- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
NTonee #22493 üzenetére
"1860 és 1660MHz között mászkál folyamatosan a gpu, kihasználtság 60-83%, hőmérséklet abszolút egyenletes hatvan pár fok"
Akkor ennek 1 oka van: Power limit
Laptopokban levő Pascal VGA-k esetében a Clevo-t kivéve mindeki beépít egy kéziféket, amivel visszafogja a VGA-t, hogy kevesebb hőt termeljen. Ezt úgy érik el, hogy asztali társaikhoz képest jelentősen kisebbre állítják be a TDP limitet.
Adott pl az én ASUS G752VM gépem amiben GTX 1060 van. Asztali GTX 1060-nál 120W a TDP limit, az ASUS ennél viszont levitte 75W-ra!
Ezen sikerült egy picit KillHates kollégával ügyeskedni és felnyomtuk 100W-ra (120W-al már nem postolt, valószínűleg EC-ben limit van).
Ez a +25W-nak hála még ugyan most is van PWR throttling, de már nem annyira agresszív. Továbbá 75W mellett nem volt képest elérni a kártya még a gyári boost órajeleket sem és 1700-1750 Mhz körül mozgott, most 100W-on viszont bőven 1800 Mhz fölött mozog.
Fire Strike Graphics pont terén 75W mellett max 12200 pontot tudtam kihozni OC-val, most viszont 13700 is kijött. OC nélkül így hogy képes elérni a boost órajelet 12500 pontot ér el a gyári 11200 (75W) helyett.GPU-Z nyisd meg a háttérben, ha tele van zöld vonalakkal és PWR felirattal, akkor a vBIOS-ban túl kicsire lőtte be az AW a TDP limitet és hiába jó a hőmérséklet, a TDP limit húzza a kéziféket.
Rise of the Tomb Raider alatt nálam bőven van TDP limit, de a legérdekesebb a Gears of War volt. Ott 6x% GPU kihasználtság mellett is volt TDP limit.
Milyen VGA van a gépedben ? vBIOS-t ki tudod menteni és elküldeni? Kíváncsi vagyok mennyire lett belőve a TDP limit.
-
törölt tag
válasz
NTonee #22507 üzenetére
a játékban, a kismemóriájú régi gpu-k szenvednek ,akinek nagy erős gpu-ja van mint neked vagy nekem annak közel azonos fps-el megy
1.0 előtt nekem 100-118 volt
most ha fullhd-ban nézem akkor van kb 100-110 fullhd-ban
ép játtszok, hwinfo-val mérem ,majd elküldöm mi a vége,
de egyébként nekem is volt hasonlógondom, ha hiszed hane ma böngésző legyalulása volt a megoldás, meg a vírusírtóval való lepucoltatás, vmiért szarakodott egyszer nekemis így 55-65 fps-el.... -
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #22497 üzenetére
Nem maradt más ötletem hirtelen,sosem játszottam a játékkal,de vannak itt páran a topikban akik tolják és hátha tudnak segíteni majd.
RM007: Procihasználatból,minél kevesebbet mutat %-kosan,stabil órajel mellett,annál jobb.
Vga esetében,ha szabadjára van engedve (vsync,g-sync off) 99%-kon szokott tekerni,a legtöbb játékban,olyankor az a normális érték,ha vsync on,akkor csak annyi %-kon fog tekerni ami ahoz elég hogy a monitor Hz-értékét FPS-ben is elérje.Singleplayerben érdemes vsync on-ra rakni,mert terhet vesz le a vga-ról=kevesebb fogyasztás/kevesebb hő.NTonee: Ez lehet power limit,de eddig meg nem volt?,vagy hogy volt régebbi driverekkel,meg másik játékokban?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #22493 üzenetére
A vga-nak 99%-kon kellene tekernie,ha vsync OFF van.NV control panelben performance opció van beállítva? Illetve az energiagazdálkodás win-ben,teljesítménycentrikus?
Valaki lehet kicserélte a kártyádat egy makszkú-ra,vagy mi a szösz?Szerk.:
Próbáld ki mi van ha G-sync off. -
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #22489 üzenetére
Nem,abból úgy nem fogunk tudni mit megállapítani,mert csata előtt,töltéskor,végén változik mindennek a kihasználtsága,így a HWiNFO nem mond semmit.In game kellene látnod:[link] MSI AB,vagy EVGA PrecisionX+Riva tuner kombóval tudod kiíratni.[link]
Szerk.: Na ha ki van OSD-re rakva akkor látnod kell hogy a GPU/CPU kihasználtság/órajel/hőfok mikor hogy változik és annak arányában az FPS miért droppol.
-
echterion
nagyúr
válasz
NTonee #22441 üzenetére
Az én 1060-asommal is jóval több ennél az fps, a 75-öt betonstabilan tartja, mert befixálva játszok (már amikor játszok), ha elengedem a lovakat, akkor bőven 100 felett vannak az értékeim.
Amúgy a játék maga motor szinten egy foscsombék, pedig olyan nagyon sok mindent nem kellene a gépnek számolgatni: érdemes modok nélkül játszani, azok nagyon lefogják az fps-t, és a leghasznosabbak már be vannak építve, én már évek óta így játszok vele. -
válasz
NTonee #22391 üzenetére
Igen sztem maradok a német amazonnal ott nézem még falraktak normál árba 77 euró és ott ingyenes Magyarba a szállítás . Két bajom van vele az egyik hogy a review szerint egyeseknél szorítja a fület a másik hogy a laptop ki tudja e rendesen hajtani . Elvileg Sabre DAC van benne de system leírásokba nem találom viszont ezekbe a gépekbe járt és a kis matrica is ott van .
-
válasz
NTonee #22282 üzenetére
Milyenkrájótekf@szság??? Még a cikkszám is ugyanaz a hűtőbordán, nemhogy Cryo Tech 2.0!!!
Megint etetnek minket valami marketing bullshit-elEz akkor volt vapor chamber amikor én a dalai Láma!!
ÉS!
Csodálatos szoftveres fejlesztés: VÁLTOZTATHATÓ TÉMÁJA van a Command Centernek!
ehhez már tényleg nem tudok mit hozzáfűzni! Úgyhogy eladom fillérekért az R3-at és rohanok venni egy R akárhányat, csak legyen változtatható a kommandcentör háttérképe!!!!!!!!!!!!!444444négynégy
-
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #22011 üzenetére
Minket ez nem is érint csak az asztali CPU-s gépeket.
Érdemes olyan kezébe adni aki csinált már párat az biztos.Itt láttam a ph-n régebben valaki rakott fel videót is róla hogy hogy csinálja,pengével úgy körbevágta mint a sicc pár sec alatt
Én nem biztos hogy pengével bevállalnám,stabil biztos mozdulatok kellenek hozzá.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
NTonee #21856 üzenetére
Itt egy leírás hogy hogyan kell feloldani a rejtett menüket.
Ami zavart a 6700HQ CPU miatt hogy játékok alatt miközben váltogatja a magokat, az órajelek is ugrálnak és nem a 4 magra belőtt 3100 Mhz-et tartotta fixen. Fire Strike alatt is a CPU órajelet mutató vonal elég "tüskés" volt a grafikus tesztek alatt.
XTU-ban próbáltam levenni a szorzót 1-3 magos terhelésnél x31-re, de az XTU nem mentette el a beállítást. (Gondolom a HQ CPU miatt)
A nyitott BIOS-ban azonban be tudom állítani, hogy fixen állandóan a 4 magra beállított 3100 Mhz órajel legyen, mivel 1-3 magnál elmenti a x31-es szorzót. CPU érzékeny játékokban apró de érezhető javulást látni is (bár lehet csak placebo effekt).FireStrike alatt is már stabil az órajel és nem ugrál össze-vissza:
Következő a vBIOS modding lesz. Asztali GTX 1060-hoz képest le van véve a TDP 150W-ról 78W-ra és komolyabb játékok alatt a magórajel és feszültség terén behúzza a kéziféket ha a játék 78W-nál több kakaót kér...ilyen pl a Rise of the Tomb Raider, aminél a Geothermal Valley pályán össze-vissza ugráltatja a TDP limit a magórajelet.
150W sok lenne neki (EC tuti nem is engedné bekapcsolni, meg a táp is csak 180W), de megnézzük beindul-e 120W-ra emelt TDP-vel -
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #21808 üzenetére
Nálam nincsenek ilyenek,a touchpad az szarrá kopott 6 év alatt mert csak azt használom,még játékra is szóval azt is vennem kell ha egyszer eladó sorba kerülne,de minden más része szép,bill-t azt kellett már cserélnem,de az is természetes dolog ennyi év után.
Ja és a minap hívott egy srác akinek segítettem anno,mert 17xR2-be elflashelte a 8970M-et,hogy még a 2010-es R2 lényegében hibátlan azóta is.Beszélt is a gépedről,én nem láttam hogy hirdeted és lehet a beszélgetésünknek köszönhetően ő vette meg,nem tudom hogy ő volt-e,de sanszos
-
kreten67
senior tag
válasz
NTonee #21808 üzenetére
Én már egyszer szép türelmesen (2 órányi kínlódással óvatosan hogy az alatta lévő felület tökéletes maradjon) lemostam oldószerrel a palmrest gumis ragacsos bevonatát és alatta maradt egy tök szép matt-fekete műanyag (aki megvette tőlem észre se vette hogy nem az a gyári állapota ez m18x r1 volt) .
-
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #21806 üzenetére
Annyiért nagyon jól járt vele,még ha kicsit költeni is kell rá
,R2-höz van minden alkatrész még.Én is most vettem tartalék ventiket,lehet vennem kell egy hangszóró párt is mert az egyik most mintha kicsit kezdene zizegni így 6 éves korára,de minden kapható új alkatrészként és nem drágák.
-
válasz
NTonee #21728 üzenetére
Köszi, rákeresek, de konkrét linked nincs véletlen.
Lehet elkényelmesedtem bánatomban. A legbrutálabb, legleglegjobb hűtőt szeretném.
Aztán majd tisztogathatom a lapost porcicák miatt minden héten, az nem gond.
Felírtam, de nem szeretném elkapkodni. Várom a versenyzőket.
Még valami. Szóval van egy kis rész a hason ahová koncentráltan kellene menjen a levegő, és az felül kb középen van. De ha elég jól kavar a hűtő az is jó.
-
válasz
NTonee #21147 üzenetére
"Az optikai meghajtó (CD/DVD író, olvasó) helyét egy turbinával felérő hűtőre cserélték, így a gép nem melegszik, még komoly terhelés esetén sem! Az intelligens hőelvezetési technológiája lehetővé teszi a folyamatos és stabil működést valamint az intenzív játékélményt. Az elérhető leghatékonyabb hűtést a nagy kapacitású ventilátorok és hőtechnikai tervezés segíti."
Ezt a sz@r dumát beadnám egy kölyökkutyának, az azonnal megdöglene tőle...
Ahogy elnézem ezt a "vastagságot" kelleni is fog ide az a "turbina"!
-
törölt tag
válasz
NTonee #20624 üzenetére
"Ha a ventiket odaraktam, akkor érdekes módon abszolút semmit sem ért."
Szerintem felesleges idegeskedned. Tanácsokat osztogatni meg pláne. Lepereg, hidd el. Érzelemmentesen lehet folytatni egy vitát mindaddig, amíg az a hasznunkra van. Szerintem ez már túlment ezen. Nem szokott baj lenni a szövegértésemmel, de elnézést, ha valamit félreértettem, és feleslegesen alkottam véleményt a kérdésben.
-
törölt tag
válasz
NTonee #20615 üzenetére
Szerintem a belső ventilátor és a levegő elvezetés útja, keresztmetszete, és egyéb tényezők légszállítóképessége valamennyi. Ez akkor sem fog megváltozni, ha akármivel fújod alulról. Kis likakon befújni levegőt amúgyis nehéz. Meg értelmetlen. Kiszívni már van értelme, hátul. De ha van olyan laptop, ami teljesen szita, alul-felül, elől-hátul, akkor lehet értelme szélnek kitenni, de nem hiszek ebben. Ilyesminek tűnik ez az új félkonzumer asus. Csúf, de legalább lyukas.
Egyébként nem véletlenül tartottam meg a hűtőpadom. Kitudja, mit veszek. De ha hasznát veszem majd annak a 3db ventinek, akkor a leendő laptopom hűtése szar. És elfogadom, hogy ez nézőpont kérdése.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
NTonee #20611 üzenetére
Ezek szerint mégiscsak van kivetnivaló a laptopod eredeti hűtőrendszerében. Mert ha magasabbra emelik gyárilag, és kicsit többet képes beszívni egy hatékonyabb ventivel, akkor nem lenne szükség hűtőpadra. Ez csupán filozófiai kérdés, nem akartam ennyit vitázni róla. A hűtőrendszerhez hozzá tartoznak a gumilábak is, amennyiben befolyásolják a hűtést.
Relatív... Túltárgyaltuk, oké?
-
Sischo
tag
válasz
NTonee #20377 üzenetére
Amúgy szerintem a magyar piacon van egy ár spektrum amin belül nem igazán találni ár/érték arányban jó opciókat. Én 500, nagyonmax 550 ezret tudtam volna laptop vásárlásra fordítani, de a 350e-be kerülő előző generációs ASUS gép után a következő amire megérte volna többet kiadni az 600e körül mozog (Aw, predator g9). E között az érték között lévő gépek itt a többiek véleménye alapján nem érik meg a felárat (Helios 300, Dell 7577, GL széria, HP omen). Tudom ott a használt piac, de én számlás gépet szerettem volna, ezért inkább úgy döntöttem, hogy beáldozom a gamer szálat és veszek egy Macbookot. Ez viszont már elég off téma.
-
maximilian4
addikt
válasz
NTonee #20365 üzenetére
7567/7577 láttuk milyen minőséget képvisel. Semmivel sem jobb mint a többi budget. Ugyanolyan kompromisszum dús választás.
702/3 alá meg ha nem raksz fémet, ugyanolyan szar mint a többi gl. Ráadásul 400zé...vicc. Akkor már ezerszer inkább egy előző genes hardverrel rendelkező g752 980m-mel 350-ért.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
NTonee #20353 üzenetére
Igen.A múltkor is futottunk itt már pár kört a GL-lel kapcsolatban.Én amit utána néztem abból az derült ki hogy a GL702-703 az élhető hőfokokat produkál,ha megkapja a folyékony vasat,de másról nem tudok nyilatkozni,kezemben soha nem volt egy sem.
Az biztos hogy ha nekem 300-350e Ft lenne a max keretem,akkor eszemben se jutna hogy új gépet vegyek,de ez én vagyok...mások meg máshogyan gondolják -
Pocok256
veterán
válasz
NTonee #20353 üzenetére
Viccesnek és szánalmasnak tartom, hogy egy DVD olvasó miatt ennyire meg kellett nyomorítani a gépet nézzétek meg kb 30% helyet foglal csak az a nyomorult olvasó amit évente 1 szer talán ? használ az ember a helyére pont befért volna egy korrekt hűtési rendszer és ha mégis kéne dvd, usb csatival kívülről lehet rákötni kb 5k pénzért lehet venni egy ilyet, vagy adjon a gyártó hozzá ha nagyon akar.
-
whitemetal33
tag
válasz
NTonee #20217 üzenetére
Most megnéztem direkt emiatt a Shadow of Wart is. Hát a hőfokok csak a GPU-ban változtak. Az 99%-os használatban van és 70 fokos. A CPU 65 fok körül van de az órajelek 2-2,2 GHz-n vannak max és van hogy lemennek 1,3-1,5 GHz-re. Lehet nekem is meg kéne próbálnom a BF1-t.
-
Mufanatic
csendes tag
válasz
NTonee #19149 üzenetére
Jelenleg olyan helyen tartózkodom ahol az USA ból érkező termékek vám és szállítás mentesek!!
Így azon az áron kapom meg ami ki van rakva szállítási költség nélkül! Egyébként 15e körüli szállítása van otthonra!
Valóban ha gond van vele akkor vissza kell küldeni oda ahonnan jött!
Viszont azért ezek nem minden nap romolnak el!
De pl a Dell nek is vannak elég jó áron fent gamer notiai és azokat már az eu-n belül is garanciáztatják!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Whisky topik
- Google Home/Nest
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest