- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
fityere
senior tag
Igen az MSI-ben BGA-s proci de a videokártyám mar cserélhető és ez jó pont
Clevo-m nekem nem volt de ismerőseim közül van pár emberkének és maximálisan meg vannak elégedve velük
k-adi
Alienware-m igaz nem volt, de az MSI kijelzőjével nekem nincs bajom, persze más kérdés ez is, kinek jön be vagy ki mennyire háklis. Szerintem elég masszív az MSI haza, de persze kinek mi a masszív
1449-ert vettem az MSI-t amíg az Alienvare 1700 eur körül mozgott ugyanazzal a porcival videokártyával (igaz az msi-ben 6gb memóriával felszerelt videokari van meg az Alien-ben csak 3gb nem tudom mennyire nagy a különbség) persze ips kijelzővel, de ez engem nem igazan érdekelt -
Martin97
aktív tag
Szia!
Köszönöm a segítséged, és a tájékoztatást!
A hsz-ed tudatában az új szériák biosát teljesen kilőttem, mint lehetőséget, mert nem akarom kinyírni a gépet.
A tuningtól semmiképpen sem számítottam csodára, csak arra, hogy néhány fps-t nyerjek.
Tanácsodra megpróbáltam egy másik programot is (trixx, ez engedi a feszt emelni a gyári 1050-ről 1100 mv-ra, bár szerintem a gyári 1050-et is túllőtték). De ezzel a programmal is ugyan az a probléma.Nem hiszem, hogy a túlzott oc volna a hibaforrás, mert 5 mhz emelésre is ezt csinálja, és ezen néhány másodperc alatt a monitorozó programok sem látják a dedikált vga-t, tehát igp-re kapcsol a gép.
A ccc-ben hozzárendeltem az exéket a nagy teljesítményhez, de nem változtatott rajta.
Még újratelepítem a win-t a legújabb driverekkel, hogy ne a számtalanszor frissített driverek okozzák a gondot. (Remélem ezzel megoldódik a probléma.)
A monitorozóprogram alapórajelen szépen monitorozza a hardvereket, és nem csinál gondot.Még törpölök rajta, és meglátjuk mi lesz a vége.
A hűtésében mindenesetre pozitívan csalódtam, mert szépen le tud hűteni egy i5-ös procit, bár egy i7-et nem raknák bele nyugodt szívvel (de rosszabbra számítottam).
Nem offolok többet, amíg nem lesz normális gépem. Addig is összezárom a fogaim és használom a meglévőt, amég nem állnak úgy a dolgok, hogy le tudjam cserélni a mostanit. Remélem, hogy minél előbb vissza tudok majd jönni vételi tanácsért.
ÜDV
Martin97 -
Mike...
tag
Bocs, félreérthetően írtam.
Az eredeti gtx260m kártya x-bracket-jét tettem rá, annak passzolnak a lábai hosszra.
A kártya alatt még talán annyi hely sincs hogy alátegyek thermal padokat, na talán annyi van. És akkor a háznak adná át a hőt.
Viszont egy a bökkenő, hogy pont a memóriák alatt van a gépház anyaga kiablakolva....tehát ez se működik. -
-
Pocok256
veterán
Igen igen ezen vagyok van egy direkt ehhez a verziohoz linkelt cucc csak éppen 0 response van hozzá
Estére kiolvasom a fórumot. Amúgy Most teszteltem witcher 3 alatt adtam neki +135 clockot meg 200 memoryt max gpu hőmérséklet 85 fok volt de átlag 81 C, 31 fokos szobában. Szerintem nem rossz. Viszont kell a craft mert már ez a kis tunning is 35 átlag fps ből 45 öt varázsolt ami igen kellemes.
-
capulet75
addikt
Igazából szerintem nem rosszak ezek az AMD VGA-k, egy rendes Intellel kísérve meg pláne nem. Nyilván kellemetlen hogy nincs alapértelmezett hozzárendelés egy-egy teljesítményigényes alkalmazáshoz, de cserébe lényegesen olcsóbbak mint az NV. Persze nekem nincs igazán releváns tapasztalatom, a véleményemet főleg arra a félszáz tesztre alapozva formálom amit az elmúlt két hónapban olvastam.
Nálam az előző notinál majdnem minden játék telepítésekor rákérdezett hogy hozzárendelek-e teljesítményprofit, ahol nem ott már csináltam is manuálisan. Erőre középsz@r gép volt viszont a CPU-t alulfeszelve is nagyjából 80%-al stabilan túl lehetett húzni és az adott a rendszernek egy kellemes sebességnövekedést.
-
sith7
félisten
Igen a hőfokok rendben, proci nem megy 80 fölé, vga nem megy 70 fölé
type : AMD Radeon™ R9 M265X Enthusiast Graphics with AMD Enduro™ Technology
memory amount : 2GB dedicated VRAM
memory type : GDDR5 Video RAMWorld of Warships ... az érdekesség, hogy a World of Tanks az fejlesztett grafikával is megy 70 fps körül, ez meg bohóckodik
... és azt írják a fórumokon, hogy a Wot - nál jobban fut ... hát nálam nem
Az msi ab szerint a GPU1 az a 2 gb -os, a GPU2 az integrált, és volt minimális integrált vga használat is ... gondolom amikor a játék menüjében voltam
-
echterion
nagyúr
Akkor már inkább Alienware sztem. Legalábbis én belezúgtam a design-jába, elég egyedi, emellett kiváló hűtése is van. Cserébe drága.
Mondjuk azt nem tudom, mennyire súlyos egyéniség egy 17-es Ali, a 15-ösök meg régiek vagy bga-sok. Ezek a Schencker-féle cuccok szintén bga-sok, ugye? Egy tesztet találtam az egyik 15-ösről és ott kibontva bga-s volt a vga. -
capulet75
addikt
Igazából (bár sok összehasonlítási alapom nincs, mivel "gémer" notim kb 6 éve, azóta csak kiegészítőnek vagy csak szimplán gyenge cucc volt) elégedett vagyok kb 80%-ban ezzel a géppel. A maradék 20% is csak a saját kreténségem, mert jó lenne bele egy 980, de az 5000kr +a vám meg az tax, és a procit csavargatnám vagy cserélném. Egyébként tényleg nagyon egyben van és a hűtése tényleg jó.
-
xpeke
csendes tag
Hát itt szerinem nem az, hogy random fölpörög a vinyó hanem folyamatos játék közben 100% ra felugrik ezzel egy kellemes 2-3 seces fagyást okozvan. Szerintem ez nem teljesen normális. Másik vinyóm meg sajnos nincsen és a márkaszervíz sem ért semmit. Jah és ami még érdekes hogyha másolok a HDD re valamit vagy töltök le rá akkor a másolás/töltés ideje alatt nem jelentkezik ez a hiba.
A 2. problémával kapcsolatban van ötleted?
-
echterion
nagyúr
Köszi. Az első vagy másodig genes procikat tartalmazó 17-es gépektől kell tartani? Mármint alaplapra gondolok elsősorban. Van egy-kettő itthon ilyen, csak nem tudom, merjem-e bevállalni, 2010-11 már nem most volt. Ilyen kopások vanna, de palmrest-et, meg fedelet lehet ebay-ről rendelni, az nem nagyon zavar, ha szarabb már, csak az alaplapnál van nekem para. Mennyit érhetnek most ezek a gépek itthon (egyik és másik).
-
echterion
nagyúr
És az Eurocom-mal mi a helyzet? Azt láttam, hogy ők még árulnak mxm-es konfigokat, csak a design nem annyira "ütős", illetve a hűtésüket nem ismerem. Viszont 900 euró körül már egész jó gépeket lehet összekalapáltatni velük, így csábító lehetőség ez is. Ők a garit hogy intézik? Jönnek-mennek?
-
Fücsök007
őstag
-
echterion
nagyúr
A 17 nem nagfy gond azért, csak az ára miatt viszolygok tőle leginkább. Két konkrét példányt találtam eddig: az egyik itthon van, ezt egyszerűbb lenne megvennem: egy Alienware 14 R1, i7 4710MQ procival meg GTX765M kártyával. A hátlap szerint 2014-es. A másik ebay-es, konkrétan ez. Ilyenekből van egy jópár ebay-szerte, a kérdés csak az, hogy itthon működik-e a Dell gari, ha gond lenne.
(#5483) NTonee: Három usb port mellett ez nekem gáz (pedig vettem egyet, mert olvastam erről, de hát ez van), egy a wifi, egy az egér, aztán ha kell füles (ha este gépezek, szinte mindig kell nekem), akkor copacs van, mert megtelt a cucc és a mobil vinyó már nem megy rá.
-
-
-
-
capulet75
addikt
Megjött a paszta, most megy 50 perce a prime, mellette a furmark, így a CPU 68 fok, a GPU 78. Amit rátettem az kiderült hogy nem paszta volt, ugyanolyan tubusban van egy anyag (modellezéshez) ami valahogy belekerült a számítógép cuccos kofferbe.
Konkrétan elporlott.
Itt vannak az első takarítás képei.
CPU:
VGA:
-
Pocok256
veterán
De vannak. Minden ugyanúgy van mint a win 7 ben. Itt a motorháztető alatt van a különbség. Mikor leállítod a gépet akkor a win 8 egy csomo mindent lement a vinyora és onnan tölti be mikor elindítod. Nem inicializál újra egy csomó folyamatot nem kezdi el keresgélni a változtatásokat. Csak akkor csinál ilyet ha újraindítod a gépet.
-
Fücsök007
őstag
A saját készítésű lábizzadás elleni kenőcs jól teljesít terhelés alatt hosszú távon is, ráadásul olcsó is, és nem ragad oda a fémhez sem, mint a lekvár 65 fok felett. A méregdrága csodapaszták meg vernek rá 2-3 fokot, de ez nem éri meg a felárat. Jól el lehet kenni, és nem kell a légbuborékoktól sem tartani, bacsis barátom már tesztelte tavaly.
-
Na jó, ez azért egy hitvita kérdése, hogy hogy kell felhelyezni a pasztát. Mindenki a saját módszerére esküszik. Én pl inkább szétkentem, mert miután egyszer ponttal csináltam és utána szétszedtem, nem tetszett az eredmény, amit láttam, nem fedte be be az egész felületet. De pl. ha egy csíkot nyom az ember, az már egész jó. Plusz függ a paszta fajtájától is. CLU-nál például kimondottan szét kell teríteni.
-
capulet75
addikt
FN-el maxra rakom a ventit játék előtt akkor sokkal tovább bírja, sztem rossz a paszta ami rajta volt és az is amit rátettem. ( Nem az MX, nem találom, most költöztünk, ilyen noname fogkrém kb, de azt hittem legalább egy kicsit bírja.) Megrendeltem az IC-t, 2-3 napot írnak rá. A ventik elég gyorsan felpörögnek, szvsz a paszta lesz a ludas. Nemsokára kiderül, ha megjön a posta.
Az AB motitort tudom, a Rivatunert nem.
-
Kephamos
addikt
Hát igen, ez itt a nagy kérdés!
Azon gondolkozom, hogy lehet, nem éri meg nekem a plusz pénzt a bővíthetőség. Tegyük fel, hogy megveszem az Asust, két év múlva eladom, bukok rajta 200-at kb. Feltételezem, hogy egy felső kategóriás mobil vga nem sokkal lehet olcsóbb, tehát nagyjából ugyanott vagyok.
Nézelődtem a piacon és az AW gépek nagyon nem tetszenek. Az Asustól sem dobtam hátast, de sokkal kellemesebb a szememnek, mint az AW. Az XMG gépek tetszenek, viszont 625 ezres alatt nem úsznám meg, ha nagyjából ugyanazokat a dolgokat raknám bele, mint az 500 ezerért kapható Asusba. -
Kephamos
addikt
Nézegettem az aprókat, jelenleg nem túl erős a felhozatal. Egy viszonylag szimpatikus gépet találtam (AW) gtx 780 sli-vel, de azon kívül mást nem igazán.
Clevot és/vagy Sagert forgalmazzák Európában? Sagernek vannak jó árú és tetszetős modelljei, de gyanítom mire ideér már nem lesz olyan jó az ára.
XMG szintén szimpatikus, de ahogy nézem gtx980m-mel nem jön ki 650 ezer alatt... -
Kephamos
addikt
Ha egy mod van ra akkor uj gepet szeretnek, de nem feltetlenul ragaszkodok hozza.
500 darab ezrest celoztam meg maximumnak es azt szeretnem ha a jatekok remekul futnanak, szivni nem szeretnek teljesitmenyhiany miatt sem es egyeb okokbol sem.
ODD-re nincs igenyem, ellenben egy 250-es SSD-t szeretnek. Ja, es jo volna ha halk lenne a gep. -
NTonee
veterán
láttam pár helyen a panaszt, de megoldást sehol. Egyik oldalon a tulaj beszélt telefonon is az egyik szervizessel, aki azt mondta, hogy a support oldalon lévő sata drivert már a windows telepítés közben be kellene nyalatni a telepítővel (ahogy itt írja is a dell support). Azonban ezzel sem jutott semmire a tulaj.
Más fórumokon meg eleve azt írják, hogy mivel az R1-nél a bios alapértelmezett beállítása a raid, így azt kell használni, 'osztjónapot. -
NTonee
veterán
én ezek után csak egyetlen dologra tudok gondolni, az M18x R1 képtelen a tárolók kezelésére 6gbps-es csatlakozással. Raid-re állítva lekorlátozza 3gbps-re, így semmi baja, rendesen működik. Persze nyilván a mocsok gyors ssd teljesítménye is csökken, de igazából ezt nem nagyon érzékelni. A boot láthatóan lassabb, de a gép nagyon gyors még így is.
Vagy igen, ugyanaz a hibája ennek a lapnak, mint az előzőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged