- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mikulásbá #91739 üzenetére
Úgy általában "bajokat okoz" a Win11...
Baromi sok EC hibás gép kerül hozzám, és van olyan ami félig döglik meg tőle; elszáll a PCH fele, meg a SATA-nVMe protokoll sérül, a proci többet nem boost-ol, nem tölt már akkut stb...
Akinek régebbi fajta gépe van azokat óva intek attól, hogy Win11-et rakjon fel és a Win10 alatt is a 22H2-es csomagot is fenntartással kezelje -
Speedy007
őstag
válasz
Mikulásbá #90945 üzenetére
Szerintem sok értelme a valós használatban nincsen.Értem ezalatt hogy vannak olyanok akik nem vigyáznak a telefonjaikra állandóan le ejtik/összetörik vagy a farzsebben hordva egy könnyelmű leülés következtében megroppan ezek után megsérülnek a csövek vagy a szivattyú és szétáztatja rosszabb esetben a telefont zárlatot okozva és rosszabb esetbe a felhasználót is megrázhatja
-
-
-
-
l.istvan92
lelkes újonc
válasz
Mikulásbá #90655 üzenetére
Köszönöm.
Nem akartam leírni a saját sorrendem, hogy ne befolyásoljak senkit, de alapvetően a Legion felé hajlok. Abból is a DDR5 + 12500H változat. Talán megér 60-70 ezerrel többet mint a DDR 4 gyengébb cpu. B tervnek az említett Asust gondoltam. Acer Nitro csak azért volt a listában mert kb 100 ezerrel olcsóbban lenne a Digiprimenál, de azt a tanácsotokra elengedem.
Köszönöm mindenkinek. Szerencsére nem elbizonytalanítani sikerült, hanem pont fordítva
Mivel annyira nem értek hozzá így a miértekre kapott válaszok is sokat segítettek.
-
l.istvan92
lelkes újonc
válasz
Mikulásbá #90646 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Alapvetően én is a Lenovo felé hajlok csak kicsit félek a garanciális résztől.
Dell előtt Lenovo laptopom volt és a kijelzővel volt probléma. Kb fekete volt az egyharmada.
2x küldték vissza, hogy nincs semmi baja. Valószínű be se kapcsolták. Több mint 2 hónapot utazott mire végre kicserélték.Még annyiban kérném a segitségeteket, hogy ha esetleg nem találok már az említett változatból akkor melyik lehet jó B tervnek?
Ugyan úgy Legion egy másik cpu-val vagy az említett Asus/Acer változatok?
Annyira nem látom át a CPU-k közötti különbséget, számomra annyira minimálisnak tűnnek.
-
-
-
Gubu0101
veterán
-
Frozen
addikt
válasz
Mikulásbá #89638 üzenetére
Az hogy semmi újítás kb jópár éves technologia....
Amit Maxx linkelt az msi nek is ilyen van és nekem is nagyon bejött.
Kapásból jó hogy a gép hátuljába dugod be és nem az oldalába. Most gondold el valaki bal kezes és egeret használ a lapos mellé milyen zavaro az ott kilogó töltőkábel hát szerintem nagyon. -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #89595 üzenetére
Amugy ja. Most olcsok a GPU-k (legalabbis eleg olcson van 3070/3080 kartya, mar csak gep kell ala es hajra).
De eleve, aki PS5-rol jon az csalodni fog az elmenyben. Szerintem.
PC-n azt az elmenyt nem fogja megadni az alap kiepitesu gep - oda valami utosebbre lenne szukseg amire 400k nem eleg. -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #89593 üzenetére
Te kb munkahely-otthon kozott hordozod (bringaval) - o meg valami roadrunner/gyalogkakukk (Budapest/Szabolcs kozott) ha jol emlekszem.
En meg annyit sem hordozom, sot meg a WC-re is autoval jarok, de ettol meg a 2 kilo folotti suly mar sok. Elsetalni az epuleten belul a 2 kilo folotti geppel a kezben (nem taskaban, nem hatizsakban) a tobbszaz meterre levo targyaloba mar nem kenyelmes...
De mint tudjuk, mindannyian masok vagyunk, mas igenyekkel.
Es a sokszinuseg gyonyorkodtet.Ha nem lennenek ronda gepek, nem lenne mit fikaznom
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #89587 üzenetére
Ilyenkor azert felmerul bennem a kerdes: miert kell 1650-es retkeket ajanlani valakinek?
1650, 2060, 3050 - ezek mind lowcost GPU verziok, valamilyen szinten ki vannak herelve.Hasznaltban, olcsobban is vehet pl. 1070-es Alienware gepet ami kb dupla olyan eros lehet grafikaban... es ha jol remlik meg a 3050-nel is erosebb kicsit.
Majd a hozzaertok megszakertik, nyers ero alapjan (szerintem) az AW a befuto.
Persze, a 1070 mar elavult, stb. De ettol meg ha nem hordozza, akkor akar ilyet is radughat kulso monitorra. Vagy a belso sem szar, 120Hz G-sync. -
KilgoreTrout
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #89557 üzenetére
Nekem (valoszinuleg) utban lenne az ilyen. Elkepzelheto, hogy masnak nem.
Ahogy fentebb is irta a forumtars - jo ha bal oldalon van a tapcsati es meg jobb ha van toltos USB-c is. Nekem mindketto van bal oldalon (toltos C jobb oldalon is akad), de legalso port a Caps Lock tetejenel van. Igy nem log ra az alkarom ha a gepet magamhoz kozel huzva hasznalom (kepernyo mondjuk 40 centire a szememtol). Es nem torok bele USB dolgokat sem, mert azok a gep felso harmadanal vannak.
Valahogy ez tunik logikusnak - nem azert mondom, mert a Razeren igy van. Tapcsati lehetne hatul is, vagy fujjanak a ventik hatul. De a gep eleje fele kozeliteni a portokat semmikeppen nem ergonomikus.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #89197 üzenetére
Japp. Vettem igy kulcsot peldaul a goodoffer24 oldalrol, ott raadasul office es windows csomagok is vannak. Fullos office plusz a w10 volt kb 30 Euro, vagy 4 eve megy a szomszednal. Szoval nem evente vagy 2 evente lejaro edu es egyeb miatt olcso kulcsot sikerult vasarolnom.
(Az xbox elofizunal olyat vettem ami valami ingyenes kod volt az Usa-ban, majd azt upgradelte meg az elado es helyezte at Europaba. Igy lett valami gamepass platinum vagy ultimate Na az ilyen felig szurke dolog volt, mondjuk 3 evre szolt es felesleges is volt mert en nem nagyon talaltam nekem tetszo jatekokat a Gamepass Ultimate alatt.)(de a mai napi latszik a microsoft fiokomban, igy valahogyan megis legalis volt a 3 ev elofizu 30 euroert).
Pontosabbam valami 3 honap plusz 3 ev volt. Nem is igazan ertettem. Az 1 euros 3 honapos trialra lett rafrissitve a 30 euros 3 eves csomag, ugy hogy osszeadodott a hosszuk.) -
FőDudu
veterán
-
Bedepi
tag
válasz
Mikulásbá #89104 üzenetére
Hát először biztos nem lesz olcsó, de ha kiforrja magát, akkor eljöhet a "csendes" nagy teljesítményű laptopok kora. Mindenféle külső tumor, meg vízhűtő nélkül. Nem tudom, hogy pl a helios 700-asban mennyit esznek a ventik, de ez biztos kevesebbet kér méh ha tele rakod a gépet, akkor is.
Meg ugye ez még első generációs, szóval pár éven belül, akár ki is válthatja a ventis megoldást. Elvileg repülőkben is használják, de gondolom azok kicsit nagyobbak
-
Frozen
addikt
válasz
Mikulásbá #89011 üzenetére
Hát a lolnak nincs nagy gépigénye , a másik játékot nem ismerem szóval szerintem ezeken simán lehet tolni hiszen nem pörgeti ki a rendszert teljes mértékben.
#89013k-adi
igen itt már volt annyi eszük ,hogy veigyék a hőcsőveket a 2 venti közt és azt osztják el utánna.
Annak ami a korábbi szériánál volt,hogy csak túlhúzták a 2 ventin nem volt szerintem nagy hatásfoka ,mert túl hosszú volt mire az utolsó ventihez ért a száll . -
kress
aktív tag
válasz
Mikulásbá #88602 üzenetére
üzelti vonalat amit néztem, dell, hp, 12.gen intel procival nem valami jó felhozatal, laptopmédia tesztek alapján keményen lekorlátozza a procit igen hamar
i5 126h dell latitude 3.6ghz-el indul, 10-15p terhelésnél már csak 2.6 on döcög, precision szintén
i5 125h es legion 5i pro 4.14ghz rol 3.4re megy le
hozzá nem értőként erről arra tippelnék, hogy az üzletik nem tudják kihasználni csak jol mutat hogy 12.gen van benne, de árban ugyan ott vannak
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Mikulásbá #88480 üzenetére
Köszi, hogy felhívtad a figyelmet erre a típusra!
Gigabyte G5 KD – néhány jellemző, amik talán nem a legfontosabbak, az utolsó kettő kivételével:
- Klasszikus módon eltávolítható, cserélhető aranyos kis akkumulátor
- 180 Wattos Chicony tápegység- 6 hónap garancia a linkelt webshopban
- "újszerű állapot" -
válasz
Mikulásbá #87609 üzenetére
Oké, de a szétnyílós Zephyrusnak annyi köze van a tradícionális notebook dizájnhoz, mintha egy marslakó menne a helyi diszkóba
Képzeld el az UX650-et; az AMD R9-6970-el és a 3080Ti-al; az sem melegszik; hozta djAttis, hogy kenjem meg, de mondtam neki, hogy ezt felesleges, brutál jók a hőfokok! Pedig ott lenne ok: alapból 65W-os proci és a ki tudja mekkora TGP-s 3080Ti a DDR6X ramokkal eléggé be tud fűteni! -
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #87512 üzenetére
Óóóó b.sszameg, pont az lett volna a következő kérdésem, hogy ha egy 3.0 alaplapba beleteszünk egy 4.0 SSD-t, ami legyen mondjuk 6000MB/sec sebességű,
akkor megtapasztaljuk-e a 3.0 elméleti legnagyobb sebességét, a 4000MB/sec-t?
De akkor k.rvára nem tapasztaljuk meg...
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #87282 üzenetére
Nyilván, persze, úgy gondoltam.
De ha már nincs mit kivenni az automatikusan induló programok közül, és semmi érdemleges nem látható, és mégis pörög, akkor törlés és újra. Értsetek jól
Esetleg másik verzió. Pro helyett Home, vagy fordítva.
i5-10300H + GTX1650Ti Legionunk pl Pro-val semmilyen módon nem volt hajlandó használni a GTX-et. Látta, ismerte, de játszani csak az UHD-ról akart. Semmilyen Geforce beállítás sem segített, azonnal felülírta. Végső elkeseredésünkben megpróbáltuk home-mal. Hibátlan lett.
SSD-cserekor, sok hónap múlva újratelepítéskor megint ugyanaz. Már rutinból telepítés home-mal, és újra hibátlan..
Most novemberben adtuk el, másfél évesen, felhívtuk rá a vevő figyelmét, nem nagyon akarta elhinni,
majd ő...
(nincs infó) -
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #86436 üzenetére
Nekem HP TB3 dokkolo van - az megy TB es USB-C porton is.
Szerencsere mindketton tolt is, igy a gep egy kabellel csatlakozik.Nagy banatomra, a kanoca csak kb fel meter. Nem tudom letezik-e ebbol joval hosszabb.
Ezeknek a kis USB vackoknak meg rovidebb a kabeluk altalaban. -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #86318 üzenetére
Mondjuk amikor az egeret eloveszem, akkor ritkan kell a tapipad.
Azt nem tudom mit muzsikalna clamshell modban - leht birna. Foleg ha nem terhelem durvan.
Ez erezhetoen atfuj a wasd es Enter kornyeken - ott a 2 ventillator. Lecsukva lehet megrekedne a meleg a belsejeben.Pedig elobb-utobb ra kell vennem magam a kulso periferiak hasznalatara.....
Nem celszeru a 15,6" monitor ha lehetne 34" is....Megnezek egy Samu G9-et, az jonak tunik. Talan tul nagy is. Foleg ha az asztalom csak 60cm mely.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #86305 üzenetére
Erdekes modon en hasonlo esetben probalnam minimalizalni a cipelendo cuccokat.
Minden tiszteletem a tied a bringazasert... ekkora dogokkel folegNekem is van a hatizsakban kb minden.
- 100W USB-c tolto - holott akad a melohelyen is
- kabelek kb mindenhez (usb-c (c to c, c to a) , mikro-usb, 3.5mm jack, lcd kijelzos tolto kabel
- Sony WH1000xm3 fejhallgato (zajzsuros)
- LDAC kepes BT vevo meg mellette egy planar fulhallgato is ha a Sony nem lenne eleg jo. Ez nem zajszuros
- 2db 2280-as ssd kulso haz a sajat kabelevel (2-2 kulon kabel USB-c es USB-a portra),
- Razer eger
- szemuveg (tokban), szemuveg tisztito kendo
- ongyujto (nem dohanyzom),
- tollak, fuzet, rotring ceruza, marker (Edding 141)
- 5-10 pendrive (vegyes meret es vegzodes)
- 2-3 konverter (USB A->USB-C es hasonlok, lightning USB DAC kabel
- 2-3 SD kartya (32-128GB meretben, hatha kedvem szottyan valamit a kocsiba atvinni es nem megy Spotify-rol)
- 2 vaszon szatyor ha vasarolni kellene (en igy kimelem a kornyezetet)
- 1-2 szem gyogyszer, esetleg orrzsepp.Meg maga a hatizsak is 1,3kg. Hasonlo Everki amit RM007-nek ajanlottam. Negyedig sincs.
1-2 zsomle es a 750ml kulacs meg minden gond nelkul bele fer.Ha nem kocsival jarnek, akkor biztosan atgondolnam ezekbol mi minden legyen a zsakban.
-
válasz
Mikulásbá #86305 üzenetére
Amit leírtál azt én is tudom ha kell.
A saját magunk fizikális teljesítménye hogyan kapcsolódik a laptop valós teljesítményéhez? Ahhoz amit ki lehet belőle hozni vagy így vagy úgy, az már részletkérdés. És akkor még a hűtésről nem is beszéltünk, mert abban is élvonal egy Clevo laptop, persze ami viszont hozza a bele tett anyagot. Vékony, súlytalan laptop sosem fog jól hűteni.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #86270 üzenetére
Átfutottam a cikket... az ár valóban horror... 1,8M.. gondolom ez a fullos konfig.
Az összegzésnél ezeket hozta fel mint negatívum:
–: korlátozott hordozhatóság, nagyon hangos ventillátor, nincs SD-olvasó, csillagászati ár.
korlátozott hordozhatóság: 2,5kg NEM sok... még töltővel együtt is 3kg kb.? ebben az országban mindenki puhány már?
(ráadásul egy ilyen bika gamer gépet az esetek többségében otthon fogod kábelről használni az asztalon játék közben, ahol 0 relevanciája van mekkora a súlya)nagyon hangos ventillátor: relatív, de el tudom képzelni, bár VC hűtés mellett ez érdekes... valószínűleg az új sűrűbben elhelyezkedő venti-lapátok mégse jöttek be? ennek utána kell olvasnom jobban...
nincs SD-olvasó: megannyi gépben nincs már, kár ezen sírni (ez olyan, mint mobiloknál a jack.. jó lenne de nincs, ezvan)
csillagászati ár: valóban horror az ára, de manapság mindennek az, főleg ilyen árfolyam mellett, így ezt felsorolni kicsit unfair, kb. mindegyikhez oda lehetne ezt írni de ha nagyon bele akarok kötni akkor nyilván az 5pro jobb ár/érték arányú ez tény, bár az is nyilvánvaló hogy egy brand flagshipje mindig is túlárazott, bármilyen szegmenst nézünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged