- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #20401 üzenetére
Másnéven: egy halom alkatrész.
Amiben biztosak lehetünk, nőtt a torzítás- mérve. Fülnek meg annyival kellemesebb,szavakba nem foglalható.Sunyi voltam, csütörtökön volt egy rövidke néhány órás kütyüzés nálam. Volt Antelop Gold, voltikussal, tabla,usb kábelek, mytek, és a végén poenból a diy dacom. Előtte egy nappal meg volt itt egy audio GD reference 5. Mytekkel párhuzamosan napokig hallgattam, hangfalason is, meg fejesen is.
Próbáljak írni pár sort ezekről? Mytekről lassan tudok irni, kb egy hete hallgatom.
-
dani3l
őstag
válasz
bkercso #20382 üzenetére
Erdekes, en meg pont ugy olvastam mar többször is, több helyen, hogy az iPodoknak eleg jo a hangjuk.. Biztos vannak jobbak, nem vagyok audiofil, meg nem ismerem annyira a lejatszokat, de több külföldi forumon is belefutottam mar hasonlo kijelentesekbe. Aztan lehet ott is csak valami verfanboy terjesztette, nem tudom, de nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint barmilyen Sony, Philips vagy hasonlo lejatszo.. Plusz ugye line-out kimenet sem sokon van..
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #20365 üzenetére
De ott nem is volt annyira félő, hogy automata beültető rosszul tesz be valamit, míg ellenállatnál a gyártósorba sokszor tettek be külön AOI-t, hogy beültetési hibát vizsgálják, nem cserélődőtt fel-e valami. Most már csak az IN-circuit mérés marad... Hatvani boschban 1 automata sornál van amikor 9-10 AOI van abból 2 kapásból a beültető után...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bkercso #20350 üzenetére
Na jó, veszek E10-et, nem érdekel már. 20k-ig nem lőhetek vele annyira félre. Amire nekem kell elég lesz, van rajta 2 jack kimenet is nem kell átalakítózni, mintavételezése is oké, persze fizikailag nem túl oké, de ha valami baja van, akkor gari időn belül úgy is ki fog jönni...remélem.
+1:
Azt a bedugom a fejhallgatót letiltja a line out kimenet fícsört ez is ismeri?
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #20291 üzenetére
Hasonló alkotmanyokat szoktam en is csinalni. (Alberletben 2.5*3 meteres szobaban nem jo poen nyakot maratni...)
Doboznak tipp:
Lomexben rengeteg leertekelt cucc szokott lenni a boltban es kiszorva a varakozok valogathatnak nagyon olcson pl : en nagyon korrekt kis dobozt vettem így 900ft-ert... Amiben most a headampom csucsul... Alu előlap minden korrekt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #20291 üzenetére
Rettenetesen szórakoztató. Egyben érdekes, h a fórum mennyire túlfűtött, és mennyire kifordítja a mondanivalót. Jó indulatú, többnyire értelmes emberek, hogy egymásnak tudnak ugrani, rossz nézni.
Ugyanakkor kockák között nehéz ügy a zenéről beszélgetni, ez garantálja a nem túl magas színvonalt, szerintem.
Ahogy csalódtam tegnap a dacban, (DIYel szemben) este úgy meghálálta, hogy foglalkoztam még vele. Elég jó, ha régi garázsfelvételeimet 3x végighallgattam, nem? Mármár libabőrös tudtam újra lenni
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bkercso #20285 üzenetére
huh látom az egyik az 2 oldalas vegyes szerelésű, SMD ellenállásokkal, nem tudom annak a forrasztására fel vagyok-e készülve kézügyesség-terén
(mondjuk a pákám elvileg elég jó, Weller TCP-S... de nem a páka teszi a forrasztót
)
első körben lehet maradnék a furatszereltnél, még ha így nagyobb is lesz.majd holnap megint nekieset a layout-nak tiszta fejjel, most már késő van hozzá
amúgy ilyen alapvetőbb elektronikai dolgokkal nagyjából tisztában vagyok, csak az építésben vagyok teljesen illetve a tervezésben eléggé kezdő
mindenesetre köszi az eddigi segítséget is, majd még valószínű jelentkezem
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bkercso #20277 üzenetére
azt hogy érted, hogy a "fejes földje külön menjen a virtual groundra"? az ellenállásosztó középpontjáig párhuzamosan menjen a két vezeték?
amúgy igyekszem megfogadni a tanácsaidat, de hogy őszinte legyek, ez lenne az első emberi használatra is alkalmazható DIY cuccom (és az első layout tervem amin több van mint mondjuk 5-6 alkatrész), szóval nincs túl sok tapasztalatom (még) ezért sem tértem el a how-to oldalon lévő eredeti kapcsolástól. amúgy ennek a ferrite bead-nek hol találom meg a layout printjét ebben a Sprintben? vagy ezt a kábelre kell majd valahogy applikálni? a jack ajzat amúgy eredeti ötlet szerint nem lenne a NYÁK-ra rögzítve, illetve még nem tudom hogy azt hogy tudnám megcsinálni, hogy minden, az ajzatok, kapcsolók, potik a NYÁK-ra kerüljenek... lehet előbb meg kéne vennem az OPAMP-on kívül minden passzív szutykot (gondolom nem lenne valami egetverő összeg), hogy ahhoz tudjak layout-ot csinálni. sőt, akkor már lehet hogy az elemekhez is kapok forrasztható ajzatot, nem ilyen lengő szutykot, és akkor igényesen szépen minden ott lenne a NYÁK-on nem lennének belül még kábelek, bár félek így meg a méret rovására menne (elvileg ennek hordozhatónak kéne lennie).
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #20277 üzenetére
A bemenő csatolókondit a bemenő ellenállással együtt el lehet felejteni, fölösleges. A potit 0,5%-ot letekerve ott is van az az ellenállás, kondi meg nem kell, 50mV-ig elfogadott a DC egy fejeserősítő kimenetén. Ennél több meg nem lesz.
És inkább invertálót csinálj, az jobban szól. 10k be, 22-100k visszacsatoló, 20-50k poti (lin).
-
guppy
őstag
válasz
bkercso #20277 üzenetére
sztem már nyugodtan bele lehetne azt is rakni, h "diy headapms"
szerk: közben bátyám kiokosított h az a kiegészítő kapcsolás az spdif kimenethez valószínüleg azért kell h le tudjon adni elég áramot, a 48-as láb mellett van is egy tranyó, valószínűsítem h u ezzel a megoldással van az R500-nál is megoldva a kivezetés, az igaz egy hozzávaló kapcsolás jó lenne, de nem ér meg számomra 10$-t
, valószínüleg megint szét fogom szedni, és rámérek a tranyó lábaira (múltkor nem tudom miért nem tettem meg, bezzeg a környék összes ellenállását kondiját végigtaperoltam...)
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #20227 üzenetére
SNR_dB = log10(2/crespfactor * 2^(2*bit_depth)*sampling_freq/(2*Bandwith))
Amíg a Nyguist frekvencia megvan mint mintavételi frekvencia addig, egy jel minőségén 1bit mélység javítással annyit érsz el mint 4szeresre emelve a mintavételi frekvenciát. Ez nem csak az SNR-ből látszik természetesen.
20-20kHz-es hangjel cresp factora 4.5 Persze ez szükséges a megértéshez. Tisztán szinuszos jelé 3.
-
Epf
tag
válasz
bkercso #20164 üzenetére
Először szimulátorban próbáltam, ezért mertem összerakni.
Most mérve és számolva:
Táp 23,6 V. A LED ejt 1,4 V-ot.
22,2/30000=0,74mA
Béta kicsivel 130 felett. (Régi szürke Philips -ek kicsi szórással.)
0,74 mA*130=96,2 mA
A tápon mért össz. áram 195 mA. 195/2=97,5 mA
Hidegen: Uce -k 0,7 0,74 0,72 0,72 volt
Melegen: minden Uce 0,7 V
Kondi előtt 11,3 és 10,9 volt az egyenfesz.
A kimenő kondik 25 voltosak. Csak nem durrannak el azok is ha mennek a tranyók. -
Epf
tag
válasz
bkercso #20157 üzenetére
Itt [link] találtam egy érdekes leírást.
A két dióda helyett kapott egy piros ledet, hogy A osztályban működjön.
A kondikat 10 u -ra változtattam, mert nem akartam elko-t használni a bemeneten, így az ellenállásokat is növeltem, hogy ne vágjon alul.
A vége stabil tápot kapott, a műverősítő két 9 voltos elemet (az volt itthon).
Kb. 10 órája megy, a borda 30 fokos . -
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso #19909 üzenetére
Nem is gondolnád, hányan vannak. Most nézem pl. a Panta Rhei-t, akik fizikusok és matematikusok, ők építették a szintetizátorukat is. Ez a videó jó példa arra, hogyan lehet elcseszni egy élő adás hangját, a billentyűsön kívül jóformán senki nem hallatszik.
Bocs, inkább donpe-nek szól.
-
donpe
aktív tag
válasz
bkercso #19909 üzenetére
Biztos van ilyen, csak valszeg nem abban a stílusban amiben én utazom. A blues zenészek inkább piás világfik.
Valószínűleg egy jó slágert össze lehet rakni matek alapján, de az instrumentális zene gyakran improvizálás. Azt már nehezebb kiszámolni. De no offense a matematikusoknak.
Mindenestre ez érdekes. -
Deadzone41
őstag
válasz
bkercso #19761 üzenetére
lehet nem a pcm-eket kéne alapul venni, ha a mai usb technológiáról beszélünk
Bodz: ha jól tudom nem ilyen egyszerű a dolog, hogy 2000ps, aztán jó napot, az eloszlása se mind1, valamire érzékenyebbek vagyunk valamire meg nem. nwavguy a zöld vonalnál húzta meg a határt [link]
-
Deadzone41
őstag
válasz
bkercso #19748 üzenetére
nem tudom mire gondolsz konkrétan olcsó alatt, meg hogy hol van mérés ezekről. a Tenor TE7022 ami pl a fiio e10-be, az odac-ba meg sok drága dac-ba van, nem hiszem h olyan szar lenne. az odac jitter mérései pl elég jónak tűnnek.
baluka26: a coax úgy tudom érzékeny lehet a kábelre.
-
mexel
veterán
válasz
bkercso #19683 üzenetére
Igen, olvastam hogy nem igazán megy a 24 bit az E10-nek. A zenéim valószínűleg 16bit-esek. A lejátszó kimenetén 24 bit nem is állítható, csak 32.
Ha a zene 16bit-es és 32-re állítom az gond, vagy akkor is csak 16 lesz, vagy maradjak a 16-nál? Különbséget nem hallok egyébként, így csak elméleti a kérdésDave™: ez a tesztdarab még az első szériás, igaz. Az együttfutás valóban nem jó, kis hangerőn hallani. Nem a jack recseg, hanem a poti "kh"-s. Ez jellemző ezekre a potikra? mert ez eléggé megkérdőjelezi a vásárlást ha pár hónap múlva minden hangerő állításkor recseg.
-
Deadzone41
őstag
válasz
bkercso #19659 üzenetére
szerinted lehetséges, hogy a personalaudio-n mért eltérések az erősítő terhelésre való érzékenységéből és nem a fejhallgató elektromos csillapítatlanságából adódnak? és lehetséges, hogy másik erősítővel nem is jelentkeznének?
belebotlottam egy mérésbe, [link] ez azt a jelenséget írja le, amiről ti beszéltek?
-
dudika10
veterán
válasz
bkercso #19653 üzenetére
Erről most azért nem írtam, mert már egyszer egy hasonló témánál (120Ohm-hoz tervezett fejhallgatók és az adapterek) pontosan ugyan ezt írtam.
Viszont szerintem két jó erősítő közt a különbség kisebb.
A terhelés hatására bekövetkező változást is ki lehet méregetni.(#19656) baluka26: ez is fejhallgatófüggő. De elég sok.
-
-
Vasinger!
nagyúr
-
krichd1
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
bkercso #19445 üzenetére
Szerencsére a tengerimalac (legalábbis az enyém) a vastagabb kábeleket már nem nézi növénynek (vagy úgy gondolja, h azok már túl fásszárúak
) így a drágább kábelek eddig megúszták. USB, 2 lámpa 230-as kábele, laptop adapter utáni vékony betápkábele meg még egy vékony kábel bánta eddig "csak".
-
albinolynx
senior tag
-
albinolynx
senior tag
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #19289 üzenetére
Egy ilyen multimeter van otthon, ezzel meg asszem nem sok kapacitást mérek
Mi az az érték ami már sok? -
guppy
őstag
válasz
bkercso #19222 üzenetére
Majdnem az asztal közepén van (hosszúságban), h a potik kéznyújtásnyira legyenek, ne kelljen hajolgatni. Nézek alá valamit akkor
, köszi a segítséget !
szerk: asszem amikor először észrevettem megemeltem és nem változott a búgás, ami tényleg nagyon halk, tehát szerintem a trafó sajátja, persze azért teszek egy próbát
UI.: Elfelejtettem megemlíteni az előző hozzászólásomban, hogy a fülem is kevésbé fárad el az új Dacot hallgatva
-
dudika10
veterán
válasz
bkercso #19065 üzenetére
"Kilátásba helyezed a peres utat és már meg is javították."
Ez csak addig működik, amíg nekik kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt ment tönkre.
Ha ezt már neked kell bizonyítani, akkor azt mondják, hogy hajrá.
A jogi háttérben nem vagyok naprakész, de úgy rémlik, hogy 1 évig kell csak nekik bizonyítani, utána pedig neked. Ha hülyeséget írtam, akkor elnézést.
És ez természetesen Kínával nem működik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #19014 üzenetére
de az illesztettség csak 1 paraméter a több közül. sztem nem érdemes egy-két paraméterre kihegyezni, inkább ki kell próbálni. még az is lehet,hogy a jobb illesztettség mellett bevisz egy olyan hangot,ami nem/nagyon tetszetős.
minden előfok hozzáadja a saját hangját, torzítását,stb...
ez vagy tetszik a végén,vagy nem.
-
t-bali3
senior tag
válasz
bkercso #19014 üzenetére
Most néztem meg ott ohm van, csak a bemásolás "k"-ra változtatta a jelet.
Ezek alapján ott 30 ohm szerepel.
Unbalanced Analog Outputs:
RCA outputs will conform to the –10 dBV convention for consumer grade equipment. The output impedance at
the RCA jacks is 30 Ohm and is low enough to allow for the use of high or low capacitance cable and the common
high capacitance of consumer receiver/amplifier inputs. Mono summing with a “Y” cable is not recommended as
this will cause high amounts of distortion. Mono summing with a “Y” cable can be accomplished with the use of a
modified cable by implementing a 1.25kOhm series resistor. -
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
bkercso #18948 üzenetére
Hallottam már máshol a te variációd is, és amit az Asus mond. Nálam mindegy lenne, mert használom a balanced és az unbalanced kimenetet is. Így nem oszt, nem szorozna a dolog, csak jó lenne tudni a tutit. Nekem úgy tűnik, hogy az LPF után vannak osztva a csatornák. Miért mondaná az Asus, ha nem így lenne?
Szólni lehet, hogy szól, de hogy?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #18885 üzenetére
Az a preferáció nekem nem mérvadó. Sőt,inkább eltérítő...
Hifipistivel viszont szivesen megbeszélnék egy talit, amikor városban vagyok, nagyon szimpatikus srác. Vagy hallgasd meg. Levegősség kéne olcsón, de kiemelés nélkül. Ezt sajnos panda, ck3 sem tudja,akármennyire jó egyébként őket hallgatni.
Ismerősök többen is építettek olyasmi erősítőt, addig voltak jók, mig melléjük nem került egy diszkrét félvezetős. Asus is csak addig jó, amig nincs jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- OLED monitor topic
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Battlefield 6
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest