- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #56935 üzenetére
Igen de az i7-10875H + RTX2070S-re, az itthon 1,07M, de most kint akciós, Acer Predator Helios 700 (PH717-72-77Y6), Gaming-Notebook i7-10875H RTX2070S 1TB NVMe SSD, 16GB RAM 3év re bővített garanciával 1900€!!!! 684K-ért??? Erre esetleg rájöhet még +7% áfa különbözet, illetve +30€ szállítás.
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #56135 üzenetére
Szia.
javítva*
Onnan töltöttem le mert frissen telepítve, még az egér sem működött. (bios an meg igen)
WiFi sem megy alapból, így nehéz letölteni egyből onnan.Pendrive, tudod van az a jópofa kis szerkezet,
vagy létrehozol egy külön mappát valamelyik megmaradó tárhelyre, és onnan telepíted fel a c:-re, ennyi.
Procinál a x2 mit jelenthet??
Gondolom késő volt és azért nem láttad egyértelműnek:
Nem a Procihoz van a x2 írva,hanem a memóriához, értelmezni pedig úgy kell, hogy az i9-10980HK/i7-10875H-nál 2x8GB RAM 3200MHZ-s, míg az i7-10750H/i5-10300H-nál 2x8GB RAM 2933Mhz-s.
De egyébként mindegy, mert 2933Mhz-n működik mindegyik. Tehát a 003T-ben i7-10750h mellé gyárilag, eredetileg 2x8GB 2933Mhz-s RAM-nak kellene benne lenni.
De gyakorlatilag változtathatnak rajta, függően, mi van raktáron épp akkor. Te a 008-hoz pont 1x8-as 3200Mhz-st kaptál.Most 2x16 3000mhz van benne de 2660mhz ír ki 🤔 van jelentősége??
Nézd már meg légyszi, hogy HWiNFO vagy a CPU-Z mit ír ki rá.
Tudod, hogy kell így megnézni HWiNFO-nál?? -
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #56120 üzenetére
Szia.
Ne másold át, hanem szedd le az Asus oldaláról az összeset, legfőképp az energia gazdálkodás driver-t.
Mikor feraktad az új SSD-re a Win-t, az automatikus frissítést tiltsd le.
Mindig az Asus oldalán lévő Driver-t tedd fel esőnek, utána majd mehet az engedély a win-nek a későbbi frissítésre. -
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #56107 üzenetére
Szia.
Az a gép 2015-ben volt annyi amennyi és nem most.
Most használtan kb 400-450K környékén mennek 7820HK+GTX1080-al, de még mindig jó kis gép az.#56099Szotyi222
Kicsit be kellene állítani a gépedet, mert az biztos, hogy nincs jól feltelepítve minden. Ugyanazzal a hűtéssel, ugyanazzal a felépítéssel sok a hőfok illetve a teljesítmény különbség gurus gépéhez képest.
Vírusírtót azonnal töröld le ha van, bőven elég a Defender is.
Én is leszedtem már.
Alapból 4GB ram csak arra meg el. -
echterion
nagyúr
válasz
Szotyi222 #56099 üzenetére
Semmit. Ezért is nem vettem magamnak sem ilyen árban gépet. A Predator 17 500ezer volt egy K i7-tel meg 1080-as gpu-val, annyit megért, de az eredeti árát az sem, mivel az is csak TGC-vel tudott rendes hőfokot produkálni a procin. Inkább gyűjtöttem még, hogy legyen mani új desktop procis gépre és megrendeltem külföldről, még épp a vírushelyzet kitörése előtt.
-
gurus
aktív tag
válasz
Szotyi222 #56099 üzenetére
Tűrhető a tied is.csak kicsit magasabbak a hőfokok nálad. Volt már lenovo ,predator 2019 és 2020 verzió laposom is igaz abból csak a Helios 300 de 17 colosból mindegyik rosszabb volt mint ez .ennek hangja nem süvít, játék alatt sem.nekem fontos,hogy könnyű legyen és tudjam ágyon használni,ne legyen forró a burkolata. Ha komolyabban akarok játszani ott az asztali gépem
-
Szotyi222
aktív tag
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #55919 üzenetére
Szia.
Én ezt az eredményt. Most reggel lefuttattam én is és nálam ez jött ki.
A többi viszont nagyon szép.
Te most melyik licence-t vetted meg? Azért kérdezem, mert nekem így jelenít meg, és nincs frissítés, és én a 3,78€-os Advanced Edition verziót használom. Te esetleg a drágábbat a 8€-at vetted meg? -
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #55798 üzenetére
Legközelebb inkább 3DMark Firestrike&Time Spy tesztet csinálj.
Basic verzió ingyenes, advance most akciós 3,75€.
-
törölt tag
válasz
Szotyi222 #55672 üzenetére
"Tegyük hozzá Acer topikba más márkát nem fognak ajánlani, és le szólni sem a terméket. "
A kijelentés téves. Ha laptopot keresel, céltudatosan Acer-t, nyilván elsősorban ebben fognak segíteni, de emellett ha adott árban van jobb, vagy az aktuális kinézett termék egy szemét, akkor nyilván ezt le fogják írni. De ezek továbbra is szigorúan csak tanácsok. Minden vásárlás végső soron a vásárlón múlik, és azon, hogy a vásárló hogyan értelmezi a kapott tanácsokat. Ha leszarja, vagy figyelmetlen, akkor bármilyen tanácsot lehet adni, semmit nem fog érni. Miért lenne érdekük, hogy szemetet vegyen az ember?
-
Ubul86
őstag
válasz
Szotyi222 #55452 üzenetére
Nitro 7-em van, szóval szintén zenész, nem kérnék belőle.
DE! és mindig van de2020-as verziók mint ha már jó/jobb hűtést kaptak volna (vagy inkább egy elvárt hűtési rendszert alakítottak ki, és nem egymás mellé b**ták a két ventit, mint az én esetemben)
Szóval ha a kettő, akkor már inkább Nitro mint Tuf -
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #55431 üzenetére
A 2070s-t megeszi reggelire a 3070, de eszerint az oldal szerint, a TUF gépben csak 3070 max-q-t tesznek.
De ettől függetlenül, még ha utánam dobnák se kellene TUF.
Az a borzasztó anyaghasználat, kijelzőpanel, hűtés, az ellenségemnek se ajánlanám.+#55432Bedepi
Találtam egy twitter oldalt, ahol orosz spekuláció már felkerült valami ár, de google-n rákeresve az itt felsorolt modelszámokra, semmi találat nem volt.Lehet RADIUM-nál ebből az €-os árakból indultak ki.
Már itt is van valami szösszenet
Asus TUF laptop spotted with Ryzen 7 5800H, RTX 3060 Mobile
Asus TUF Gaming laptop with tasty combo of AMD Ryzen 7 5800H APU and Nvidia RTX 3060 Mobile GPU appears on German retailer site
De árakat még sehol nem találni. -
Bedepi
tag
válasz
Szotyi222 #55431 üzenetére
Biztos. A mérések szerint a 3060TI asztali szintjét kapod. Attól függetlenül, hogy Asust nem vennék(már) ez egy nagyon jó ár szerintem ezért a felszereltségért. Kérdés tényleg ennyi lesz e? Viszont fura, hogy még be sincs jelentve, de az oldalon már fent van
Egy tesztet azért én megvárnék róla.
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #55265 üzenetére
Szotyi.
Töltsd le ezt a Superposition benchmark-ot, és futtas le rajta ez 1080p extreme teszt-et.
Kíváncsi vagyok valamire.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Szotyi222 #55237 üzenetére
Az szerintem program függő lesz hogy hoz-e teljesítmény többletet a több memória. Láttam tesztet ahol volt olyan program ahol ugyan annyi volt az avg fps 8gb és 32gb rammal volt hogy 32gb-nél a az avg 1-2%-al nagyobb volt mint 16gb ramnál, de a minimum fps-ek megegyeztek, szóval ez inkább program függő. Az a lényeg hogyha van rá mód minél alacsonyabb időzítesű memóriák legyenek a gépben a lehető legnagyobb órajellel.
-
Bedepi
tag
válasz
Szotyi222 #55183 üzenetére
Náluk jó ideje 3 év már. Az én gépem már elmúlt 2 éves, és én is 3 év garival vettem. Szóval ezt nem múlt héten vezették be
Ja és amúgy a 250 alatti gépek is 3 évvel mennek, csak szólok. Ezt melyik másik gyártó adja? De aki jövőre vesz olcsóbb gépet annak meg cumi van, mert amit most megkap 3-al, abból jövőre csak 2 lesz, ha jól tudom.
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #55019 üzenetére
Szotyi.
Most ez komoly?
Ott van a felirat. Egyáltalán örülni kellene, hogy van legalább.
A FIFA 2006-2014-ig volt Faragó Richard és Hajdú István által szinkronizált utoljára, mert ők ketten zseniális szakkommentátorok, de 15-től már a FIFA nem kéri fel különböző okok miatt őket. -
KISDUCK
addikt
válasz
Szotyi222 #54700 üzenetére
Az Otthoni hálózat és internet megosztás topikban ebben biztosan tudnak segíteni.
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #54674 üzenetére
Szia Szotyi.
Lehet sok RTX2070max-q / Quadro RTX 4000 max-q maradt raktáron és most átnevezve, kevesebb CUDA mag használatával, ezzel a modelszámmal kiadják.
Ez nem újdonság, 2020. áprilisban már írtak róla.
Lényegében a RTX2070/80s mobil GPU-k is lényegében Quadro RTX-ek, csak át lettek nevezve, és bizonyos funkciók le lettek tíltva.
Kellenek esetleg szép Asus ROG 1920x1080-as hátterek, vagy már szedtél le jókat?
Van egy rakattal letöltve nekem, ilyen és hasonlók. -
-
echterion
nagyúr
válasz
Szotyi222 #54614 üzenetére
Szia Szotyi,
Sajnálattal olvasom soraid, és ezúton kérek tőled bocsánatot a cinikus, bántó soraimért. Nem tudtam, hogy ilyen gondod van, ha tudom, nyilván nem így reagálok. Az ember mindig tanul, ebből is sokat tanultam, legközelebb, akár másnál is, másképp fogok reagálni, kicsit körültekintőbben.Viszont arra azért szeretnélek megkérni, hogy az ide nem illő linkeket (mint pl. a múltkori papírlapos hirdetés) ne rakd be, nem kellenek azok ide. Az off-os témákat, amik nem szorosan szakmai jellegűek meg mehetnek off-ba rakva itt is.
-
válasz
Szotyi222 #54614 üzenetére
Bocsáss meg Szotyi, megértem és tolerálom, ha problémád van a helyesírással. Sokan érkeztek nélkül posztolnak, mert külföldről írnak és nincsenek meg a magyar gombok a billentyűzetükön. Sokan telefonról posztolnak és ott néha becsúszik egy-egy félregépelés, de mint ahogy én is baromságokat írok néha akkor még az autocorrect ébred öntudatra. Szóval ilyesmi előfordul mindnyájunkkal, megértjük főleg ha előre szólsz, hogy ezzel a problémával küzdesz.
De egy szakmai topicban az offolás, az olyan vétség amire nincsen orvosi papír, nincsen magyarázat. Mert akibe szorult annyi IQ, hogy billentyűzetet ragadjon és regisztráljon egy fórumba, akkor az ember feltételezi, hogy ahhoz is meg van a kellő neuronja, hogy megértse a fórum szabályzatot.
Így is eléggé felhígult már a mezőny, ezért kérlek, hogy figyelj oda, a klickbait-es linkekre, arra hogy az ajánlásaid ne legyenek idejétmúltak. Nem baj ha nem szigorúan szakmai, nem baj ha humoros, nem baj ha színes-bulváros de gondolkozz a mi fejünkkel és legyen olyan amit mi is szívesen olvasunk.
Ezt empátiának hívják és ha nem haragszol a szószedetet most nem illesztem be.Köszönöm, hogy elolvastad és odafigyelsz majd erre 👍
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Szotyi222 #54588 üzenetére
Nem belevau, csak egy ötlet és hasznos (lehet)
Van a Chrome böngésző.
Annál (is) van "helyesírás ellenőrzés" vagy mi is és állítsd be, használd (ha Chrome-t használsz)(egér jobb klikk -az adott írási részbe alkalmazva- majd ott kiválasztod a képen kijelölt részt és bepipálod a "magyar"-t)
Ha pl. nem megfelelő az adott szó, amit be írtál, akkor "jelzi" aláhúzással.Remélem tudtam segíteni.
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #54588 üzenetére
Szia Szotyi.
Nem megsértődni, hanem elgondolkodni kellene amit barátaim echterion és Mr. Bean969 írtak.
Nem szégyen, ha először megnézed mondjuk google-on, hogy hogy írják helyesen, vagy word-be esetleg beírod a mondatot, ott a helyesírás ellenörző kijavítja és kész is, copy past és bemásolod ide.
Tanulj, figyelj és hidd el senki nem azért csesztet, mert ez a heppje-fixa ideálja.
Tényleg néha fájdalmas ahogy fogalmazol, kicsinyítő képzőket, ragokat használod.rosszul helyesen
aksi > akksi
satás > Sata-s
hütő borda > hűtőborda
felyelesztésének > Fejlesztésének
nekiáljak > nekiálljak
Én is ha sietek, szoktam hibázni, de azért ezek súlyos hibák, ezekre figyelj kérlek oda.
-
törölt tag
válasz
Szotyi222 #54575 üzenetére
Kedves kolléga/fórumtárs (ahogy érzed)!
Nem bántásként írom, de azt hiszem, hogy mindenki nevében megkérhetlek rá, hogy a helyesírást, vagy legalábbis az erre való törekvést tartsuk szem előtt. Legutoljára a Facebook nevű szemétdombon láttam ilyen helyesírást. Azért legalább ennyivel meg lehetne tisztelni a kedves fórumtársakat, ha már egyrészt kérdést teszel fel, másrészt segítséget igényelsz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Szotyi222 #54575 üzenetére
Első lépés ennek a tanulmányozása:
Ha ez megvan, akkor tudunk továbblépni a dologban. Az akkut mindig le kell húzni a csatlakozóról, nem cipőfűző ez, hogy kikössük. Hűtőborda csak akkor kell, ha forrófejű m.2-est veszel, meg nagy file-okkal dolgozol a gépen (ez utóbbi esetben majd kert/erkély használata is javasolt lesz így télvíz idején, mert a legkisebb gondod az ssd melegedése lesz).
-
gago1975
őstag
válasz
Szotyi222 #54426 üzenetére
Szia Szotyi.
Egy jó tanácsot fogadj el mint "kezdő".
Légyszíves úgy ajánlgass esetleges opciónális gépeket, hogy tedd hozzá "akinek nem fontos a színhűség/lefedettség" mert annak az Asus g512LW-AL022-24 ben a gyenge minőségű 144Hz-es PANDA LM156LF2F01 kijelzőpanel van, amibe pedig a "jó" kijelzőpanel van az a G512LW-AZ025-ös Sharp LQ156M1JW09 SHP14D3 240 Hz-es model ami pedig 60-70K-val drágább. -
törölt tag
válasz
Szotyi222 #54347 üzenetére
Ha elolvasod a cikket, már maga a magyar nyelvtan nem igazán megy neki. Így kicsit már kapásból gyanúsak ezek a cikkek.
Nekem az ilyen cikkekről valamiért egyébként mindig a registry tisztító és mindenféle hatalmas csodákat ígérő karbantartó programok jutnak eszembe. Ahogy ezek a "fura" cikkek, úgy az általam említett programok is több kárt okoznak, mint hasznot. Ha normális, mindenféle sallangtól mentes rendszert akarsz, akkor Linux. Egyébként azért a W10 is egészen intelligensen össze lett rakva, ahol már nincs szükség mindenféle csodákat művelő programra, és máguskodásra.
-
Ryan1318
tag
válasz
Szotyi222 #54338 üzenetére
Én ezt értem amit mondasz, de ott nincs 4 hanem 2 fajta van az egyik az integrált amely a procin belül van másik a dedikált driver, amit meg te mutatsz az egyik régebbi ott a verzió szám mindig a legújabbat kell felrakni. Azt nem tudom miért kék halálozik mert számos oka lehet majd jönnek az öregek azt megmondják.
De hogy az armoryt nehezebb felrakni de az Asus honlapján van róla videó. Másik Nelegyen nethez csatlakoztatva a gép még telepíted. Meg ha fel raksz egy
drivert ne többet telepítés párhuzamosan értem én hogy bírja a vas de a Windows nem
Meg amiket tudsz szedjél le rögtön egy külső meghajtóra töltsd le. Én így csináltam mindengépnél nem volt gond vele. Nekem a g731GWnél volt az hogy uvztam és beraktam silentmódba akkor volt kék halál. De ott az UV volt a gond. -
válasz
Szotyi222 #54331 üzenetére
Biztos nem én fogom neked megmondani hogy lenne számodra a legjobb, mert én alapvetően csak azon drivereket tenném fel ami hiányzik az eszközkezelőből, amit a Windows nem tud megoldani, pótolni és ami gép specifikus pl gaming center stb....
Én a graf. drivert is mindig, (mármint korábban) az Nvidia oldaláról szedtem, nem a gyártó oldaláról, és törekedtem azért mindenből a legfrissebbre.
Nem baj ha valami összekuszálódik, majd megoldod másként és közben tanulni fogsz belőle, lesz személyes tapasztalatod, ami egy idő után aranyat ér, a belevetett munkát pedig megtéríti. -
Bedepi
tag
válasz
Szotyi222 #54272 üzenetére
A cikkben írták az 5000-es, nem én találtam ki.
Lehet lesz asztali procis is anno a helios 500-ba is az volt. Amúgy itt is 5000-es írnak, de végül is nem oszt szoroz szerintem
https://pcworld.hu/pcwpro/nagyot-fejlodnek-teljesitmenyben-a-laptopokba-valo-amd-ryzen-5000-processzorok-285832.html
Most nézem, hogy jó a cikk amit küldtél, csak a főcímet nem olvastad el
2021 VÉGÉN esedékes a dolog.
-
Ryan1318
tag
válasz
Szotyi222 #54148 üzenetére
Én a Geforce Now-t nyomom de szerintem itt is megkell venned a játékot mert nekem pl a steames fiókom használja. Ez csak egy streaming szolgáltatás. Ilyen single player játékokba lehet játszani de fornite-ozni biztos hogy nem használnám
AHogy a képen is mutatja mert azért késés van.
-
törölt tag
válasz
Szotyi222 #54068 üzenetére
Nekem ez kicsit gyanús. Azért 10. generációs i7-es CPU + RTX 2070-et ennyiért...
Kételkedek abban is, hogy normális hőmérsékleten tudja tartani a masina a CPU-t és a GPU-t.Meg ugye az a 2 év garancia, én örülök, ha egy ilyen kategóriájú laptopra 3 év van. De lehet, csak én látom sötéten a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- MSI CYBORG 15 A13V
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged