- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
Nekem is ilyen 40-es fúrt kutam van a kertben, egy ilyen szivattyút használok, 2700liter/óra a vízhozama 2bar nyomásnál,(bár ez biztos a kúttól is függ) önfelszívó, bírja a gázos vizet, szerintem ennyi pénzért nem rossz.
Kompletten házi vízműként is meg lehet venni, könnyen lehet javítani, bár nálam eddig egy csapágy csere volt csak, mert hangos lett, de ennyi belefér 3 vagy 4 év intenzív használat után. -
VIPowER
őstag
Sok ilyen kutat csináltunk régen, ha jól gondolom 40-es lesz az a cső, legalábbis mi csak azt tettünk be ilyen fajta kútba. Ilyen bekötőcső kell a szivattyúhoz : [link]. A kútnál az alsó cső a szivattyúé. Önfelszívós szivattyút vegyél. Ha minden megvan, és összeraktad, felpumpálod a kutat, feltöltöd a szivattyút (bár ha jó a kút magától is fel fog töltődni), ha már jön a víz a szivattyúház tetején, csatlakoztatod a slagot, és indíthatod is.
-
Espla
aktív tag
ha valakit érdekel:
GARDENLINE Benzines fűnyíró 79 990 Ft ALDIoff: Szegedi kút a neve, semmi gond vele
Pedrollo házi vízművet vegyél, jelleggörbét kell nézni, ha olcsó szivattyút veszel, akkor a rosszabb hatásfok árát a villanyon fizeted ki -
Archer
őstag
Ezekkel az önfelszívó szivattyúkkal a maximális elméleti szívómélység 10m, gyakorlatban 7-8m-nél többet nem tudnak. Mivel fúrt kutad van, könnyen meglehet, hogy ennél mélyebben van a víz, oda ezek a szivattyúk nem lesznek jók. Fúrt kútba csőszivattyút szokás tenni, vannak nagyon komoly darabok mindenféle védelmekkel, van amelyik a homokot is egész jól tolerálja (fúrt kutak nagy problémája). Persze egy minőségibb elég komoly pénzbe kerül de hosszú távon gondolkodva ilyenbe érdemes fektetni.
Önfelszívó szivattyúknál a szívó oldalt nem szabad szűkíteni, direkt ehhez való merevített oldalú tömlőt kell használni, a végén lábszeleppel, a filléres teszkós zöld slagok és társai nem jók erre a célra (másra sem nagyon...) mert egy nagyobb teljesítményű szivattyú "összeszívhatja" a hagyományos tömlőt. Nyomó oldalt se nagyon szűkítsük, ha nem muszáj.gabor9991: amit régebben írtam, az a vékony festékréteg amit ezekre a fém kaszaházakra fújnak (pláne az olcsóbb gépeknél), ennyit tud. Igazából az még nem nagy probléma, ha ez lekopik, csak nyírás után mindig mosd le a gép aljáról a földes-füves dzsuvát. Hogy van egy kis felületi rozsda, hát legyen, attól még nem fog az 10 évig sem elrohadni, csak mondom, a retket el kell róla távolítani, hogy a fém meg tudjon száradni. Alvázvédő szerintem nem célszerű, matt és rücskös felületű, inkább mégjobban rátapad a retek, minthogy taszítaná. Cserélgetheted a kaszaházakat de a többi festése sem lesz jobb. Vagy nem törődsz vele és mindig lemosod, vagy rászánod az időt/pénzt és egyszer becsületesen rendbe rakod (drótkefével vagy drótkoronggal amennyire lehet, fémtisztára csiszolni, utána rozsdamarózni/átalakítózni, egy réteg rozsdagátló alapozó meg egy vagy két réteg fényes zománc festék, valami jobb fajta, ecsettel kenve nem fújva, mert úgy vastagabb lesz a rétegvastagság.
-
MinionFlasH
senior tag
Bocsi elsiklottam afelett, hogy fúrt kutad van. Rákötheted az 1"után a 1/2" tömlőt, csak annyira leszűkíted a keresztmetszetet, hogy ezt a súrlódást a motornak kell "legyőznie" . Tehát ergo ő annak örülne, ha 1" a bejövő, és 1" os kimenőn tolhatja a vizet, az most más kérdés, hogy a 3/4-es tömlő tarol mindent amikor húzod, és eléggé megcombosodik az ember a hurcibálásnál, meg ne kerüljön az útjába egy paripalánta se
A kimenő ág a szivattyún felfelé áll, erre kell egy idom amire tehetsz akármilyen/akármekkora csatit amit szeretnél. Lehet ez műanyag, fém, réz amilyet találsz. Neked nem kell a fordulás mivel lent lesz egy aknában, ha jól értettem, nekem földfelszínen van, ezért "kell" a fordulás, mivel nagyon megtörne a tömlő különben.
Lényeg, hogy járj utána mert a kutadhoz kell venni a megfelelő szivattyút, rengeteg féle van.
Bocs a füvesemberektől, hogy szétoffoltuk a topikot.
-
MinionFlasH
senior tag
Én se vagyok nagy spíler, de megpróbálom leírni. A mi kutunk betongyűrűs kb. 6 méter mély, kb. 1 méter átmérőjű, és 2.7méternél kezdődik a vízfelszín, ugye ez alá kell belógatni a gyárilag 7méteres szívócsövet ami 1" átmérőjű. Utána a kijövő oldalra(szivattyú után) kell hozzá 1" mindkét oldalán menetes vascső idom (fogalmam nincs mi a neve, barkácsáruházban kapható), és ugye egy legalább 90 fokos fordulás, vagy 180fokos, hogy a slag ne törjön meg.
Utána én rátettem egy 1/2 colos gyorscsatlakozót (ezt elvileg nem lenne szabad), de a villanymotorban van hővédelem, nekem egyszer nem kapcsolt ki, pedig nyáron volt amikor 1 órán keresztül folyamatosan locsoltunk.
Amit érdemes még tudnod talán, hogy ez egy viszonylag nagy teljesítményű szivattyú, szóval jó vízhozamnak kell legyen, de még ha ez stimmel is, akkor se szippanthatod ki az egészet, mivel utána hiába jó a hozama, a gyors, túl sok hozam, sok homokot is eredményez,és ez károsíthatja a kutad. Mérd meg a mélységét, átmérőjét, és a vízfelszín hány méteren kezdődik.
A gyári szívócsövön van egy egyszerű szűrő, és visszafolyásgátló, de a titka ne érjen le a kút aljáig, egyszer azért mert nem szippanthatod ki az egészet, a másik, hogy nem veri fel az ott lévő szutykot/iszapot/stb. a szivattyú.
Elvileg ez a gép ha jól emlékszem 7méter a szívóképessége, és 45méter az emelőmagassága, de az utóbbit függőlegesen értik, szóval elméletben közel vízszintesen nem fog "pisilni" egy 50 méteres slaggal se (idén megtoldom még egy 1/2"os 20 méteressel, de ezt a gyakorlatban nem próbáltam még, csak a 25méteres 3/4-el próbáltuk).
Ismétlem én is laikus vagyok, szóval saját felelősségre fogadd meg amiket leírtam!!!
-
MinionFlasH
senior tag
Szia!
A lidls kerti szivattyút mi a tavaly megvettük, nagyon pöpec rengeteget használtuk, egy 25 méteres 3/4-es slag van rákötve de szép nyomással tolja. Annyi, hogy amit adnak hozzá szívócsövet annak a végére kötöttem egy vas nehezéket, mert annyira feltekerték gyárilag, hogy nem akart a vízfelszín alá menni. A használati azt írja csak a gépet töltsd fel első indításkor, de a szívócsövet is töltsd meg vízzel, mert a levegőt nem tudja felszívni.
Én ajánlanám, tényleg nyüstöltük rendesen (1600nm2).
Ja nyomáskapcsoló(lehet rosszul írom) nincs hozzá, tehát csak a kapcsolóval tudod "megengedni/elzárni" a vizet.
-
vizerg
csendes tag
Hát én megvettem. Hoztam egy hirtelen döntést, aztán majd meglátjuk hogy megbánom-e. A 3 év garancia mindenesetre egyelőre megnyugtató. Kipróbálni hétvégén fogom. Egyébként a lidl-be csak a készlet erejéig van, és nálunk amikor bent voltam tegnap kora délután összesen 2 darab volt kirakva. Nem tudom hogy bent a raktárban volt-e még, de csak korlátozott készletet kaptak az áruházak. Ha megvennéd nem árt sietni.
-
vizerg
csendes tag
Szóval ez a lidl-s engem is érdekelne, de jó lenne valami konkrét biztatás hogy érdemes megvenni.
Nekem egyébként ez lenne a másik választásom:http://www.agrimotor.hu/hu/funyirok/kk-4216.html
Ez magyar és állítólag jó a szervíz, alkatrész ellátottsága.
Ha megveszed a lidlst azért írd meg mi az első benyomás.
-
vizerg
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest