- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
válasz ANDROID??? #801 üzenetére
Igen önjárón gondolkodtam, hogy jó lenne főleg a kinti 200m-es egybefüggő szakasz miatt ami ejtős is, bár az meg jól megdobja az árat...
Ez pl egész jónak tűnik, ami márkát szoktál ajánlgatni[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz ANDROID??? #803 üzenetére
Nagyon köszönöm! Áttanulmányoztam és végiggonoltam, a mostani elektromos 48cm (MTD) és annál már inkább nagyobbat választanék.
Igy marad ez illetve ez. Igazából kép alapján nekem a M51-140F nem tűnik annyira masszívnak, s a másik ránézésre jobban bírná a strapát. Szerinted? Sajnos nem lesz módomban élőben megnézni.
Egyébként ezek a MCCULLOCH gépek jobb ár-érték aránynak tűnnek mint a Makita, jól gondolom?Athens 2004
-
Balli
őstag
Storno a lenti, megis 46cm-es lesz a befutó, elég az és jópár kg-al könnyebb. Már csak az a kérdés, hogy a M46-140WR megéri a plusz 23k felárat az 500e motor a 450e helyett, kellhet az a motor olyan hétvégi telekre amit leirtam? Mondjuk a golyóscsapágyazott kerekek is jól hangzik, illetve a mulcsozás is jól jöhet még... úgyhogy szerintem a M46-140WR lesz a befutó
Athens 2004
-
ANDROID???
addikt
Nekem ez van, nem akartam sokat költeni, ár/értékben verhetetlen volt amikor vettem (2014), 65K kiszállítva
Ez lett volna a másik esélyes, csak sokalltam a 80K-tA masszívság mindkettőnél megvan, csak a kialakítás más.
Mivel az erősebbel szemezgetsz, még feljebb tolnám a mércét még+3K. Ez több sebességes az önjáró funkciót tekintve.Vagy amelyik neked jobban tetszik, de ha az önjáró csak jó ha van, akkor ez simán tök jó .
Vagy ez, de itt nem találtam utalást a sebesség választára..
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
Bocs, benéztem az előbb az utolsó makita csak 46cm...
-
Balli
őstag
válasz ANDROID??? #806 üzenetére
Köszi szépen, csak az asszony már közbeszólt, hogy maradjunk csak 100k alatt
Ha masszivságban azonosak akkor a M51-140F tűnik legjobb Á/É aránynak, de könnyebb súly és kisebb test miatt (irányithastóság) inkább már 46mm-re szavazok lásd lenti hsz-t... bocsi, nem vagyok egy határozott tipus[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
ANDROID???
addikt
Ennyi, 100 alatt, elég erős, önjárás is van, mulcs készlettel és 51cm.
Nekem is anno közbeszólt, azért nem akartam sokat költeni, de azért lehet hamarabb végeznék az 51cm széles géppelEgyébként néztem a Makitáknál, hogy "erősebbek" (papíron), közben ugyanaz a motor van rajta és ugyanezen kW van meghatározva, így totál ugyanezt tudják, ha ezek a motorok vannak rájuk szerelve... Ez korábban volt már téma..
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz ANDROID??? #812 üzenetére
Azt nem tudom, de ezek nem pro gépek, sokkal inkább hobbi, ami nem azt jelenti hogy nem bírják a nyúzást, viszont nem véletlen van ez az ajánlott nm megadva,szerintem.
Persze csak a főnökömből tudok kiindulni, nála nagyon bírják a gépek a ridegtartást
Mert ő aztán tényleg lesz@arja az ilyen olajcsere, meg karbantartás, ápolás nevű dolgokat
A gépek télen is az udvaron vannak és működnek!!!! -
balbekk12
tag
Tegnap voltam az OBI-ban és megnéztem ezeket a CMI benzines fűnyírókat. Hát nagyon gyenge konstrukció. Az tényleg jó,hogy B&S motor van rajta, de hát azok a kerekek és az a váz... Nagyon gagyi. Abszolút nem tűnt strapabírónak! 6. oldalon: CMI
Aztán ott volt 1-2 McCULLOCH gép is. Na az már más kategória tényleg.
Tologattam és nézegettem a M51-140F típust.De kicsit tartok az önjáró funkciótól,mert nekem nincs rá szükségem a telken lévő sok kerülgetni való miatt. Plusz kicsit nagynak és nehéznek is találtam. :/ De azért talonban tartom.
Van még ez: McCULLOCH M53-140W De jó lenne élőben látni.
illetve
még a Makita PLM4110 (ez kicsit jobban tetszik, könnyebb,kisebb, fordulékonyabb)
De ezt is látni kell élőben.Ha van valakinek valamelyik géppel tapasztalata, szívesen veszem!
-
ANDROID???
addikt
válasz balbekk12 #815 üzenetére
Nem mondta senki, hogy a CMI pazar minőség lesz, csak olcsó, arra később lehet venni másik vázat, mert a motor tovább bírja az tuti
Az a 2-4kg különbség nem oszt nem szoroz, nem nagyon fog észrevenni.
A Makita miért is fordulékonyabb?
A McC. mondtam, hogy rendben van, de ott van az a nem önjáró amit néztél azt simán lehet neked jó választás , 26,31kg az is.
Ezzel az 53-cm szélessel hamarabb is végzel legalábbAzt azért ne felejtsd el, hogy a Makita 41cm (kis szélességben vág).
-
ANDROID???
addikt
-
balbekk12
tag
válasz ANDROID??? #816 üzenetére
Persze. tudom,hogy nem mondta senki. De én nem tervezem,hogy itthon fogok majd nekiállni azokat gatyi kerekeket csapágyazottra cserélni, meg a vázat erősebbre,stb...
Azt valóban nem tudom,hogy a 4-5 kg, mennyire számít, ezt csak tesztelve tudnám meg, de igyekszem a legkönnyebbet venni, mert tényleg lejtős a terep...
A Makitát pont amiatt gondolom fordulékonyabbnak, hogy kisebb. A 41 cm szélességgel könnyebben lehet ide-oda forgolódni,mint egy 5kg-val nehezebb és 53 cm széles géppel,ami még esetleg önjárós is. (Azt meg ugye még hátra felé sem lehet húzni,mert nem szabadonfutó.)
-
ANDROID???
addikt
válasz balbekk12 #818 üzenetére
Már bocs, nem leoltásból, de itt látszik hogy ilyen géped még nem volt
Na Önjáró, akkor önjáró, ha te azt akarod, hogy menjen magától a kerekeit hajtva, ahhoz pedig be is kell "kapcsolni" az önjáró funkciót.Nézd meg, hogy a nem önjárósnak egy karja van a fogóján kívül, az önjárónak kettő.
A második kart nyomod megy előre, vagyis hajtja a kerekeket, ha nem nyomod azt a kart akkor tolod húzod.
Arra kell figyelni, hogy ha használatban van az önjáró funkció, ne húzd hátra a funkció használatakor a gépet, és ha azt a kart elengeded (kikapcsolod), még előre tolod 10-15cm-t és húzhatod hátra. Ennyi kb.
Nekem 46cm gépem van (m46-125r (már wr mert vannak hozzá cuccaim), teljesen jól lehet vele forogni. Nekem is kell itt ott kerülgetnem, és dombos terepen kell tologatnom a fűnyírót. Van egy összefüggő terület is, így ott ki tudom, használni az önjáró funkciót, de van amikor az önjárót be sem kapcsolom.Egy kis olvasnivaló..
Ugyanúgy fent van a használati a többi típushoz is a gépek alatt a leírás alatt...[ Szerkesztve ]
-
balbekk12
tag
válasz ANDROID??? #819 üzenetére
Ezt valóban elfelejtettem,hogy a karral ki lehet kapcsolni!
-
ANDROID???
addikt
-
balbekk12
tag
válasz ANDROID??? #821 üzenetére
odab@sz! Kettőt fordulok és kész is van a kert!
-
ANDROID???
addikt
-
kateb
tag
válasz Ed Parker #811 üzenetére
Ha csak szimplán a matekot és a számokat nézem, akkor 2 óra alatt le kellene darálnia a 3600 nm füvet a Makita 5121-nek. Mert ha ezt a területet úgy képzelem el, mint egy 3600 méter hosszú és 1 m széles szakaszt, amin a gép a maga 3,6 km/h sebességével pont egy óra alatt ér a végére és egy másik óra alatt vissza, akkor az 51 cm vágásszélességgel elvileg kész is lenne a meló. Ergo optimális esetben (egybefüggő, sík terület, nem kell kerülgetni semmit, nem fogy ki a benzin, stb) a gép vágásteljesítménye 1800 m2 óránként
Persze tudom, hogy ez nem így van, mert nem sík, kell kerülni, benzin kifogy (tényleg, mennyit fogyaszt a 675-ös Briggs??? ) és persze a kezelő is elfárad.Tegnap kinéztem a gyümölcsösünkbe, hát az eső megnyomta rendesen a füveket. Viszont ma is esett idáig, így tiszta víz minden, nem lehet még nyírni, pedig már ereszteném rá a masinát...
-
dzsordzsó
csendes tag
.A fűnyíró motorja Briggs 450e tpusú.Első feltöltéskor Briggs olaj került bele,nemsokára eljön az első olajcsere.Mit gondoltok maradjak a Briggs olajnál ami API SJ minősítésű vagy MOL Dynamic Garden 4T 10w-30 API SL minősítésű?A Briggs 100 Ft-tal kerül többe itt nálunk így 1690 Ft/0,6 L.Esetleg a későbbiekben ha olcsóbban hozzájutnék más márkájú olajhoz vehetem azt?A kérdés,hogy gyárit,jobb minősítésűt,olcsóbbat ami legalább API SF?
-
ANDROID???
addikt
válasz dzsordzsó #825 üzenetére
Vedd elő a leírást és aszerint járj el..
Briggs vagy akár a husqvarna sae30 is céleszköz, bár jobban jössz ki egy 1,4 literessel. Az előző ,6 literesbe öntsd fel 4,5dl-ig akkor nem fogod túlönteni.Különben pont nem az a tétel a Briggs ára amin olyan sokat veszítesz azzal az évente 1 cserével...
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Ezen jót nevettem
Igen ez az elmélet.
Ugye itt figyelembe kell(ene) venni a fű hosszát és azt hogy mekkorára vágod, nyilván minél rövidebb annál nehezebb, ugyanis ilyenkor a ház lejjebb van és a fű valamelyest gyűlik a kaszaházban.
Ha gyűjtőkosárba vágod, azt üríteni kell, ez is függ a fű hosszától hogy milyen gyakran és akkor a benzin amit írtál, minden más optimális, nem fáradsz és a gép is bírja tegyük fel
Szóval majd kiderül mit mutat a matek és mit a valóság -
Ed Parker
nagyúr
válasz ANDROID??? #828 üzenetére
Meg merném kockáztatni hogy 100cms traktorral sem biztos hogy meglenne 1 óra alatt, ha csak a matekot veszem
-
kateb
tag
válasz ANDROID??? #828 üzenetére
5 óra jó lenne! A Husi 323R-el reggeltől estig nyírtam...ahhoz képest ez megváltás lesz (remélem)
-
bigangel
csendes tag
Sziasztok! A linken található modelről tud valaki valamit? Nekem nagyon tetszik a 3 kerekes megoldás,szerintem könnyen irányitható.
http://www.agro-largo.hu/173cc -
bozoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy MTD fűgyűjtős fűnyíróm, és az vele a problémám, hogy a kosarába csak negyedig, max félig gyűjti a füvet. De ekkor már nagyon sokat otthagy. Igazából ez sose volt jó, de a türelmem (kitartásom) most fogyott el. Lehet ezt jobbá tenni? Mi a titka? Lehet, hogy már valahol az előző 800 hozzászólásban megválaszolták, de nincs idegzetem végigolvasni.Ha tudjátok a számát a hozzászólásnak, az is jó.
Köszönettel: bzoli. -
bozoli
tag
válasz ANDROID??? #834 üzenetére
Ez lesz az utolsó útáni ötletem.
De viccnek jó volt! -
bozoli
tag
válasz ANDROID??? #836 üzenetére
Azt nem tudom, nem értek hozzá.
De felfelé hajlik a vége, és lyukak vannak benne. -
ANDROID???
addikt
Felfelé hajlik , akkor elvileg gyűjtős...
Látni kellene a gépet...
Szerviztől kérdezted? -
bozoli
tag
válasz ANDROID??? #838 üzenetére
Nem kérdeztem, nincs rá már gari.
-
Voice24
őstag
Jelzem, a McCulloch m51-140F gépem nagyjából képes rá. Volt, amikor elfeledkeztem, és csak mentem-mentem vele, míg szinte lefulladt. Hát olyan szinten tele volt a gyűjtője, hogy egy kézzel cipelve az ürítő helyig, szó szerint be kellett segítenem másik kézzel is, olyan nehéz volt.
-
geza844
aktív tag
Sziasztok! Tudom, hogy itt inkább a benzines vonal megy, de nekem tanács kellene elektromosból. Van egy pici füves kertünk. tényleg kicsi, kb. tovább tart míg kitolom a garázsból a (kölcsön) fűnyírót, mint ameddig lenyírom a füvet. De ami igazán sokáig tart, az kölcsön kérni, elmenni érte, és visszavinni. Szóval arra a kis picsa fűre azért mégis kellene egy saját fűnyíró... Gondolom erre bőven elég egy elektromos, talán használtan is (mert, hogy én elég használt b.zi vagyok, mindenemet kb. úgy vettem). A kérdés, hogy milyet? Jófogáson nézelődöm, de elég sok van. 10e Ft-tól van MTD, Gardena, Bosch, Black & Decker... 20e Ft-tól Husqvarna, Honda... (sőt még légpárnás is, beszarás, nem is tudtam, hogy van ilyen ). Szóval ilyen 10e Ft és 20e Ft között szánnék rá, de lövésem sincs, hogy mit kellene??
Erről a légpárnás fűnyíróról beteszek már egy képet, csak úgy poánból, meg, hogy feltűnőbb legyen a hozzászólásom
[ Szerkesztve ]
-
bozoli
tag
válasz Ed Parker #840 üzenetére
Ed Parker!
Mit értesz pontosabban? A jelenséget jól körülírtam szerintem. Kiguglizni én is ki tudnám, de a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. Viszont ha nem tudsz, vagy akarsz tanácsot adni, ne válaszolj, nem vagyok kíváncsi pökhendi beszólásaidra.ANDROID???
A tulajdonosok tapasztalata szerintem többet ér, mint egy szervíz esetleges válasza, hogy vigyem be, majd megnézik. -
kateb
tag
Én itthon arra a kis fűre, ami van, egy ezeréves Flymo-t használok. Talán valami r32 a típusa, de erre most így a gép mellől nem esküdnék meg. Teszi a dogát rendesen.
Van egy nagyobb és erősebb, Brico gépem is, de az már túl bumfordi itthon. Mint elefánt a porcelánboltban.
Szóval azt inkább a gyümölcsösünkben szoktam tologatni, már ameddig a zsinór elég.
Szóval drágát kevés fűre nem érdemes venni. -
kateb
tag
Egyébként ma először vágtam az 5121 Makitával. Megváltás a kasza után. Nincs tökölés, fulladás, egykedvűen pöfög a motor és kajálja a gazt és a füvet. Persze a partoldalt továbbra is a Husival kell majd köszörülni, de az egybefüggő részeket szerintem 2-3 x gyorsabban vágja a fűnyíró, mint a kasza.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest