- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Nyáron jégakkukat tettem a laptophűtő és a gép közé,levett alsó burkolattal és a tetű 9600mGT akkor is leváltott 2D-re már 65°C-knál
Két évet így végigszenvedtem 10 perc játék--->20 perc szünet
na akkor gyűlöltem meg a szutyok hűtésű gépeket szívből..."
Jézusom! Na ez az igazi mazochizmus!
Ha akkor ismerjük egymást megoldottam volna Neked fél óra alatt a problémát
-
Fücsök007
őstag
-
capulet75
addikt
Nem irigyellek.
Szerencsére (?) én a 15 éves nyomkodom a gépet pályafutásomból csak 4 volt notin, viszont mind a konzumer asus, főleg ez a clevo elég jól megbirkózik mindennel. Persze az asus csak erős kompromisszum mellett volt gémer gép, de a Borderlandsek meg a stalkerek bőven elmentek rajta. A clevo meg hál isten nem a kompromisszumra kényszerítő noti. Végül is nekem kb csupa pozitív tapasztalatom van a notikkal.
-
Pocok256
veterán
Akkor cserélgesd thunderbolt 3 ra és USB type c re a köv 3 évben vagy hordj magaddal 30 fajta átalakítót
Szerintem érted, te mit akarok
kreten67
ÉRtem szóval egy gamer notikkal foglalkozó topikban senkit nem érdekel a grafika, és a te 680m ed agyonveri az én 980m es kártyámat mert nálam rohadtul meghal 4k ultrán a kártyám és bizony ez már egy mai elvárás.
De persze nézhetünk ki az ablakon is -
Dhampir
félisten
Na, csak azért kérdeztem rá, mert nem rég egy kedves fórumtárs így oktatott ki:
akkor vedd meg a forrasztott szutykokat, amit másfél év múlva repülnek a kukába zsanérostul, mindenestül, vagy kis szerencsével még fél-egy évig kihúzzák egy jó kis reball-lal.
Persze, ha a Mester vesz ilyet, akkor kuss van, vele nem mertek kötözködni.
-
Jazz
veterán
Azt nem láttam hogy a bal oldalinál is van borda. Akkor ugyan az érvényes akkor rá mint a jobboldalira. Az nagyon jó. Csak linkelt fotót néztem.
De meg is kérik az árát. $2700
(#9305) Muerte75:
Mondjuk ha az a 4k az a panel ami 1mrd szín 100% Adobe RGB, akkor jöhetne. (Felesleges a nagy felbontás, sőt....de sajnos FullHd-ban ilyen noti panel nem nagyon van a dell elitebook-okat kivéve.)(#9306) Mikulásbá:
Igen, a hő leadő felület kb. ugyan az. Csak a G751-nél egymás alatt vannak. -
Jazz
veterán
Hát a baloldali az semmit nem ér, mivel arra nem megy levegő. Helytakarékosság miatt vezették el hátul.
A jobb oldalinál már két oldalt hűt. Ez elég régi megoldás. A dell régi elitebook-jai is ilyenek. Pl. 8740w
Kétszer olyan hosszú felületen van hűtőborda, jobbnak kell lennie mindenképp.
-
-
adatfalo
senior tag
Éjszaka felrakom a win10-et és kiderül, hogy változik-e a helyzet (előtte megnézem az usb 3.0 reinstallt is, csak még nem vagyok gépközelben). Nekem nincs ilyen bajom, hogy nem mozdítgathatom az usb-s eszközöket, számomra teljesen random csinálja ezeket a ledobásokat, de reméljük csak illesztőprogram hiba.
-
echterion
nagyúr
-
Dhampir
félisten
Reflexszerűen beakasztottál a kapitális harcsának?
Egyszerűbb pecázni Fishin' 2 Go-val, akkor biztos semmire sem hurkolódik rá a damyl.
-
Nem esküdnék meg rá... Több Precision-t láttam már legatyásodva mint AW-t
Inkább az lehet, hogy Feléd nem jár annyi professzionális Dell mint AW. Nálam elég heterogén a felhozatal és azért a Precision-ok zsanérjai törnek, láttam már deformálódott házzal (ráültek -hogy mekkora ember ne kérdezd!- de még működött!), a precision-okban sokkal hamarabb kitörnek az USB csatik, pedig nem hiszem, hogy fakezű emberek használnák, a billentyűzetük is hamarabb megadja magát . Szerintem a 18-as AW-dre nyugodtam ráállhatsz-ráülhetsz, verheted ököllel, ha lelőttek a WOT-ban, és az USB csatijánál fogva pörgetheted a fejed felettÉn inkább arra tippelnék, hogy a vékonyabb kialakítást úgy kompenzálta a Dell, hogy sokkal több helyen rögzítik egymáshoz a bottomcase-t és a topcase-t, közötte az alaplappal
-
Bátorkodom megjegyezni, hogy egy gép felépítésének a minőségét nem a beletekert csavarok száma határozza meg; ez esetben a Fujitsu Amilo Li2540 lenne a notik Rolls-Royce-a
Amit még hozzáfűznék, hogy az M18x szerintem sokkal jobban össze van rakva mint mondjuk egy 6000-es sorozatú Precision. Az M18x-re megy az M17x-re ha becsukod akár rá is állhatsz, baromi masszív darabok.
Sajnos ez az új AW-król már messze nem elmondható -
Jazz
veterán
Így van. Elvileg jóval strapabíróbb. (a gyakorlatban pedig ezek is ugyan úgy meghibásodnak). A 3x-os árban nyilván benne van a rendkívül magas szintű szerviz is.
A mondat második felére: nem feltétlenül. Egyre többen vesznek gamer gépet munka célra (is). Nyilván aki csak és kizárólag munkára akarja használni, és a pénztárcája is végtelen, és a 980m teljesítménye is kevés mert millió számra pörgetné a poligonokat és kell neki a quadro, ott nem kérdés. -
Lioo
csendes tag
Az imént monitoroztam le mindkét gépet az Open hadware monitorral (átlagos játék terhelés), a CPU-k hőmérséklete végig 60 fok körül volt. A dolog amit fentebb említettem, tegnap történt, viszont nem hiszem hogy a melegedés okozta, mivel nem volt meleg a gép, és a ventilátora is alacsony fordulaton forgott ( a lehető legkisebb grafikai beállítással voltam) és így is megfagyott a kép elég sokszor.
-
Molk
tag
Miért használná valaki játékra a laptopját fejhallgató nélkül? Vagy hang nélkül játszotok? - komolyan érdekel -
Szóval az miért szempont, hogy terhelés alatt is legyen teljesen halk - persze fölöslegesen ne legyen hangos, nem azért mondom -?
És nem a laptopot akarom védeni ezzel. -
Pocok256
veterán
Én sem értem és ezzel még meg van most fejelve az is, hogy a GPU az nálam 75 fok körül mocorog a proci meg másodpercek alatt ugrál 75 -95 fokig, de tényleg 1-2 sec alatt össze vissza. Na most ugye a GPU az fixen 75 körül van ergo neki kell egy X rpm es hűtés viszont a proci össze vissza kapja a terhelést a két hűtőventilátor viszont egymást segítené és a összekötött hűtés miatt egymásnak adja a hőt is aminek a végeredménye az összevissza ugráló hűtési fordulatszám lesz. Zseniális kivitelezés komolyan.... Viszont most teszteltem a 980m memóriái nálam nem bírnak +100 Mhz (effektív 200) nál többet mert ott besokall és csontkeményre fagy a rendszer
Gpu viszont szerencsére +135 Mhz -et amit gyárilag enged a msi simán elbírja 80 fok alatt szaladgál még akkor is
-
Én annak több értelmét látnám, hogy az alaplapról a fóliát levenném és olyan vastag gap-padot raknék az MXM kártya és az alaplap közé amekkora ott a hézag így a memóriák hőjét valamelyest átadja gap pad az alaplapnak amit meg hűt a gépben áramló levegő... Fontos odafigyelni, hogy ne legyen kritikus komponens az alaplap másik oldalán. Egyes AW modellekben ugyanis a proci nagy előszeretettel fűti le a PCH-t egy konstrukciós hiba miatt:
-
Yiggdrasil
aktív tag
Az a baj, hogy ahhoz, hogy rendesen kipucoljam a ventit és a heatsinket, ahhoz darabokra kell szedni a masinát, és félek, hogy valamit elrontanék útközben (tegnap a Mac minimet pucoltam ki, nem figyeltem oda rendesen, és letéptem egy csatit, volt vagy 2 óra amíg sikerült visszacsinálnom). Pesten valamelyikőtökhöz elvihetném a masinát? Illetve gondolom egy ilyet szerezzek a projekthez.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Ok, köszi, akkor írom.
2014. Okt. 29-én vettük, 2015 novemberében volt szervízben, ahol elvileg kitakarították, azért küldtük be mert kezdett hangos lenni, és kicsit melegedett a billentyűzet felett. Tegnap leszedtem a burkolatát, és porpisztollyal kifújtam a ventillátorát, de pasztázni nem pásztáztam, mert nincs most itthon, gyanítom, hogy a gyári, Dell-által felkent van rajta.
Szerk: Dell Inspiron 7737-es gépről van szó. -
capulet75
addikt
Na most bogarat ültettél a fülembe.
Mert ugye a 970 75W-ja még mindig 25%-al kevesebb mint a 780 100-a, és ha felcsavarom akkor azért mehet rendesen. Nadeviszont a 780 256bites, de "csak" 4GB, a 970, 192 de 6GB.
Alapszinten nincs olyan nagy különbség teljesítményben köztük, de tuningolva ha a 980 környékére fel lehet csavarni, akkor az már jelentős teljesítménytöbblet. Árban kedvezőbb mint a 980, és ha a 780-at eladom, elég keveset kell hozzátenni. -
Fücsök007
őstag
-
Yiggdrasil
aktív tag
Itt a Wifihez nem találtam direkt drivert, csak a BT-hoz. Viszont egy cikkben linkeltek egy kicsit régebbi verziót, azt feltettem, miután mindent lepucoltam a gépről. Most a net mintha stabil lenne, viszont az akadás továbbra is tapasztalható időszakonként (de mostmár ritkábban).
Elkezdtem a játék (Heroes of the Storm) beépített FPS-GPU temp-PING-mérőjével nézni (mert az Afterburner továbbra se mutat semmit), és amikor beakad, akkor az átlag ~60-as pingem 100-150re ugrik, az átlag 60FPS pedig 10-15re esik le. A hőfok játék közben 78-80 fok között változik, amikor a lag van, akkor 85-90 körülit mutat.
Egy GT750M-ről van szó egy Haswell i7 4510U-val karöltve. (Power managementbe leszabályoztam a CPU max teljesítményét 80%-ra, nem tudom ez befolyásol-e valamit, anno az XPS-emnél hatott a hőfokra) -
Fücsök007
őstag
Azért, mert a hamarosan érkező MX-es változatokban kevesebb lesz a letiltott egység. A 980MX már teljes értékű lapka, de mobilos órajelekkel, a 970MX pedig ugyanígy aránylik az asztali 970-es GPU-hoz.
De nekem ebből megint csak az látszik, hogy még nem tud egy darabig váltani Nvidia, és addig marad ez a "fejlesztés".
-
Fücsök007
őstag
Szerintem ennyi elhanyagolás (többszöri átnevezgetés, meg némi órajelnövelés) után van esély egy új "7970M hatás" kiváltására mxm fronton mint annak idején. Úgyis hamar meglátjuk DX12 alatt hogy muzsikál majd a széria, és ha jó lesz, akkor inkább azt vennék. Azért a GDDR5X meg a 14nm már önmagában nagy ugrás lesz, és most megint AMD lehet az első az új technológiával/szériával. Működő Pascal kártyát még nem mutattak élőben.
-
capulet75
addikt
125W a 980.
Teljesen meg voltam róla győződve hogy kisebb energiaigénye van mint a 780-amnak, az 100W. Mondjuk ez a hűtőrendszer szerintem megbirkózna vele, és azért az a 40% körüli teljesítménytöbblet izgalmas lehetőség, annak ellenére hogy a jelenlegi is is bitang erős kártya, nem sok kompromisszumra kényszerít.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi!
Hol lehet ilyesmit beszerezni? Nagyobb boltoknál nem találtam, illetve a google is csak archivált HVaprós linkeket ad
Közben lenne mégegy kérdésem. Hogy tudom megállapítani, hogy a HW vagy a net miatt laggol egy játék egy laposon? Próbáltam MSI afterburnerrel monitorozni a hőfokokat meg a VGA/CPU használatot, de valami nem okés, mert össze-vissza jelenít meg (az én G751-emen megy rendesen).echterion:
UPC 120megás netét szórja a gyári fekete Ubee doboz 5Ghz-en. Fura, mert a G751-esem AC 7260-as kártyájával is laggolt amíg össze-vissza el nem állítgattam a kártya beállításait, azóta az tökéletes, ennél valahogy sehogyse sikerül a dolog. -
Fücsök007
őstag
Akkor meg válthatnál AW 18-ra ha a kijelző a legfontosabb. A PLS kijelző kalibrálva kurva szép, és a billentyű is megszokható. Persze maradhatsz a mostani gépnél, de 18 hüvelyken csak az MSI GT80 létezik mint új szériás noti, ami meg eléggé hangos terhelés alatt, továbbá az integrált proci téged sem vonz benne.
-
Dhampir
félisten
Persze, csak 300.000 magyar pengő alatt szinte nincsen élet, legfeljebb csak valami normális üzleteléssel elérhetetlen külföldi használt piacon. Ilyenkor bújnak elő a gamer elit által sarokba állíttatott, ám valamivel olcsóbb és otthoni supporttal rendelkező Lenovok, Asusok stb.
(#8886) capulet75
A gamer társadalom nevében köszönöm a nemes felajánlást!
Tavaly még Bluesummers is árult Clevo-t, ajánlottam is olyan valakinek a gépet, akinek hasonló paraméterű kellett. Ettől függetlenül a Hardveraprón ritkaságszámba megy egy frissebb darab.
-
k-adi
nagyúr
"régen" csak annyit kellett csinálni, hogy a dell support oldalán be kellett írni a megfelelő mezőkbe a dolgokat (ebayen lévő cég neve, stb) és "átíratni" magadra..és good-to-go.
most már akkor nem lehet ilyet, jól értem ?? akkor kb. innentől kezdve értelmetlen ebayről/akárhonnan beszerezni ha necces a honosítás... -
k-adi
nagyúr
Ez engem is idegesít, mert én konkrétan AW-t néztem tavaly év vége felé és horror árak voltak.. de gondolom most is 1 milla egy olyan AW konfig ami más márkában félmillát ér. (pl. skylake + 980m ??) Persze értem én, hogy a "MINŐSÉGET" meg kell fizetni, de basszus, itthoni dupla árak enyhén szólva undorítóak.
A másik bosszantó pedig, hogy Mo.n összesen 2 forgalmazó van csak
lehet ha több lenne, akkor nagyobb lenne az árverseny?? erről valami vélemény ?
-
spyduck
nagyúr
A "heti szintű szerviz az indulat volt" sajnálom. Egyébként kb havonta van 1db van a főszervizünkben. Ezen kívül van még 16db szerviz, paraszt logikával kiszámolható, de ezt hagyjuk.
De ne haragudj, akkora hülyeségeket írtok, hogy az eszem megáll. Hogy legyek nyugodt?
(#8844) Muerte75: Nagyon eladó valakinek az a Lenovo úgy látom...
(a) Te meg visszafoghatnál egyrészről más meghazudtolásából. Van bizonyítékod? Ja nincs... csak gondolod.
(b) Folyamatosan úgy állítasz valamit amihez se rálátásod, se tapasztalatod nincs. Hol vagy te hiteles?
(c) Ha valamit állítasz és más bizonyítékokkal alátámasztja az hazudik. Korrekt! Gratulálok!
(d) Magad alatt vágod a fát:(#8856) Muerte75: Az egész országban nincs állítom tán még 100db sem
(1) Megint csak fogalmad sincs és csak találgatsz.
(2) Ha az arányokat nézzük és veszünk 3000db eladott Lenovo-t, amiből 100db ment szervizbe. Nézzünk arányokat? Lehet nem járna jól az AW....(#8856) Muerte75: Az indulatokból egy picit visszább lehet fogni Szerintem inkább a félreinformálásból kéne visszafogni.
Korábban azt is írtad, hogy a te hozzászólásaid nem rontják a statisztikát meg nem olvassák annyian. Aznap csak kettő ügyfél jött be hozzám, hogy olvasta.
-
spyduck
nagyúr
Lenne pár kérdésem:
(1) Tudsz nekem linkelni olyan gépet ami 300k-ért szted jobb?
(2) Évente kb 15.000db GTX960M szintű készüléket étkesítenek itthon. Tudsz mutatni 15.000 használt készüléket 300k alatt?
(3) Ha megveszi az ügyfél a 300k-s Clevo-t, akkor hová viszi szervizbe? Mennyibe fog kerülni?
(4) Tudod mikor romlanak el a gamer gépek? Te most komolyan 300k-ért vétenél mással egy 4 éves AW-t? Honann tudod, hogy újrapasztázta vagy éppen kiportalanította a rendszert az előző tulaj? Mi van a meg nem ismétlődő hibákkal? Az átlag user de még a tapasztalt se tudja sokszor, hogy mi a baja.Nekünk van pár szervizünk így tudom miről beszélek. 2-3 év után úgy hullanak a gamer gépek mint a legyek. Heti szinten hozzák vissza az általad istenített AW-ket VGA csere miatt.
szerk: gyakori szervizes mondatok: Mi a baja? - Nem tudom, feladom, s*zr
(#8845) x_o_n: Ezt kifejtenéd? Érdekelne.
-
capulet75
addikt
Soha az életben nem vennék ilyen gépet ha olcsóbban megkaphatom használtan a jobbat. Egyszerű logika az egész, hisz egy 300k-s gép áll szemben egy 6-800k-s notival. Hiába van köztük 2-3 év és 1-2 generációnyi hardver különbség, totál esélytelen egy ilyen belépő szintű gép.
-
x_o_n
veterán
Pontosan erre gondoltam,meg már ezt eljátszották más modellel....és mire kiderült eltelt 8-10 hónap és ömlöttek a gondok... (mindenkinél) továbbra is az gondolom koca játékra alkalmas lehet.....de mivel a nemzetközi garancia megoldott és ennyiéert egy régebbi gen. de erösebb clevot lehet venni addig ez minden csak nem jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged