- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Ubul86 #80447 üzenetére
[link] <-----------3:53nál pedig a végén megjelenik az energiagazdálkodási menübe az opció.
Én is csak pislogtam anno nagyokat de működik.(Win11 Home 21H2) Stabil 80 fok körüli értékek maradtak masszív fél napos gamingek mellett. De ez csak úgy idén április-májusig kb.
Így a kánikulában ahol nincs klíma, mint pl nálam, most ez is kevés, mert +10fok így is sajnos.Úgyhogy marad az újrapasztázás illetve a jobb szellőzés kialakítása. Sajnos ahogy írták tényleg el van cseszve ezeknek a TUF gaming laptopoknak a hűtése, és ez a Ryzen 7 4800H is elég forrófejű(gaming nélkül mondjuk nincs gond sehol, de ez gaming laptop azért kínos ez ugye).
Ezen a Ryzen kontrolleren is gondolkodok még alulfeszelés tekintetében, de ennek alaposabban utána kell járnom. Laptop hűtőkkel is bajba vagyok még mert nem mindenkinél válik be. Ennek a gyári hibás TUF-nak(mert az a hűtés miatt)lehet olaj a tűzre mert a távozó forró levegőt csak visszatolná.
Mindenesetre köszönöm szépen az eddigi segítségeket, tippeket, jelentkezem amint sikerült valami hogy ezzel is segítsünk azoknak akik hasonló módon megszívták ezzel a kemencével.
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #80426 üzenetére
En mindig csinalok egy full mentest a gyari allapotrol - azaz az elso boot az rogton Acronis True Image vagy Macrium reflect. Az a 20-30GB altalaban elfer. Altalaban akkor meg nincs is particionalva a meghajto - legalabbis sok esetben a rarakott recovery az elso indulasnal csinalja meg a meghajto meretetol fuggo particionalast.
Igy van meg mentesem a T40/T42/T60/T400s/Vaio/Macbook Pro gepeimrol. Hazi NAS-on efernek.
Razer eseten a gyari szoftverek integracioja olyan merteku, hogy azt nehez frissen instalalt windowsra visszarakni. Hiaba instalalod fel a gyari szoftvereket ures windowsra.
Legalabbis volt errol egy thread amiben nem sikerult nekik a teljes reinstall. Valami olyan bios van a gepeken ami az eredeti SSD bizonyos parametereit nezi.
(nem csak szeria szamot es bizonyos fajlokat bizonyos pozicioban, hanem meg registry bejegyzeseket is. Agyrem az ilyen.)Sajnos a notebookreview foruma le lett zarva - mentesem van belole - azon nagyon ertekes topikok voltak Razer gepek kezelesehez. Pl. Bios modositas, PL beallitasok, stb. Aztan en kicsit tovabb leptem. Osszesen 2 beallitas modositasa utan a Bios windows alol irhato, igy a tovabbi machinalas nem igenyel mar hardveres eeprom programozot.
Igy - tudom, hogy ez kb. szegyen egy IT emberkenek - meg mindig a gyari windows van a gepen. Igaz a windows sikeresen at lett koltoztetve nagyobb es gyorsabb SSD-re.
Szoval mentsel rendesen - az ujabb cuccok (pl. Macrium reflect) mar azt is tudjak, hogy a mentest virtualis gepkent lehet futtatni. Azaz egy mentest egy combosabb gepen virtualis gepkent el lehet inditani. Hasznos, ha mondjuk egy fejleszto kornyezet volt a gepen, de az mar meg sincs vagy elpusztult. Bar fejleszteni ugye virtualis gepen erdemes - ha lehet - ugyanis az hardver fuggetlen es hurcolaszhato.
-
válasz
Ubul86 #80426 üzenetére
Ja ha jól értem a rendszer mentés az HDD-re is mehetne akkor igaz, de nyilván nem használatra csak ha baj van akkor utána onnan vissza lehet menteni.
A Cyberpunk használatakor levenném a proci teljesítményt. Simán fogod tudni úgy is élvezni a játékot. Úgy is visszább vesz, de legalább így te irányítasz és a hardver sem őrül meg.
-
válasz
Ubul86 #80417 üzenetére
Én azt csinálnám ha nem akarsz csak 1 partíciót a rendszer lemezre, hogy vennék egy másik lemezt aztán azt osztanám fel annyi részre amennyire kell, majd átmásolnám. Nálam is van másolat baj esetére igaz én nem osztottam fel ment a migrálás úgy egy az egyben, még a másodlagos 4-5TB adat lemezemet sem sem osztottam fel, csak az azokon tárolt fontosabb dolgokat máshová is feltoltam.
Mint HDD kedvelő na van pár lemez összegyűjtve.
Én mai napig az ősrégi Paragon Hard Disk Manager™ 15 Professional félét használom. Eltart egy ideig a másolás, talán SSD esetén nem annyira, de nagyon profi és hibátlan akárhogy variálva. -
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #80402 üzenetére
Én nem vacakoltam semmivel, lenyomtam a turbo-t a francba, meg adtam egy curve-öt a gpu-nak 1600 MHz körül és ennyi. A Valhalla megy vajsimán fixált 60 fps-sel max. beállításon, minden nagyon maximum 60 fok, de inkább alatta klímamentes helyiségben, a ventik éppcsak pörögnek 2700-3000 között valahol. Az előző tulaj azt mondja, mx4-et rakott rá frissiben, azzal ellesz a gép addig, míg nálam tölti a mindennapjait.
Nálad a Ryzen miatt nem fog működni a 99%-ozás, asszem RyzenController kell majd neked (ha jól emlékszem, az volt a neve, amit mi kísérleteztünk ki a gépemen Attissal), azzal tudod szabályozni a proci tdp-jét.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Ubul86 #80399 üzenetére
Arra figyelj, amit KH megosztotta a topikkal, hogy újrapasztázás után azért nem javulnak néha a hőmérsékletek, mert gyárilag görbe a hűtő és nem illeszkedik a hőátadó felületekkel jól.
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #80303 üzenetére
Nézd csak ezt: MSI GP66 LEOPARD GAMER LAPTOP RTX 3070. Ennyiért ez eléggé bestbuy vétel, úgy tűnik, túl hamar vettem meg az enyém.
-
-
Speedy007
őstag
-
Smithy87
senior tag
válasz
Ubul86 #79424 üzenetére
Kb 10% van a sima 3050 és a 3050 TI között azonos proci és TPD keret között. Elvileg mind 2 kártya az ideapad gaming 3-ban 85W-os. szóval kb 10% azonos árban nem kérdés. A két linkelt gép között cc 10K huf a külömbség tekinthető azonosnak.
Nemeske: Ahogy sokan mondták már a 3050-ek limitje a 4gb ram el kell fogadni hogy nincs very high, vagy ultra, ha annak több mint 4Gb ram kell. Egyébként minden elfut rajta élvezhető grafikával, nekem is 3050Ti-s lenovóm van.
-
válasz
Ubul86 #79395 üzenetére
Az a változat ingyen van, vagyis jó kipróbálni, az viszont hogy rendesen tudjam használni ahhoz kell a teljes változat, még az alap csomag is igen gyér önmagában kevés.
#79397 Raymond:
Hiába mondod ami megéri azért fizet az ember. Most láthattad az ingyen leszedett verzió csak rossz reklám ráadásul teljesen üres. Nekem nem éri meg az a fajta konstrukció amiről beszélsz mert nagyon válogatok, csak arra adok ki pénzt, de akkor sokat, ami nagyon érdekel.
Nem aprózok.
törölve..... -
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ubul86 #77606 üzenetére
Szia!
Igen én használok (55") 4K OLED TV-t a Clevo X170 mellé és nem bánom a sima (55") 4K LED-ről váltást OLED-re, minden pénzt megért! (4K de 1440P-be használom 120Hz és G-Sync is tudja - amúgy 4K 120Hz G-Sync)
Laptopon nincs 2.1-es HDMI, így a max. amit 120Hz tud az a 2560x1440, de bőven jó!QLED nem kéne, OLED a ToP szerintem, de ez már TV topik téma, így OFF
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #77570 üzenetére
Nem hivatalos a gari. Valahogy leesett neki 2 ilyen gép valahonnan, rajta keresztül, ő vállal 1 évet, utána meg "anyagárban" javít. Csak ugye nincs hozzá anyag se. Ez így inkább gari nélküli cucc, ha valami megkotlik, rendelhetsz ebay-ali párostól valamit. De azért még én is gondolkodom rajta picit. Persze a 700k így sok érte, a 600 már egy fokkal jobb lenne.
-
motifator
senior tag
válasz
Ubul86 #77545 üzenetére
Nekem bejön maga a gép minden előnyével és hátrányával, szerintem gyönyörű, de nem kicsi, ez (is) egy monstrum. De ha kicsit tovább gondolod a dolgot, ennél már nincs feljebb ebben az R1 változatban, max memória és tárhely. A 9900K azért tud fűteni, persze ütős az 51M hűtése, de a mai gépek CPU tekintetében sokkal hatékonyabbak és gyorsabbak. Szó se róla, én is egy 9900K-t használok (5900X mellett
) és minden tekintetben bőven sok. Viszont KH említette, hogy az R2 verzióban (LGA1200 + "S" gpu-k) sok mindent finomítottak, voltak bajai az R1 sorozatnak, elfüstölő RTX 2080. Na meg ha vinni kell magaddal, kis túlzással kell egy utánfutó. Hogy meg ér-e ennyit azt neked kell tudnod, AW mániásoknak biztos.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ubul86 #76253 üzenetére
37k cakli pakk. (U3 Plus meg 2 Noctua venti + y cable + ragasztós kábel lefogató) többi az volt.
Amúgy nincs sok jelentősége (Genesis Oxid 250 is jó valamire)és nekem jól jön ez az Extra levegő amit a két Noctua venti tol, úgy vettem észre pl. CP 2077 alatt jobbak a hőfokok és a Samu 970 EVO Plus se melegszik annyira. Tehát a jobb/friss légáram csak jobb nekem, mivel alulról szívja a laposom a levegőt - 2 oldalt + hátul meg tolja ki a meleget.
Nem fúj vissza semmit, csak a friss levegőt a gépnek.
KH köszi az ötletet! -
-
2018
senior tag
-
Speedy007
őstag
válasz
Ubul86 #75274 üzenetére
Ez a gond hogy túl van árazva minden (ezért is vettem Szlovákiából Legion 5-t újonnan mert ilyen árban mentek tavaly a 1660TI illetve 2060 notik a 2070 gyengébbik verziójával MAXQ itthon de elvétve még 1650 különböző verziói is fel bukkannak 400-t)... Előbb is láttam sok TUF-s tartozékkal TUF gépet 1050TI-vel 400-t ami vicc szerintem az FB-n. Tavaly 330k körül vettem a 1660TI-s Acer Predator-t már akkor is túl volt árazva mert muszáj volt meg venni mert akkor ez volt az egyetlen értelmes kínálat (sok TUF közül meg a Nitro) ha nem lenne "harci" sérülése kicsivel többet érne de akkor is buknék rajta majd 100-t közel de mivel van neki így jó ha 200-t eltudnám passzolni ha nagyon muszáj lenne..
-
Gergello
addikt
válasz
Ubul86 #75277 üzenetére
Az még a jobbik este, ha csak időd nincs.
Nekem sokszor már kedvem se vagy inkább nem is érdekel. Valahogy azt érzem, hogy nem tud újat adni, nem mintha olyan sokfélével játszottam már volna.
/Van 1-2, aminek várom a folytatását Mass Effect, SW játékok, a többi meg semmi./ -
st3v3np3t3r
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #74900 üzenetére
Ha linuxod van, akkor en siman virtualizalnam a masik gepre.
Az SSD-rol lehet Acronis True Image backupot kesziteni, azt meg Vmware Workstation kepes futtatni. Innentol azon hasznalod amin akarod.
En komplett linuxos szervert rantottam be nem egyet Vmware cluster ala. Kb 5 eve. Azota is mennek.
Persze ha nem kicsi az SSD-d, vagy valami nagyon egzotikus fajl rendszert hasznalsz (amit mondjuk a Vmware (vagy az Acronis nem ismer), akkor az image sem lesz kicsi.
-
echterion
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ubul86 #74549 üzenetére
Szia. Akkor nézz fel a telekom webshopba, hogy egy mezei irodai konfigos mennyibe kerül újonnan(megsugom, van ami 300ezer!) amiben csak egy intel uhd igp van 8gb rammal meg egy low poweres cpu. Én tavaly előtt vettem egy Huawei Matebookot, 296ezer volt újonnan, tavaly karácsonyra meg egy 2021es tuf a15-öt ami 465ezer volt, és hát hardverfelépítésben van némi difi azért a kb.+-50-60%-os plusz àrért.
Valahol azt olvastam, hogy ajnos a home office, a chip hiány és az energia meg olaj emelkedés ezt hozta magával. Bár nem tudom mennyi igazás volt benne amit írtak.
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #74549 üzenetére
Autonal es laptopnal kb. ugyanaz megy....
A hasznalt is draga mert az uj vagy nincs vagy meg dragabb.
Vettem egy (hasznalt, 3 eves) autot november kozepen - azota siman 20%-al dragabbak az azonos evjaratu es hasonlo felszereltsegu autok. Vagy en vettem nagyon olcson, vagy az arak mennek folfele. Hasonlo aron mar nincs.
Lehet el kene adnom a regi notimat? 2015 Early 13" MBP. Jo allapotban, uj akkuval, 8GB memoria, 256GB SSD-vel. Jo allapotban. Taska, 2 tolto, Tb2Ethernet dongle, stb.
Remelem egy 2 teras SSD kijon az arabol.Szerk: valosziuleg kijon...
-
Speedy007
őstag
válasz
Ubul86 #73422 üzenetére
Lenovo Legion 5 R5 5600H/RTX 3060 de nem csak azzal kínlódik a Forza 5-tel már hanem a Battlefield 5-el amit GPU-n kersztül elérhető az XBOX alakmazáson.. Szerintem szar az egész úgy ahogy van.. igaz hogy vissza kapcsoltam a DVR-t mert egy másik játékhoz szükségem van az utolsó 30 másodperc felvételére.. De abszurd hogy egy MS alakmazás kli fekteti a lapost
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ubul86 #71867 üzenetére
Bright Memory: Infinite
Én ezt nézem meg (vakablak szólt), első indítás, Full grafika beáll. 1440p-n és 250 feletti FPS van és csodaszép grafika! -
vakablak93
őstag
válasz
Ubul86 #71834 üzenetére
Szerintem még sokáig ellehetsz azzal a 1660ti-vel, ami a Metro Exodust illeti abból van a 2019-es verzió ami RTX mentes (de amúgy ugyanaz), az megy simán a te kártyádon is így ha azzal szeretnél játszani megteheted.
Nem nagy szám benne az RTX nekem elhiheted....(megvan mindkét verzió)
A jelenlegi generációból én szerintem a 3070 a legjobb, de abból a normális azért elég sokba fáj.
Nyilván ha az ember teljesen tudatosan veszi a gépet és leginkább a vram limitációk elkerülése miatt választ egy alacsonyabb TDP-vel konfigurált darabbal szerelt laptopot, ami kb 3060 szint akkor elérhető élhető árú gépekben is, mint pl a te Nitrod utódjában is...Szerintem kb ez a nagyon minimum ha valódi előrelépést szeretnél a jelenlegi gépedről, de inkább egy Legion 5 Pro, még ha drágább is.
-
vakablak93
őstag
válasz
Ubul86 #71826 üzenetére
Őszintén szólva abból amit eddig láttam, a haverok külömböző gépeivel ( Legion 5, Nitro 5 GF65 stb..) a jelenlegi játékok mellett a puszta VRAM igény miatt szerintem hosszútávon zsákutca minden 8GB-nál kevesebb vramos kártya.
A 3060-as gépek még a gyengébb MaxQ variánsok is laza 10%-al erősebbek (vagy még többel) mint az én gépemben lévő lévő 2070, de mégis a puszta vram korlátok miatt nem tehetik olyan beállításra néhány játék esetén, mint amiket a kártya egyébként lazán elbírna.
Tök ugyanez van a 3050 Ti-vel is.Szerintem ha tényleg feljebb akar valaki lépni és nem a külömböző limitációkkal zsonglőrködni akkor irány az RTX 3070, vagy megvárni a kövi gent hátha annál az elérhetőbb kártyák is többet kapnak majd, mert teljesítmény az láthatóan van dögivel, csak ne legyen agyonvágva.
-
vakablak93
őstag
-
november
tag
válasz
Ubul86 #71723 üzenetére
Köszönöm a választ.
Mondjuk ez a változat csak i5-ös procival és 8 GB rammal van. Kapásból a ramot bővíteni kéne. Ha 16 gb ramot szeretnék azokból milyen típust lenne érdemes belerakatni?
És Freedossal árulják, tehát egy windows-t is venni kell hozzá.
Illetve pontosítanék a kérdésemen. Mennyire időtálló ez a konfiguráció így? Arra gondolok hogy 3-4 évig kiszolgál? -
fordjee
aktív tag
válasz
Ubul86 #71493 üzenetére
Persze, ne is menjünk el ebbe a témába, de laptop ajánlás mellé, főleg, ha olyan helyről van, ahol lehet igényelni, nem hülyeség megemlíteni. Annyi, hogy így a részletfizetés ugrik, vagy ez vagy az, a kettő együtt nem megy. Illetve én szívtam vele, amikor visszavittem a Zephyrust, 2-3 hét és rengeteg telefonálás volt, mire törölték a hitelt, ez nem tudom, máshol hogy működik. Már utalnom kellett volna a vételárat, akkor kezdtem el intézkedni. (vagy a részletet, nem emlékszem, melyiket, de nem volt a helyzet magaslatán se az Extreme , se a Cetelem)
-
echterion
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest