- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
Nem a fejesed impedanciája nő, hanem sorba kötsz vele egy ellenállást. Ezzel nem csak a rá jutó teljesítmény csökken, hanem az fejeserősítő sem tudja úgy csillapítani a fejest, mint ellenállás nélkül, és ez bizonyos fejeseknél a mélytartomány megnövekedését és elkenődését eredményezi. Megint mások jól elvannak vele; tehát típusfüggő.
Miért nem veszel le digitálisan 10-20dB-t a lejátszóprogin vagy az oprendszerben?
-
bkercso
nagyúr
Az egyik 1 óra alatt okoz tartós halláskárosodást, míg a másik 4 perc alatt. Függ a fejes érzékenységétől is, hogy adott teljesítményen mekkora hangerőt produkál, de 2x47mW elég szokott lenni bőven.
Az impedancia csatornánként értendő.
A hangerő meg = SPL+10*lg(P), ahol az SPL [dB/mW], P meg [mW/csatorna)]. -
vodkaboy22
addikt
Rengeteg cég hanyag és lehagyja, hogy 2*32 Ohm. Ha csak simán 32 ohm van írva az 2*32-t jelent.
Tehát bal oldal is 32 ohm jobb oldal is 32 ohm egyenként!700mW-t teljesítmény 32ohmba neked a tartós agyhártya leválasztást produkálná
2*47mW 32 Ohm-ba bőven elég arra, hogy az említett kis superlux tartós hallás károsodással áldjon meg!
Általában a 32 ohmos fülesek 95dB < -nél érzékenyebbek. Ami annyit tesz, hogy 1mW kakaóval pont 95dB hangos lesz akkor szerinted 47mW? (Nem lineáris okok de attól még érezhető a különbség...) -
Bodz
nagyúr
Virtual surround izé dac/fejhallgató erősítő. Lehet nagyon jó játékhoz meg filmekhez, ki tudja, de neked most gondolom a zenehallgatás a cél.
Azért mondtam, hogy jópofa. Ilyesmi trükköt tud az U1 is, csak az szoftveresen.
Hallottam már, az a használt 7000 forintos ár reális, a mostani új árát már nem érné meg. Optikán kimegy az 5.1, szóval lehet mozizni is. Azt sajnos egész pontosan nem tudom, hogy milyen formátumokat támogat.A DIY táborhoz lenne egy kérdésem. Ez milyen lehet?
-
vodkaboy22
addikt
Hali nekem volt U1-em 2év mulva gari lejárta után óramű pontosan ment tönkre ha kell fénykép a nyákról köv hétvégén tudok mutatni van benne 2 szilárdtest kondi az egyiknél valami gikszer lehetett mert kicsit kinyilt azt kaput minden elektronikának ...
U1- U3-nak is 1 kimenete 3.5 jack illetve 1 bemenete 3.5 jack van.
A kimenete analog stereo line-out vagy headphone out , illetve 5.1/7.1 spdif out digitális. Illetve adnak, hozzá egy átalakítot mert ugyanez a dugalj alkalmas optikai spdif out-ra. Optikait probáltam denon hifi-vel kalap kaki volt... nem szabad rá alapozni ... digital sima spdif out-ot használtam kb olyan mint egy sima alaplapi hangkari out hangminőségre nem hallottam mást...
U3 megvan azóta is. Pici óccó és vacak... Van egy hallható alapzaj folyamatosan még line-out-al is.
A dolby csoda funkciókat úgy el kell felejteni ahogy van annyit nem ér mint sírásónak a defiblirátor ... Csak drasztikusan ront a hangminőségen. Drivereit se használtam egy idő után mert folyamatosan vacakolt valamivel mindig beakadt...
8-10 pénz egy u3 asszem... Na annyit nem feltétlen ér meg 4-5öt adnék érte esetleg mer pont ennyivel jobb egy gyári hangkarinál.U2 nem tudom honnan veszed ilyen még asus honlapján sincs. Szerintem amire gondolsz az az U1 annak van hangerő szabályzója. De amint írtam és anno pár fórumon olvastam elég gikszeres... 15k pénz asszem na annyiért vagy nagyon picit többért van jobb.
Játékra próbáltam anno pár funkciót eax stb... ha a játékban nincs implementálva (nagyon kevésben van) megint annyit ér mint mozdony szerelőnek a pumpa...
De ha van implementálva valami akkor meg ezek nélkül is jó és ezekkel csak a hangminőség romlik.
Mondanám azt, hogy menj el próbáld ki hallgasd meg még én segítenék is ebben a problémában de egy ilyen olcsó cuccért gondolom nem fogsz ellátogatni hozzám. Van diablo3, guild wars 2, borderlands, skyrim, counter strike source. Nem mintha időm lenne bármivel is játszani sajna
vagy mostanában kedvem, de barátnőm míg én tanulok eldiablozgat
Ha 6-7k ért tudsz egy u3-mast venne akkor azt mondom alaplapi hangkarihoz képest jó fejlődés lesz tetszeni fog de 10k-ért használtan 15kért újjonnan sokkal jobb hangút kapsz
-
guppy
őstag
az optikai bemenet lesz szerintem így látatlanban, és line out kimenet, legalább is a dacoknál így szokott lenni- mégis úgy tűnik jól láttad, legalább is az asus honlapján is ilyenek szerepelnek [link]nem az alkatrészek gagyik hanem valószínüleg a megvalósítás, azon pedig sok múlik
-
Bodz
nagyúr
Én nem kockáztatnék azzal, amit kinéztél. Bár jópofa lehet... Virtual surround chip: Seponix Q-Surround QS7779. BBE Chip:XR1075.
Inkább már akkor a Xonar. Igaz a 01 Mini hangja szerintem jobb, de azon nincs hangerőszabályzó.
A Fiio E10 árát.
Van egyéb alternatíva, de nem sokkal olcsóbb. Néha feltűnik használtan 13e körül E7 is, de most pont nem találok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Battlefield 6
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest