- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zinho
aktív tag
válasz
hattrick #10262 üzenetére
Ohh, rengeteg lehetőség van. Amik így hirtelen eszembe jutnak: Jays Q-jays, Monster Turbine, ebben az árban a Shure-ok is jók, ultimate ears super.fi 5 (eb), Etymotic (ER6i asszem). Szerintem itt kezd a keresgélést.
Ha boltban veszed, nem kapsz hamisat. Ebay-t kerüld. Angliában elég sok bolt van, ahonnan lehet rendelni. -
Zinho
aktív tag
válasz
Dottore #10142 üzenetére
Szerintem nyugodtan írj konkrét típust pár ezer ft-ért, ami veri a tízezer ft-os kommersz divatvackokat. Nagyon sokan örülnének egy ilyennek!
Ha leírod normális hangnemben a véleményed egy fülhallgatóról, akkor az nem fikázás.
Viszont így ennek, ilyen formában semmi értelme nem volt. -
Zinho
aktív tag
válasz
czanga #10078 üzenetére
Jaj hagjyuk már ezt a "boltban is simán belefutni hamisba" dolgot...
Senki nem fogja neked megmondani sajnos, hogy kitől tudsz tényleg eredetit venni. Valószínűleg még az eladó sem tudja hogy eredeti/hamis terméket árul. Illetve ha gonosz csaló, akkor tudja hogy hamis. Ha meg hiszékeny, beszerezte valahonnan, aztán megnézte ő is a fake teszteket, szerinte átment rajta, és onnantól kezdve ő is azt hiszi hogy eredeti, de bizonyítani sosem fogja tudni. De inkább nem az... Amúgy biztos vannak nagyon jó minőségű hamisítványok, elvégre mindenki tudja hogy az előállítási költség a végfelhasználói ár töredéke, és hogy mennyibe kerül Kínában a munkaerő...
-
Zinho
aktív tag
válasz
JustSimple #10054 üzenetére
Az a baj, hogy (főleg a pontozáshoz) kéne egy referencia. Aki sok fülest hallott, annak van bőven. Elég a szöveges szubjektív vélemény, persze kikötve, hogy ki mit hallott már, mihez tudja hasonlítani. Az ötletgazda meg pontozhat, ha úgy érzi hogy eleget hallott már
-
Zinho
aktív tag
válasz
JustSimple #10050 üzenetére
Viszont vigyázz a méretére. Milyen füleshez kell? Ez nem jó a Sennheiser cx sorozathoz, mert sokkal vékonyabb a középső "cső"!
-
Zinho
aktív tag
válasz
JustSimple #10044 üzenetére
Egy pár hónapja láttam magyar webshopban, de most nem találom...
Magyar Sony Centerben biztos nincsen.
Amúgy EP-EX10A a pontos típusa. -
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
válasz
KeNTaGoN #10026 üzenetére
Jó gondolat, főleg hogy akkor egymáshoz képest tudod megmondani hogy melyik milyen. Mindenki segíteni akar, de ha az ember soha nem hallott jobbat az első IEM-jénél, akkor persze hogy számára az a legjobb (vagy legalábbis nagyon jónak mondja!).
Ha van időd/energiád/kedved biztos sokan tévednének rá ebből a topikból -
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #10024 üzenetére
Sennheiserre gondoltál mint legnagyobb gyártó, vagy AKG? Mert Amerikában érthető okokból ezek nem annyira népszerűek mint itt nálunk. Főleg hogy ott ezek a márkák csupán "egy a sok (nagyon) sok közül", ahogy a listán is látszik. Nálunk meg nagyon pici a választék
Meg szerintem nem kéne panaszkodni, hogy egy 110 db-os lista nem elég bő....! Főleg, hogy ezt valaki(k) a saját szabadidejükben csinálják, csupán jófejségből. -
-
-
Zinho
aktív tag
válasz
KeNTaGoN #9973 üzenetére
Az bizony lehet, én nem akartam vitába szállni veled, mert nem hallottam sem AKG-t sem Klipsch-t, ellenben rengeteget olvastam róluk külföldi fórumokon is, de az azért más
Szóval rengeteget számít a gumiharang. Én a PL50-et először utáltam, aztán kissé bejáratódott, de még kis Fiio erősítőt is használtam hozzá, mert nem volt mély, pedig nem vagyok oda a kiemelt basszusért (a cx300-nak is sokalltam már egy picit, hosszútávon nem volt jó hallgatni).
Aztán megvettem hozzá a Sony Hybridet, azóta a kis erősítő a fiókban pihen... a Soundmagic pedig qr***jól szólA másik témához: tényleg a zsugorcsővel lehet e legszebben dolgozni
-
Zinho
aktív tag
válasz
ToMmY_hun #9959 üzenetére
Szerintem nem fogsz benne csalódni. Kicsit színezi a hangot, de egészen dinamikusnak és tisztának mondják. Én ugyan nem próbáltam, de elég sokat olvastam róla, mert nekem is jelöltem volt. Legszembetűnőbb hátránya, hogy kicsit soknak mondják a basszusát.
Amúgy én szerintem nem kapnál még ilyen áron sem AKG-t ami hasonló lenne, nemhogy harmadáron. De ez csak az én véleményem -
Zinho
aktív tag
válasz
KeNTaGoN #9954 üzenetére
Miért lenne képtelenség utcán kihasználni? Harmincezer ft-os kategóriáig komoly javulás hallható. Ugyanakkor azt aláírom, hogy ár/érték arányban már rosszabb vétel, de még lenyelhető, mert bőven van javulás (már akinek számít a minőség). Az utca/kombínó/Volvo busz zaját meg még pont szigetelik ezek.
Valaki korábban írta, hogy sokan több mint 100e ft-ot költenek telefonra, ahhoz képest hol van egy 30e ft-os füles. Pedig 30e ft-os jól kiválasztott fülessel, meg egy Sansa lejátszóval már tisztességes hangot lehet elővarázsolni. Dehát kinek ez kell, kinek az! Gusztus dolga -
Zinho
aktív tag
Vegyen mindenki Soundmagic fülhallgatót, az kínai, biztos nem hamisítják! Amúgy komolyan, még jól is szólnak, legalábbis a PL-50.
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #9941 üzenetére
Az MX160 kábele amúgy szimmetrikus.
Ha mégis hamis a termék, meg kell tenni a jogi lépéseket. Az MM valószínűleg a pár ezer ft-os hamis fülhallgatókból él meg, ebből akar igazán nagy nyereséget csinálni!
A szerencsétlen eladó meg rögtön a kezébe veszi az ügyet és megy a beszállítókhoz vizsgálódni.
Amúgy akkor valószínűleg a mosogatógépek és a kávéfőzők is hamisak ott!Le kéne állnod! Mindenkinek szíve joga hogy hol vásárol, lehet bazárokban is, én is vásároltam már ott, de ha átb@sznak, akkor egyedül én vagyok a balek, és egy szavam sem lehet! De ez a kijelentésed, hogy ha hamisat akarsz vásárolni, menj az MM-be...
Csináld csak szépen _csendben_ tovább a kis üzletedet, de kampányolni nem kéne.Igen, és nehogymár a Homárra hivatkozzál!
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #9935 üzenetére
Na, ez tényleg egy kicsit húzós hozzászólás volt... ...némelyik boltban tényleg nem lehet megbízni, de nem azért, mert direkt a kontakt hibás Sennheisereket kérik a forgalmazótól!
Nincsen semmi baj az MM-tal meg a többi hasonlóval. Tényleg meg kell várni az akciókat; de pl egy csomó cd-t ott találtam már a fukarban a legolcsóbban, akció nélkül is. Ésszel kell vásárolni na, és nem fikázni.
-
Zinho
aktív tag
A majdnem tökéletes hangzást bizony kizárja a kevés pénz.
De én is a Soundmagic PL-50-et tudom neked mondani. Korábban már írtam róla, és azt is írtam, hogy esetleg érdemes hozzá Sony Hybrid gumiharangot venni, nekem legalábbis nagyon bevált, az eredeti valahogy sehogy sem passzolt a fülemhez, a szilikon meg kényelmetlen volt. Nagyon sokan írtak már róla Head-fi-n, olvass utána. Szvsz verhetetlen ár/érték arányban. -
Zinho
aktív tag
válasz
newlinechar #9858 üzenetére
Ilyen bolt nagy valószínűséggel nincs.
-
Zinho
aktív tag
Igen, igazad van!
Még hozzátenném, hogy sokan azt mondják hogy botfülüek. Na mindenki addig botfülű, amíg nem hallott egy jobb fülhallgatót (ugyanez vonatkozik a HFI-re). Aki nem hallja a kölönbséget egy kommersz Sennheiser/Sony/AKG és egy jobb UE vagy akár Sennheiser IE között az nem botfülű hanem halláskárosult... Ha hallja, de nem hajlandó/tud rááldozni, azt már teljes mértékben megértemMajd ha annyira terheli meg a költségvetésemet egy UE füles mint most egy sportszelet, majd én is veszek egyet
-
Zinho
aktív tag
Én úgy tudom, hogy ezt a "sztetoszkóp hatást" leginkább azzal a fül körüli gumi vezetékkel szokták enyhíteni, de biztos hogy van köze a vezeték vastagságához, anyagához is. A Head-fi-s nagy összehasonlító tesztekben szokták nézni ezt is, hogy melyik mennyire veszi fel a zajt.
(#9830) ToMmY_hun: nem nagyon lehet kipróbálni őket, max ismerősét...
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #9819 üzenetére
Akinek nincs elég pénze erre a dologra, annak a legrosszabb kétes eredetű fülhallgatót venni bárhonnan is legyen az. Zsákbamacska, próbagaranciával. Hosszútávon lehet hogy ez a drágább megoldás. De az is lehet hogy szerencséje lesz az illetőnek. Lutri! De az is benne van, hogy még a legrosszabb hamisítványok is jobban szólnak a gyári füleseknél, és sokan nem hallottak mást eddig a telefonhoz/lehátszóhoz adott vacak füleseken kívül. De mindenkinek magának kell meghoznia a döntést...
-
Zinho
aktív tag
Ilyen kategóriában már elég kevés a tapasztalat kishazánkban.
Ajánlom a head-fi fórumait, főleg ezt a topikot.
Így kapásból még ezek jutnak eszembe, amiknek utánanézhetsz: Head-Direct RE0, Monster Turbine Pro Gold, JAYS q-JAYS... bár nem tudom ezek 30e alatt vannak-e, de korábban jókat olvastam róluk. -
Zinho
aktív tag
Sony-val én is pórul jártam, sikerült kifognom a "szétmállós" madzagú valamelyik EX-et... De ugyanakkor több helyről hallottam cca 1 év után elhalkuló (márkaképviseletben, és nem "máshonnan" vett eredeti) cx300-ról is.
Az elfordított hangszórós elrendezés miért tűnik rosszabbnak neked?
Igazán vicces volt ez a Sony vs Sennheiser dolog, főleg hogy mindkét cég alsókategóriás tömegtermékeiről ment a vita... leginkább az a baj, hogy itthon nem nagyon ismerünk más márkákat, holott már Angliában is kb. 5x több gyártó termékei közül választhatunk. Nem egy cég fülesei jobbak mind abszolút értelemben, mind ár/érték arányban... Akinek kicsit több pénze van a dologra, nézzen szét külföldön! (10e ft felett már lehet hogy érdemes.)
De azt tényleg el kéne felejteni, hogy hűűű x évtizede gyárt xy cég, akkor csak minőségi lehet. Baromság. -
Zinho
aktív tag
válasz
ludsimon #9630 üzenetére
Már elég régóta futnak a neten ezek az összehasonlító képek, volt elég idő csiszolni a hamisítványokon.
De ha tetszik a hangja, akkor használd egészséggel. Ha nem, akkor meg csak magadat hibáztathatod, mert sajnos csodák nincsenek, hiába dolgozik a Sennheiser hatalmas árréssel. -
-
Zinho
aktív tag
Helló; régen jártam errefelé, de gondoltam kicsit frissítem a Soundmagic PL-50 fülessel kapcsolatos tapasztalataimat. Nem nagyon volt jó hozzá egyik gumiharang sem (pontosabban a fülemhez), a szilikonok meg baromi kényelmetlenek voltak, plusz mintha hangzásra sem lettek volna szuperek (de az is lehet, hogy ezt csak beképzeltem mert utáltam őket).
Na de beszereztem Sony Hybrid gumiharangokat, és ezzel már tökéletesen boldog vagyok. Kényelmesek, jól szigetel, plusz rohadt jó lett a PL-50 hangja. Kicsit keveselltem a mélyeket, de ezzel sokkal jobb, ahogy elnéztem kicsit beljebb kerül így maga a fülhallgató is, gondolom ezért javult a basszus.
Még valami: Sennheiserhez nekem a legkisebb harang kellett, az tökéletesen passzolt a fülembe, viszont ebből a Sonyból a második legnagyobbra van szükségem, azaz alatta még maradt két kisebb pár... úgyhogy végül szerencse, hogy 4 pár van egy csomagban, mert harmadikra találtam csak el a helyes méretet. -
Zinho
aktív tag
Nem nehéz találni megbízható embert, aki biztos eredetit árul. Azt meg neked kell eldönteni, hogy az egy év helyett nulla (esetleg három hónap néhány embernél) megéri-e azt az árkülönbözetet. Amúgy elég ritkán romlik úgy magától egy ilyen egy éven belül - de azért előforulhat. Ilyen kábeltörésre meg hasonlókra meg úgysem vonatkozik a hivatalos gari. A cx300-nál közel dupla annyi az eredeti... én tuti bazároznék, de Neked kell eldönteni.
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #9199 üzenetére
Újabb okos hozzászólás, no comment inkább...! Én is kiszálltam...
-
-
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #9185 üzenetére
Gratulálok az általánosításhoz! Te vagy a buta ha ilyeneket állítasz. Ne légy már ennyire szűklátókörű... Az amerikaiak hülyék. Persze. Azért tartanak ott, ahol.
Valamint szerinted tényleg csak azért gyártanak drága fülhallgatókat, hogy a sok gazdag hülyegyerek megvegye? Akkor már rég tönkrementek volna ezek a cégek.
Ár/érték arány egy bizonyos minőségi szint után a béke segge alatt van. Ez törvényszerű, így működik a piac. Ennyi. Meg kéne érteni. Nem mindenki veszi a legjobb ár/érték arányú dolgokat, mert annál neki jobb kell.
Dudika10 írásai elég jól tükrözik az én véleményemet is, szóval nem is ragoznám túl a dolgot. -
Zinho
aktív tag
válasz
themebuilder #9176 üzenetére
Azért látni valószínűleg zenészek fülében UE meg Shure fülhallgatókat, mert a koncerteken villogni akarnak! El vagytok tévedve; nem nekünk találták ki ezeket, de attól még hogy számunka megfizethetlen (és valszeg az is marad),plusz szükségtelenek is, nem kell rögtön fikázni. Ronda magyar szokás.
-
Zinho
aktív tag
válasz
tariattila #9172 üzenetére
Neked nem éri meg az árát... A Shure-ok felső kategóriában elég jók, cx400-zal összehasonlítani meg... no comment.
Egy bizonyos szint után meg általános hifis szabály, hogy minimális minőségbeli javulásért rettenetes felárat kell fizetni. Akinek kell, az kifizeti, és annak megéri. Ha milliomos lennél, akkor is használt Opelt/Suzukit akármit vennél, mert az éri meg, vagy mondjuk Saabot/Lexust/Mercit stb...? Ez ilyen sajnos, persze hogy nem éri meg fülhallgatóra költeni az egyhavi fizud felét, tán még többet. -
Zinho
aktív tag
válasz
jubilleum #9119 üzenetére
Hát, ha ők nem adnak - vagy csak drága pénzért - akkor nem hiszem hogy marad más választás, mint egy hírdetést feladni... hátha valakinek nem kell / tönkrement a belevaló / utálja stbstb.
De én a helyedben inkább egy boltba is bemennék, hamarabb fel lehet venni úgy a kapcsolatot velük, isten tudja merre kavarog ilyenkor az ember e-mailje. -
Zinho
aktív tag
válasz
korpicschess #9093 üzenetére
A cx300-nek eléggé "populáris" hangja van. Igazából szerethető, főleg ha nem nagyon hallottál komolyabb cuccot nála. Ebben az esetben meg majdnem mind1 melyiket veszed, válaszd ki a számodra szimpatikusabbat, valószínűleg kedvelni fogod. Úgysem tudod meg valszeg egy jó darabig hogy milyen a másik hangja! Égbekiáltó különbség úgysincs ezek között.
-
Zinho
aktív tag
Hát a gari miatt tényleg fogós kérdés, amúgy a Monstert venném személy szerint.
Az UE azért kicsit drágának tűnik ahhoz képest hogy nincs agyon dícsérve. Ennyiért (pontosabban olcsóbban is) egy Soundmagic PL50 talán jobb választás lenne.Szerk.: nem, mégsem olyan drága az az UE. Sokat segítettem, mi?
Szerintem amennyivel drágább a Monster, annyival jobb is. Ha megengedheted magadnak, akkor a Monstert vedd szerintem!
-
Zinho
aktív tag
Amazon /angol/ erősen változó, volt olyan hogy egy könyvre több mint egy hónapot kellett várni, máskor egy héten belül itt volt a rendelt áru.
De Angliában sok hely van még ahol lehet neten rendelni fülhallgatókat! Nekem le volt mentve egy csomó, de sajnos már nincsenek meg, de guglin gyorsan lehet találni! Érdemes lehet körülnézni.
-
Zinho
aktív tag
Sajnos itt sok tapasztalatot nem fogsz hallani UE-ről. Nincs más választás, mint külföldi fórumon (HeadFi) turkálni, a korábban belinkelt teszt tényleg nagyon jó, mert egymáshoz is hasonlítja a kipróbált darabokat, meg benne van azt hiszem az itt elég gyakori cx300 is, ahhoz sokan tudnak viszonyítani.
De eleve az egész egyéni ízlés kérdése is. Úgyhogy ha biztosra akarsz menni, megveszed mindkettőt, aztán eladod a számodra kevésbé jobbat. És persze buksz pár darab ezrest...
No meg én is mondhatom hogy mekkora király a Soundmagic PL50, de csak a cx300-hoz tudom viszonyítani, ahhoz képest meg persze hogy jobb. -
Zinho
aktív tag
válasz
szakibá... #9036 üzenetére
Értem én amit mondasz, meg tulajdonképpen egyet is értek a mondandóddal (fej- és fülhallgató más kategória egyrészt, és másra/máshol is használjuk); meg ne is élvezkedjen az ember az utcán zenét hallgatva, mert elüti a kombínó.
Sajnos CK9-et sem hallottam még, ezért továbbra is csak csodálkozni tudok, hogy a többivel egy lapon említed, de lehet hogy a hangképe pont nem tetszik neked. Az árától függetlenül gondolod úgy, hogy nem szól jól, vagy most ár/érték arányról beszélsz, és nem szívesen viszed ki az utcára, mert túl drága, és ahhoz képest nem elég jó?
A Koss-t már hallottam, ugyan nem sokáig, de az alapján számomra cx300 kategória. A mostani fülesem (Soundmagic pl50) kicsivel több mint 10e ft volt, és nagyságrendekkel kiegyensúlyozottabb és jobb hangja van minden szempontból. Vagy akkor egész egyszerűen te már a 10e+ kategóriát is sokkallod utcára?
Na de a lényeg: hogy is van akkor azzal a CK9-el?Jöhet priviben is ha úgy gondolod.
-
Zinho
aktív tag
válasz
szakibá... #9030 üzenetére
Jó, persze, nincs objektív vélemény hifiben.
Csak elég nehéz elhinnem hogy egy Koss-t hallgatsz, és még mindig jobbnak találod a hangját mint a CK9-nek. A Sennheiser, AKG alsó kategória, Koss, Hama... hát ezek mind az abszolút nem kiegyenlített hangképről híresek. Főleg a Sennheiser CX300 a dübörgő basszusával, ami pont emiatt népszerű, meg mert feketén 5e ft alatt van. És ha ezek után csak az Audiotechnica CK9 volt a jobbfajta IEM fülesed, akkor még ne kezdj el gyűjteni a személyre szabott UE-re. -
Zinho
aktív tag
válasz
szakibá... #9024 üzenetére
Azért ez az "agybedugósból jót még nem hallottam" nem tűnik túl objektív véleménynek! Kifejtenéd egy kicsit? Engem érdekel
-
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
Igen, elég nehéz mihez hasonlítani a hifid/fülhallgatód hangját, erre tényleg az élő klasszikus zene a legjobb. Talán az egyetlen igazi "referencia".
Hangosítás manapság tényleg pocsék. Egy-két régebbi koncertfelvétellel jó még tesztelni; olyan megfoghatatlan dolgokat figyelni, hogy menniyre jön át a hangulat stb.. -
Zinho
aktív tag
válasz
jblgti38 #8961 üzenetére
Olyan jó 20 órát szokták járatni, amitől jobb lesz a hangja többnyire. De akkor ne járasd, ha azt szeretnéd, hogy ne legyen kiegyensúlyozottabb a hangja (de úgyis bejáratódik magától, csak tovább tart), mert ha jól értelmezem, ez volna a problémád
Vagy használj EQ-t ha nagyon akarsz plusz mélyet (de Sennheiserhez!?). -
Zinho
aktív tag
Gugliban találsz sok összehasonlítást, videót, képeket.
Olyantól vásárolj, aki nem most regisztrált, sok apróhírdetése volt, és sokan vásároltak már tőle fülhallgatót. 8e ft körül szokott menni, ha ennél sokkal olcsóbb, az már gyanús! Kicsit korábban mások már linkeltek be ajánlott hírdetést azt hiszem. -
Zinho
aktív tag
válasz
telemann #8930 üzenetére
Bocsi, nagyon túlzásba vittem a szarkazmust... túlságosan is. Meg kicsit félreértelmeztem a kérdésfelvetésed is, de így már kicsit pontosab.
Kiindulásnak ezt ajánlom, illetve az egész fórumot. De itt is találsz még teszteket. Milyen pontosan a gyári füles?
Bocs még1x a taplóságért, kicsit rossz napom van
Tudom, semennyi pénzért sem könnyű a választás, ilyen kategóriában meg még dühítőbb, ha nem azt kapja az ember, amit vár. -
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
Nem akar valaki velem felesben venni egy Sony Hybridet? Négy pár gumiharang van benne, nekem a két kisebbik kéne.
-
Zinho
aktív tag
Ha úgy vesszük, tulajdonképpen kevésbé rontja a hallást; miután hangszigetel, ezért elég halkabban hallgatni a zenét pl. buszon. Hagyományos füülhallgatóval ott a zaj, plusz a hangos zene, hogy halljad is...szóval tisztes zajterhelést kap a füled.
Persze az agybedugósat is lehet üvöltetni, akkor ez sem egészséges... -
Zinho
aktív tag
Igaza van jblgti38-nak!
Annyi hozzátennék, hogy itt sokan panaszkodnak, hogy a cx300 hamar tönremegy. Erre megoldás, ha szerzel neki valami kemény tokot, és nem csak úgy natúr dobod be a táskába. Nekem több mint 3 évig ment.
De én is inkább 8ért a cx500-ra voksolnék, ha esetleg tudsz még rá áldozni egy kicsit. -
Zinho
aktív tag
A cx300 megmurdált, nem tudom megint összehasoníltani, pedig tényleg jó lenne
Egyelőre bizony kevés a mélye, nem csak a cx300-hoz képest. Van itthon más referenciám is, csak azzal nem éppen fair az összehasonlítás: Rotel erősítő, B&W hangfalakkal, és persze cd-ről hallgatok zenét... Meg esténkét néha Sennheiser HD555-tel hallgatom. Szóval hála a jó égnek nem a cx300 volt az abszolút etalon.... ja és Sanza Fuze-om van.
Még lehet hogy a gumiharangot kicserélem, mert nem tűnik teljesen passzentosnak, a szilikon meg valamiért nem tetszett elsőre.
A Fiio egyelőre marad, de majd pár hét után kiveszem, aztán egy idegi anélkül használom, aztán vissza, és meglátjuk mi lesz. Kicsit tényleg színezi a hangot, de elsőre több a pozitív hatása. A bejáratódás miatt még képlékeny a dolog. -
Zinho
aktív tag
Kicsúsztam a szerk.-ből, de még annyit hozzátennék, hogy Sansa Fuze volt a lejátszó, és hogy nincs bejáratva teljesen a füles; éjszaka ment rajta kb 8-9 óra fehér zaj (rádiót két csatorna közé hangoltam, az ment egész éjjel).
-
Zinho
aktív tag
No, pár óra hallgatás után a SoundMagic PL-50:
Előszöris, korábban mondtam, hogy véleményem szerint a bejáratódás nem számít annyit; ha elsőre nem tetszik a hangja, később sem fog. Na ez baromság, pár óra bejáratás is sokat számított...
Hang: (vs. cx300 és pár óra IE6 hallgatás)
Nagyjából azt kaptam amire számítottam - elsősorban Head-fi-s élménybeszámolók alapján. Mélye gyene, ezen sokat segít a Fiio E5; viszont a bass boost már sok neki, összecsapja a hangképet. Közepe nagyon jó, viszont a dinamika nem az igazi; valószínűleg emiatt is hallani gyengébbnek a mélyet; holott azok amúgy szépek, feszesek, csak elbújnak kicsit a közepek mögött. A magasak tiszták, nem túl hangsúlyosak, nem bántóak.
A FLAC-ot jobban meghálálja mint cx300, kevésbé mint az IE6, ami akkor sokkal dinamikusabban szól.
Összefoglalva: kiegyensúlyozott, természetes hangja van, kissé dinamikátlan, nem megy túl mélyre, mégis sokkal jobb hallgatni mint a cx300-at. Remélem később teresebb lesz, jobban kinyílik. EQ-val nem szeretek játszani, de lehet hogy muszáj lesz picit. Nem lesz szerelmes a hangjába az ember, de hosszútávon jó partner lesz szerintem
Kiegszítők, csomagolás:
Teljesen korrekt. A tok jó, olyasmi mint a szemüvegtokok, szövet, cipzáros, de merevítős, szóval biztonságban lesz benne a füles. Négy pár gumiharang, 3 pár "lukas" szilikondugasz jár hozzá. Még itthon hallgattam, majd kiderül mennyire szigeteli a bkv-t.
Kényelem, kialakítás:
Rohadt mód kényelmes. Nagyon pici, egy idő után észre sem veszed hogy ott van a füledben. Sztetoszkóp hatás kevésbé jellemző rá a "fülönkörbevezetős" kialakítás miatt (cx300-nál idegbajt kaptam néha, amikor hozzáért a dzsekim cipzárjához). Kábel tartósabbnak tűnik mint a cx300-é.Szummaszummárum: Valamivel több mint 13000 ft-ot húztak le a számlámról, egy hónap múlva "már" meg is jött Hongkongból egy Fiio E5-tel, ami olyan 3-4-5e ft körül szokott járni (a fülhallgató külön 50 dollár körül jár). Nagyon szívesen összehasonlítanám egy cx500-al meg mondjuk egy Klipsch S4-el, mert árban a kettő között jár (ha nem hivatalos forrásból szerezzük a Sennheisert). Nem volt sok pénzem, 15e ft alatt megúsztam, de továbblépés volt a korábbi füleshez képest. Elégdegett vagyok
-
Zinho
aktív tag
Egy hónap várakozás után végre megjött a Soundmagic PL-50! Hangjáról kicsit később, csak pár órája bontottam ki, egyelőre a gumiharangokkal meg a szilikon bizbaszokkal szórakozom...
-
Zinho
aktív tag
válasz
nagygabor519 #8774 üzenetére
Te most tényleg 5+ éves hozzászólásra válaszoltál?
Nekem is szűk a hallójáratom, de az olcsó Sennheiser IEM-hez adott 3 pár közül a legkisebb is jó volt, a jobb fülesekhez meg eleve többet adnak. -
Zinho
aktív tag
CX300 szigorúan véve a dolgokat: erősebb mély, de dinamikátlan, kiegyensúlyozatlan hangja van; a mélye a közép és magas tartományok rovására megy. De ha hozzátesszük, hogy elég olcsón lehet kapni feketén, ennél többet nem is várhatunk, megéri az árát. Panasonicot nem hallottam, egyesek szerint gyengébb, mások szerint hasonlóan szól a Sennheiserhez. Amúgy jobbra fent kereső!
-
Zinho
aktív tag
válasz
attika89 #8714 üzenetére
Mp4nation. Sok panasz van a lassú szállításra, meg hogy néha elfelejtik feladni postára, de ilyenkor a Paypal (!) visszaadja a pénzt! (Legalábbis több ilyenről is olvastam.)
Ellenben ott akciósan kb. 70 dollárért adták a fülhallgatót egy Fiio E5-tel, és ingyenes a posta biztosítással. Szóval kijöttem mindenestül 14e ft-ból.
Hiába na, a pénz nagyúr, az egyetem meg sok pénzt kér a bukott kreditékerét... -
Zinho
aktív tag
válasz
attika89 #8707 üzenetére
Nekem meg sajnos csökkent a keret, így bepróbálkozom a Soundmagic PL50-el. Head-fi-n nagyon dicsérték, hogy ilyen áron nagyon jó hangja van, drágább fülesekkel is partiban van. Hát majd meglátjuk. Árban alig drágább a feketén kapható cx500-nál, annál csak jobb lesz...!
-
Zinho
aktív tag
Head-Direct RE0, Klipsch S4, Audio Technica ATH-CK7, ezek mind 100 dollár körül vannak, és nem olyan nagyon rosszak, bár sajnos személyes tapasztalatom nincs velük. Angol webshopokban lehet őket kapni, talán az utóbbi kettőt itthon is, bár drágábbak mint kint, még szállítással együtt is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest