- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Raymond #80120 üzenetére
Nem hiszem hogy nálad lenne valami tapasztalat is hdd használat játék terén címen.
Mármint írhatnál némi beszámolót saját tapasztalat címen pontosítva milyen játéknál mit tapasztaltál hdd esetén ssd-vel szemben. Lehet játék függő is csak ne álltalánosítsunk.
Van olyan hogy 5TB hdd is laptopnál szóval marhára nem mindegy.Asztali vonalon vannak akik még mindig hdd-t használnak rendszernek. Tudom ott az gyorsabb de működik. Második tárhelynek meg tökéletes még mindig.
-
válasz
Raymond #79485 üzenetére
Nem. Azt mondták, hogy minden országra külön-külön "cost center", azaz költséghely van. Azaz ha valaki nem magyarban vett egy gépet, de oda visznek javíttatni 100db németországban vásároltat, azt a magyar ASUS képviselet nem szeretné.
Sőt, továbbmegyek! Én mint Lenovo disztribútor, elutasított a rohadt lengyel Lenovo, 5db 40AC, még simán garanciális dokkolót akartam küldeni!
A magyarok megcsinálták minden szó nélkül, de előbb-utóbb elintézem azt a rohadt lengyel IBM-es bandát .... ugyanis az IBM-esek garanciáztatnak még mindig, annak ellenére, hogy kb. 10+ éve már eladta a notebook / asztali gép, azaz a consumer hardver részét (IBM csak a szervereket tartottam meg asszem).Szóval vannak csodák itt-ott ...
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Raymond #79485 üzenetére
Elég érdekes is lenne
Nekem működik csak "rendellesen" az AB vagy másnak is azt csinálja hogy miután megadod az értékeket pl GPU órajel Memória volt stb a gpu órajel mégis kedve szerint táncol? Illetve nézve aterheltésgi grafikont a terhelési idő alatt 80% ban 70-75%-on fut aterheltség?!?!?! Kissé nonszensz.
-
-
válasz
Raymond #79397 üzenetére
Ezt évekig próbáltam megérteni, aztán arra jutottam, hogyha a HW-t is le tudnák virág boltozni egyesek, akkor azért sem fizetnének. Elég elszomorító, hogy önálló keresettel rendelkező felnőtt emberek között vannak olyanok, akik lopják az SW-ket, aztán meg különböző kamu magyarázatokkal akarják legitimálni a lopást.
Nyilván most itt nem RM-ről van szó, mert ő egy trial verziót próbált eddig.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #79397 üzenetére
Érintőlegesen van tárgyalva, sőt, tárgyalva sincs, senki se buzdított semmire senkit, szerintem annyi belefér, ha valaki megjegyzi, hogy nem vette meg.
A gamepass meg nem mindenkinek jó, nekem még idén augusztusig van előfizum, de kb. fél éve egy játékkal sem játszottam a kínálatból, a SX-et is eladtam, mert csak pihent a dobozában. Előtte másfél éven át nagyon jó volt, hogy volt, de ennyi, nálam pl. kifulladt a dolog. -
Pocok256
veterán
válasz
Raymond #79371 üzenetére
Nem.. Bár jó vétel lett volna, de megvárom a következő genes cpu t. Többnyire az kell nekem, keveset játszok már és elég sokan mondják, azt hogy igencsak nagy durranás lesz. Szóval vagy hoz tényleg nagyon sokat akkor megérte várni vagy nem akkor is megérte várni mert az előző genes cpu kat mivel jön az új semmi pénzért kiszorják
Amúgy egyik bajom inkább a akksi idővel és azzal volt, hogy nagyon vastag volt a gép :/
-
mihione
őstag
válasz
Raymond #79365 üzenetére
Ja, vagy ugy, en egy darabig ertettem (el tudtam fogadni) miert csinalja
De amikor mar a hogyan lehetne kulso cput behekkelni az mar inkabb az orulet hatarat surolja mint sem a hobbi kategoriatBluesummers: Hasonlo gepet egy itx hazba is ossze lehet dobni,annak tobb ertelmet latom,lehet azert nem gyartanak mar ilyet mert baromi szuk retegnek volt igenye ra.
-
mihione
őstag
válasz
Raymond #79363 üzenetére
Asztalirol jottem es mar szerencsere mas vilag van mint 5-10 eve,akkor azert nem valtottam mert nagy felar volt egy gamer lapos es a teljesitmenye kozeleben sem volt az asztalinak.Nyilvan ez nem fejlesztheto,de egyeduli kompromisszumot en csak hangban vagy a hofokokban erzek.Mehet szamomra meg elfogadott hangszinten a gep de akkor +5 fok ramegy a gpura,en meg nem szeretem ha 70 fok folott uzemel,igy inkabb egy kicsit legyen hangosabb
-
-
törölt tag
válasz
Raymond #79233 üzenetére
Az ilyen akciok nem ritkak ott. De sajnos az utobbi ket evben nem nagyon szallitanak Mo. En vagy 300 euroval olcsobban tudtam venni gepet meg 2020-ban a Cyberportrol, de azota akarhanyszor probaltam rendelni, nem engedte. Szerintem az alternatetol sem lehet rendelni. Meg egy eve probaltam, engedte is Magyarorszagot aztan a fizetes helyett azt irtak, hogy majd emailben ertesitenek a tovabbi teendokrol, de azota se kaptam semmit
Egy bolt van ami biztos szallit es az a computeruniverse, mivel neki egy konyvkiado a tulajdonosa, ami mar vagy 20 eve jelen van Mo.-on.
Talan meg az easynotebooks.de erdemes megnezni.A mailboxde-t pedig sajnos el kell felejteni, minden komoly bolt tiltja, a dell biztosan.
-
válasz
Raymond #79053 üzenetére
Ez így mindenképp röhejes. Ez nem logisztika hanem hülyeség arról nem is beszélve a normális az lenne ha dönthetnék a szállításról, kivel hogyan mennyiért stb...persze ilyet már régen láttam külföldi rendelésnél, de volt ilyen is emlékszem.
(Jaja a németek majd megvizsgálják a csomagom hogy megkaphatom-e.) -
Frozen
addikt
válasz
Raymond #78693 üzenetére
Gamer topik.. jatekra eleg a 16. Felesleges egy hep arat novelni zobb szaz euroval a semmiert. Roviden tomoren de gondolom ratolnanak meg 500 eurot egybol nem tetszene. Van masik gep is a piacon nem csak a razer lehet valogatni. Akinek keves vesz olyat amiben cserelheto ez az amaz vagy vesz egy asztalit. Amugy gaz hogy a temarol beszelunk es idekerul a fejlesztes meg a szerver meg a tobbi ide nem tartozó dolog,hogy arra keves a ram hat ez van el kel fogadni es továbblépni... gyarto azt gyart amire igeny van!
-
Frozen
addikt
válasz
Raymond #78666 üzenetére
Mint irtam a felhasznalok nagy reszenek tobbsegnek eleg a 16 es evekig meg eleg is lesz. Ezen kivul egy papirbekony gep nem szerverkedesre meg videovagasra stb van mivel a papirvekony hely a hutes miatt nem fogja tudni leadni a kakaot ami benne van. Fent leirtam mindig kell kompromiszumot kotni es par embernek magy az elvarasa. Ennyi erovel mondhatnank 64 gigat is de feleslegesen dragitana a gepet es szinten nem volna kihasznalva ...
-
Bedepi
tag
válasz
Raymond #78634 üzenetére
Az írásomat nem csak a laptopok témájában fejtegettem. Igaz ez cipőre, ruhára, telefonra. Minden olyan dologra, amire igazából nincs szükséged, de miért ne, mert megtehetem alapon megveszed. Örülök ha te azok táborát erősíted, akik nem ilyenek, és annak is, hogy nem sok ilyen embert ismersz. Én sajnos jó pár ilyet ismerek, és hidd el, ha nem lenne igazam, akkor nem ez lenne a bevált szokás, a gyártók részéről sem. Ha nem veszed = nem gyártják (legalábbis egy idő után).
-
Frozen
addikt
válasz
Raymond #78654 üzenetére
Mint írtam bőven elég a 16Gb. Semmi értelme a 32 nek ez csak egyenlőre menőzes és a felhasznalok 99% nem hasznalja ki. Ezert teljesen felesleges a 32 belerakni es radobi meg 200 eurot az alapara hiszen 1% ert nem az a biznisz. Mire nem lesz elég a 16Gb addigra a proci és a gpu is kevés lesz.
Mai napig van regi gepem 8Gb van rajta zokkenomentesen megy rajta a windows 11 meg apró jatekok is mennek ,de ez sem a 8Gb miatt hanem a gyenge cpu es a gpu miatt korlatozodik be.
-
GyMacs
csendes tag
válasz
Raymond #78634 üzenetére
nálunk pont ez történik a tágabb családban. Évente veszünk min 1-2 gépet, de nem a nagy fogyasztói társadalom miatt.
Jelenleg a 3, 4, 5th generációs Intelek futnak éppen ki (vagy mennek nagyszülőnek/kisgyereknek netezős gépnek, mert egy 4. generációs i5 8Gb rammal ehhez bőven elég ma is). Ezek a gépek mostanra bőven 5 év felett vannak, és gyakorlatilag bármi újabbra cserélünk, az sokkal gyorsabb lesz.
Manapság egy 4 tagú családban, ahol iskolás gyerekek vannak simán akad 3-4 gép, ha csak 5+ évesen cserélik az emberek, akkor is min 2 évente fognak venni egy újat. -
Speedy007
őstag
válasz
Raymond #78285 üzenetére
Most is így működik.. Korábban próbáltam össze hozni az 5.1-s hangrendszeremet és a TV-t csak nem tudtam mert a TV-n csak digitális csatlakozók vannak a hangrendszeren meg analóg és arra kötöttem rá a laptopot néztem azt amit írtál házimozi beállításon ment a laptop 2K-s volt a beállítás automatikusan kép át állítottam PC-re egyből 4k-ra állt be magától a kép febontása. Csak most így azzal szórakozik hogy mikor görgetek hol elhalványul hol kivilágosodik a kép
-
-
hito
nagyúr
válasz
Raymond #77699 üzenetére
Köszi! Egyébként ha speciális rendszerindításos megoldással kapcsoltam ki, akkor az csak addig érvényes, amíg megint újra nem indítom? Tehát a driver signature check egy ismételt újraindítást követően megint aktív lesz, nem kell külön bekapcsolnom valamilyen trükkel, ugye?
-
k-adi
nagyúr
válasz
Raymond #77515 üzenetére
Amúgy ilyen szempontból még röhejesebb, mert ahol "kell" numpad sok szám-művelet miatt ott feltehetően a nyilak is (excel, stb.)
Megfigyeléseim alapján ott szoktak ált. nyilakat zsugorítani ahol vagy elgurult a gyógyszer a fejlesztőknél vagy valami kis hordozható-menedzseri powerpoint laptopnál
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #77431 üzenetére
Es megy rola max 2,4-5 orat. Az (sajnos) vicc kategoria.
Egy noti manapsag 6-8 orat siman birjon ki.Lehet ez csak nalam preferencia, de nem erdemes a felteglat hurcolaszni ha eleg energia takarekos a gep.
Inkabb rakja arrebb az akku melletti hangszorot es legyen benne elegendo akku.
-
hito
nagyúr
válasz
Raymond #76244 üzenetére
Igen, erről lehetett olvasni egyébként, hogy lefelé fogja nyomni az árakat. Kicsit én is elrugaszkodottnak éreztem az Aya Neo, GPD és OneXPlayer árait, de érthető, hiszen elég monopól helyzetben voltak valós versenytárs nélkül. Na ennek most vége, a SD tényleg teker egyet ezen a helyzeten. Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy sok vizet nem fog zavarni a SD ebből a szempontból, mert majd az említett gyártók felpozicionálják a termékeiket, mondván...és ide bármit lehet helyettesíteni az általam, SD hiányosságaiként említett felsorolásból + jöhetnek még egyéb fejlesztések is.
-
hito
nagyúr
válasz
Raymond #76241 üzenetére
Nem off ez, végtére is gamer mini "laptopokról" van szó
A Steam Deck-kel nekem sok problémám van, nem tartom a legjobb választásnak az alábbi okok miatt:
- méretéhez képest pici kijelző és még alacsony felbontású is
- 1db árva USB csatlakozó
- nincs rajta biometrikus azonosításra szolgáló hardver
- anyaghasználattal kapcsolatos aggályaim is vannak
- nincs eGPU support (pontosan annyi lehetőséged van, amennyit a hardver out of box tud)
- win10 licensz nélküli
- a mai napig kétséges az elérhetőségeNekem azért nem opció, mert fő gépnek számomra értelmezhetetlen a fenti limitációk miatt, márpedig én nem gamer laptop mellé veszem ezeket a kütyüket, hanem helyette. Fontos az ultramobilitás, de az legalább ennyire, hogy egyetlen gépként is megállja a helyét. A OneXPlayer márpedig megállja, sőt. Sonnet Breakway Puck Radeon RX 5500 XT-vel kiegészítve használom (ha épp szükség van rá) és el se tudnék jobb kombót képzelni. Már Asus Rog Flow X13-ért sem adnám (le is vettem a keresek hirdetést
).
Viszont másnak a saját szempontjai szerint nagyon is jó választás lehet a SD. Gamer laptop mellé, ha anyagilag megteheti az ember tök jó egy ilyen rohangálós, ágyban vergődős handheld win10 konzol. Csak hát ugye egy valamire való gamer noti még használtan is 400+ és akkor mellé még a SD kb. 250 a gyenge Ft miatt. Mondjuk a OXP + eGPU se sokkal olcsóbb
1 szó, mint 100: fő gépnek semmiképpen, gamer noti mellé már más tészta, úgy nem rossz kis gép szerintem
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #76231 üzenetére
Láttam TB3-s monitort ami TB3-ról megy és elvileg a TB3 az áram forrás (is) hozzá (tehát a monitort arról megy, nem hálózatról külön) ha jól vettem ki és az 100W+ amit bekajál(hat).
Magyarul miért lenne gond ha a TB3 portra rákötök egy 4 portos USB HUB-t amin van egy bill.+egér és 2 db 5v-s venti (Y kábellel csatlakoztatva USB adapterrel a HUBra)?
/úgy vettem ki, hogy többet is elbírna gond nélkül.../
-
válasz
Raymond #63557 üzenetére
Szerinted mire való a fórum? Fogd csak a fejedet ha másra nem telik.
Hányan vannak itt olyan emberek akik inkább nyúlnak hozzá ahhoz amihez nem értenek csak hogy spóroljanak rajta, ahelyett hogy szakemberhez vinnék. Olvass vissza találsz olyat! Nálam most nem ez a helyzet, azért is osztottam meg. Nem k.rtam el még semmit. Mi a problémád?
-
gaben0211
tag
válasz
Raymond #63513 üzenetére
ezeket tudom. nem ezzel van a gond. f12nél is csak az elsodlegest látja . még a bios menuben is csak azt jelzi. viszont a rendszer mikor bevan kapcsolva a gép ott van a meghajto . ezért kéne valami megoldás az advanced opciora a biosban. aza baj hogy ehez a tipushoz nemtalaltam olyan gyari bios updatet ahol unlockolták. más tipusoknál bezzeg találtam.
-
válasz
Raymond #63343 üzenetére
A 3Dmark score egy dolog, echterion-nak attól még igaza van, hogy játék alatt sokat számít a jobb proci.
Nekem volt szerencsém látni egy asztali PC-ben a 7500K -> 10500K váltást egy 3070 társaságában, és igen, sokat hagy a kártyában a gyengébb proci.
Saját tapasztalatom egy 3600X -> 5600X váltás, CP2077-nél az összes mikrolagot és FPS bezuhanást száműzte, és kevés FPS is jött, hiába volt addig is GPU limiten a játék. -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #63343 üzenetére
Én is abból az adatbázisból indultam ki, mikor megvettem a 6700k-t, de a gyakorlat nálam nem ezt mutatja sajnos. Sőt, egy G4400-zal jelentősen rosszabb eredményt értem el (kemény 9261 pöttyöt), így tuti, hogy van erre jelentős befolyása a CPU-nak. De majd belerakom a lapba a 9900k-t is, aztán azzal is csinálok egy Timespy mentést. Csak jöjjön meg a monoblock ebay-ről, addig már nem akarom a gépet szétbontani.
Nálam alapon ment a gpu is meg a proci is. Ha tuningolom, akkor nyilván menne ez még fentebb is, de az alapvetésen azért ez se sokat változtatna, alapon is megeszi reggelire az asztali 3070 a mobil verziókat. De ezt már kibeszéltük itt, hogy ezeket a tdp-ben megnyirbált Ampere gpu-kat sajna nem lehet egy lapon említeni asztali testvéreikkel.2018: ha elolvasod, mire reagáltam az első hsz-emmel, akkor megtudod, miért írtam be. Nem jampizás, ez csak egy hardver, ami bárki másnak lehet, nincs mire büszkének lenni egy ilyen birtoklásával kapcsolatban, csak nem bírom a ferdítéseket, hazudozásokat.
-
2018
senior tag
válasz
Raymond #63343 üzenetére
Jaja, csak tudnam mit eroskodik az asztali 3070 vga karijaval egy gamer noti topicban.
En pl csak erdekessegkent tettem ide az asztali 3080 gpu eredmenyeim es nem vagiztam jampiztam hogy hu de most mindent bealaz plane nem mentem szemelyeskedesbe at, a stilus az ember ugye, es neki bicskanyitogato.
Olyan szemellenzos hogy az nem igaz a timespy full gpu limites teszt jaja.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Raymond #62681 üzenetére
Azért ez félig meddig igaz. PCS magyaroknak Brexit óta 0% afa-s arat mutat, szóval ahhoz fejben meg tegyünk hozzá 27% afa-t amit a Fedex-nek kell majd fizetni átvételkor.
Viszont még 27% áfa hozzáadása mellett is olcsóbb mint Bestware.
Viszont aki nem akar bajlodni áfa miatt papírok kitöltésével annak jó megoldás még a https://laptopparts4less.frl/ [link]
A weboldal eléggé egyszerű, de ne a borító alapján ítéljük meg a könyvet. Állítólag 1 ember viszi a bolt ügyeinek nagy részét de emailre elég gyorsan reagál. O nála nincs extra áfa mert Hollandiabol küldi, így ami van nála ar az már a végleges. Kb PCS árakkal dolgozik .
Előny nála hogy nem kell extra papirozas, hátrány viszont (nekem legalábbis), hogy elmondása alapján kiküldése előtt teszteli és garantálja hogy pixelhiba mentes legyen, de én nem merem bevállalni pixelhiba garancia nélkül...A visszajelzések alapján alapos, megbízható bolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged