Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Mi most családdal eljöttünk egy wellness hotelbe 3 napra, itt van futópad, szóval 2 napja csak ezen futok. Rettentő unalmas, de annyira király, hogy rövidgatyában és polóban futhatok és a torkom se kapar másnap reggel. Simán kellene egy ilyen otthonra. Vegyes használatban el tudnám képzelni hosszú távon is, mint Agony.
-
tomcica
Topikgazda
Futasnal a teljes testsulyodat kell mozgatni es a gravitacio miatt ez nehezebb,mint bringaval haladni vagy uszni. Mas a ra hato ero,ezert is tudnak a triatlonosok,uszok,bringasok napi sooookkkaaall tobb orat edzeni bringan vagy vizben.
Az hogy nem tudod bringan teljesen kihajtani magad azt jelenti,hogy lenne meg ott mit beedzeni a felso tempokon -
Agony
aktív tag
Szerintem az is közrejátszik, hogy a futás több izmot mozgat, amit te is írsz pl. felsőtest... de amúgy én arra tippelnék, hogy a futás a lábaktól is nagyobb erőkifejtést igényel mint a kerékpározás, természetesen azonos szinten.
Én amig nem futhattam, bringáztam 25 km/h-val enduro bicóval és simán felvertem a pulzusomat futó zónákba.
Nyilván ez egy nehéz, össztelós bringával, széles, bütykös gumikkal. Egy rendes országúti vagy crosscountry bicóval ez a 25 km/h vicc osztály lenne, pedig maga a mozgásforma ugyanaz.
-
parandroid
félisten
“Miért nem megy a tekerés is 165-170 bpm-en folyamatosan?”
Hogyne menne. Biciklin is tudok ugyanolyan intenzitással tekerni, mint ahogy futok. Futni viszont nem tudok olyan alacsony pulzuson, amin egy teljesen elfogadható intenzitás már megy a biciklin. Azaz 160-170 bpm között van a versenytempóm futásban (nagyjából mindegy is a táv, előbb-utóbb úgyis ennyi lesz), alapozós futás meg régen ment 140 körül, most perpill a 150-nek már örülnék, de ez még alakulóban van. Bicajon a 160-170 az már bőven 30 fölötti tempó szabadban, emelkedőkkel, forgalommal, széllel, vagy jelentős, folyamatos szintezés (nyilván a sebesség úgy esik vissza). Ez olyan FTP max tempó, amit elvileg minimum egy órán keresztül tudni kell tartani, ez nekem beedzve olyan 220-230 watt lehetett. Ellenben egy 30-at alulról súroló, laza, de azért tempós tekerés, 120-130 watton megoldható gyakorlatilag nyugalmi pulzuson (szintén 120-130 között). Na, futni, kb sose bírnék ilyen pulzussal, ehhez nekem bicaj kell…
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest