- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
consono #85383 üzenetére
Ugy, hogy lassan nem kell a teljesitmeny, csak a halozat. Az meg elvileg az 5G eljottevel eleg potens lesz. Igy mehet a streaming sima havidij elleneben akar egy render farmrol is...
A szamitasi teljesitmeny meg mar eleve adott. DTR-nek kampo. Tableten is elerheto lesz minden amit a DTR tudott.
'Oszt jonapot.' -
FőDudu
veterán
válasz
consono #85366 üzenetére
Nem kell DTR gepet vizionalni. Annak az eranak mar vege.
Oracle peldaul 4 magos arm procis virtualis gepet ad 200gb tarhellyel ingyen. Orokre.
Ird be a googlebe : oracle free tierEgy egeszseges kompromisszum amit a Razer altalaban csinal. Jo hutes, jo kijelzo, jo anyag hasznalat, win fronton a legjobb touchpad. Amit latsz es erintesz az minosegi.
Belul a legujabb cuccok. De nem cel a legnagyobb teljesitmeny.Nem lesz 400w gpu. 200w se.
Egy olyan gep lesz ami jol hasznalhato altalanos celra.
Es orom nezni a letisztultsagat.Tehat nem HC gamernek lesz szarra huzhato es overclockolhato alapanyag. Az nem cel a Razer eseten.
Persze en csak egy felhasznalo vagyok...
-
KISDUCK
addikt
válasz
consono #85056 üzenetére
Meg lehet szokni a kijelzőt, tény hogy nem valami szép. Nekem is valami alacsonyabb színhűségű panel van a mostani gépembe és hát az sRGB 99% monitor után ránézni nem valami nagy élmény. Inkább azt sajnálom hogy nem i7-7700hq van benne hanem csak 7300hq, mert úgy talán még 1-2 évig ellennék vele.
Amúgy azt nem tudod hogy a vga hány pcie sávra van bekötve? Nézegettem ryzen 5800h procis gépeket és azt láttam hogy sok csak pcie 3.0 x8 sávra van bekötve, de tesztek alapján meg annyi fps-t kisajtol a 3070-ből mint egy i7-11800h. -
válasz
consono #84751 üzenetére
Minden hasznalati adatom a laptopon, ami viszonylag eros cpu-s (akar dgpu nelkul), ha mennem kell, felkapom, viszem, tovabb dolgozom, ha tervezni akarok(/jatszani) bedugom egpu-ra, hasit.
(Es igen, adatbiztonsag miatt es a sok, ritkabban hasznalatos filenak ott a fileszerver, szinten nem 2 eszkozzel erem el, nincs 2 helyen local copy adott esetben, konnyebb osszefesulni a dolgokat).
En sokaig nyomtam, amit irsz, es kenyelmetlen tud lenni, hogy nem tudom folytatni, ami az asztalin ment (igen, tudom, vnc), de a cuccam 2 helyen vannak reszben megnyitva, stb.
Nem elhetetlen, de van, akinek ez a kenyelmesebb. -
cs.zs.
veterán
válasz
consono #84755 üzenetére
Én nem a TB4-et istenítem, hanem a sebességnövekedést.
Volt idő, amikor elvoltunk a HDD 100-140 MB/sec sebességével. Jött a SATA SSD 4x-5x akkora sebessége, és kellett-e? Igen.
Jött a PCIe 1.0 2.0 3.0 ... Észrevesszük-e?
Igen.Te észreveszed a pcie 3500-as sebességét a sata SSD 500 MB/sec sebességéhez képest?
Olyan fejlesztésnek tartod, amire érdemes előrelépni?
Ha további 3000-4000 MB/sec sebességgel feljebb lépünk (PCIe 4.0 x4) vajon az is jó lesz?
Nagyon nagy valószínűséggel igen.
Ma még feltétlenül kell?
Nem, de eljön majd az idő, lesznek olyan helyzetek, amikor igen.És az ilyen gépeden az USB-C csatlakozóra az lesz írva, hogy TB4.
...
-
cs.zs.
veterán
válasz
consono #84741 üzenetére
A példa lényege (látom, nem ment át) pontosan az, amit írsz, hogy az 1,4-es alapgéppel is lehet autópályázni, meg egy GTi-vel is. Csak azt nem tudhatod most, hogy mikor kell még 150-nél is egy kis plusz kakaó, és akkor már nagyon nem mindegy, hogy melyikben ülsz.
A Thunderbolt 4-gyel szerelt laptopokban már jellemzően nem pcie 3.0 x4 (max 4000 MB/sec) sebességű ssd-k és foglalatok vannak, hanem ennek a duplája, pcie 4.0 x4 (8000 MB/sec).
A TB4 megléte azt is mutatja, hogy megint előre léptünk sebességben (egy jó nagyot, a bennük lévő DDR5 ramokkal is).Egyszerűen csak BALGASÁG azt hangoztatni, hogy erre nem lesz szükség. De igen, lesz. Ez a jövő. Már most .
Amikor sok évvel ezelőtt 10 megabites internetünk lett, lerogytunk, hogy eljött a kánaán. Kellett akkor több? Nem. És rá 2 évre? Kevés lett az 50 megabit is. Most 2000/1000 netem van, és a nyakam rá hogy pár év múlva minimum a duplája lesz. De ahhoz olyan gép is kell majd, ami tudja kezelni .
-
RM007
addikt
válasz
consono #84741 üzenetére
Van még egy szempont. A notik ára igen csak kezd felkúszni. Az asztali vonal is, de ott a cserélhető perifériák és itt a használt piacra gondolok meg pont ellenkezőleg szépen visszaesett a megfizethető sávba. A teljesítménykülönbség hatalmas. Még nem is olyan rég egy rtx2080 260e ft majd a rtx3070 és most lassacskán ennyiért egy 3080-at kapsz, persze használtan. Vagyis költséghatékony megoldás az időtállóságra, a gépet sem azzal fűtöd stb. Praktikus megoldás mi a zsákutcával szemben nyújt alternatívákat. Lassú a TB3-4? Sebaj olcsón veszel bele erősebb VGA-t. Relatív olcsó lapost veszel játékra gyenge grafikával és mellé egy e-gpu ha játszani akarsz, amihez úgy is kell az asztal ahová lepakoltál a táp miatt. Így sokkal olcsóbb és praktikusabb lehet olyan embereknek akik nem akarják évente cserélni a laptopjukat. És ha netán behal a vga a laptop nem lesz kuka abban a pillanatban....rengeteg érv van több oldalról szemlélve.
Pont azért van már minden forrasztva még a ram is egyes gépekbe hogy az elhasználódás jobban tudjon érvényesülni, lehetőleg rövidebb ideig használd azt a terméket és ez nem csak vga minden ami a laptopban van és korábban cserélni lehetett. Nekünk nem jó ez a irány.
Lásd ólom mentes forrasztás hogy több kiadásod lehessen a rövidebb élettartam miatt. -
FőDudu
veterán
válasz
consono #84741 üzenetére
Arra jo, hogy 1db kabellel csatoljon be minden periferiat es a monitort is.
Hang/kep/net/tapfesz/meg az osszes radugott periferia.Azaz szimplan dokkolonak hasznalni egy portot.
Ugyis kb kihaloban van a dedikalt dokkolo csatit tartalmazo gepek kore.Meg eleve - gamer gepen miert is lenne dokkolohoz csatlakozo?
Na ezert jo a TB, mert kb ugyanazt meg lehet vele oldani. A kulso GPU csak 1 dolog a sok kozul.Jatszani erdemesebb egy Rog Flow kulso Egpu avgy az Alienware fele AGA.
A TB jelenleg eleg nagy veszteseggel dolgozik asztali videokartyat hasznalva. -
vakablak93
őstag
válasz
consono #84741 üzenetére
Alapvetően igazad van, RM007 is is egy merőben más megoldast használ, hiába van ott a thunderbolt a gépén.
Ez azoknak való akik iridaigépnek használnak egy gemerlapost, és a kiegészítőket egy dokkolóba akarják dugni ahelyett hogy a lapos dedikalt usb-csatlakozóit használnák,
esetleg több monitort akarnak szintén munka miatt a gépre kötni.De maga a videokártya thunderbolton kb értelmetlen.
-
RM007
addikt
válasz
consono #84515 üzenetére
Persze mindig hasonlítunk az asztali vonalhoz mennyi a jelen különbség, de ha csak 80-100-150W.... TDP és TGP maradna akkor is látványos javulás lesz mint mindig generációs ugrás idején. Mindig van minőségi előrelépés, mint most is nem csak a plusz megemelt fogyasztás hoz akkora teljesítmény többletet. pl (gtx 680(100W) vs rtx 3060(60-115W TGP) mobile)
#84516 TestamentDNR:
Ha jól értem amire gondolsz, ahhoz egy lottó 5 nyeremény mellett új még gyorsabb procival rendelkező mxm fogadó laptopra is szükségem lenne. A mostani legújabb procik amik kitudják rendesen hajtani. Persze a dlss3 miatt kíváncsi lennék még egy jövőbeli upgrade lehetőségre, de nem a 4090 lenne a kiszemelt, az túl drága és lesz is a jövőben.
elértettem....Ha visszahoznák ezt az asztali laptopos vonalat akkor érdekes lehetne. Sajnos alig látok valami megvásárolható elemet ehhez a Clevo vonalhoz, aksi, venti, töltő embertelen árban. Ha itt valami elromlik az érdekes lesz. Van egy olyan tervem a későbbiekre nézve hogy vennék még egy ilyen mxm adaptert a még jelen lévő rtx 3070-es kártyámhoz és visszaállítom az MSI GT70-et olyanra mint volt korábban, és pl azt utaztatom majd a nyáron, ápolom, formában tartom és használom itthon is időnként. A másikhoz meg hozzá sem nyúlnék szétszedésileg. A játékok az MSI-vel is szépen futottak. Jelen pillanat pont ezért úgy hagytam mindent csak fel kell csatolnom az erőművet és már mehet is a móka a rengeteg mindennel ami ott van. Szóval nincs még temetés, lesz itt még kis tesó.
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #83897 üzenetére
Nem értem, milyen csodát vártok a DLSS-től. Tényleg nem értem, főleg annak tudatában, hogy a 2.0-t kevés játék támogatja és azért kell bele fejlesztői meló rendesen, az első verzió meg láthatóan butít a látványon nem is keveset sok esetben, ami kb. ugyanazt a hatást éri el, mint mikor csökkentesz a képjavítókon, vagy a felbontáson, hogy extra fps-t nyerj vele. Mintha összehasonlítanád az 1080p utltra képet az 1080p medium képpel, hogy jé, medium-on több lett az fps.
-
cs.zs.
veterán
válasz
consono #83887 üzenetére
Jaja, belépek mindhárommal ugyanabba a játékba (WarThunder tankos) ugyanolyan beállításokkal, aztán hajrá!
Azt már most is tudjuk, hogy Ryzen5-5600H + RTX3050 kb 20-25%-kal több fps-t szokott hozni, mint az i5-10300H + GTX1650Ti. 130-160 helyett 180-220.
Tényleg kiváncsi vagyok, hol lesz a 1660Ti. Sztem győznie kellene... -
echterion
nagyúr
válasz
consono #83882 üzenetére
Hát, a számok nem ezt mutatják. Sem a számítási teljesítmény, se fps számok nem ezt mutatják. Az 1660ti az ugyanazt tudja nagyságrendileg, mint a 2060, ezt sokan elfelejtik, csak nincs benne RT.
De mindegy, próbálj ki mindkét gpu-val szerelt gépet és meglátod. Jó dolog a DLSS, de csodát nem fog az se tenni, nem lesz tőle gyorsabb bekapcsolt RT-vel a gpu, mintha be se kapcsolod, mert a saját számítási kapacitásán nem tud túllendülni a gpu, ez a technológia arról szól, hogy mennyivel legyen csúnyább a RT, mintha mindent számolna a gpu, cserébe néhány extra fps-ért.
cs.zs.: azzal procival agyhalál lesz, olyan cpu bottleneck lesz, hogy ihaj, azon nem fog segíteni semmilyen újratelepítés.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #83878 üzenetére
Hiába a dlss, az 1660-on nincs RT, így ha a 3050-en bekapcsolod (de ha nem, akkor is), megeszi reggelire. Kis mazsoláznivaló, érdemes legörgetni a játékok fps számaihoz.
-
kispx
addikt
válasz
consono #83465 üzenetére
A kompromisszum miben fog kimerülni?
(Munkahelyen C++ és C#\WPF programozáshoz Legion 7-et használunk. Megvagyok vele elégedve, pedig a másik topikban mindig mondják, hogy a gamer gépet felejtsük el a programozásra.)
Amikor legutoljára egyetemen tanultam neurális hálókat (7-8 éve), akkor még GPU sem volt a gépben és 8 GB memória volt benne és elég volt. Vagy pár év alatt annyit változott a terület, hogy ennyire combos hardware kell hozzá? -
RM007
addikt
válasz
consono #83360 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy az biztosan hiteles.
Nálam a cpu kihasználtság áll szinte mindig nullán, úgy hogy a többi mellette szerintem teljesen rendben. Nem is értem. Ez simán lehet sajnos valami hiba a kimutatásban. Windows vagy valami más részleges hiba.
Mutatok valamit.
Ezt a mai napig nem értem. Ez még az előző 6 magos i7-8700K procim idejéből született.
A VGA jobban ment mint most. Úgy belőtte magát akkor hogy már lassan visszasírom a gyengébb eladott procimat.
Ilyet nem tudok mesterségesen előállítani.Vannak érdekes dolgok.
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #83384 üzenetére
Én is csak két dolgot használok most: ThrottleStop (CPU) és Afterburner (GPU). Ezek mellett nem kell más, még az AWCC-t se tettem fel, mert minek, csak bekavarna, így meg mindig úgy megy, ahogy épp kell és nincs mivel összeakadniuk, mert csak egyféle progi van, amikkel tweak-elem az alkatrészeket.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
consono #83308 üzenetére
517.48-ra Updateltem az nV (notebook) drivert.
Aztán az eGPU-t manuálisan kellett drivereznem (másik meghajtón levő könyvtárból, mert oda masoltam ki az 517.48 desktop drivert) , mert bekapcsoltam az eGPU-t majd felismerte, de mind2 GPU-t le is tiltotta, aztán a manuális driverezes után kérte a restartot, majd jó is lett mind2... Ez az eGPU dolog számomra nagy kibaszás és alig lehet kiismerni mi meg hogyan is van vagy jó.. Igazán kezdhetnének vele valamit! -
válasz
consono #82879 üzenetére
ja, de van benne egy rakás célhardwer, úgy azért egészen át lehet verni a fizikát azáltal, hogy maga a chip "specializáltabb", ezért ugyanarra a wattra tud nagy teljesítményt leadni.
(az M1et pedig pár hónappal előbb adták ki, nem sok, de számít)
+ a final cut arra a vasra optimalizálva van, ami itt nem érdekel kb. senkit, de basszus, egy 8GB RAM-os M1 macbook airen úgy hasítanak a 4K vágások, hogy azt win alapokon nem pár w-ból többől lehet csak kihozni.szerk.: pedig ha valaki, hát én nem vagyok apple próféta, felőlem holnap bezárhatnának.
-
cs.zs.
veterán
válasz
consono #82132 üzenetére
Jogos, persze,
de pl a VivoBook Pro 16X N7600PC széria már igencsak alkalmas játékra is.Említette, hogy kockulás-netezés-filmezés, meg pure game experience.
Nem mindegy melyik hány %, ezt az infót elkummantottaÉn továbbra is a kamionfülke fényességében látom a legnagyobb problémát, nem abban hogy RTX 3050, vagy 3060
-
cs.zs.
veterán
válasz
consono #81642 üzenetére
Az ű betű elhelyezését és az ezzel megvágott entert meg lehet szokni, ugyanakkor a Legionos gyermekem is azt mondja, hogy az Asuson sokkal jobb gépelni.
Ezért is mondom, hogy a Vivobook egy kitűnő termék.
De nem vagyunk egyformák, kinek mi.
Az új VivoBookok már nem bővíthetők úgy. :-( -
cs.zs.
veterán
válasz
consono #81640 üzenetére
Nem írta, hogy játékfüggő,
én is csak ilyen koca-gamer vagyok,
sokunknak elég az a teljesítmény, és csodaszép.Most adtam el a 2020 májusi ViboBook S532FL laptopomat, screenpad volt benne, imádtam. Minőségi db volt, nem volt gondom ilyesmivel. A 2020-asnak még a bővíthetősége is jó volt. 1 db m2 2280 pcie + 1db m2 2280 SATA, bővíthető ram, szóval jó volt. De mivel játszok is, kevés volt a benne lévő MX250 2 GB videó. Ha nem lett volna ectra akcióban az X571GT, VivoBook Pro-t vettem volna oled kijelzővel.
2 db Legionunk is van otthon. -
echterion
nagyúr
válasz
consono #81487 üzenetére
Nektek mennyi garit adott rá az Alza? Én a számlán nem látok erre vonatkoó infót, a gyári oldal meg service tag alapján 2024 októbert így, mint garanciaidő végét.
Más: Illetve kellene bele venni normális ramot, mert most csak beleraktam itthonról random valamit, hogy legyen 16GB benne. Milyen ram kellene ennek a kis rizsának, hogy minden kijöjjön belőle?
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #81257 üzenetére
Én erre a célra vettem neki egy 15,6-os rajztablet-et, csak hdmi-n rá kell dugni a gépre (alaplapi kimenet jó neki) és rajzolgathat kedvére. Nem volt olcsó, de megérte nagyon, szeret rajta rajzolni, egyszer elég rádugni a gépre és akkor rajzol, amikor akar csak be kell kapcsolnia, a tápot usb-ről kapja.
-
Dhampir
félisten
válasz
consono #81083 üzenetére
Nagy bővítést nem tervezek, de az üres memóriafoglalatba egy másik legalább hasonló méretű RAM modul még majd elkél, plusz a tárhelybővítés fontos, mert valami körülbelül 100 GB méretet lefoglal magának a gyári összesen 217 GB méretűnek kiírt SSD meghajtón.
Más:
Az egérkurzor mellett 3 másodpercenként megjelenik a kis töltést jelző karika, de más semmi sem történik, viszont ez a karikázás 3 másodpercenként ismétlődik. Nem tudom, hogy vajon mi lehet ez?
-
Dhampir
félisten
válasz
consono #81081 üzenetére
Még nem mélyedtem bele ezen részébe, de amikor egyéb dolgokat akar letölteni az ACC, akkor egy AW eszközt akar kérni a plusz funkciókhoz.
Más:
Belepillantottál már a gép hasába?
Vajon megtalálható benne gyárilag ez az apró, lefogató alkatrész a másik M.2 2280 SSD foglalathoz? [link]
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #81028 üzenetére
Jogos. És mikor fog dual-ban menni?
#81026FőDudu: köszi.
Azért érdeklődöm, mert nekem is van egy átvételre váró 3050-es gépem, most hirdetem a jelenlegi gépem, amit 1200 MHz-re fojtott vga-val használok AC Valhalla alatt, mert QHD-ban így is kitolja magából a 60 fps-t max-a állítva.
Ha elmegy, tuti átveszem, ha nem...nos akkor lehet, hogy megy vissza vagy megpróbálom asszonyt meggyőzni, hogy jó lesz az a gyereknek a mostani 4.gen i7+1050-es asztalija helyett (bár ezen is csont nélkül elfut neki a Genshin, meg a Hearts of Iron).
-
Dhampir
félisten
válasz
consono #80908 üzenetére
Gratulálok!
(#80934) consono +1, körülbelül
Érdemes a legújabb Bios-t és a Radeon drivert is frissíteni, de a Dell Update megoldja.
Pillanatnyilag 97 megnyitott böngészőlap mellett néma a gép Windows 11 alatt, ilyet sem láttam még.
-
echterion
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
-
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #31236 üzenetére
A hűtés elbír ezekkel a komponensekkel, de a kijelzője egy eléggé alsó kategóriás IPS. Az 1050-nek SD kliens esetén is kell sok kompromisszum, nekem az 1050ti lapossal SD kliens esetén is kompromisszumot kellett kötni, nem lehetett mindent max-ra tolni, mert lesznek pályák, ahol erősen beesik 60 fps alá, ott meg jön a képtörés, ami ennél a játéknál nagyon zavart engem. Az 1050 cirka 20%-kal gyengébb az ti verziónál, így mérlegelni kell, ez elég-e, illetve elég lesz-e 1-2 év múlva.
-
RM007
addikt
válasz
consono #31100 üzenetére
Na és ez? Ígérem többet nem hozok fel.
Tudom a többség szíve csücske és minőségi, de akkor is, még a minimum tavalyról maradhatott raktári kiárusítás akciósan egy bár még mindig tudó, de már kifutott model gpu-val és cpu-val.
Jó hát mindent lehet, csak nagyon nem érzem reálisnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Yettel topik
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest