- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vakablak93 #99410 üzenetére
Egyszerűen elkeserítő, hogy szinte minden gyártó előbb vagy utóbb elköveti azt a hibát, hogy hosszú évek alatt kemény munkával felépít cégen belül egy frankó albrand-et (jelen esetben Legion) az emberek szeretik, mert jó; a teszterek ódákat zengenek - jogosan - róla; majd jön cégen belül valami balf@sz és egy rossz ötlettel/javaslattal porba dönti több év kemény munkáját.
Nem is tudom mi volt a terv ezzel a 9i-vel. Így akartak belépni a prémium szegmensbe? Vagy elsőként tömeggyártani egy olyan iparági újdonságot (beépített vizesblokk), amiről aztán kiderül, hogy a gyakorlatban semmit nem ér? És nekem ne mondják, hogy ezzel nem voltak tisztában, mert tuti ők is végeztek azért bőven teszteket a piacra dobás előtt.
#99421[-HERO-]
Nincs mit, este még megnéztem pár ugyanezzel a témával foglalkozó videót nehogy ezzel az eggyel lukra fussak, de mindenhol ugyanaz lett a verdikt. -
válasz
vakablak93 #99338 üzenetére
Jaj, ne sajnáld. Már megoldódott.
Lítium akkut rendeltem az Amazonról, de a beszállító rám írt, hogy lenne egy spéci akkuja és azt küldte.
-
válasz
vakablak93 #99328 üzenetére
Meg is döglött azonnal ahogy eladtad 😅😅😅😅
A Clevo-nak van szén-cink akkumulátora is (ez egyedülálló) ami brutál sokat bír. Olyat vettem heroin áron, majdnem 5 órát megy 😱 -
válasz
vakablak93 #99303 üzenetére
Nem tudok semmit arról amit kérdezel. Nem húzogattam mit bír nehogy elszakadjon....alig mertem hozzáérni, tettem a helyére és jól rácsavaroztam. Azt mondanám hogy kicsivel jobb lett előrébb léptem, 160W-170W esetén azért ha lassan is szépen megy fel a hőfok akár 90C fölé csak ki kell várni, csak lassabban mint eddig bármikor. Következő lépés vízhűtés nélkül a proci kupak megvékonyítása lehetne.
Ami itt a fejemben van. Maga a kupak az ami itt a gyenge pont nem képes gyorsabban átadni a meleget a hőt, a hűtőnek szerintem. A mester is mondott valami ilyet. Itt falakba lehet ütközni.
Használok laptop alatt plusz hűtőt, nem tisztán használom a lapost, de ez eddig is így volt.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #99288 üzenetére
A Clevoban ennyit tud a 150W os 2080 , 9981 pont
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #99185 üzenetére
Koszi!
Tehat nem minden fekete/feher.Van ahol tenyleg alig szamit a 30% plusz teljesitmeny felvetel, van ahol meg hoz kb 15% fps novekedest.
Vagy gep fuggo es ott nem hoz rendesen ahol nem is igazan tudjak jol huteni...
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #99144 üzenetére
Koszi!
Nem igazan hajtok uj gepre - masoknak talan hasznos lesz az info, hogy van-e barmi valtozas a 100w folotti tartomanyban.
Mert ha ugye van mondjuk 40w fogyasztas novekedes melle 1-2% kulonbseg, akkor megette a fene az egeszet.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
vakablak93 #98969 üzenetére
"6.gen mobil i7 már néhány böngészővel is meg kell küzdjön"
Azért ez így ebben a formában erős. Napi szinten használok még egy Asus GL752VW-t multimédiás gépnek, abban csak 6700HQ van, de egy soktabos böngészéssel, mellette Spotifyal/Netflixel, és hasonló tartalmakkal még gond nélkül elbír.
Néha még játszom is rajta, de komolyabb játékokat persze már nem eresztenék rá.Mindettől függetlenül, ezt a gépet 4 éve vettem 180-ért. Még ha jóval gyengébb is a videokártyája mint a szóban forgó G752VS-nek, jól mutatja hogy azért elkérni 2023-ban 280 ezret teljesen irreális.
Ennyiért már sokkal újabb, modernebb, 3060-as gépek mennek. -
válasz
vakablak93 #98945 üzenetére
Így van!
Én nem érzem magam átverve, mert tudom mit vettem.
Az nem gyári, de annál csak jobb is! -
Csupati
őstag
válasz
Az ötlet jó lett volna csak a megvalósítás volt fos .
Egy razer 17 felé 4 ventis megoldás működő képes lett volna ilyen hibrid megoldással 2 nagy a két sarokba, és két kicsi a vizes hűtésnek hátul középen. De még egy vapor hűtés is belefért volna ekkora felárba. -
válasz
Akit át lehet verni az meg is érdemli. Semmit nem kötelező megvenni. Utána kell nézni mindennek. Amíg nincs elegendő információ addig nem veszünk meg semmit. Ez lenne a normális.
-
cs.zs.
veterán
válasz
vakablak93 #98935 üzenetére
Ha nincs net, akkor egyébként sem telepítünk
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #98897 üzenetére
Konfiguralni sem engedi.
Azaz CTO verzioban sincs ha jol ertem.... -
zsolti75
senior tag
válasz
vakablak93 #98917 üzenetére
Nem ment vele egy percem sem, az előző gépemben ilyen panel volt gyárilag, szóval ismertem.
-
zsolti75
senior tag
válasz
vakablak93 #98888 üzenetére
Ilyet rakhatsz bele nyugodtan, vannak olyan jó színei mint az oled-nek.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #98859 üzenetére
7940HS eseten nem engedi a 32GB memoriat.
-
válasz
vakablak93 #98870 üzenetére
Valami miatt arra emlékeztem, hogy 3xxx van a gépedben...
Akkor el nem add! Munkagép! Egyébként 60-80k körüli összegből lehet OLED-et rakni a gépedbe.
A kis gép, rohadt hangos lesz és az i9 meg a sok RAM hiányozni fog! -
válasz
vakablak93 #98866 üzenetére
"Mivel Oled tvt használok monitornak, mega telefonomban is az van, így sajnos értem mit mondasz."
Akkor már meg vagy fertőzve"Ettől persze tudom hogy nagy marhaság volna erre a Legion Pro7-et lecserélni, de nah. Tettszik az a kis izé
"
Addig add el a háromezres VGA-val szerelt gépet amíg van áraMert ha igazán begyűrűzik a DLSS3 akkor a ki fogja csinálni a régebbi GPU-s piacot. És mindenki a azt fogja majd akarni...
Tudom, jön a 3.5-ös DLSS ami fog működni a régebbi GPU-kon, de az nVidiát ismerve ez kb olyan lesz mint a régebbi GPU-kon futó raytracing; valami van, de nem az igazi.... -
válasz
Vigyázz! Az OLED kijelző kemény kapudrog! Utána már nem fog más kelleni!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Igen, a psref oldalon pár hete már ott vannak a 14" Legionok
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #98429 üzenetére
Na ja, nyilván nem véletlen volt ez részükről.
ssj81: ja, cyberről van szó. Köszi, így már megvan.
-
törölt tag
válasz
vakablak93 #98423 üzenetére
Kérek tőle egy egy NV vezérlőpult képet.
Berakom majd ide. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #98240 üzenetére
Asus mostanaban 8 v 16 GB ramot alaplapra forraszt. Melle meg egy bovitesre valo slot.
Igy lehet a 16 melle meg 32-t berakni es ugy lesz 48gb ami atlag usernek eleg kell legyen.Ami viszont egy komplett kibaszas, hogy peldaul az S13 Oled verziobol a 32 gigasat pl. Magyarorszagon nem is forgalmazzak. Egyik forgalmazonal sincs 16GB-nal nagyobb memoriaval. Pedig abban forrasztott a ram. Mysoft varial az SSD meretevel, mas kulonbseg nem nagyon van a gepek kozott.
Amazonon meg foleg 32 gigas van - persze USA-ban.
Fenti gep 2100 dollar korul van, az megall 2400 Euroban. Egy het alatt megjon.
Az europai 3500-4000 Euro egy vicc. -
válasz
vakablak93 #98251 üzenetére
Szerintem ott a proci degradálódott a 100+ foktól.
Mióta láttam, ahogy Linus teliveri a TGC-vel az Acer Heliost miközben az akku rajta van szerntem ilyesmitől nem lehet baja a gépnek. Meg amit az Asus művel: körbenyomja a Ryzen-t sziloplaszttal amibaz első terhelésnél repedezik és folyik mindenfelé a fémpaszta...
Azaz lehet mégis baja, mert van nálam egy XMG aminek a GPU-ját vasalták és az abba beledöglött... -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #98251 üzenetére
A Chrome tud erdekes dolgokat csinalni.
Mindenfele weboldal telepitget worker processseket, aztan a user meg csodalkozik, hogy 8GB memoria nem eleg es 6-8GB a home konyvtara is.Nem haszontalan dolgok, de sok esetben kb 1x latogatott oldalak is telepitgetnek ilyeneket.
Neha nem art ranezni:
chrome://serviceworker-internals/ -
cs.zs.
veterán
válasz
vakablak93 #98240 üzenetére
48 GB RAMról beszél, azaz vélhetően 16 GB alaplapi fix van, meg 1 db slot, amibe ugye max 32-t tehetsz.
-
Milán13
tag
válasz
vakablak93 #97981 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
vakablak93 #97987 üzenetére
Ha az a vga dolgozna 140W folyamatos teljesítménnyel nem csak egy pillanatra akkor tuti pörögne a venti és nem 64C lenne a max elért hőfok. Nagyon nem mindegy milyen játék vagy egyéb más feladattal terheled, mi mennyire van kihajtva, és ez igaz a procira is. Ezt csak azért írom mert nem hiszem amit ide írtál.
-
FőDudu
veterán
válasz
Amit ki kellene hangsulyoznod: Hocsoves a hutese!
Azaz egy kalap ala lehet rakni a kotvak szarokkal.Koze nincs egy komolyabb hutesu VC- laptophoz.
Ennyiert egy szegyen, csodalom, hogy nem kuldted vissza.
Azt a procit kb lehetelen normalisan huteni, erre van pofajuk hocsoves hutest rakni ra. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Nem jól tudom, hogy a Pro5 is fémházas?
-
válasz
vakablak93 #97746 üzenetére
Nem tudom...
-
mihione
őstag
válasz
vakablak93 #97640 üzenetére
Az en 3070-em nem is sokkal maradt le az ujabb gentol
Es atlagban ettol tobbet is hoznak elvileg,a memoriak gyariak,ott is lehetne csiszolni picit 2 jobb modullal.
[link]Mondjuk ettol fuggetlenul a Ratchet&Clank: Rift Apart nalam jo docogosen megy sajnos,remelem a jovo jatekai nem ezt a szintet hozzak mert akkor nem lesz olyan hosszutavon helytallo setup ez mint gondoltam
-
válasz
Tapipad kapcsán. Kép alapján sok minden nem látszik. Szerintem küldd be szervizbe.
-
gyépés
aktív tag
válasz
vakablak93 #97664 üzenetére
Ubuntuhoz van live cd. Az olyan, hogy pendrájvra felrakod, onnan bootolod a rendszert, és nem telepít fel semmit a gépre, csak kapsz egy teljes értékű oprendszert. Ott megnézed, amit akarsz, aztán leállítod, pendrájv ki és mintha mi sem történt volna. A youtuberek is pont erre használják, Jarrod's tech csatornán külön szokta tesztelni, hogy linuxszal mennyire kompatibilis a gép, ott is így csinálja.
Mondjuk érdemes kikeresni valami teszten, hogy alapban megy-e linuxszal a touchpad, vagy amúgy sem támogatná, akkor hogy nálad nem működik, az semmit sem jelent. -
nggabi
félisten
válasz
ja a pendrive linux jó ötlet. win telepítő nem feltétlen ismeri fel a tapipadot, ez ilyen. én 16irx8-at használok win10el, köszöni jól van
-
wanted5
őstag
válasz
Nem örökre kell, egy pendrive-ra felraksz egy live rendszert, bootolsz róla és rögtön kiderül.
Valahogy ki kell deríteni, hogy hardveres vagy szoftveres hiba különben csak felesleges köröket futsz. -
wanted5
őstag
válasz
vakablak93 #97656 üzenetére
Linux alatt próbáltad már? Vagy esetleg win10? kb így tudod a legegyszerűbben kizárni a hardver hibát. Ha azok alatt is szar, akkor gari, vagy csere, ha nem, akkor a win-ben kell keresni a hibát.
-
nggabi
félisten
válasz
és a lábak bent? nem görbül el egyik se? lemaradtam az eredeti storyról
-
undercover
őstag
válasz
Ez a felragasztható dolog a laptop alján mennyire hagy nyomot ha lekéne szedni?
Nem tudom mennyire megbízható ez.
-
válasz
vakablak93 #97548 üzenetére
FőDudu fórumtárs megelőzött, de igen ha szemből nézed a szétszedett laptopot, akkor az akku csati mellett balra lévő kis kék pulling tab-os szalagkábel az elvileg.
Ahogy FőDudu is írta, hajtsd fel a kis leszorító fület, húzd ki a szalagkábelt a kék pulling tab segítségével, majd told vissza finoman ütközésig és hajtsd vissza a leszorító fület. Utána teszt. Ha utána sem jó, akkor szvsz menjen szervizbe (én mondjuk rendelnék elsőre egy új touchpad szalagkábelt és kicserélném magamnak hátha az rossz, mert csak az akksit kell kivenni a cseréhez; de nem vagyunk egyformák).
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #97548 üzenetére
Majdnem biztos, hogy az akku csatlakozo melletti szalag kabel a touchpad kabele.
Erdemes esetleg a szalagkables csatlakozo rogzito fulet (barnasszurke nyelvet) felhajtani, csatibol kihuzni/visszadugni a kabelt, nyelvet visszazarni. Aztan utana kiprobalni.Amugy a Lenovonak van valami megoldasa a Vantage-ban ami jatek vagy egyeb esetben tiltja a touchpad-et. Szoval en meg azt is lekapnam, vagy ujra raknam. Lehet az tul aktiv.
-
válasz
vakablak93 #97539 üzenetére
Bár nem akarom megkérdőjelezni a képességeidet, de nem lehet, hogy az SSD/RAM bővítés során történt valami (pl.: félig szétcsúszott csatlakozó, stb.)?
-
peet05
aktív tag
válasz
vakablak93 #97518 üzenetére
Hátha:
Legion Vantage-ben nincs véletlenül letiltva?
Driverezés azt mondtad off, ez kilőve.
Böngészőben hardveres gyorsítás kikapcs?
FN+(nálam L5 pro-nál)F10?
Regedit:
Hkey Local Machine - Software - Microsoft - Windows - Current Version - Policies - System - EnableCursorSupression: itt a value data 1-ről 0-ra - gép restart -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #97521 üzenetére
En meg a ramokat is vissza cserelnem, hatha azoknak van valami fucsa hatasa....
Ha mar ugyis vissza rakod oket, akkor probald ki utana is.W11 tud erdekes dolgokat produkalni. Tegnap beszolt a memory integrity protection, hogy a Time Spy elott elindulo system information resz tiltott dolgokat probal csinalni....
Szoval ki tudja manapsag mi mivel van kapcsolatban. -
törölt tag
válasz
Ez egy új Legion? Ebbe már a szép BIOS van?
Ha igen, akkor ott is van egérhasználat. Nézd meg ott hogyan viselkedik. -
echterion
nagyúr
válasz
Mindenképp igen, azokért nem vállalnak felelősséget. Csak a gyári cuccokat hagyd benne.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #97449 üzenetére
Én is, már csak időt kellene találnom erre.
RM007: kösz Miki.
Aszongyja' életem párja, hogy 2 hónap múlva, mikor megunom, akkor majd ő jól átveszi magának. Kicsit ugyan ágyúval verébre lenne neki, de a legfontosabb paraméterben nála is telitalálat a gép: nagggggyyyyon szép.
-
Sasi82
csendes tag
válasz
vakablak93 #97418 üzenetére
Elsődlegesen PS, LR és PM lesz használva. Videóvágás csak havonta 1-2.
Remélem ezzel okosabbak lettünk, mert nem tudom, hogy ezek a képszerkesztők a CPU-t vagy GPU-t húzzák jobban. -
Sasi82
csendes tag
válasz
vakablak93 #97403 üzenetére
Néztem én is a tesztetek, de az egyik itteni szaki azt mondta, hogy a 13620-as, a 13700-as butított verziója és arra nem adna ki pénzt, így egy kicsit megijesztett.
Meg hogy a tesztek nem annyira útmutatóak, mert ezek között is elég nagy a szórás. -
gyépés
aktív tag
válasz
vakablak93 #97403 üzenetére
A procik kb. hasonlóak, de az ilyen fotós-videós dolgokhoz nem kell vga is? Mert a Lenovóban 4060-as van, szerintem így az a nyerő, nem?
Mondjuk a kijelzője fos, szóval grafikus dolgokra csak monitorral alkalmas. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #97374 üzenetére
AVX utasitas keszlet amit a Cinebench is hasznal - annal durvabb torture teszt nem is kell.
A Prime95 meg a furmark elbujhat melletteA prime ha jol tudom csinal sok FFT-t (fast fourier transformation) ami kb szamolgatas - mig az AVX az nemileg durvabb, mert tobb hot termel.
A CB fejlesztoje javasolta, hogy ha ott stabil egy UV-s proci, akkor minden mast is birni fog. Valoban szignifikansan hamarabb eri el a limitet (power vagy thermo) a CB mint egy Prime95 ....
Anno ugy csinaltam az UV-t, hogy addig buzeraltam, amig CB alatt a max hofok (es Power limit) alatt maradt (95 fok es 90W) (nem trottyolt) es kozben maximalizaltam a frekit. Igy az elozo 3,6GHz-rol ha jol remlik sikerult felnyomnom 4,3 vagy 4,3 GHz-re a tartos allcore frekit. Mindezt siman leggel hutve. Meg is latszott azz eredmenyen. 3500 korulrol felment 4100 korulire a CB R20.
-
válasz
vakablak93 #97374 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #97221 üzenetére
Azért az ne feledd, hogy a telefonodban lévő kis ARM megeszi reggelire az ősrégi x86-os fosunkat.
Sumero óta, bejött a pc-s és konzolos portokra
a bloom,
a particle field
a volumetric light
az envierement reflections
az ambience shadow
ezek eléggé GPU gyilkoló dolgok... -
válasz
vakablak93 #97219 üzenetére
Ha mindent max-ra teszek, akkor be-be laggol. A motion blur teljesen ki tudja csinálni.
Azt vettem észre, hogy eléggé helyszín függő azaz nem a bonyolultsághoz kötött, hanem valahogy valami textúra nem töltődik be jól, vagy túl nagy felbontásban hagyták. -
válasz
vakablak93 #97206 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #97165 üzenetére
Azt mondod gyorsabb, több fps lenne ssd-ről futtatva? Még ha igazad is lenne, mert így nem teszteltem, van elég mindenből nincs panasz a hdd-re sem. Aki itt értetlenkedik az a tisztelt topik. 3 ssd és 1 hdd van a laptopomban, akkor szerinted bajom van az ssd-vel?
1GB, a rendszer m2. sata, 2GB hdd, 2GB (1 + 1db) nvme ssd. Pár évet ha visszalépnék régi önmagamhoz már rég dobtam volna az 1GB tárolókat, na most sajnálom rá a manit. És nem tagadom egy darabig csak ssd volt a laptopomban, de kíváncsi voltam a hdd-re a mai felhozatal mentén lehet-e még számítani rá, és úgy látom lehet. Amit pénz áll a házhoz valamelyik tárolót ápgrédelem, lehet nem a hdd lesz, mert az 2GB és mert nincs rá panasz. -
válasz
vakablak93 #97028 üzenetére
Azért meg kell hagyni, hogy a Genshin elmegy egy potato-PC-n is de ha feltolod a grafikát, akkor nincsen hardver amit ne enne meg!
-
válasz
vakablak93 #97023 üzenetére
Nálad oké, hogy írásban kommunikálunk, de ha vérpistikét -aki először üzen nekem- megkérem, hogy csörögjön rám mert az M6-os nem idéális a b@sznivágyó hősszerelmeseket megszégyenítő technológiai iránymutatások írására és arra sem métat, hogy elküldje a számát, hogyha pofázhatnékom van akkor hívjam én... Hát ettől azért eléggé felszalad a szemöldököm.
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #97028 üzenetére
Mondjuk a 2070-el is mindent 1440pben játtszottam nekem elég volt.
Az a baj ez nagyon emberfüggő, sokan ezekre rámondják hogy csak Fhdra elég mások meg elvannak 4k-ban is ezekkel a gpukkal....
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #97002 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
válasz
vakablak93 #97014 üzenetére
Vicc ami van; nem tudom, hogy a covid-tól, vagy az oltástól, vagy csak az új generáció ül a számítógépek előtt; de tele van retartált majmokkal a net és most már ez a fórum is:
1, árulja a sz@rát 19 ezerért; mondom neki, ha megoldható egy csepeli átvétel akkor inkább tőle veszem mint az ALZA-ból 21 ezerért. Egyből jön a szűkszavú válasz: "nem viszem sehová, akkor ott kell megvenni" Basszus, még annyi sem fér bele, hogy "bocsi nincs idóm elvinni, vagy lelküldöm postán, vagy cigányadventi-vel, vagy adom olcsóbban vagy kapsz egy kávét és gyere el érte.
2, Ír valaki egy litániát egy privát üzenetben, hogy a gépe mikor a szírius-zetareticuli együttállás van, akkor bizonytalanul működik. Elvitte a helyi szervizbe ahol tönkre tették. Majd elvitte egy másik szervizbe ahol még jobban tönkrették már a csakrainga lengetése sem segít a Windows betöltésekor. Én éppen megyek vidékre; a benzinkúton csekkolom az privátot és írom neki, hogy hívjon fel, mert most úton vagyok nem tudok válaszolni (meg kedvem sincs legépelni a telefonon egy fél lexikont) Arra sem méltat, hogy annyit írjon, hogy bocsi;
- nem szeretek telefonálni vagy
-hallássérült vagyok vagy
-introvertált vagyok vagy
-szarrágó vagyok és sajnálom azt a kb. 35 Forintot amiért elmondanád a megoldást vagy
-köszi, de megoldottam másképpen
3, de a legjobb az ahogy: (ettől Cyberwarfare is biztos agyf@szt kap)
Árulom a sz@romat 59 ezer Forintért. Rámír az ember, hogy 45-ért elvinné; ez azért kimeríti a pofátlan alku kategóriáját, de most szerény az eklézsia és csúnya bukóval is elad az ember ilyenkor. Ezért ráírok, hogy oké vidd az ajánlott 45 ezer Forintért. Látom, hogy elolvasta és semmi válasz, hanyagolom is a szitut. Két nap múlva jön egy másik érdeklődő, és szabadkozó sopánkodás közben rákérdez, hogy 55-ért elviheti esetleg. Mondom, persze sőt kap hozzá ajándék bizb@szt is! Megköttetik az adásvétel és mindenki boldog. Egészen addig amíg az első 45 ezres érdeklődő több egy hetes pihentetés után méltóztatik válaszolni, hogy akkor jönne a gépért. Írom neki, hogy eladtam jó pár napja; ahogy az már látszik is az inaktív hirdetésből. Erre kikel magából, hogy ő csakis ezért adta el az asztali gépét és most nincsen se gépe se notebook-jaés b@asszammegmagam feljelent (!) a moderátotoknál. Hiába írom neki, hogyha írta volna, hogy rakjam félre amíg eladja az asztaliját akkor szívesen félreteszem, de ez sem vígasztalja; különbenis hogy bízzon egy ilyen emberben aki eladja mikor (szerinte) megállapodtunk.
:
:
Fú... ilyekor eszembe jut mi lehet egy LigetComp-nál, egy KOMPHONE-nál, egy cosman-nál, ZoltánZoltán-nál... ők biztosan Xanax-on élnek vagy esténként elmennek zombikat ölni valami elhagyatott bányába... -
válasz
vakablak93 #97014 üzenetére
Én meg már tavaly meghúztam a vészharangot és vettem a mostanim. A karcok nem számítanak sem a német bill.Tudtam hogy ez lesz mert figyelek. És még csak most jön a java. Szóval csontig tuningoltam nem később mert csak egyre nehezebb lesz, 2 adapter, leggyorsabb proci, nvme ssd, pedig nekem a hdd is jó rendszer futtatáson kívül. Ja és kétszer cseréltem VGA-t. Az is jó egy darabig.
-
válasz
vakablak93 #97002 üzenetére
Több kinti ismerősöm is mondta, hogy ott beállt minden. Szinte lehetetlen eladni a használt termékeket. Szerintem kis idő kérdése és itthon is ez lesz; mindenki mindent el akar majd adni és telitődik a piac.
Kezdik a nagy cégek leakciózni a termékeket; én nem réágen vettem meg azt a 369 ezres mosogatógépet amire mindig vágyott a feleségem 220 ezerért közvetlen az LG-től. Volt is nagy boldogság itthon.
A másik vicc, hogy a Dell olcsóbban adja az alkatrészeket mint az Aliexpress: a 15R4-be valami fakezű szervizes behorpasztotta pont a proci felett a hőkamrát így kell vennem bele egy új hűtést, mert ez nem javítható. Az Ali-n 42 ezer a legolcsóbb valami nevenincs webshopban, a Dell meg 31 ezerért szállítja -
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #96982 üzenetére
ami volt olcsóért
dudu: majd ha meg lesz hétfőn megmondom, de 20ért a 2db 4800as elég jó vétel bármi is legyen
-
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #96971 üzenetére
Hát lényegében volt pénz upgradelni. Amúgy jó a 2023 is de kicsit olyan érzésem van mintha a sima legion 5 és a pro között lenne minőségben.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #96971 üzenetére
Kicsi volt a töltője, meg túl csendes volt a gépe.
-
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #96917 üzenetére
ha vársz sokat és tényleg idle a rendszer van amikor megállítja. volt már
halvány emlékem van
amúgy 1900 és 2100on fütyül.
azt is megfigyeltem h amikor 2100on megy és 43fok a proci elkezdek váltogatni az üzemmódok között lemegy 1700ra ami már egész halk. de ez nem tart sokáig, vissza ugrik hamar. -
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #96906 üzenetére
nem nagyon használom csendes módban
elviselhető egyébként de...
-
ONEFREE
aktív tag
válasz
vakablak93 #96760 üzenetére
Délután jön a magyarázat. Ez így elég hiányos. De gondoltam ha érdekel valakit akkor közzé teszem az egész anyagot.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96760 üzenetére
igazábol ahol a laptop kifujna a venti ott fuj be szal ha bentvan a gyári akkor egymás ellen dolgoznak.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96713 üzenetére
cpu 60W ot eszik max most , a gpu elmegy 165W ig
Áramfelvételt korlát gyári érték, a feszt automatikus állítja magának. -
válasz
vakablak93 #96711 üzenetére
Szerintem lenne; az egyik kerámia alapú paszta a Prolimatek. Annyi a rákfenéje, hogy elég nagy leszorítóerő kell, hogy rendesen működjön, mert a kis aluminíum golyóknak ki kell lapulniuk, ezért van az, hogy pár óra után "áll be" a paszta, azaz akkorra nyomódik össze minden és éri el a maximum hővezetést.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96711 üzenetére
Nekem prolimatek van a clevoba és teljesen meg vagyok elégedve vele, bár lehet az i9 is jó fogyasztást tud produkálni, majdha rászánom magam egy full rezblokkos diy hűtőre meglátjukmit hoz majd.
-
válasz
vakablak93 #96673 üzenetére
-
válasz
vakablak93 #96664 üzenetére
Nem! Sajnos
(bár minek? amivel játszom arra a mostani is elég bőven)
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96664 üzenetére
Az AW helyére másik AW jött én már láttam
, semmi extrára ne gondolj a 2070S ből 3070 lett.
Aki elviszi az i9 es AW Killhates-től az jol fog járniha nem lenne a Clevo a 2080 al biztos vittem volna, sokkal könyebb a Clevonál és a kerámia bevonat rohadt jol néz ki.
Viszont láttam külföldi forumon P7xxtm és x170 es géphez is a 2080super és 3080 ra felrakta pár kondit extrába és olyan OC-t tudott hogy na. A 2080super 260-270 W ot megy az X170 ben tartósan 2ghz felett. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #96657 üzenetére
2070 Super Max-q. Elvileg 90w+boost - Hwinfo szerint 125w korul van a vege.
Szerintem 115W lehet a valos.Mostanaban keveset jatszok, meg mult heten hagytam megfrissiteni W11-re, igy nincs merve kb. az utobbi 6 honapban. (valahol meg vannak a meresek eredmenyei)
Meg amikor mertem akkor jatszadoztam a GPU beallitasokkal is, le volt huzva a feszultseg, igy kb tartosan max frekin tudott menni ment es meg a ramokat is meghuzgaltam a VC pedig birta huteni.De Cs:GO eseten ez rohadtul nem szamit. 200-300 fps helyett lesz 250-350, szoval nem sokat szamit (ugyis 300Hz a kijelzo, felesleges a fole menni). Mast meg nem igazan jatszok.
Erdekes modon, a w10 -> w11 upgrade most nem gaz, hozza ugyanazt a sebesseget amit elotte. Igaz kozben bekerult a 2TB 990 pro. (990 pro-t most vegyetek Cyberporton, valami 136 Euro-ra dobtak le az arat ami viccesen olcso) Lehet az muzsikal sokkal jobban a regi SSD meghajtoknal (Sabrent Rocket, WD SN730, LiteOn (gyari meghajtoja)).
Ugyebar a frissen telepitett W11 eseten mindig elojott, hogy az SSD irasi sebessege kb fele az olvasasinak. Na most ilyen nincs.Meg persze 16GB helyett mar 32GB memoria is bekerult. Nem gyorsabb a gyarinal, de nincs gond ha sok Chrome tab van meg a Vmware is futtat par VM-et.
Meg akkut csereltem gariban, mert felpuffadt.De igy most tokeletes (nekem). Nema - hiszen KH megvasalta, azota mar en is megvasaltam 2x. Meg ki is van pucevalva es csak asztalon hasznalom. Soha nem olben, soha nem agyban. Ha agyban kell valami, akkor ott a MBP vagy van iPad.
A proci undervoltolva van, igy birja sokaig es a melegedes is kevesebb. Passzivban elmegy es kibir 8+ orat akkurol ha csak netezek es zenet hallgatok. Nincs varialas a frissitesi frekivel vagy egyeb energia takarekos beallitassal. Fenyerot se kell csokkenteni.
Nekem most tokeletes lett. Ha kell van kakao, de amugy csak jo hasznalni es sokat bir akkurol. -
törölt tag
válasz
vakablak93 #96652 üzenetére
Igazából a házam és egyetem között. Levelezőin végzem melette meló.
Köszönöm az ajánlást.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #96655 üzenetére
Persze. A dontes az ove. Ertelek.
MAC-en is van jatek - meg ha nem is annyira sok mint mas platformokra.Kb 1 honapja volt hir arrol, hogy tan a komplett Steam library-t tettek elerhetove valamilyen emulacioval az M procis gepekre. A procijukban van eleg kakao, a tobbi meg ido kerdese.
Most nem talalom a hirt....Vannak ugye buktatok is - 16" gepek hullanak az SSD taparamkorenek zarlatossaga miatt (javithatatlan hiba jelenleg) , stb. Nem egyszeru dontes.
Ha windows, akkor en meg mindig a fentebb ajanlottakat ajanlom. Azokkal nem nagyon nyulhat melle. A 3050 es egyeb kiherelt verziokat senkinek nem ajanlanam.
Akkor mar inkabb az en 2070 verziom. Az legalabb kevesse kiherelt (125w TGP)
-
FőDudu
veterán
válasz
Ugy tunik osszeolvastam a valasszal az itinert. Szoval marad a programozas es a heti hurcolaszas.
De ettol meg programozni tuti nem ajanlanek windowsos masinat egy Macbook Pro elleneben. Hacsak nem .Net fejleszto az illeto, mert ott akadhatnak meglepik a cross platform eseten (bar tan VS mar van windowson kivul is)
En valtozatlanul fenntartom, hogy diaknak nincs jobb megoldas a MAC-nel. Kicsi, konnyu, sokat megy akkurol, programozasra idealis. Jatekokban kell kompromisszumot kotni. A tobbit tudja. (arban draga, de annyival (sajnos) jobb is a hasznalati erteke).
Nem veletlenul hasznalok Razert. Mert nem tudok MAC-et hasznalni arra amire nekem kell.
Arban (a MAC) kivul esik a kereten - lehet valami Telekom vagy hasonlo reszlet fizetesben talal szignifikansan jobb megoldast es ki tudja tolni a fizetest is a reszletek altal egy dragabb/jobb gep iranyaba. Nem vagyok kepben a magyar piacot illetoen.
Ez neki egy befektetes a jovobe - nem erdemes egy gamer szemetet megvetetni vele.
Szerintem olyat erdemes vasarolnia ami tartosan ki tudja szolgalni. Gamer gepeknel eleg ritka a 3-4-5 even tuli hasznalat.Nekem a 2015-os Macbook pro meg boven birja a dolgokat. Igaz mar akkor 16 giga rammal vettem. (azota 1x akkut csereltem es kapott nagyobb SSD-t. Ennyi.)
-
vakablak93
őstag
válasz
Bocs, lejárt a szerk, látom csak programozásra kell, akkor amit a procihoz írtam lényegtelen, a fórumtárs kommentje volt a fejemben még.
Bocs, reggel van még -
cyberkind
félisten
válasz
vakablak93 #96494 üzenetére
Kettő G-SYNC között mi a különbség, ha jól tippelem, az utóbbi ban a laposokba integrálva is.
-
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96490 üzenetére
Igen ez viszont igy van , plusz egy kis csalás volt a képletben mert Alienware laptop , graphics amplifier és a dekstop vga-volt összekötve G-sync es Alienware monitorral.
Mini display port kell hozzá mindenképp, TB3 al nem fog müködni a G-sync !
"I used a USB-C to displayport cable to my external monitor. Not only does g-sync not work, but it actually routed the display output to the integrated GPU instead of the discrete GPU." -
Medocsabi
addikt
válasz
vakablak93 #96402 üzenetére
Igazából szerintem nem a notebook súlya a lényeg ebben. Hanem ha alapból a gép 4+kg,akkor az batár dög,mellé a töltő szintén,és ha még perifériát is pakolsz mellé,akkor már nem táska,hanem hátizsák kell hozzá,nem is akármilyen. Nem azért nem cipelek ilyet,mert nem bírom el, igaz nem vagyok csak 170cm,és 70 kilo,de simán nyomom a 90-100at fekve
Egesz egyszerűen csak nem akarok akkora cumót hordozgatni mint Samu a végzet hegyéhez. Kisebb gépnél pont befér 1 napnyi cucc a taskába. Volt MSI GT 70-em,na amellé külön táska kellett a cuccoknak.
Az is igaz,hogy nekem a ps5 az elsődleges gaming platform,a notebook csak amolyan stratégia-platform. -
Csupati
őstag
válasz
vakablak93 #96402 üzenetére
igazábol agyonüthetetlen szerkezet ez a P751 / P775 széria, hiába nyúzza az ember , oc-za halálra kibirja , pl a gtx 1080-at 150w rol fel lehet húzni 200w-ra , mókolt hütéssel még talán tovább is. Proci oladlon is amit a hűtés elbir addig lehet taposni a belét és még élvezi is. egyetlen hibája ha a pch chip nincs hütve akkor attol tud megpusztulni de egy darab gappad és örök élet meg egy év.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #96398 üzenetére
Valami ilyen megfontolasbol nem megyek ra a 3kg koruli gepekre.
Inkabb legyen 2 kilo koruli, az mar hordozhatobb, a masik meg ugyis nehezebb es ugyanugy nem viszek hozza felteglat mert nem orultem meg, hogy meg azt is hurcolasszam.
Szoval az USB toltes az musthave - hacsak nem birja ki a 8 orat akkurol...
-
válasz
vakablak93 #96275 üzenetére
Semennyire... Sokkal jobban bírják a gyepát az egyszerű felépítésük miatt.
Több abúzust kap az Alienware-em munka közben mint a munkára vett 5414-esem.
És semmi baja... -
Frozen
addikt
válasz
A táskán belül ha mozog max előbb jelentkezhet kopás ,karcok stb.. Esetleg valami csatlakozó szétcsúszhat más nem.
Attól mert vékonyabb a gép és nem egy járdalap attól a súlya is kevesebb ergo a rá nehezedő teher az kisebb. Az alaplap kb minden gépbe ugyan ugy csavarokkal van belefogatva függetlenül attól,hogy vastag vagy vékony gép. Sőt a régieknél még nagyobb gond is lehet mivel az alaplapi nyák müanyag már vetemedhet a hőhatások miatt és ott előbb el is repedhet. -
válasz
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #96238 üzenetére
90%-ban egy LG Ultragear-ra van kötve a gép. Sose volt ilyen
Olyan viszont igen, hogy ha elmegy a kép, majd egérrel visszahozom, akkor pl a böngészőt összekicsinyíti kis ablakra, de az már windows probléma
Azóta tapasztalom, mióta Legion van. De mivel Win11 is van rajta, és eddig minden más gépen csak korábbi verziók voltak, még mindig a winre fogom -
válasz
vakablak93 #96236 üzenetére
Sosem fogy el a proci előbb mint a vga. Még a korábbi 4/8 -as régi 4.gen cserélhetős Intel proci is elég lenne mindenre "nekem" alacsony fps szám mellett erős vga-val. Alacsony alatt azt értem 60fps környéke azért meglenne bármivel szinte minden esetben. (Kár volt emiatt gépet cserélned.)
Internetes játékoknál a szerver besegít. A fejlődés pont abba az irányba halad hogy gyenge hardverrel is tudjad nyomni a bevételek miatt. Nincs mindenkinek extra erős gépe pont ezért is logikus hogy a szerver a csomó feladatot ellát, kiszámol helyetted is. Egyjátékos üzemmódú játékoknál meg ha jó a VGA, akkor mindig lesz egy olyan fps számod amivel tudod tolni mindaddig amíg nem történnek olyan feladatok amit a proci gondolom utasításkészlet szerint nem tud értelmezni, ha majd úgy fognak valamit megírni akkor lesz gáz. Mondjuk úgy képzelem mikor nem lesz támogatott egy proci mint vga területen driver ügyben, ha nincs meg a minimum el sem indul, de amíg megvan addig használható.
Monitorilag direkt a 60Hz továbbra is a jó hibátlan futtatás miatt. 60fps fixál.Most elutaztam velem van az egyik régi MSI laptopom és a Clevo is egy adapterrel asztali kártyámmal. Lehet holnap megnézem az MSI-vel az rtx 3080Ti hogyan szerepel, ezzel a kártyával még egyszer sem néztem. Most jelenleg még az MSI-vel nosztalgiázom.
-
válasz
vakablak93 #96248 üzenetére
Igen tudom, de így hogy megjártam a high end zónát éveken keresztül, arra jutottam hogy laptopnál hardverileg a 3060/4060 at szabad meg venni minőségi körítéssel.
Azért mert ez megjelenéskor mindenre is elég es nem veszít annyi mint a flagship az értékéből pár év múlva. -
válasz
vakablak93 #96241 üzenetére
“
100% cpu kihasználtság és emellett fps droppokat tapasztalsz, vagy ugyanazzal a gpuval de erősebb procival stabilabb játékmenetet stb kapsz azonos gépben?”ez teljesen ez a tapasztalatom.
-
echterion
nagyúr
válasz
Amiket felsorolt, azok azért nem alacsony igényűek, főleg a cod. Ilyen fortnite és tsaiban egyetértek veled.
-
icemad
nagyúr
válasz
Gondolom azért, hogy minél több gépen elfusson. Akár 1050-en is. Több játékos, nagyobb játékosbázis, több lópáncélt vesznek, nagyobb profit alapon. De lehet, hogy a szervert akarják kímélni. Nem tudom, csak ötletelek.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #96236 üzenetére
A netkód miatt. Ahogy bővítik, úgy avul el és nem lehet minden kieghez új kódot gyártani, mert az túl költséges és időigényes lenne nekik.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #96072 üzenetére
Detto.
Koca jatekoskent eleg a 2070 Super is.Nem guritottak akkorat, hogy feluljek a hype-ra...
-
válasz
vakablak93 #96059 üzenetére
😬😬😬😬 Í bazz! Csúnyán rápirított a "fosch" BGA-s gép a csudi DTR-re.
-
vakablak93
őstag
válasz
*enyém volt, bocs elírtam.
#96061 Csupati: ez a megdöglik dolog bennem is ott van mint félelem. Erre jön hogy nekem a Lenovoról nem épp a minőség hanem a döglött szó jut eszembe...
De adok neki egy esélyt. Amúgyis jó eséllyel ez az utolsó laposom, ahogy silányodnak mire ez elavult, már nem lesz olyan amivel kompromisszumot kössek.Csak azt nem tudom akkor mit fogok venni.
-
Csupati
őstag
válasz
Tény hogy drága a Clevo de baszott nehéz megölni őket, és akkor is fogod eldobod a procit vga-t a vállad fölött raksz bele másikat és mehet tovább. Azért a mai gépeknél kifogsz egy széria hibát pl eldurran a vga vagy cpu egy fél év után, hiába cserélik ki a lapot benne gariban, utána az a széria eladhatatlan vagy baromi nagy veszteséggel. Én nekem egy az egy félelmem van a legujabb gépekben, hibázni bárki bármikor tud és nem biztos hogy azonnal kiderül. De ne legyen igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest