- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Magisk
- Telefon javítás, szervíz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
schawo #22437 üzenetére
Egyébként ez az ASIO késleltetés pontosan mit szabályoz, ill. lejátszásnál miért számít?
Foobar "buffer length" beállítása ehhez hogy viszonyul?Pityu:
Kernel streaming-et nem biztos, hogy az asio4all szintjére tenném, legújabb driveremmel Win 8 alatt simán eszköz-ASIO szintjét hozza, de más, nekem kicsit jobban is tetszik (dinamikában, testességben jobb) -
Colos1
őstag
válasz
schawo #22289 üzenetére
Ez nem a hangkártya minőségétől függ.
Pont ma olvastam erről, mert a múltkori frissítés óta a DS -en is másképp megy az ASIO.
1. S/PDIF -en 44,1-192 kHz -ig bármit kiküld, a régi meg mindent átmintavételezett 48 kHz -re
2. Más nem fér a hangkártyához, míg a régivel működött a megosztott hozzáférés
3. Nem működik a hangkártya illesztőprogramjában semmi, a régivel ment az EQ, ezzel meg semmire sem reagál
4. Ez 16-24-32 bitet tud 1 ms -tól, a régi meg 16-24 bitet 2 ms -tól.Magyarázat: átvariálták az ASIO támogatást, a jobb hangminőség érdekében. Így közvetlenebb, mint az elődje, mert a hangkártya saját driverjének egy részét is kikerüli - ezért nem resamplerel és nem reagál semmire - , de cserébe nem tud más hangot rákeverni.
(#22288) Bodz: Azt hol kell beállítani?
-
Toobee
veterán
válasz
schawo #22176 üzenetére
Én nem, de legalább sokat iszom és nem vagyok az az agyalós fajta
. Általában azokon jönnek ki ezek a dolgok, akik túl komolyan vesznek mindent.
( #22180 ) baluka26: na tessék! Egyszer elmennél rendesen becsócsálni, utána 2 napig csak szuszognál az àgyban. Olyankor nincs az embernek túl sok magasröptû gondolata.
-
-
Ear001
addikt
válasz
schawo #22154 üzenetére
Hát egy kimenőtrafós csövesre muszáj, azon kívül egy jó trafónál kevés jobb dolog van egy hifi készülékben. Engem személyes tapasztalat érdekelt volna Lundahl ügyben ezen a ponton, mert az egyém az, hogy kimenőként inkább kerülöm, nem győzött meg. És pont a hangja volt az, nem azért, mert annyira semmi hangja lett volna, hanem a súlytalan mélytartomány, a beszűkült dinamika, furán kiemelt résztartományok miatt.
De arra gondoltam, hátha valaki már próbálta más pozíciókban, másokhoz képest és azt mondja mondjuk, hogy ilyen kis méretben minden rendben van,
-
vodkaboy22
addikt
válasz
schawo #21926 üzenetére
Ha pixelméretű akkor gyűjtőnéve pixel-hiba, azonbelül oled-nél (lightning-unit-failure), de inkább organic-layer-saturation
Mivel itt ligntning-unit az egy pixel = 1 led ezért a hiba általában lokális. Vagy ha csak 1 színt érint akkor RGB-eltolodás-nak is olvastam magyarnyelven
-
vodkaboy22
addikt
válasz
schawo #21924 üzenetére
Köznapi nyelvvel elfogadom. De a valóságos beégés az a polarziáló hártya/réteg lokális áteresztőképességének erős megváltozását jelenti szakmaibban megfogalmazva... Ezáltalában pixxelnél nagyobb méretű ezért nem egyenlő azzal amit te mondasz.
Ok igaz mindkettő hiba mind2 akár beégésnek is mondhatjuk 1szerűen de a valóságban nem ugyanaz -
bkercso
nagyúr
válasz
schawo #21693 üzenetére
Ne védd már így a dominanciát, végre valaki lelkes és tesztel!
Én sajna nem tudok most hozzászólni, mert dáthás vagyok és nem hallom a zenét. De Highand hozzászólásából az jön le, hogy még a műszakiak szerint is a helyes erősítőfejlesztési irány a próba szerencse módszer. -
highand
tag
válasz
schawo #21689 üzenetére
Az első az egy olyan erősítő, aminek a -3dB-es pontjai 1Hz-n és 120kHz-n vannak. Azért ennyire sávszélhiányos, mert a torzítás integrálja pont ellentétes előjelre jön ki mint az alapjel. Ez teljesen esetleges és kapcsolás függő, hiszen azok csinálják ezt, amelyek páros harmonikust termelnek zömében. A páratlan harmonikust termelők fordítva. Lásd és hallgasd a csöveseket.
Ha még te sem érted, miért tettem fel ezeket, akkor felteszem a kezem és feladom. Bár szívesen meghallgatnám ugyanezt a tesztet a te interpretációdban. ( nem hiszem, hogy megtörténik, de hátha)
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #21603 üzenetére
Ha már látlak: pü.
még valami: vettem emberi áron egy oyaide firewire kábelt, és hozzá egy modern texas chipes kártyát (800as kábel, ez volt féláron, még úgy is megérte,h kellett egy 3 rugós kártya hozzá). Jóval stabilabb lett a működés, tizedannyi hibát észlelek. Nem ABztem, de a hangja is jobbnak tűnik,mint előző 700Ftos kábelnek.
-
highand
tag
válasz
schawo #21559 üzenetére
Nos dob szinti is van benne, valóban, de az általam "időbélyeggel" megjelölt rész nem szintetizátor, ez a hullámformából és amplitúdók különbözőségéből (!!!) egyértelműen kiderül, nézd meg, ha nem hiszed. Ezen kívül ennyire rossz hangú cinn szinti nem létezik, de ezt te nálam jobban tudod.
Hogy mégis mire jó?
Én nem kereskedő vagyok, hanem konstruktőr. Számomra csak és kizárólag az olyan felvétel hasznos, ami a különböző erősítőkön különbözőképpen szól, némelyiken jól, némelyiken pedig nem. Ezzel tudom elválasztani a jót, a jobbtól.Egy kereskedő számára azok a felvételek jók, amik mindenen piszkosul jól szólnak, hiszen azzal tudja eladni a terméket, legyen az bármilyen minőségű. Én az ilyen, kihívást nem tartalmazó felvételekkel semmire sem megyek. Nekem pont az ilyen felvételek a hasznosak. Tulajdonképpen szól valahogyan, de van benne olyan részlet, ami pocsék. Ha találok olyan erősítőt, amin a pocsék részlet is jó, akkor az megy a lehetséges referenciák közé. Amelyik viszont a pocsék részt rosszul szólaltatja meg, azzal nem foglalkozom többé.
Felmerül a kérdés, mi van akkor, ha nem találok olyan erősítőt egyet sem, ami a pocsék részt jól szólaltatná meg?
Nos, ilyenkor az adott felvételt elteszem az archivumba, mert lehet, hogy pár év múlva lesz olyan erősítő, ami már jól fogja megszólaltatni. Természetesen nem tudhatom, hogy az archivumban található felvételek közül melyik az, amelyik tényleg rosszul lett rögzítve, és melyik az, amelyik meghaladja az erősítők képességeit. Ez rettenetes többlet munkát eredményez, hiszen az archívum folyton bővül.
De ez, amit közreadtam, ez igenis képes hibátlanul megszólalni, tehát nem osztom a véleményedet, amit egyébként korainak tartok, hiszen a közreadás óta nem telt annyi idő, hogy nagyon sokféle erősítőn visszahallgathattad volna.
bkercso:
Ok. Kevesen tudják ezt így elismerni nyilvánosan, emberből vagy, többet nem dörgölöm az orrod alá. Béke.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
schawo #21559 üzenetére
Meghallgatás után ugyanez a véleményem , volt csak próbáltam kevésbé így írni elvégre nem vagyok stúdiós
Ilyen felvétellel tesztelni? Mintha a legújabb ford mustángba valami ezeréves vizezett 93masoktánút öntenénk és azzal néznénk a leadott teljesítményt és azt mondanánk papám ez az amcsi kocsi is szar...
-
highand
tag
válasz
schawo #21501 üzenetére
Nézd, nem én írtam ide, hogy az A osztályú erősítők tápárama nem ingadozik. Nem vonom kétségbe, hogy nem csak én fújom a dudát, de talán akkor a nálam hozzáértőbbeknek kellett volna kijavítani ezt a tévedést és szemléltetni egy ábrával a magyarázatát. Mert ha ennyire érzékenyek vagytok a szakmaiságra és egyértelműségre, akkor egy ilyen hibát illik kijavítani.
Én nem kereskedelmi erősítőket használok, hanem saját tervezéseket, én nem utánépítő vagyok. Ezeket a rajzokat kéritek? Ebből nem lehet jól kijönni, mert ha ezeket felteszem, akkor az lesz, hogy fényezni akarom magam, ha meg nem, akkor nem is igaz az egész.
-
highand
tag
válasz
schawo #21382 üzenetére
Jó a kérdés, nehéz elválasztani. A felvétel zaja, dinamikája manipulálható, a végeredmény tetszési indexe a fontos. Végül is a felvétel megcsinálható iterációval 24bit-en -130-140dB-esre, de utána úgysincsen eszköz, ami tudná ezt, illetve brutális hangerőn a közelébe lehet kerülni, de akkor meg a fül fog limitálni alulról.
Inkább az eszközökkel foglalkozom, abban van tapasztalatom.
-
highand
tag
válasz
schawo #21375 üzenetére
Nem hiszem, hogy bárki azt állította volna, hogy a 16 és a 24 bit-es anyag között kapitális különbség lenne
Márpedig ezt mondják. ( pl Nordic Record) A magyarázat ugye az, hogy a nagy amplitúdójú jeleken, mint burkoló görbén ülnek rajta a kisebbek és mert általában van nagy amplitúdójú jel, ezért az igazi információt hordozó kisebb jelek a kvantálási lépcső felső részébe kerülnek. Tehát ha javítani akarunk, azt itt kell megtenni.
-
highand
tag
válasz
schawo #21371 üzenetére
A túl mintavételezésnek még látom az értelmét, mert jobb csoportfutású szűrőt lehet rá csinálni, meg a fázislebegés is csökken a mintáknál, de a felbontás növelése értelmetlen -100dB alatt. Szerintem.
Az analóg kijáratokat kell jól megcsinálni, egyszerűen más koncepció kell. Vagy tisztán digitális jelutat kell használni, közvetlen Digit-PWM konverzióval. Még pár év és használhatóak lesznek a PWM végfokok.
Az AD-ben és a Sony-ban is ilyen kvarcok vannak már.
-
highand
tag
válasz
schawo #21369 üzenetére
Első számú tévedés, hogy két loopback felvétel kétszer egymás után teljesen azonos lesz.
Nálam ez gyakorlat, sokszor kipróbáltam, viszont azt gondolom, hogy te még soha és most következtetsz.
Másrészt az általam használt Ecliptek kvarcok évi 3ppm-et mennek el, tehát kb 50 év alatt dupláznák meg a mérési hibáimat.
-
highand
tag
válasz
schawo #21358 üzenetére
Bocsánat, de én szinkronizáltan indítok, hiszen már az analóg jelem is egy DA-ból jön. Mivel ugyanazt a DA-t indítom, hogy megkapjam az alap analóg jelet, ezért bárhányszor is indítom, a késleltetésekben a különbség csak annyi lesz, mint a kvarcokban a zaj okozta fázislebegés.
Számoljunk:
Az alap DA-ban egy 24MHz-s kvarc van, ennek a fázishibája 20kHz-n -118dB. Ennél kb 6dB-el jobb a Sony AD kvarcának a fázislebegése. Ez azt jelenti, hogy az "analóg" jelből vett minta indítási pontossága legalább -112dB. Tehát az "analóg" jelből vett minta ilyen pontossággal lesz ugyanonnan véve. Maximálisan 5V/us slew rate-t feltételezve a hiba -106dB.
Nekem ez elegendően pontos, tekintve, hogy a DA-k között ha ennél kisebb a különbség, az csak és kizárólag a zajban lehet ( ugye). Ha viszont ennél mondjuk 6dB-el nagyobb a különbség, akkor máris 50%-os pontosságú mérésem. Ha a DA-k között a különbség -84, -86dB-en jelentkezik ( ez a gyakorlat), akkor a mérésem már 5% pontosságú, ez már mérésnek nevezhető.
-
highand
tag
válasz
schawo #21357 üzenetére
Ahhoz, hogy a konverzió során a felbontás legalsó kvantálási szintjét el nem érő jelek ne a semmibe tűnjenek el, zajt kell a jelhez keverni, hogy soha ne legyen olyan eset, hogy ajel nem éri el a legalsó kvantálási szintet.
Ez a 24bit 16bit konverzió esetén még nem vészes különbség, mert a durva torzítás a -96db alatti jeleknél jelenik meg. De a 8bit-es konverzió nagyon durván szakad le a mélycsendbe dither nélkül, ropog, reccsen, amolyan keresztesi torzítást hallani ( ez nem is rossz hasonlat).
Ezért a 8bit-es konverzióhoz muszáj a dither, ekkor a jelben nem hallani torzítást, viszont egy kazettás magnónyi zajt azt igen. Súg, sziszeg a zaj a jel alatt.
Ebből azonnal tudnátok, melyik fájl melyik, ezért a 8bit-es konverziónál megjelenő, dither-ből származó zajt, a másik két fájl-hoz is hozzáadtam.
Így most mind a 3 fájl súg és a zaj alatti tartományok elvesztek. Igen ám, de a zaj feletti tartományok felbontása ettől még durván különböző.
A kérdés az, meghalljátok-e ezt a különbséget.
-
highand
tag
válasz
schawo #21353 üzenetére
Oh sokkal nagyobb különbségek is vannak. Ne felejtsd el, hogy a világon nincsen olyan kis zajú erősítő ami 0 dB-ről -145 dB-tudna, amit a 24bit es felbontás röhögve tud. ( csak elvben, mert nem lehet ilyen zajmentes jelhez jutni sehogy ugye)
Csináltam bizonyítékot is, most töltöm fel.
Vettem egy 24bit, 44kHz hangfáljt. Erről csináltam 16bit és 8bit konverziót, hozzáadott ditherrel. Ezután ezeket visszakonvertáltam 24bit-re. Majd a 16bit és 24bit fájlhoz hozzáadtam a 8bit-es dithert.
Így kaptam 3db 24bit fájlt, amikben a -36dB dither feletti információ felbontása rendre 8bit, 16bit és 24bit. Ezek fájl neveiben összekevertem a bit számokat, hogy tudjatok vakon hallgatni. Egy txt fájl-ban feltöltöttem a megfejtést is, hogy valójában melyik fájl hány bites.
Most töltöm fel, ha kész adom a linkeket.
Kíváncsi vagyok ti mit fogtok hallani. -
baluka26
veterán
válasz
schawo #21253 üzenetére
Legjobbak a liverpooli tudósok a manchesteriekről.
-
nuke7
veterán
válasz
schawo #21212 üzenetére
köszönöm a segítséget, kiprobalom ma majd!
( amúgy nem tudom, hogy jelent e valamit, de a jriver amikor megnézem a dsp stúdiót azt írja, hogy az internal az 96kHz es 64bit...
ez jelent valamit..? Az external - vagy input - az meg gondolom a forrás tulajdonságát jelöli )
Buffer növelését csak ugy csináltam, hogy 0,25-rol 0,5-re de nem igazán változott...
-
guppy
őstag
válasz
schawo #20751 üzenetére
Én is kedvet kaptam a próbához, 10/10
, elsőre, kaiserral, igaz az eredetit hasonlítottam a 10x-hez , majd lehet összenézem az eredetivel az 5x-is, up a szám választásnak
még ami érdekes lehet, h újraminavételeztettem a számot a foobar dsp-jével, nem támogatja a rendszerem a 192kHz-et.
proof:
foo_abx 1.3.4 report
foobar2000 v1.1.7
2013/03/20 23:02:38File A: C:\Users\Zsubbo\Desktop\lynx_aurora_teszt2\2-1.wav
File B: C:\Users\Zsubbo\Desktop\lynx_aurora_teszt2\3-1.wav23:02:38 : Test started.
23:03:01 : 01/01 50.0%
23:03:35 : 02/02 25.0%
23:04:07 : 03/03 12.5%
23:04:31 : 04/04 6.3%
23:05:13 : 05/05 3.1%
23:06:02 : 06/06 1.6%
23:06:24 : 07/07 0.8%
23:07:13 : 08/08 0.4%
23:07:41 : 09/09 0.2%
23:08:28 : 10/10 0.1%
23:08:31 : Test finished.----------
Total: 10/10 (0.1%) -
szakibá...
senior tag
válasz
schawo #20751 üzenetére
Megnéztem ezt az újabb "szivatást", hangszórón különbséget nem hallok, azt hiszem, otthon se fogok fejhallgatón. Azt látom, hogy ez egy 24/192-es anyag (az enyém 16/44.1-es volt CD-ről), de nem hiszem, hogy ebben a tesztben ez számítana. Azt hallom, hogy ez egy monó gitárhang álsztereóba átalakítva (pici hangolás még ráfért volna
). Ez egy nagyon jó konverter, biztos, hogy komplexebb hanggal se jutnék többre. A sorrendet csak tippelni tudom, nem fülre, inkább jelalak alapján. Szerintem az eredeti az 1-es, a 3. az 5x-ös és a 2. a 10x-es, de rősen benne van, hogy tévedek. Vigyázzatok az összehasonlításnál, mert a 2-es 0,2-0,3dB-vel hangosabb, szerintem már ennyi is elvihet az erdőbe, de talán egy szál gitárnál még nem. Ennyi AD-DA után ez a kis eltérés is nagyon szép eredmény, a ProTools HD-nál lehet, hogy több lenne, de ott csak háromszoros konverzióig néztem (0,1dB).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20798 üzenetére
igen,és mennyivel logikusabb lenne... még tán jobban is szólna - ingyen.
champból van egy olyan verzióm,ahol a nyák teljesen duplázza a hideget, oda biztosan ezt használnám. de jelen pillanatban csak nyákterv készültségben van, és nem is lesz belőle egynél több példány, mert csak annál a fajta kötésnél látom előnyét,amit leirtam.contaxg: ez a melós,szar része. ezt én nem hifizésnek,hanem kütyüzésnek hivom. viszont a végén még zenélés is lehet belőle.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20794 üzenetére
Annyiból lenne logikus, hogy ugye XLR esetén a legnagyobb amplitúdójú jel a 2-3 pinek között van.
Az más kérdés,h az erősíténél elég nagy az esélye,h az RCA hidegpontjai össze vannak kötve.donpe:árnyékolásra kell az egyes tűt kötni, és az on kivül összesen egy ér lenne bekötve. Eszerint.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20788 üzenetére
2 a meleg, 3 a hideg, 1et meg árnyékolásra, de úgy,h az az RCA oldalon ne legyen bekötve.
Sztem. De még nem csináltam egyet semViszont a Te változatod is szól.
3,mivel nem egyenpotenciál a dac felől a hideggel, ezért olyan,mintha rövidre zárnák a dac kijáratát. ha nincs előtte minimum egy ellenállás,akkor szevasz.
-
donpe
aktív tag
válasz
schawo #20779 üzenetére
Köszi!
Pont az XLR-RCA átalakítót akarom kiküszöbölni és a szokásos RCA helyett valami mást használni.
Tehát XLR be és RCA kimenet kellene. De a 3. pint a Mytek szerint nem kell bekötni sehova. Kácsáék pedig be szeretnék kötni, mert szerintük úgy jó.
A kábel - Furutech alpha FA-220
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20395 üzenetére
A végfokok kimenő impedanciája általában alacsonyabb,mint a fejeserősítőké. Gondolj bele, végfokot 4-8Ohmos doboz hajtására terveznek, fejesek meg egyelőre nem léteznek ennyire alacsonyak.
Pont emiatt mondtam anno, hogy ha 3 adattól függene egy erősítő hangminősége, akkor mindenki végfokokat használna. Ezért mondtam, h nem lehet ennyire leegyszerűsíteni. Az erősítő és a fejes egy áramkört alkotnak.
Hasonlóan sokan bántják a ki-becsatoló kondikat, hogy belenyúlnak a hangba. Anno Huszti irt erről, a trükk mégis működik. Ráadásul elkóval, nem bipoláris elkóval csatoltak be. Nem valami modern dolog, mégis anno simán eladtam a műszakilag szinte hibátlan otala kapcsolású rotelemet egy heed erősítőért...
Az,h tovább léptem,másik fejezet.
-
yesman
csendes tag
válasz
schawo #20395 üzenetére
Filmnézéshez tökéletes a hangkártya erősítője, de zenénél bár tiszta, nincs semmi kakaó benne. Ezért tartok a váltástól, de már nagyon arcpirító az orister. 17 évesen kaptam, most meg 46 vagyok!
Meghát a potik recsegnek ropognak. Aztán az esősítők árát látva azt mondtam, hogy na ne már. Jó ez az öreg nekem.
Most láttam, hogy van egy ilyen magyar gyátmány, tényleg elérhető áron. Úgyhogy már várom az akciót!
Egyébként most is ezen hallgatom Steve Hackett Fire And Ice dvd-jét. Balra jobbra 2 méterre szól, előttem meg úgy másfélre. -
yesman
csendes tag
válasz
schawo #20393 üzenetére
Oda bizony. Immár 25 éve. Egy ilyen érdekes átalakítóval. Jack bemenetté alakít. Mert az erősítők fejhallgató kimenete nem az igazi enyhén szólva. És tényleg nincs rossz fülem. Meg vacakolok a beállításokkal mindig. Szinte csak koncert dvd-ket nézek.
Egyébkét köszi a választ! Akkor majd beruházok. Melyik típus lenne a jobb szerinted? -
-
Zull
senior tag
válasz
schawo #20367 üzenetére
Mondanam hogy barmennyi, de ezert irtam hogy olyat ami az erosito szintjehez illik (ami szerintem az erosito ara lehet kb) annal tobb valoszinuleg overkill lenne (de ehhez ti jobban ertetek mint en) Ebben az esetben ez kb 60k korul lehet most.
MOD: optika azert kell ra mert a 301es dune-nek csak olyan digit kimenete van
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20306 üzenetére
Hát, épp fájt a fejem, mi lesz velem Essence nélkül, aztán hirtelen megszánnak a Nagyurak.
Egyébként ma is ingott a léc, h tényleg akarom-e... Megszopatott hidegen a mytek, sikoltozott, mint a fürdős k****. Tapasztalat alapján gondolom kispórolták a hőkompenzált oszcillátort. Elszoktam már a digi cuccok ilyen mértékű melegedési igényétől..
-
-
Brumi
senior tag
válasz
schawo #20078 üzenetére
Lassan azon kellene gondolkoznom, hogy ezt a megoldást elfelejtsem. Néztem múltkor a hifihez olyan lejátszót, ami hálózatról (mondjuk NAS-ról) veszi az anyagot, de azoknál az a bajom, hogy az én könyvtárszerkezetemben fél óra lenne mire egy albumot kikeresek.
Vagy van a Synology Audio Station ami érdekes lehet, és elvileg van NAS módja az MS II-nek, csak másik firmware kell hozzá. -
Brumi
senior tag
válasz
schawo #20076 üzenetére
Érdekes dolgot vettem észre: ha bezárom a távoli asztalt, akkor a notin a latency drasztikusan lecsökken. Lehet, hogy ez okozza mindkét gépen a gondokat? Tudom, kicsit komplikált a helyzet, de csak így tudtam megoldani az itthoni zenehallgatást.
A másik gép tárolja az összes cuccot (zenét, fényképet), azon van a DAC és a lejátszó, ezt egy távoli asztalon keresztül érem el (a noti vagy a dokkolón van és van vezetékes hálózat, vagy wifi). Milyen más megoldások vannak egy ilyen rendszerre, ahol a lejátszást távolról vezérlem, minden más egy másik gépen van (esetleg van olyan NAS ami erre jó?). -
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20041 üzenetére
Nem akartam kiforgatni, elnézést. Fórum rulz, én csak folytatni akartam a logikádat, hogy a végén közös nevezőre jussunk
WM azt mondta, hogy mindegy a digi táp oldala, nem érzékeny rá. Sőőt, gyári kapcsoláson az analóg tápot megosztja a digitális tápoldallal.
az analóg oldalon keletkező hibák egy részét kénytelenek vagyunk a digitális oldalon - például táppal - javítani.
Tehát jól értem, mégsem mindegy a digitális táp?
Inkább rákérdezek
És ezt a dinamikaátfogásra is érted?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20039 üzenetére
Ideális dac... hát jó volna... De annyira nincsenek a mai chipek sem kihasználva, hogy egy ezer éves chip (ad1865) kiszolgálva eladható ma is (AN dacok), sőőőt, kifejezetten zeneinek tűnt a szuper stúdió dacok után. Vagy legjobb digitális hang számomra egy PCM 1704 volt. 2.5Mftból hoztak ki egy sima nos hangot, mégis megeszi reggelire a szuper cuccokat. Nyilván nagyon jó tápok, jó nyákok, és egy korszerűtlen chip is életre kel. Sajnos nem láttam belülről, de rajta vagyok.
Gép, és USB átalakító közé rakod az USB táppot, csak az spdif jel előállításához tesz hozzá. Utána a legtöbb normális átalakítóban galvanikusan le van csatolva az spdif jel. DAChoz hogy lesz sok köze, még nem értem
-
válasz
schawo #20035 üzenetére
Apropó, múltkor olvastam egy olyan DAC-ról, ami hatalmas, 5mp-es fizikai fifo pufferrel dolgozik, ott már közelebb lehet a végeredmény az elméleti ideálishoz. Csak hát a késleltetés akkora, hogy folyamatos zenehallgatáson kívül semmi másra nem alkalmas.
(#20038) bajnokpityu
Én ugyanazt mondom, mint te, de még azt is hozzáteszem, hogy ez a DAC hibája. De ezt a hibát egy jobb usb táppal a digitális oldalon lehet orvosolni. Mert egyelőre () nem létezik ideális DAC.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20035 üzenetére
Akkor Te többet tudsz,mint én. USB külső táp miért javít kategóriát az USB átalakítók hangján?
Csak digitális jel (tablánál is működik). Dögösebb, dinamikusabb hatású lesz tőle. Füllel hallható tapasztalatot úgy tudom szavakba önteni, mintha megnőne a membrán mérete.Nem kapcsoltam be a szkópot, hogy megnézzem az analóg jel kitérését, és a zajszintet, de így tünt.
Schawo:ide vele.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #20024 üzenetére
PCI busz zajszintje? bár az valszeg ennél (jóval) magasabb.
Kíváncsi leszek, mennyire jön be Tamoonak. Felépítésre nekem nagyon szimpatikus. Még valszeg úgyis megérheti, hogy az alaplapi pci-e buszon ül, a pci-t meg nem tudja az alaplapom nativan, tehát ott eleve lesz egy pcie-pci átalakítás.(ami nemtom mennyire érezhető, egyébként) -
Deadzone41
őstag
válasz
schawo #19972 üzenetére
azt meg hogy dugod az ikszboxba?
Bodz: ez a dolog úgy működik, hogy a játék 7.1 jelet küld a hangkártyának, majd az mindenféle eq-val, meg fázis eltolással átalakítja sztereóra, gyakorlatilag egy binaural szerű felvételt kreálva ezzel. ez az erősítő nem tudom mit csinál, de ha csak sztereó jelet kap, akkor sok jót nem hiszem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest