56260 üzenetére
Szia.
Egyenlőre még csak átalakító van, konkrét kábel még nincs, de azt azért tudnod kell hogy ez nem teljesértékű, hiszen a DP1.4 nek még csak 32.4 Gbps(gyakorlatilag viszont csak 25,92Gbps) a max adatátviteli sebessége, míg a HDMi ULTRA-nak (2.1) 48Gbps és a 4K120Hz G-Sync-hez kell a 48Gbps.
Az új LG OLED TV-ben BX/CX/GX ráadásul butitott az ULTRA csatolófelület, 40Gbps-re le van korlátozva, míg a régebbi B9/C9/E9-nél full tudja a 48Gbps-t.Egyenlőre viszont csak sima DP csatlakozó van, mini DP-t még nem csináltak, tehát egy újabb átalakító is szükséges ha laptop-ra akarja valaki kötni és annak nem teljes méretű a DP(mint pld a Helios 700-nál mert annál sima a DP csatlakozó) és vannak vele problémák.
Itt olvashatsz róla:HDMI 2.1 vs DisplayPort 1.4: What’s the Difference
Főleg amit második képként linkeltem:
DisplayPort 1.4 to HDMI 4K120Hz HDR Active Adapter M/F
HDMI 2.1-hez segíti a Club 3D a DisplayPort 1.4-es PC-ket
CLUB3D Displayport 1.4 apa - HDMI anya aktív adapterEzt már 1x linkeltem neked, ebben a táblázatban láthatod, hogy mekkora az adatátviteli sebesség, és milyen csatoló felületű kábel kell HDMi-n keresztül.
4K 120Hz 10bit HDR-hez, G-Sync-hez legalább 40Gbps szükséges , de 8Bit 4:2:0 vagy 4:2:2-nél elég a 32Gbps adatátvitel is.
High Speed = HDMi 1.4
Premium = HDMi 2.0a/b
Ultra = HDMi 2.1 -
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #56201 üzenetére
Igaz, viszont ekkora displayen semmi értelme szerintem a fullHD nak. Konkrétan nintendo switchen 540p ben fut a DOOM eternal, és szuper élmény!
Sőt a surface-en 720p ben szoktam játszani, pedig az egy 1440p-s 13” es kijelző! De lehet hogy csak én vagyok az igénytelen proli.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #56201 üzenetére
Részben igaz. Amit látsz HD-ben, ott mid/high beállításon van. Low grafikán elfutkos ugyanolyan FPS mellett fHD-ban szerintem.
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #56179 üzenetére
Pont ez a lényeg hogy a két kontroller levehető az UFO ról, és lazán lehet anélkül "tabletként" használni. Szerintem van benne ráció! Én most egy Surface Pro-t használok rohangálósgépnek, és nagyon bejön ez a design. Ha nem kell a bill csak letépem róla, és használom tabletként. Kiváltotta a dell XPS emet és az ipademet, töredék áron!
Igazad van, viszont én el tudok képzelni az eszközön egy coverrel egybekötött félméretű bill-t, mint a fent említett surface en. Pokoli vékony cucc, és még sokszintű billvilágítás is belefért!
Az árcédula másodlagos, főleg ebben a topikban.
De a pénztárcánkkal támogatjuk a fejlődést!
A ritka rétegtech mindig drága, pont azért mert keveset adnak el az eszközökből. Majd ha mainstream lesz, akkor olcsósodik minden!
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #56171 üzenetére
Szuper a pici GPD WIN2, viszont most jelent meg a 3 as, ami 2x erősebb! Mondjuk 2x annyiba is kerül! Én már elkezdtem visszavinni a sörösüvegeket itthon hogy legyen rá della, mert 1300 USD mire ideér!
https://m.youtube.com/watch?v=bZTfUoTdUR8Kimaxolva megy rajta a DOOM úgy hogy jéghideg a proci!
(videó végefele teszteli)
De az én nedves álmom az Alienware project UFO!
https://m.youtube.com/watch?v=7AqS0OCansY
Ebbe beletesznek valami combos integráltas ryzent és mindennel lehet rajta játszani azonnal!Ezért még 2000USD ot is fizetnék boldogan... Ott van rajta a TB3, útközben integrált, otthon meg ledokkolom egpu ra, és kivált egy laptopot, desktopot, meg nintendo switchet is!
Szerintem lenne piaca, tekintve hogy a nintendo switch rekordokat dönt eladásban 2016 óta...
Elnézést kérek a fostos linkelésem miatt, telefonról vagyok.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #56169 üzenetére
Persze, tőlem!
Az enyém letesztelt, kivül-belül bevizsgált, kitisztított, újrapasztázott darab. Igazi refurbished példány
Nézegettem én is a Maxot, de az már nekem nagy (8") és nehéz. Yt reviewkban is megemlítik, hogy ez már nem a kényelmes kategória. Majd a Win 3, az lesz az ultimate utódja a 2-nek.
echterion: másfél éves, most először volt tisztítva. Nálam két hete van kb. és vittem "egyből" generálra
Darth_Revan: akinek ez a kombó kell (handheld konzol Win 10 alapokon), annak hiába ajánlod a Switch + laptop párost. Egész már megközelítés, játékban is tök más címek. A másik az, hogy elegem lett abból, hogyha vinni kell magammal Win10-et, az legalább 1kg és füzetméret. Emellé már nem fér be a fotós szettem + az ebédem a táskába. Ez meg farzsebben is elfér, helyet szinte nem foglal. Nagyon durva életérzés a hétköznapokban a masina, hidd el nekem
A játék meg tényleg kevés dologhoz fogható rajta.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vakablak93 #56171 üzenetére
Ennyi pénzért már inkább egy Nintendo Switch játékra +laptop munkára
-
válasz
vakablak93 #56113 üzenetére
Majd a többiek hozzászólnak. Én még sose nyúltam hozzá, ilyenkor állítólag csökken a hőfok, kevésbé kellene dolgoznia. Volt ez már itt többször téma. Ha hülyeséget mondtam volna elnézést.
-
válasz
vakablak93 #55993 üzenetére
Ez egy 1080 lenne ha a bandwidth vagyis vram órajele nem lenne nagyon alacsonyra állítva. Az ok hogy csak GDDR5, de még az is meg van csapolva. És annak az állíthatósága kő keményen le van tiltva. Így csak egy jó erős 1070+ lehet legjobb esetben játékoknál.
Ez nálatok is így van beállítva? Ez olyan mint a ram esetében az időzítés csak itt a vram-nál?
A bus interface 3.0 lett tőle, amiről azt tudom hogy fasza. -
válasz
vakablak93 #55970 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #55967 üzenetére
Lobbiznál nekem KH-nál?
Nagyon megköszönném!
De hogy legyen valami só is. Csak most és csak nektek.....lehet a jövő héten már máshogy fog kinézni.Este tesztelem.
(mondjuk nem a hátlapra toltam ki)
És meg is van, megnéztem tapad szépen. A dolog gyengéje a gap pad hőátvezető képessége, lehet majd lecserélem valami másra, nyilván azt is ragasztás nélkül.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #55905 üzenetére
Nem tudom, mióta futnak, de elég szimpi gépek.
#55898nortu30: hát, azért ha veszel mellé monitort, meg egeret, bill-t, akkor azért nem lesz az sokkal olcsóbb, pláne, hogy most nincs 2060-asuk, ami kb. ugyanazt tudja, mint a mobil 2070. I7 9700+1660ti+16GB ram+1TD sata ssd, legolcsóbb házban 2 év háztólházig garival win10 nélkül 363ezer. És ide még kelleni fog egy normális monitor is. Olcsóbb lesz, de nem sokkal, cserébe szinte nulla mobilitás, mert azt a kocka házat azért nem egyszerű hordozni, vagy többet kell fizetni a drágább karcsúbb házért, amiben ez a konfig eléggé megfőzős lenne. Ha 10. gent akarnál, az még több lenne.
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #55904 üzenetére
Szia.
Általában ez szokott lenni a clevok esetében, hogy mielőtt jönne az új generáció már
nemigazán kapni az előzőt,
Ez így egyáltalán nem igaz, Bestware-nál 2020.májusig-júniusig volt kapható az ULTRA 17 2019-es. Párhuzamosan lehetett még venni az Ultra 2020-al együtt, csak a 19-es csupasz gép 2300€ volt, míg az új ULTRA 2020-as 2800€-nál indult.Még messze vagyunk, az Intel 10xxx + RTX30xx-as kártya illetve a Ryzen-nél az 5xxxCPU+30xx GPU generáció váltástól.
Clevo-ba a 30-as kártyákra még legalább március-áprilisig, az új fos 5xxx Ryzen CPU szintén legalább ennyit kell várni.
Eleve nem ugyanaz a 30-as GPU lesz a Clevo-ba mint a konzumer Asus-ba és társaiban.Legalább 180-230W körül lesz a teljesítménye egy 3080-nak, és minimum 150W a 3070-nek.
Április-május elött ne várj váltást a Clevo-nál.Ez az APEX 15 / Nova 15" modell kb 2019-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NBA és kosárlabda topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest