- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #58286 üzenetére
Ja és ne legyél önfejű, használd a szürkeállományt is néha ne csak az lobogjon a szemed elött, hogy......
Megint megjárod mint a G752-vel és majd jön megint a sápítozás.
FS TS kb ennyi amit kérhetsz tesztet, de inkább a fő prioritás, a szla legyen, hogy lásd a garancia érvényességét, illetve, hogy mire is van garanciád???
XMG-nél mást jelent a garancia. Szervíz garanciát illetve alkatrész garanciát kapsz. -
FőDudu
veterán
válasz
Esetleg egy ilyen?
Hidevolution Prema partner - a regebbi Clevo gepeikben a 2080 Super az Prema bios-os. -
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Írtam pű-t,
A P751-et meg verd ki a fejedből. Drága, 15"-os és kétes.
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #58284 üzenetére
igen kb erre vagy AIDA+hwinfo, nem fogja bírni az i9-et ha tényleg csak simán bele van téve, ahhoz KH-nak be kell állítania rendesen
. szerintem simán hajszárítóvá fog válni+trotty, de a mester neked úgyis beállítaná simán.
A hirdetés alapján pedig valszeg nem rakatta rendbe. -
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #58276 üzenetére
esetleg megkérheted hogy futtasson le egy tesztet, az i9 ebben csak nagyon kiherélt módban megy, ha esetleg nincs beállítva neki/nem tud róla próbálj a trotty miatt alkudni, hogy még lenne vele mókolni való/költeni való stb.....
-
FőDudu
veterán
válasz
Ha szukseged van az erosebb procira es a G-syncre, akkor hajra.
Brutalisan eros gepnek tunik.Ha nincs (es belefer), akkor ott a Razer Blade Pro 17-es 950-ert.
Egy ilyen draga gep 2500 Euro koruli aron ajandek.
A 17-es Pro verziorol jokat olvastam a tesztekben. Rendes, VC hutes - raadasul a touchpad alatt meg van tamogatva 2 kisebb ventivel (ami az akkukat es a memoria/ssd kornyeket szellozteti), igy osszesen 4 venti van benne.Abban 2080Super Max-Q Studio Edition (barmit is jelent), 4K 120Hz OLED touch kijelzo van. Ez ami szerintem nagyot dob rajta. A 4K120Hz-es kijelzot nagyon dicserik.
Angol beszerzesu (rakerdeztem az eladonal, elkuldtek a szamla masolatat) - tavaly oktoberi (de bontatlan), igy meg legalabb masfel ev gari van ra.
En meg elcsabultam: a sokat vadaszott 2070Super Razer Blade Advanced lement 2k Eur ala,EU garival. Most le tudta vonni a penzt az Amazon (nem elsore, de supporttal konzultalva a harmadik kartyat mar tudtak terhelni (kezzel, es azonnal engedelyeztem)), nem is angoloktol jon, tehat vegre sikeresen ki van fizetve. A maradekbol meg boven kijon egy 2 teras SSD - mivel ebben csak 1 SSD foglalat van. Vagy valami TB3 SSD haz kell melle - SSD az van itthon.
Az ujak Aprilis elott nem erkeznek, raadasul a QHD kijelzos az meg kesobbre halasztott es (az elso base tesztek szerint) meg zabal is a QHD panel (2,5-3 ora uzemido a base modellnel ami a FHD kijelzovel 4-5 volt). Szoval osztottam/szoroztam es bevallaltam a 2020-as Advanced modellt.
-
válasz
Dehát már kaptál itt ilyen linkeket, ráadásul itteni megbízható kollégától.
Ezek a 30-as szériás laptopok között teljesítményben van pár mi nagyon elveri. Nálad is szempont hogy ne legyen BGA?
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #58253 üzenetére
Nekem a P751TM féle változata van 2080-al ill. 8086K-val. A ház anyaga az itt már párszor elhangzott, kínai műanyag, de a fedél és a palmrest borítása kellemes gumírozott. Egyébként megkockáztatom, hogy kibírná, ha ráülök, mert masszív a váz, egyben van, de ez az a típus, aminek "átlyukad az egérpadja". Engem nem érdekel, mert az enyémen egy kopás sincs, egyébként is külön egeret használok
Előtte meg kell fogdosnod, hogy egyáltalán bejön-e, mert más, mint egy GT. A GPU természetesen MXM, ez egyébként ez a P775 15,6" változata, szinte minden tekintetben, a hűtés szinte ugyanaz. Egy 2080-al simán elbánik, ha mellette a CPU-val max. 100 W környékén megállsz. Ha az i9 kell teljes egészében, azt nem hiszem, hogy kellemes hőmérsékletekkel még bírja, ha kell a sok cpu mag és visszafogod, akkor jó lehet még. Én nem hajtok a cpu benchmark számokra és játéknál sem érzem hiányát a 8 magnak, nekem mondjuk delid a 8086K és így 70 fok felett nem nagyon szokott járni a CPU 100W mellett. Én maximálisan elégedett vagyok a jelenlegi performance-al, azt gondolom, hogy ez a hűtés egy jó 6 magossal, esetleg max. 9700K-val (de ez sem ad sokkal többet, mint egy 8700K) 2080-al párosítva lehet a sweet spot. A 9900K-t a 870 kívül szerintem alapesetben egy DTR sem tud rendesen lehűteni, ha rendesen el van engedve.
Notebookchecken a 15,6"-nak nincs ebben a konfigban tesztje, csak 9700K+2070-el. Egyébként megkockáztatom, hogy a 30XX MXM kártyákkal is működni fog. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #58208 üzenetére
Ez sztem faszentos gép, kár, hogy csak 15-ös. Azért még utána olvasnék a helyedben, most mobilról erre nekem nincs lehetőségem.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #58187 üzenetére
Bga Clevo Attis szerint betegágy, nem javasolt olyat venni. Picit visszatekerve olvashatod.
-
válasz
A linkedet mentettem. Nekem amit írnak bejönne. Nálam a vga 16GB alatt nem lehetséges, vagyis nem szeretném, csak ha......
-
2018
senior tag
válasz
MaxxDamage #58190 üzenetére
Egy ASUS ROG Strix SCAR 17 G733QS - Ryzen 7 5800H, 17.3FULL HD, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 3080 16GB, Win10 + ASUS gamer hátizsák-os gépet bontottam ki az imént. Még hagyom melegedni mert fázik.
Brutál minőség kézben fogva. Tesztek csak délután lesznek.
-
motifator
senior tag
válasz
MaxxDamage #58192 üzenetére
Nincs. Úgy értettem, hogy a GT után lehet hiányérzeted lenne.
-
motifator
senior tag
válasz
Ha annak idején a dell G7 vonal nem jött be, akkor nem biztos, hogy a linkelt gép a szívedbe lopná magát, most nem feltétlen a teljesítményéről beszélek.
-
2018
senior tag
válasz
Én nem vennék 1 maxq-s laptopot sem már. Főleg a 3000 szériánál. Mert csalódás lesz a vége ha nem azt kapsz amit elvársz. A TDP-t ki kell deriteni mennyit kap a vga minden esetben hány w-os. Nekem ma jön egy nem max q-s 3080-as asus laptop.
-
válasz
MaxxDamage #58182 üzenetére
Korábban örömmel nézegettem terhelés közben hogyan ugrál a mutató, és keresgéltem a bios-ban hogyan adhatnék hozzá többet. Nem lehet olyat, ez hardveres.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #58077 üzenetére
AW Area51. i7-9700k? RTX 2080 (mind2 cserélhető) , 32GB RAM, stb.. [link] jó vétel? (Pro kontra?)
Nvidia RTX 2080 8GB (nem mobile, nem max-q) BŐVÍTHETŐ EZ IS!!!
Szerinted mire cserélhető az RTX2080 az AW 51m r1-nél?
Max. visszafelé tudnál (upgrade) lépni.
Az R1-be csak és kizárólag FCLGA1151-es foglalat miatt desktop 8-9th gen i7\i9 intel proci+2070-2080 (2070s-2080s nem tehető a bios miatt, ezt már itt és az AW fórumon is leírták csak nem olvastad még el)
51m R2-be pedig a FCLGA1200 foglalat miatt csak 10th Gen i7\i9 proci +RTX2070s-2080s rakható (30-as kártyát nem is fognak csinálni hozzá, és emiatt nem lehet betenni).Amit érdemes lenne beletenni az az i9-9900K, esetleg +RAM, 4K kijelző panel.
Azt tudjuk, hogy ez az RTX2080-as már esetleg a kijavított verzió, vagy még a "bármikor" megadhatja magát eresztés amiből rengeteg a rossz, módosítani kell az összes régit, hogy ne egy időzített bomba legyen?????
Mester meg tudja csinálni neked a módosítást\javítást.Ha utána nézel a Gigabyte oldalán, akkor ott láthatod, hogy az összes 30-as GPU-s Aorus és Aero laposuk HDMi 2.1 4K120Hz-es csatoló felülettel és mini DP 1.4 el van ellátva.
Ja és mindenhol írják a GPU teljesítményét is.
Nézd meg. -
echterion
nagyúr
válasz
Hihi, ezen a hirdetésen jót mosolyogtam, mikor megláttam. Az első tárgyi tévedés már javítva van, mert m15-ként hirdette először. Aztán a legerősebb laptop még ott van, azért ez nem teljesen fedi a valóságot, na.
Amúgy faca kis gép, csak a szokásos köröket meg kell vele is futni, ami a származást és a garit illeti. -
válasz
MaxxDamage #58082 üzenetére
Hát igen nálam a Clevo lenne a befutó, de ez is nagyon jól néz ki. Még jó hogy nem nekem kell döntenem.
-
válasz
Én a helyedben ezt a gépet venném, nem az új csodákból választanék. Viszonyításilag jó az ára is, és ügye nem bga.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #58043 üzenetére
Razer a kivalasztott (mas nem tudja azt amit keresek) - abbol varom az uj szeriak tesztjeit.
A beallitott ertesitesek meg megjonnek rendszeresen a valtozasokrol (angol/nemet/amcsi amazon).Amugy ennyiert eleg jo vetel lehet - hasonlo konfig (2080S, 10875H, 16GB ram) barmilyen masik gyartotol kb ugyanennyi lenne.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57968 üzenetére
Én nem gondolkodnék.
Simán elhoznám, nem vacillálnék a helyedben.
Most komolyan kérdezem, hogy mire vársz?
RTX3070/80-as Clevo-ra, vagy gondolkozol az ilyen Asus G17 713/ Scar 733-on, amiben ott figyel a 115w-os 3070, és összekulcsolod imára a kezed a Ryzen 5800H miatt, hogy ne "gyulladjon" meg? Úgyse viszed sehova. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57959 üzenetére
Én nem vacillálnék a helyedben sokáig és megvenném egyik fórumtársunk kdavid23 gépét.
Ezt: Clevo x170sm-g (Schenker XMG Ultra 17) rtx 2080 super 10700k csúcs gamer noti!!!
Ennél jobb nem hiszem, hogy kellene, és árban se rossz.
Kell ennél most több? 4000€ még most is, így a 919K (2555€) simán baráti ár egy ilyen gépért
Neked tetszenek is a Clovo-k, ilyet szeretnél, és ekkora teljesítmény 10700K+ RTX2080s, még a 115W-os RTX3070-el is simán felveszi a versenyt.
Én nagyon meggondolnám a helyedben. -
válasz
MaxxDamage #57959 üzenetére
Mégis szerinted? Majd másfél milla. Amit eddig megtudtunk az az hogy a új generáció nem igazán jobb a 20-as szériától. Számok azok vannak(gpu-z), de mint a valós teljesítmény tesztek adják fel lehetne tenni a kérdést, te pl miért adtad el a régi gépedet? Volt olyan hogy valamit nem tudtál úgy futtatni ahogy elvártad volna? Vagy csak amolyan üzleti dilemma, nehogy késő legyen?
Kb 500 ezerért láttam egy lapost az új kártyámhoz használtan, így összesen kb 800-ban fájna jelenleg az új vonal egy rtx 2080-as szinten hozva. Lefogadom teljesítményben verné a legtöbb új lapost persze csak magas vga fogyasztás esetén immáron már nem egy 4.gen i7 cpu (fémvázas)jó fogdosni mellett. Szívás most nincs rá több, főleg egyben, majd nyáron talán.
Kíváncsi leszek végül mi mellett döntesz, van komoly elvárásod ami érthető. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #57896 üzenetére
Attol meg jobb, mint a 2070 Super, nem?
De van feljebb is.
[link]
[link]
[link]2 heten belul szallitva nem is tunik elerhetetlennek.
Persze Advanced modellben QHD kijelzovel mar rogton 2800 Euro.
[link]
3080 Oled Touch pedig 3500
[link]Viszont a 17,3" Pro modell az erdekes alap lehet. Meg SSD bele, meg ram es top.
Mar a regirol is azt irtak, marha jo a hutese - 4 venti van benne, touchpad alatt is szivja be a levegot es azt is keresztul nyomja a hazon. A hatso 2 meg ugye VC-t hut.
[link] -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #57894 üzenetére
Bezzeg a Razeren van. 8K 60Hz, 4K 120Hz.
Csak gyozze meghajtani tartalommal.Bar ha jol remlik, akor a HDMI direktben az Nvidia GPU-ra kapcsolodik, igy nincs Optimus es van G-Sync.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57889 üzenetére
Szia.
Gigabyte aorus 15g xc Intel Core i7 10870H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 240Hz, IPS, 32 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce RTX 3070 Max-Q, 8GB, SSD 512 GB, tehát nem a 17"-ost vette, hanem a 15"-os verziót vette tehát ezt:GIGABYTE AORUS 15G XC
Itt egy kis összefoglaló róla: Gigabyte Aorus 15G (2021, RTX 3070) review
Wow, does this machine get hot. After playing a game for 15 minutes, the Aorus 15G’s underside climbed up to 122 degrees Fahrenheit(50°C), which is above our 95-degree comfort threshold. The center of the keyboard and touchpad hit 92(33°C) degrees and 75(24°C) degrees, respectively. However, the hottest it got was a whopping 154(67,8°C) degrees on the right-center underside.De itt egy a Gigabyte Aorus 17G Review: Ampere and a Blazing Screen-ről is.
Egész szimpi gépnek tűnik és a full mechanikus billentyűzetet is dicsérik. Tehát egész jó és használható gépnek tűnik, lehet egy jó alternatív gép.
Jól néz ki az a kiegészítő levegő beömlő nyílás felül, látom ők is alkalmazzák, hogy jobb legyen a gép szellőzése.
Lehet jobb választás mint egy Asus G513/533/713/733???? Szerintem igen, ha valakit nem zavar az Angol billentyűzet. -
válasz
MaxxDamage #57889 üzenetére
Hát nem valami meggyőző nekem. Megszoktam a sok világító funkció ledeket kívül, amire szokás mondani csicsa, ez így nagyon leegyszerűsített, csak egy bekapcsoló gomb semmi hivalkodás, számomra túlzottan. De mit mondjon az ember ha csak pár évre tervez aztán mehet a kukába, vagy eladásra, mindegy csak szabaduljunk tőle. így nem kell szépség, esztétika, viszont az árát azért megkérik.
-
2018
senior tag
válasz
MaxxDamage #57885 üzenetére
Gigabyte aorus 15g xc Nem olcsó de meessze van az 1 millától.
Gamer laptop - Intel Core i7 10870H Comet Lake, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 240Hz, IPS, 32 GB RAM, DDR4 NVIDIA GeForce RTX 3070 Max-Q, 8GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, Windows 10 Home -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #57849 üzenetére
az engem is érdekelne, ha nem gond, privátban
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #57654 üzenetére
En is valami hasonlora gondolok.
Ha szembe jonne valami nagyon jo, akkor arra raugrok - egyebkent meg mostanaban nem lesz idom geppel foglalkozni. -
válasz
MaxxDamage #57624 üzenetére
Gratulálok! Meg fogod találni a neked tetszőt.
-
válasz
Ne b@ssz, hogy odaadtad annak a poetsnek 380-ért?
-
válasz
MaxxDamage #57629 üzenetére
Mi is volt a géped és mennyiért ment el? Jöhet privátban is.
-
echterion
nagyúr
válasz
Szerintem hiba volt. Pláne annyiért. Nem véletlenül vitték el ilyen gyorsan.
-
hito
nagyúr
válasz
Addig vidd el az én zsebgamerem, 160-ért a tied
. Így a játékról sem kell lemondanod és farzsebben is elfér.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #57536 üzenetére
Erdekes, hogy Euros ajanlatot kaptal.
En ugye abban kapok fizut ( nincs is magyar szamlam mar egy ideje), igy nekem peldaul gond lenne a Forintban fizetes.
Revoluttal persze nem, de az Euros bankszamlamrol lovesem sincs hogyan tudnek Forintot utalni.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57525 üzenetére
Persze, hogy tudod. Csak eur részen lesz az összeg, nem forintban írja jóvá. Csak nem ebay-en hirdeted? Érdekes, mert én is az előbb kaptam egy EUR ajánlatot itt aprón.
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #57477 üzenetére
Egyedi eset volt, 12nm csak, de működött!
-
válasz
MaxxDamage #57465 üzenetére
Mindkettő cégnek brutál bukta volt a desktop CPU vonal
Szerinted miért nem erőltette az Asus vagy a Lenovo vagy az Acer? Pedig innovációban az Asus az élenjáró, minden abszurd ötletet megvalósítanak: Mothership vagy puttonyos noti, de ott a duo sorozat. A Lenovo sok üzleti fejlesztést implementál a gamer gépeibe, tehát ott is van lé a hülyeségre (pl: világítós hűtés) vagy ott az Acer; még a gépük is meg van hozzá; Helios 700, az a design simán elbírna egy desktop CPU-t. És mégsem lett desktop CPU-s gamer gépük; és hogy a másik két gyártónak miért? Mert a Dell-nek az AW vonalon kellett valami olyannal villantania, amivel odacsalogathatja a vevőket; és ez a bővíthetőség volt! Amivel persze jó palira vettek minket; mert ez totál zsákutca lett a DGFF és az Intel szopatása miatt; LGA1200
Az MSI-nek meg semmi technológiai ötlet nem maradt; pl. második kijelző, vagy redőnyös billentyűzet; de a baromi sok fícsört felvonultató (első 120Hz-es kijelzős gép, mechanikus billentyűzet, sztereó sub-os Dynaudio, stb... ) GT75-re viszont rá kellett licitálni; így lett a GT76 -
Bedepi
tag
válasz
MaxxDamage #57426 üzenetére
Szerintem annál sokkal több, ha ezek kerülnek ennyibe.
Komolyabb kártya, komolyabb hűtés, esetleg g-sync, nagyobb kijelző. Ezek nem + 200-ba fogna sajna fájni.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57318 üzenetére
Hát, ööö, amit linkelt a kolléga amazonos gépet, az az amazon szerint nem 15-ös.
-
válasz
MaxxDamage #57276 üzenetére
Majd meglátod ha nekem sikerült el tudod dönteni, habár én nagyon olcsón jutottam hozzá, talán szerencsém volt. Biztos lesz még ilyen.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57264 üzenetére
Szia.
Ha mindenáron upgrad-elni szeretnél, akkor nézz te is egy RTX5000 mxm 3.1b GPU-t.
NVIDIA Quadro RTX 5000 (Laptop) vs NVIDIA GeForce GTX 1080 Mobile
1. Nem kellene a géped hűtését átalakítanod
2. Nem kellene a 330W-os tápot lecserélned
3. Nem vernéd magad akkora költség-be, mint ahogy az SLi-nél lenne.Ha esetleg valamilyen oknál fogva, nem lenne jó RM gépébe az RTX5000 amit vett, és ne kelljen Refund-olnia, én simán átvenném a helyedben 800€+ szállítási költségért amennyiért ő vette és odaadja neked annyiért.
Azt nem tudni, hogy mennyire tudná a 6700HQ kihajtani, mennyire lehetne összeoptimalizálni, de lenne Kb 30%-os előrelépés a 1080-hoz képest, és lennének RTX ficsörök is. 16GB GDDR6 VRAM-od, és más finomságok.
Más:
Én elhiszem, hogy a HWiNFO szerint a GPU Power 199.465W - 202.928W között van (eredetileg ugye az MXM 150W), de azért ne hidd el a Total System Power 439.537W-ot.Most gondolj bele, hogy van egy 330W-os tápod, a leadott teljesítmény 330W, vannak veszteségek, egyéb perifériák fogyasztása, teljesítménye amit ki kell vonni, így a tényleges teljesítmény ha van 280w akkor már sokat is mondok.
Ha megnézed a 6700HQ TDP 45W, nem tudom, hogy PL1 PL2 mennyi nálad, 45W-90W, a GPU-d 200W, már akkor power limites. -
válasz
Hogy a kókadt f@szba fogyaszt az a gép 440W-ot???
Mondjuk úgy ahogyan az én CPU-m 180W-ot! Azaz sehogy
Szerintem csúnyán elmér ott valamit valami szoftver.
Ha azt vesszük , hogy 330W-os tápról eteted, aminek a hatásfoka 75%, az az jelenti csúcsra járatva 250W-ot tud leadni a tápod. Ami nagyjából áll is; a 1080 kb 150W-ot eszik, a proci 45W-ot, és a többi csicsedli a maradék 55W-on osztozik. Ha több kell neki, akkor hozzányúl az akkuhoz a gép. -
válasz
A cpu mutató teljesen felment? Én játékon kívül mászkálgattam ennek kivizsgálására nem érintette a plafont a jelenlegi gpu-m mellett. A lényeget nem írtad hány fps jött átlag, és külön a legstrapásabb zsúfolt környezetben.
Mondjuk szerintem nekem kicsivel erősebb a procim, de ugyanúgy 4/8. -
echterion
nagyúr
válasz
Én mondtam neked, ha valakinek annyiért odaadod, az iszonyat jó bizniszt csinál vele.
-
válasz
MaxxDamage #57258 üzenetére
😂😂👍🤣
-
válasz
MaxxDamage #57244 üzenetére
A cpu szerintem is lehet még életképes, a tökéletes szó viszont nem biztos hogy minden szituációban tükrözné a valóságot. Ha a proci nálam belassítja a játékot amire én azt mondom hogy de jó még így is, más nem biztos hogy tolerálná. Alacsony fps szám nálam jöhet, amellett még el lehet éldegélni szép grafikai beállítások mentén. Nekem nem is kell több....a gpu-ra helyezném a hangsúlyt. Fogalmam sincs egy rtx5000 - i7-4940mx mit hozna együtt, de bevállalom hülye vagyok, meg akarom nézni.
Mátyás király udvarában volt hivatásos udvari bolond, bevállalom. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57244 üzenetére
Szívesen!!!!
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57238 üzenetére
Szia.
Nem akarok belevau a projektedbe, de az MSI GT73VR 6RF-ből (6820HK+GTX1080) nem csinált soha SLI-t. Sehol nem is írták soha, hogy létezik stb.... Ahhoz ugye 1x330W-os táp van.
Namármost ha te SLI-t szeretnél, akkor tápot is kellene cserélned. De nincs SLi bridge a GT73 GTX1080-nál.
(Tehát felejtsd el!!!!!!! Nem lehet megoldani!!!!!)
MSI GT73 GTX1080-as kártyája ez
vagy ez
De látod ezeken nincs SLi bridge!!!!!!!!
Nézd meg neked milyen a GPU-d???? Ott van e az SLi Bridge!!!!!Ez az MSI GT73 GTX1070 SLi GPU-ja, látod azon ott az SLi Bridge!!!! Az amit bekereteztem!!!!
Egyedül az MSI GT73VR 6RE(GTX1070 SLi) / GT73VR 7RE Titan SLI volt nekik piacon, és azt is csak a 6820/7820HK mellé tették.
ráadásul a GTX1070 SLi-nél kellene neked egy 2x230W-os dupla táp + közösítőt is venni.
Valószínű, hogy az a heatsink is ahhoz való.A közösítő amit a GT73-hoz adnak, az nem bírja el a 2x330W-ot, csak a 2x230W-ra van belőve!!!
Ez pedig az MSI GT83 GTX1080 SLI GPU-ja, heatsink
-
válasz
Jaj Maxx! Bocs' hogy ezt mondom, de engedd már el a GT73-ast, ott a 6700-as CPU a gyenge láncszem. Még azt is megkockáztatom, hogy a 1080 mellé is kevés már....
Látom kezdesz RM-üzemmódba kapcsolni; felejtsd el az alaplap cserét, inkább fókuszálj egy GT73-ra!! NA AZ BESZARÁS JÓ GÉP; Pókerdani feje elég beszédes:
Na, ilyen egy rendes hűtés; de az SLI-t itt sem merte megkockáztatni az MSI: -
hszilard666
veterán
válasz
Nem lenne smart move az SLI 2021 ben. Semmi sem támogatja már kb. Nekem anno 2014 ben volt 780TI SLI-m akkor még ment hivatalosan, de akkor is már elég nyögvenyelős volt...
-
k-adi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57232 üzenetére
ahogy néztem az "uj" MSI-ken MSI GP66, MSI GP67 is 2.0b van, tehát skip.. pedig ide linkeltetek már 600-700 közötti árral (ami számomra kicsit meglepő? azt hittem több lesz)
lenono jelentett már be valami 30xx modellt? vagy majd tavasszal fognak?
gondolom most még azért érdemes kivárni, meg amúgyis sok helyen csak pre-order feb-márc. van -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57195 üzenetére
Nem érdemes ezért pénzt erre locsolni. Inkább várj ki kicsit, hátha lesz más gyártónál is járdalap, vagy add el és vedd meg most a Helios 700-at németből.
-
válasz
MaxxDamage #57189 üzenetére
Nem tudom.... Elméletileg. Mivel létezik Pascal-ban is 16GB-os (RM007-nél van) akkor lehet elméletileg!! De kellene hozzá kapcsolási rajz is, mert a címzést is át kell állítani, nem elég csak a ramokat átpakolni. Meg el kell menned RM-hez és elásnod a kert végében, mert ha szépen kéred akkor sem fogja odaadni a Quadróját, hogy a ramokat levegyem róla!
Mondjuk neked inkább egy 6820HK lenne az előrelépés, ha már tuning
-
válasz
MaxxDamage #57149 üzenetére
Én először a javítást indítanám el, minden adat megtartásával, hátha annyi is elég.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57111 üzenetére
Szia.
Én azt nem értem, hogy miért a RADIUM-tól vennéd meg +20K-val többért a GP76-os gépet, ha a notebook.hu-nál olcsóbb.
Ráadásul a RADIUM nem is ajánlott bolt.
Ja és az RTX3080-as gép nem UG hanem UH.
GP66 Leopard 10UE=RTX3060
GP66 Leopard 10UG=RTX3070
GP66 Leopard 10UH=RTX3080GP76 Leopard 10UE=RTX3060
GP76 Leopard 10UG=RTX3070
GP76 Leopard 10UH=RTX3080 -
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #57111 üzenetére
Szerintem sírni fogsz ezekkel a vékony gépekkel./vissza sírod a GT-t.
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57115 üzenetére
790g
GPD fanatic lettem
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57112 üzenetére
Igen, Ő az
FHD Acer monitoron már volt, abszolút pléjeböl volt. Megint csak MK11 tesztet tudok mondani: 1080p low settings 30fps körül volt, ha jól emlékszem (mindjárt megnézem megint). Majd otthon a 4k TV-mre is rákötöm, de tegnap az összes szabadidőm a nyomorult magyarosítással ment el, de legalább fölöslegesen
A kimenet egyébként HDMI 2.0b, 4k@60Hz
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #57085 üzenetére
Most? Semmilyet. Esetleg az új DTR Clevo-t. Én még nem adnám el. Tud egy jó 2070 körüli teljesítményt, és most az egy szem Clevo-n kívül nem nagyon van semmi DTR utód, és nem is biztos, hogy lesz. De ha mégis vékony, szexy gépre vágysz helyette, akkor már van választék.
Az a gpu még bőven elég azért fullhd-ra, az asztali variánsok is 4k-ban mutatnak igazi előrelépést. Aki annyiért megveszi, amennyiért hirdeted, igen jól fog járni vele. Szerintem.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57095 üzenetére
Az OCTANE VI-nak a RECOIL IV CLEVO X170SM-G (17,3" RECOIL IV) REVIEW *IN PROGRESS* lett az utódja az nem volt vékony, az ugyan az mint az XMG ULTRA17 CLEVO X170, 10500K-10700K-10900K RTX2070S/2080S-el szerelték.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #57092 üzenetére
-
Gergello
addikt
válasz
Amiket felraktál róla képeket, ott a háttérben bombát gyártasz vagy csak pálinkát ?
Az a kép, ahol ki van nyitva a gép.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Nagyon megbolondult a piac, olyan jó hűtésu gép mint a gt73 jelenleg nincs tervbe...MSInis lecseréli a GT sorozatot vékony laposokra. Asus is nyugsijazta (mondjuk már nem most) a Chimerat.
Acer se tervez új DTR-t, ráadásul ott a Helios 700 után a Helios 300 a fő sorozat, de mégis a budget Nitro sorozatba is beleteszi a csúcs rtx 3080 kártyát...bár az már igazolt hogy nitro és Helios 300-ban is maxq lesz az rtx 3080.Szóval 3080 és 3070 téren jelenleg az új Asus g733 a legbiztosabb, hisz azokban tuti MaxP van.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Szerintem ez még kicsit korai, nagyon az első madarak röppentek csak még fel a gyártóktól.
Ezen a ponton én még várnék, hogy az új modellekkel kapcsolatban kicsit több információ legyen elérhető, mert sok olyan lehetséges szempont kerülhet felszínre, ami miatt mondjuk instant kizárnál egy gépet.
És lássuk be, a GT73 azért egy elég korrekt darab, sok praktikus tulajdonságával nem rakja alacsonyra a lécet az újakkal kapcsolatban.
-
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Ha van olyan, aki annyiért elviszi a géped, amennyiért kínálod, akkor add el, viszont RTX3070-ből is legalább 17"-ost vegyél.
Itt a fő kérdés, hogy milyen áron, illetve lesznek e "normális" gépek, Intel fronton maradnál, vagy rámész az Ryzen-re?Mivel most jönnek/jöttek ki az új RTX30-as gépek, lehet még várnék kicsit, megnézném a felhozatalt, és lehet 1-2 hónap múlva, mikor már többet eladtak, várható lehet az esetleges árcsökkenés. Persze ez a Ft-tól is függ.
Mindenesetre én az Asus G17 713/733-at fenntartásokkal kezelem, okulva a G731GW és G712LWS-nél se történő előrre lépés hiánya miatt, sőt valahol lehet hőfokoknál rosszabb lett az újabb.
ASUS ROG Strix G17 G713QR - Ryzen 7 5800H, 17.3FULL HD 300Hz, 1000 GB, 16GB, Geforce RTX 3070 8GB
ASUS ROG Strix G17 G713QR - Ryzen 7 5800H, 17.3FULL HD 300Hz, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 3070 8GB
igaz jó áron vannak, de a hűtés kétséges számomra.Az ASUS ROG Strix SCAR 17 G733QR - Ryzen 9 5900HX, 17.3FULL HD 300Hz, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 3070 8GB, Win10 pedig szinte majdnem ugyanaz, csak lehet prémiumabb a Chassis, de, hogy ér e 960K-t azt neked kell eldönteni.
Az MSI GP76 LEOPARD 10UG (9S7-17K222-023) FEKETE i7-10870H RTX3070 512SSD 16GB RAM szerintem jó lehetne, de mivel GP sorozat, így az anyagfelhasználás biztos "kicsit rosszabb" mint a GT-nél, a hűtése hasonló lehet mint a G713/733-nál, GE76 pedig még nincs egyenlőre.
Fel van adva a lecke, de ha nem sürgős, viszont elvinnék a GT73-ad 4-440K között, akkor engedd el a kezét, később nem biztos, hogy találsz még egy "madarat", aki ennyit kiad érte.
Félre ne értsd, nem magával a géppel, minőségével van a gond, mert az szuper, hanem a 6700HQ ami koros már picit.
Ha pld 7700HQ vagy 7820HK-s lenne, akkor nem lenne akkora gond a megkínált árával.
Bár több ilyen jó gép lenne a mai választékban.Az XMG/Clevo ULTRA 17 lenne neked jó alternatíva, de azokról semmi.
Egyenlőre a XMG PRO 17 (Early 2021) ami 2021. február környékén lesz elérhető, illetve a Ryzen-es XMG NEO 17 (Early 2021) lesz ami pedig márciusra lehet kint a piacon.PCS-nél 17,3" IONICO®-t i7-10875H RTX 3070-el és 100%-os sRGB-s 165Hz-es QHD panellal, magyar billentyűzettel 567K-tól, alap felszereltséggel hírdetik, de csak febr. 22-én elérhető.
Magnesium Alloy Chassis anyagból készül. -
válasz
Nem tudom.
-
válasz
MaxxDamage #57067 üzenetére
Kicsit tanácstalan vagyok. A jelenlegi vasam most még hozza a minimum szintet mit elvárok. Pont a CP2077 kapcsán láttam hogy ha akarom (gpu uv állítás még stabilan, de már aksit fogyasztva (850mV-1607Mhz...ekkor 110-130W......
mert van MSI AB és még a fogyasztásmérő is üzemel ami sok embernél nem, ez meg fog maradni?)) a legnehezebb belvárosi forgalomban ahol az embertömegben nem tudsz lépni a járdán, csak mellette + töménytelen autó sor....is tudom tartani a 35fps-t úgy hogy a proci(4/8) még nem akad ki. Bár 90% ott az van. Kérdés, jön még ilyen vagy ennél erősebb proci zabáló játék 1 éven belül? Szerintem nem. A vga maxon még a barátom. Az más kérdés hogy nem birok magammal, kellene valamit venni. Ugyanakkor ahogy nézegetem az msi vonalat(inkább annál maradnék) külső dizájn szinte mind csinos vékony gondolom max-q kivitelben. Ha vennék mint néztem 2-3 évre az alacsony részletek miatt. Szal pontos lenne tudnom mennyivel lenne gyorsabb a jövevény, hiteles viszonyítási alap, hogy józanul tudjak dönteni. Több mint 2X-es teljesítmény többletet szeretnék fps számban új gép esetén nem benchmark pontban hanem játéknál. Le kell hogy nyűgözzön, mert közben arról a sok finomságról is le kell mondanom, amit az új gépnél ebben az árkategóriában biztosan nem kapnék meg, háttértároló kapacitás, microSD, funkció érintő panel, ki tudja az XTU fog-e működni, bios modding ugrik, hőcsövekkel mi a helyzet?.....szal fapados lesz minden. Szép de sokat nem lehet vele ugrálni így némileg veszítve a varázsából. Pár hónap múlva pedig eshetnek az árak mindenhol még mxm fronton is, attól függően mit hoznak ezek az új gépek. Megnő a kínálat lesz választék tisztább fej. -
válasz
Nem lesz DTR MSI, ha jók az értesüléseim. 😥
-
gago1975
őstag
válasz
Sorry, bejelentették, hogy végérvényesen vége a GT szériának.
Marad amíg van az i9-10900K RTX2080s, amíg van, de ugye mint tudvalévő, a GPU BGA-s tehát az nem cserélhető, és kérdéses, hogy a BIOS engedi e, hogy a CPU-t lehessen egyáltalán upgrade-elni. -
3L1T3
addikt
válasz
MaxxDamage #57060 üzenetére
Gondolom kialakítástól függ?!
Ehez például?
ASUS ROG STRIX G G731GW
i7-9750H
16GB RAM
1TB SSD
RTX2070 8GB -
3L1T3
addikt
válasz
MaxxDamage #57006 üzenetére
Köszönöm a tippet felveszem vele a kapcsolatot. Szerencsére van 3 év garancia a notira így annyira nem idegeskedem miatta, plusz nagyon jó áron ~400K jutottam hozzá. Csak még szoknom kell a hangerejét a hűtésnek és a realtív gyengébb hatásfokát.
-
válasz
MaxxDamage #56992 üzenetére
Vélhetőleg a gyengébb vázú laptopoktól alacsonyabb teljesítményt kell várnunk pl Asus Tuf....míg a drágább anyagminőséggel és jobb belső konstrukcióval készült változatok lesznek a max-p változatok. Lesznek róluk videók is.
(már nem is látom olyan drágának a majd megszerzendő új vga kártyámat. Sebességben rtx 2080 körül van.....bőven sok is nekem) -
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #56898 üzenetére
ha valaki, ő beleteszi
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage #56690 üzenetére
Szia Maxx! Mesélj ,hogy jártál?
-
válasz
MaxxDamage #56562 üzenetére
Igen. Megsült benne a kis Vega, így most nem ad képet a gép.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #56537 üzenetére
Genesisnek jól felvitték az árát...én 6ért vettem tavaly májusban
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #56456 üzenetére
Én továbbra is azt gondolom, hogy érdemes várni még pár hónapot. Felesleges leírni az egészet, csak azért mert a CES olyan volt amilyen. Bízzunk elvtársak.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MaxxDamage #56420 üzenetére
Szuper, akkor várom a jövőbeli MXM-es kártyákat, 3080-ra már lehet, hogy érdemes lesz váltanom.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #56246 üzenetére
Várj pár napot, hatha bejelentenek valami igazán jó új laptopot.
Asus biztos hogy új hulladék TUF, Strix és Zephyrus gépet de hátha mas is jelent be újdonságot
Új MSI-t nem vennék mert hiába bitang jó minden téren, a Gsync kidobásra nálam nagy fekete pont, de hátha Acer hoz egy Helios 700 frissítést.Egyelőre Acer az akitől várok csodát.
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage #56093 üzenetére
Az igen!
Mi okozza a rottyot?
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage #56073 üzenetére
Folyton trottyol a proci... az se jó.
-
gurus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #56076 üzenetére
-
gurus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #56073 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #55974 üzenetére
Mert minden össze van zsúfolva. Tehettek volna bele normális vastag tüskés bordákat a hőcsövek mellé. Szabad álmodozni 1 milla alatt?
-
válasz
MaxxDamage #55833 üzenetére
Élő példa alatt arra gondoltam, hogy sose frissítsen az ember BIOS-t utánajárás nélkül, mert beszívhatja vele a hosszú cicit, ahogy én is tettem tegnap.
Downgrade-et elengedem lassan kész papíron az asztali gép. Aztán új gazdát kell találnom a laposnak.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #55822 üzenetére
Ohohó, meglepetés mindig van.
Amúgy igen, érdemes utánamenni mit frissít.
-
válasz
Én vagyok rá most az élő példa.
-
Ubul86
őstag
válasz
viszont most érdekes, mert trials risingeltem pár napja, ha már ubisoft ingyen ideadta
70 a cpu és 65 volt a gpu
most win reinstall után, legfrissebb driverek, meg bios update: 58 cpu, 50 gpu
persze 99%-os cpu-nál, de fura, hogy ennyit visszaestek -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #55819 üzenetére
Very strange.
Én anno minden ASUS gépemben (G750-1-2) meg most az ACER-ben is, mindig lefrissítem a legújabbra, de még sose vágta szét a rendszeremet.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #55819 üzenetére
ó, az a fránya kereső
köszönöm, nem néztem fel, hogy van kereső sáv is
igen, kár volt feltenni, jobb nem lett tőle szerintem a gép
de legalább rosszabb se, win reinstall ráfért már mondjuk a gépre, csak nem így terveztem
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #55783 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #55778 üzenetére
Nem sokat ér ez a mérés egy nagy 0.(nálam fel sem ismeri a komponenseket) Minden ami régi lepontoz. Viszont ddr ram késleltetésben király vagyok, ami a lényeg.
CPU-val még hosszú évekig ellehetünk alacsony fps szám mellett., dolgozzon inkább a vga. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #55752 üzenetére
Szia.
Ha annyira kell neked a 64GB RAM akkor vedd meg, bár nem tudom mire nem elég a 32.
Visszakerestem a novemberi hsz-t,
#53445MaxxDamage, #53451MaxxDamage itt még azt mondtad, hogy "bőven jó ez így ahogy van, nincs buherálva vagy hasonló."
Annyit nyersz rajta, hogy 2400Mhz-n fog menni CL14 késleltetéssel, egész pontosan
DDR4-2400 CL14-16-16 @1.2V.
Inkább gyűjts 30-as sorozatú laposra, azokba ez meg úgy se lesz jó, kevés lesz. Min 2933Mhz, de az is lehet, hogy azokhoz már 3200Mhz-s fog kelleni.
Szerintem ebből a gépből kihoztad a max-ot, erre már ne költs, de ez csak javaslat.
Én is gondolkodtam, hogy vegyek e a gyári Hynix CL19 helyett esetleg ebből 2szettet, G.SKILL 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GRS és majd ha jön a 3070 mobil H700-as akkor átteszem abba és a gyáriak vissza mennek, de arra jutottam, hogy nem költök már a mostanira. -
echterion
nagyúr
válasz
Persze, mindenképp megéri, pörgeted te is a gazdaságot.
-
válasz
Mire nem elég a 32 GB RAM?
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #55708 üzenetére
Szia.
Ezért is ajánlottam ezt a kettőt, mert ezek a leghatékonyabb levegő szállításúak.
Nekem meg a Deepcool MULTI CORE X6 vag a G751 alatt, de csak emelés céljából, mert annak zárt az alja és nem sokat ér.
A Helios 700 alá meg nem kell, mert ha a "redőnyt" lehúzom (esetek 99%-ban)
akkor a friss levegő 80%-át fentről szívja be. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #55537 üzenetére
Akik ilyennel nem foglalkoznak, csak használják, amíg megy. Vékony legyen, meg ne orkán hangja, kb. ennyi számít nekik. Náluk nincs fent hwinfo, de AB, semmi ilyesmi. Lehet, nekik a jó igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest