Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Pakmara #103662 üzenetére
Max radiatora sem draga 89 euroert.
Egy komplett rendszer kijohet ugy 200-300 Eurobol, uj alkatreszekkel.Persze vizhutesre is el lehet locsolni a vilag penzet - szerencsere Mikinel soha nem fog elo jonni a halkitas tema az asztali tap es kartya miatt.
Amikor mar a pumpa a leghangosabb az egesz szobaban, na akkor kezd durvan dragulni a mutatvany
-
válasz
Pakmara #103651 üzenetére
Különösen a laptopot használó emberek főleg manapság nem azok az igazi építgetős, cserélgetős félék. Érted, hogy most az utolsó csavartól kezdve mindent megtervezek, mi mihez passzol és külön megveszem. Nem beszélve ehhez érteni is kell egy szinten. Ezért mint korábban mondtam komplett kialakítások érdekelnek külső házzal együtt. Ha abban mondjuk elromlik valami, cserélni kell azt már könnyebb így megtalálni, beszerezni ott a hozzávalót. A jól működő hűtésemet hülyeség is lenne szétszerelnem, vaktában ablakon keresztül alkatrészt cserélnem. Maga a beüzemelés szerencsére nem nagy kunszt. Csak ennyit akartam mondani. A fenti link hol tudnám a jövőben beszerezni (és itt főleg a ház érdekelt) számomra a nagy segítség.
-
válasz
Pakmara #103599 üzenetére
A dobozból kilógó 2db műanyag nyúlvány volt letörve, amire húznád rá a csövet és szorítanál rá még valami rögzítőt. Nem volt záró szelep, lyukas volt pont ezért. A baj ott van hogy a lyuk így rossz helyre került a csavaros rögzítős részhez amire már nem tudom rátenni a csövet, túl vastag és rövid, meg csavaros.
De megoldottam egy hozzá adott hosszabbítót be tudtam gyömöszölni a lyukba úgy hogy szépen ott is maradt, nem csöpög sem lazul strapa alatt sem. Talán a vízáteresztés kisebb lett oda-vissza valamivel....sebaj. Tegnap még televolt buborékkal az egyik cső, ma már teljesen sima benne a folyadék.
Értem mit kérdezel. Az biztos hogy nem próbálom meg szétszerelni. A laptop felől meg jelen esetben kisebb cső szükségeltetik, ezért is jó a jelen helyzet. Akkor a laptopon is cserélni kellene a csatlakozót.
-
válasz
Pakmara #97751 üzenetére
Nagyjából. Mint tudjuk a hőcsőves rendszerek működésének a hatásfoka attól függően változik, hogy a két végpont között mekkora a hőmérséklet különbség. Továbbá a rendes disszipáció csak akkor indul meg, ha a meleg végpont elér egy bizonyos minimum hőmérsékletet. Aztán függ a hatásfok és a gyorsaság a kapillációs kialakításon is és még a hőcső profilján és hosszán is. (nagyjából az igazán fontos dolgokat említve)
Ami viszont a szignifikáns különbség, hogy amíg a hőcsőben kb. egy csepp víz van, addig a laptop vízhűtés rendszerben 10-15 ml is elfér. Ez több száz csepp víz! És ezt nem a thermodinamika törvénye mozgatja, hanem egy szivattyú, tehát már akkor jó hatásfokkal tud üzemelni amikor még a proci és a radiátor is hideg, mert egy pumpa forgatja a folyadékot a rendszerben. -
mistake767
csendes tag
válasz
Pakmara #81921 üzenetére
Szia!
Ebben a videóban (https://youtu.be/gn3VkZwraw4) mutatott kulcsot kell hozzáadni a registryhez, hogy az energiagazdálkodási lehetőségek között megjelenjen egy arra vonatkozó opció, hogy a windows hogyan kezelje a turbo boostot.
Én ezt letiltottam, mert az általam játszott játékok nem igénylik.
Eredmény:
előtte: a proci hőmérséklete 60 és 85 fok között ugrált, a ventik "veszettül" pörögtek,
utána: 55 fok fölé nem megy a hőmérséklet, pedig a ventik le vannak szabályozva 1200-as fordulatra (Legion Fan Control).
Az általam játszott játékokban nem vettem észre sebesség csökkenést.Egy próbát megér.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pakmara #81921 üzenetére
Ryzen Controller-rel csökkentsd le a tdp-t addig, míg a kívánt eredményt nem éred el freki-hőfok relációban.
-
motifator
senior tag
válasz
Pakmara #73255 üzenetére
Szia, ha a fizikát veszed alapul, akkor igen. P = U * I. Az alaplapod alkatrészeinek a tűrése szab határt, hogy mit bír majd, illetve a CPU, hogy adott UV mellett mennyire lesz stabil, de mivel említetted, hogy asztali gépről van szó, miért olyan fontos, hogy alulfeszeld a CPU-t? A laptopoknál az elégtelen pasztázás, vagy a hűtés korlátai miatt lehet erre szükség, de csak módjával. Asztali gépnél, ha a ház / kialakítás engedi, olyan hűtést pattintasz bele, amit akarsz. Miért szeretnéd alulfeszelni a procit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- War Thunder - MMO Combat Game
- Medence topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Quadro FX 570 eladó
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest