- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88966 üzenetére
Ezek szerint a 2 db fülesben 4 db 2389 és 8 db sonion est és 2 db bármilyen dd és 2 db shell és socketek és passzív elektronika (ellenállás, kondenzátor) és vezeték és dobozolás...
Mondjuk ez mennyivel olcsóbb lehet több ezres tételben is akár?Valami itt számomra nagyon nem stimmel...megnézném én egy ilyen készülék belsejét...
Nem az általad elmondottakkal van bajom, inkább a cég állításaival...persze minden lehetséges, kérdéses, hogy mi éri meg nekik ebben...
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88949 üzenetére
Megőrülnék ha egy ilyen hajókötél nem fül felett lenne elvezetve (nekem is van 8 eres saját forza gyártás)....állandóan kiugrana a fülemből....
Rögtön tenném CIEM testbe...erről jut eszembe, költözéskor eltűnt a P1 egyik fele (meg sok minden más is....hála az idióta szállítóknak)... -
Tulku
veterán
válasz
z123456z #88928 üzenetére
Ha eleve rossz vagy nem igazán tetsző a hangkép az keveset fog változni összességében...ha kissé éles az puhulhat, ha dörgedelmes a basszus az csitulhat...
Én spec egyetlen fejhallgatóval találkoztam ahol az első felvétel során lehajítottam a fejemről, mert hallgathatalan volt (vmi Soundmagic zárt fejes) és két hét járatás után feltettem és nem hittem a fülemnek...de ez egy nagy fejes volt, természetesen a DD-k járatása kötelező! -
Tulku
veterán
válasz
#71562240 #88919 üzenetére
A fülhallgató a legdirektebb hallgatási metódus...mivel rendkívül közvetlen, így teljesen más szabályok vonatkoznak rá, illetve még nagyobbá válik az emberek tetszési indexe közötti szórás....
Nyilván nekem az amit létrehoztál egy basszustöbblet energia, erős középmagas lyukkal, de a te ízlésed nem az enyém, így örültem, hogy elégedett voltál a kapott eredménnyel...Most is csináltam vmi együttes dobosának fülest (Edda vagy P Mobil....passz) és biza meg kellett eresztenem a basszus energiákat, mert külön kérés volt...hát megeresztettem...nem az ízlésem szerint volt, de tetszett az embernek a végeredmény...és végül is ez a cél, nem az, hogy én osszam az észt, mi a jó hangkép...
-
Tulku
veterán
válasz
xabolcs #88745 üzenetére
Nem tudom az átalakító mit old meg...attól az mmcx még ott marad a helyén és forog körbe körbe mikor fel és leveszed a fülest...ez vágja haza a legtöbbjét nem pedig a rossz építés...persze a kukakínai izék már a kezdetekkor nem pattanak be pontosan és forognak össze vissza, míg egy CA mmcx csatija nagyon hájend és sokáig tart...
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88743 üzenetére
Nem azzal van baj, hogy az mmcx kezdetben nem csatlakozik megfelelően....hanem azzal, hogy nem kihúzogatásra, bedugdosásra tervezték (mint mondjuk egy porszívó tápkábelét) hanem oldható kötésnek...
Illetve a fülesek esetén forognak körbe-körbe és szépen kikopnak...ezért nem használnék semmilyen mmcx-et füles építésekor... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88739 üzenetére
Sajna az mmcx csatlakozást nem fülesnek fejlesztették ki, a mini mmcx is antenna csatlakozó, ahol azért nem éri közel sem akkora terhelés, a folyamatos forgásról már ne is beszéljünk...az acélgyűrű szorító ereje egyre csökken illetve ha bepattan is elforog a csatlakozó.
Most a melegér érintkezőjének kialakításáról már ne is beszéljünk... -
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88689 üzenetére
Ennek a japónak vmi spec elképzelése van a targetről...1 kHztől felfelé Harman, alatta pedig egyenes vonal (amit szerintem ember nem tud létrehozni, de mindegy).
A G3 is inkább az általad említett Lalee barát basszust adja 3 armatúrával, nem pedig az általad linkeltet, de a blessinghez közel áll szerintem elképzelésileg... -
Tulku
veterán
válasz
HUNNIA1920 #88619 üzenetére
A stock kábele szerintem rettenet (csak úgy mint az Angienél vagy Laylánál) azt szerintem legalább Forzára vagy EA Are 2re kellene cserélni, hogy halld mit tud...
Épp erről jut eszembe, volt itt már szó kábelekről és azoknak hangra gyakorolt hatásairól...mivel én csak az un közép kategóriát ismerem, jó lenne egy összehasonlító tesztet végezni, a most kapható belépő kínálatból, hátha én is tudnék meleg szívvel ajánlani 10 ezer alatti versenyzőket is...
Mellesleg mikor most az utolsó G10 vevője összehasonlította a Forza (8 eres saját készítés) az Ares2 és a 60 éves német litze (teflonnal beekerve cipőfűzőben) hangját azonnal elvitte a német litzet....úgy hogy kellett csinálnom újat -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #88498 üzenetére
Basszusválasz kifejezetten szép (nem basszusbomba) a 2k nekem magas, de lehet akármi is, attól függ, hogy viszonyul a többi hanghoz....a többi is rendben van, de ez egy frekimenet, ettől még lehet baromi jó és förtelem is (bár az utóbbi max ha az a 2k annyira hallható és uralja az közepeket...)
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88463 üzenetére
Az az 5k érték valóban nem szép...és hiába a tanyánál az a hihetetlen 3k pukli, mivel utána egyenletesen búcsúzik a frekigörbe emelkedés, max egy középtartomány erősödést vehetsz észre...tkp kellemes a fülnek...
Periodicnál nehéz damperrel az 5k-t korrigálni, viszont a 3k-t talán lehetne a tanyánál....persze mivel nem BA gondolom, így elég macerás lenne ráperemezni a kihajtogatott dampert a vetőcső végére...
Ezért szeretem a tiszta BA felépítést -
Tulku
veterán
válasz
dethroner #88466 üzenetére
Ha minden kötél szakad (tehát nincs kiút) én megpróbálnám teljesen bemártani 70%-os alkoholba kb 5-10 percre, aztán hagyni zsebkendőn száradni....veszteni nem vesztesz vele, de lehet leoldja a driverről és egyéb helyekről a koszt, zsírt....
Isopropyl lenne a legjobb, de ott vigyázni kell az idővel, mert közel 100%, viszont az mindent kitisztít...és vízmentes -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #88403 üzenetére
Ez egy iec711-es coupler és vmilyen mikrofon és erősítő...nem igazán profi dolgok ezek. Bizonyosan nem B&K mert azt felismerem...
Attól mérhet valamennyire pontosan, de ha egy mérő szakemberrel beszélgetsz, ott a kalibráció és a hitelesség alapvetés...
Tehát vehetsz te akármilyen drága és jó mérőműszert, ha pl egy Fluke a hitelesített, akkor annak az eredményeit írhatod csak le mérési jegyzőkönyvben...
Nyilván ezek a DIY dolgok egészen mások, csak már annyira felhígult minden, hogy nehéz utat találni az útvesztőben... -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #88401 üzenetére
Az a baj az ilyen-olyan mérésekkel, hogy nem kalibrált, főleg nem minőségi mérő rendszereken zajlanak....rendre vmilyen kínai mikrofonnal mérnek...ráadásul nem is pressure field rendszerben, hanem free field-del...ami ugye mondjuk hangszóróra jó, de egy couplerben nem teljesíti az előírásokat...
Ritkán mérnek Bruel-Kjaer műszerekkel, mert ebből az 50 éves darabok ára is igen húzós...
Na ezért vannak különböző freki menetek...és persze a freki menet sem a Jóisten, egy általános mérvadó lehet, de minőséget nem mutat.Ez az ábra egész jó a másikhoz képest, ahol egy középbasszus bombát láthattunk, itt inkábbb közép-középmagas enyhe túlsúly lesz a jellemző...na de most melyik?
-
Tulku
veterán
válasz
hszilard666 #88338 üzenetére
Keresd a macskát (Darvinya) ő megcsinálja ha jól van...
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #88233 üzenetére
Ez ellen való az Apex, Adel modul, de csináltam próbából 4700 ohmos damperekkel kivezető csövet, szerintem az is nagyszerű ambient megoldást jelent...
Persze mostanság én is fejesezek, a Meze Empyreant nem lehet felülmúlni....főleg ha egy Naim CD S2 vagy egy Lampizator DAC adja a talpalávalót... -
Tulku
veterán
1 armatúra mindig korlátolt...nincs olyan hogy hájend szélessugárzó BA-ban, alja, teteje mindig mosott lesz....tkp lesz egy jó középsugárzónk, a csövezéstől és a damper elhelyezésétől függően lehet hangolni, de csodák nincsenek...tehát nem basshead-eknek tetszhet, egyenletes középtartománya miatt, illetve nincs keresztváltó így nincsenek kioltások egyebek....de...egy fontos dolgot mindenki elfelejt...
A BA-k torzítanak....önmagukban nem kicsit....tehát rendre a nagyobb gyártók azért csinálnak 4+ armatúrásokat, mert csökkenthető a torzítás mértéke ( a magasaknál főként, ott tapasztalható akár több százalékos érték is).
Tehát egy megalapozottan tervezett 3 szekcióból álló szkciónkét legalább 2 armatúrát tartalmazó füles, normálisan megtervezett keresztváltóval mindenképp ajánlott részemről..
ÁMEN! -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #88208 üzenetére
Dupla 38DX olyan basszust csinál hogy leugrik a fejed...csak kell még közép és magas is hozzá rendesen, az már 10-12 armatúra legalább, plusza váltók...tehát izmos árban van...
64audio 4 db 2800-ból csinált basszus szekciót, abban az a jó, hogy zárt és baromi gyors is...nyitott armatúra basszusa inkább DD effektes, ha ez vkinek bejön (lassabb lecsengések). -
Tulku
veterán
válasz
-Skylake- #88157 üzenetére
Sajnos a víz megtámadja a tekercset, így az beragadhat...az mindenképp jót tenne neki, ha szét tudnád kapni és óvatosan messziről szárítózni (persze nem hőlégfúvó forróságra gondolok itt...
Illetve a msosó-öblítőszerekben lévő tenzidek is beragaszthatják a tekercset-membránt... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88043 üzenetére
Illetve jó volna egértelműen megfogalmazni mit jelent maga a cimke a hangminőség szempontjából...mert mondjuk a csöves erősítők is torzabbnak tűnnek mérés (THD) szempontjából mint tranyós társaik mégis igen nagy tábora van a kedvelőinek...
Szerintem egyszerű markeing fogás...kb annyit takar, mint manapság ráírni valamire azt hogy hi-fi... -
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #88012 üzenetére
Nem mind arany ami fénylik...tehát nagyjából a legjobb formáját hallottam ennek a Magaosinak...tegnap...N8-ról, forzával...
Nos ma BT-ről azért előjöttek a hiányosságok rendesen....nem mondom hogy kapar, mert nem, de azért az 5-6 kHz-es peak itt már dolgozik, a basszus érezhetően más a közepekhez-magasokhoz képest, ettől függetlenül továbbra is ajánlom annyiért, amennyiért alin meg lehet vásárolni...persze van ez a vámáfa ügy, de nyilván erre nem százezrek lesznek...
Érdekes módon itt könnyen hajtható, van benne életszerűség, ám a szokásos felállás (DD és TWFK) érezteti, hogy hol vannak a határai...
Átdugva a G10-et olyan érzés lett úrrá rajtam, mintha más világba csöppentem volna, jó volt azért a bizonyság...na...
Ha közeledik ez a kovidfrász vége, csinálok egy univerzális G10-et megint, hátha valaki meg akarja hallgatni... -
Tulku
veterán
Tegnap volt szerencsém hallgatni egy Magaosi K3pro fülest az N8-ról....azzal a céllal hozták nekem, hogy "kimentek" a magas armatúrái, én éltem a gyanúperrel, hogy ez lehetetlen, mert egyszer 2 órán keresztül kínoztam egy swfk párost, úgy, hogy a szomszéd szobában sem tudtunk meglenni tőle és nem tudtam kinyírni...
Tehát meghallgattam eredeti kábelével és a forzával...és lett meglepetés..
Szóval ez k....a jó füles....de tényleg....minden a helyén, buja, meleg, jó basszussal, baromi jó frekimenetttel...lehet veszek egyet és megcsinálom wireless fülesnek...
Persze még csak N8-ról hallgattam, nagyon kéri a kakaót, kétszer annyit, mint a G10 vagy a Layla, tehát nem biztos, hogy mindenki ki tudja hajtani...ma megnézem BTR5-tel, ha azon is remekel, akkor beújítok egyet....aliról 90 euro körül lőhető, ennyiért bűn otthagyni -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87964 üzenetére
8K mindig ilyen Harvey-nél...mert az 55 mm-es csövet meg kell tisztítania az így keletkező low filtertől, ezért negyed rendű váltót használ, ami uge 24 db=oktáv, ezáltal keletkezik a 8 kHz körüli csúcs, de nem azt hallod amit a grafikon oda vetít, illetve én is majd ekkora 8 kHz körüli csúcsokat alkalmazok...a fülesezés más műfaj mint a fejes vagy a hangfal, itt minden direktebb és tanácsos ezért illeszteni...
-
Tulku
veterán
válasz
pulutodurumo #87922 üzenetére
Az más....akkor a topik zárható is
-
Tulku
veterán
Mert hogy volt szó impedancia illesztésről...
Ezek az adapterek általában a két melegpontra rakott ellenállás értékről szólnak...miért kell ez egyáltalán?
- Ha magas egy készülék kimeneti impedanciája és egy kis impedanciás füles torzít (Ilyen volt pl az AK100 egyes fülesekkel)
- Ha karaktert akarunk áltoztatni fülesünkön
- Ha egy idióta cég kitalálja, hogy kizárólag bizonyos impedancia fülütt enged bizonyos opampokat bekapcsoltatni a készülékével (LG telefonok egyes típusai pl)
Utóbbira épp a hetekben volt példa, illető ugyanis kifejezetten kérte 60 ohm feletti kimeneti impedanciás füles tervezését.
Na már most; minden valamire való több armatúrás fülhallgató rendelkezik keresztváltóval...és vannak olyan megveszekedett építők (így én is) akik nem elégszenek meg egy rezisztor mély és kapacitor magas váltó alkalmazásával ( 1 rendű keresztváltó 6dB/oktáv) hanem mondjuk mindenhová másodrendú keresztváltót raknak (jobb szeparáció, kevésbé van hatással egyik váltó viselkedése a másikra, illetve 12 dB/oktávval vágnak) de itt mindkét helyen rezisztor-kapacitor összeköttetések vannak, ahol egy impedancia adapter rezisztora (pláne mondjuk egy 70 ohmos) irgalmatlanul eltolhatja a frekimentet, tehát teljesen át kell tervezni a keresztváltót hozzá.
De van ellenpélda is, sokan akkor kezdték keresni ezt a megoldást, amikor Ethymotic fülesükkel kezdeni akartak valamit, de az én 64audio U12 fülesem esetében is jót tett a hangképnek egy-egy 30 ohmos adapter, mert borzalamsan elnyomó basszusbomba volt esetemben (nem az U12t-ről beszélek).
Tehát az adapterekkel óvatosan, mert épp annyit hozhat, mint árthat....ugye... -
Tulku
veterán
válasz
darvinya #87864 üzenetére
Az hogy a marketing ábrán nem látsz dampert, még nem jelenti, hogy nincs...
Illetve Jerry negyedrendú váltót (24 db/oktáv) tesz a magasakhoz, illetve a freqphase csövezéssel eltolja a visítási frekiket is...
Ha megnézed DD a szub és DD a középmély is, ahol átfedés van a középmagas BA-val....jól csinálja istenemre, tőle szívesen tanulnék...Bár most mások a prioritásaim....épp csöveket nézek a Cary fejes erősítőbe...anyám borogass
-
Tulku
veterán
válasz
darvinya #87859 üzenetére
Dehogy nem lehet...nem is lassítja a hangot...én is tettem a hibridem basszus szekciójába....még egy másodrendú low pass filter is segített....és itt a közepeket is dupla DD-vel oldják meg (nagyon helyesen, mert a legkritikusabb pont amit a Laylában is két 2800 végzett, de hagytak kifogásolni valót...
Méretezni, mérni kell, különösen a reflex nyílásokat, azt hiszem Jerry tudja mit csinál, nála a hangkép biztosan nem lesz élettelen és visítós...
Európában nem kultiválják a JH audiot, bizonyára kevés marketinget tesznek ide, nem éri meg nekik, egyelőre el vannak a tengerentúli vevőkörrel... -
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
-Skylake- #87665 üzenetére
SE80 erre szerintem nem túl alkalmas...analógos, meleg hangzás, kissé mosottabbb magasakkal....semmi esetre nem ajánlanám ilyen fúziós zenékhez...feszesebb kell ide...
DD persze jó lehet, de vmi merevebb membrán anyag kellene erre...nyilván a csodaanyagoknak meg van a maga áruk...
-
Tulku
veterán
válasz
Tototom #87655 üzenetére
Bármennyire is kevéssé szofisztikáltnak tűnik a következő mondatom, de ki kell jelentenem:
Sok minden képes sok mindenre...
Az hogy milyen berendezés mit ad ki magából, illetve milyen specifikációt rittyentenek elé, az köszönő viszonyban sincs egymással...
Én mutatok olyan planárt, ami biztosan rebesgeti a 10 Hz környéki hangok átadását is (de felhívom a figyelmet, hogy itt már szétesik a basszus hang vibrálás hallható inkább 20 Hz alatt) de egy jól dübörgő 100 Hz-en erősen kiemelt középbasszusos AT agyonveri mélyenergiában, mert annak csak az van (persze semennyire nem szép és jó, de mennyiségi)
Szerintem ne foglalkozz Hz-ekkel, a frekimenet sem igazán mérvadó, de nyilván egyes esetekben döntjet (mély, közép, magas szekciók aránya).
Nem ez határozza meg a hangkeltők minőségét, mivel a hallás a leginkább entitás függő (és biza a legszenzitívebb) érzékelési forma, ezért újabb bölcsességet javaslok...
Hallgass a füledre, senki másra.... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87600 üzenetére
Eleve kérdés, hogy mindennel együtt hogy préselnek ki 100 dodó alatt egy hibridet??
Na persze én is kaptam Falcontól egy pár valamilyet, abból aztán a legnagyobb jóindulattal sem tudtam kipréselni semmilyen normális hangot...
Youtube-on látok pár hangfalépítő videót sárga embertársaimtól, amennyiben ezeket is így tervezik, közelebb jutok annak megértéséig, miért is van ennyi szemét a világon... -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #87511 üzenetére
Olyat mint ez biztosan nem adnék ki a kezeim közül...
3 armatúrás van, nyilván ez nem eladási, marketing topik, de nem ennyibe kerül...(mennyi ez pontosan?)
Teljesen más hangolás, más ügy...nyilván lehet egyénre szabottan is tervezni...minden megoldható...kicsiben a nagyobb bekerülési összeg mellett nagyon nagy előny az egyénre szabhatóság pl...ez egy 64audionál sem lehetséges, max ha szétkapom a shellt és áthangolom a váltót, csövezést, dampereket (tkp egy másik fülest készítek belőle...)
Most készítettem személyre szabott fülest, ott az egyik elvárás az 50+ ohmos rezisztancia, mert LG dac csak akkor kapcsol be vagymi...ez nyilván eltekerte az eredeti frekit, ezt hozzá kellett hangolnom... -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #87508 üzenetére
Mi a megfizethető ár és mi az olcsó?
Ezek mindenkinél mások, tehát eléggé szubjektív ügyek ezek...
Az emberek 97-99%-a megmarad ezeknél, vagy még rosszabbaknál, azoknak teljesen hiábavaló mindennemű érvelés, a többi pedig járja a saját útját - mint it is - aztán a lehetőségeknek úgyis a pénztárca és az életük szab határt... -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #87500 üzenetére
BA-nál nyilván ezer ötletem volna, amiket itt látok azok nagy része a "hányjunk be valamit egy 3D-s testbe gyártsunk belőle 2 hónapig a gyártósoron, majd adjuk el amennyit lehet" kategória (mindenkitől elnézést kérek akinek szívügye az aranyásás).
Ha DD (Nova utalt rá, hpgy lyukak vannak itt ott) akkor gyakorlatilag lilám sincs, nyilván a membrán kivitelezése, anyaga, behelyezése ott a mérvadó...Ti is írtátok (én nem ismerem) ....a Periodic BE egy viszonylag jó füles....lehet kicsit ragasztgatni, tip-et cserélgetni, de alapvetően jó...na itt kellene akkor szerintem meghúzni egy határt, tehát ami ez alatt szerepel azzal hosszú távon nem foglalkozni (vagy megírni, hogy NE!....amit jelen esetben Nova nagyon ésszerűen le is írt).
Sajnos a kincsvadászat rendre nem vezet eredményre, gyakorta trombitarezet talál az emberfia arany helyett...de hát ilyen ez a popszakma
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87496 üzenetére
Véleményem szerint...
Ilyen mérvű EQ belenyúlás már az eredeti hangképhez közeli állapotot sem mutatja egy forrás készülék esetén, tehát gyakorlatilag teljesen mindegy miről játszod le a zenei anyagot...folytatva, ezt mindenképp tanácsos hardveres szinten kezelni, mert szerintem a 20-as években készült mono fonográfos felvételek digitalizálásakor nem EQ-ztak ennyit a hangmérnökök...
Persze ez szigorú magénvélemény és nem belekontárkodás....nyilván magáról az EQ-ról is meg van a szúrós magánvéleményem és nem vihart akarok kelteni... -
Tulku
veterán
Igen...kb 50 Hz és 8 kHz között dől el a dolgok 80-90%-a...
Nyilván nem hiába fjlesztették ki anno a nagy felbontású rendszereket (SACD, DVD-A) de ott minden komponens ehhez lett készítve (pl a normál hangfalakra hibrid megoldásként super tweetereket ajánlottak) és biza nem a magas hangokon hallották a nagy fülek a változást, hanem dinamikában illetve a mélytartományban...de ezek nem zsebpiszoknyi méretű akármik voltak hi-res felirattal, az roppant helyes megállapítás volt, hogy az adott termék milyen dinamika tartományban képes 20 kHz fülütt teljesíteni....mikor a mérőmüszerek sem pontosak 10-15 kHz felett...nagyjából borítékolhatóan sehogy...
Én speciel a 12 kHz-es korlátommal jól el vagyok egy Naim CDS2 társaságában...nem vágyom jobb hangra -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87370 üzenetére
" A hangját nem befolyásolja egyáltalán,"
Már hogyne befolyásolná....még armatúrások is más basszusválaszt hallatnak lezárás után (kissé kevésbé kopogós, egy lehelettel kevesebb, kevésbé brummogós) nem hogy egy DD....mert ott most az egész faceplate egy reflexnyílás lett...
Egyébként ha Fotofix-el ragasztják a faceplate-et, és megfelelő száradási időt hagynak, szinte elképzelhetetlen hogy letörjön, gyakran a javításkor is inkább kettétörik, úgy kell szikével lefejteni a ráragadta anyagot...itt vmilyen olcsó megoldás miatt eshetett le szerintem... -
Tulku
veterán
válasz
Greg204538 #87339 üzenetére
Csak azért reflekáltam, hogy az utókor nehogy úgy aposztofálja...
-
Tulku
veterán
válasz
Greg204538 #87323 üzenetére
BTR5 nem húz magasba...egyáltalán...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest