- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#16820480 #52045 üzenetére
Hát a torzítást nem erősítheti jobban, mint a jelet. Egyébként az a lényeg, hogy egy erősítő nem terheli annyira a fejhallgatókimenetet, mint egy fejhallgató, így kisebb a telefon torzítása, ha erősítőt kötsz rá.
mandras81: Csak abban az esetben jobb a dedikált vonalkimenet, ha az létezik. Amelyik készüléken nincs, annak meg meg kell hallgatni a fejeskimenetét erősítőről. teljesen vegyes a felhozatal, de hát hifit amúgy sem veszünk meghallgatás nélkül, igaz-e.
A Q1-et amúgy most hallottam fejhallgatóval terhelve: szerintem felejtős. Szól-szól, de minek. Nem tudtam élvezni, csak úgy szólt. Külső erősítővel ettől még lehet használható, ki kell próbálni.
Hogy áráért van-e jobb, ahhoz nem tudok hozzászólni, de ha nem szempont a hordozhatóság, akkor pl. az FX Audio DAC-X6 sokkal jobb. Külső erősítővel pedig már élvezhető is, de hosszútávon (több óra) szerintem nagyon fárasztó lehet. -
Tim82
félisten
válasz
mandras81 #52046 üzenetére
Megnézve a Q1 műszaki leírását, van külön analóg line-out, ami ugyanúgy 3,5" jack csatlakozó, mint a fejhallgatónak szánt erősített kimenet. [link]
Ahogy nézem, a line out kimenetként használható csatlakozó használható line in bemenetként is, biztosan van rajta erre valami kapcsoló.
-
-
mandras81
senior tag
válasz
Dorien #52036 üzenetére
Ez most nagyon alap kérdés lesz, de meg kell kérdeznem. Ugye látok olyan DAC-okat is, amin egy pár RCA out van, meg akkor ezek szerint van olyan is, ami ilyen, mint a Q1. Minőség szempontjából melyik kimenet a preferált?
Van egy sima sztereo erősítőm. Hogyan, és milyen kábellel csatlakoztassak hozzá egy olyan DAC-ot, aminek ilyen a kimenete? Eddig csak olyanban gondolkodtam, aminek egy pár RCA kimenetre volt, ott tiszta sor, hogy valamelyik csatornára.
Bocs, ha nagyon hülye a kérdés...
-
Tulku
veterán
válasz
dgyuri0123 #52039 üzenetére
Szintén zenész....tegnap két Audio GD-t volt szerencsém meghallgatni...egy Wolfsonosat és egy Sabreset....nem nehéz kitalálni, melyik fogott meg jobban
-
Leigazoka
tag
Hali
Hallottatok már Oppo HA2 vagy HA2 SE dac/amp-ot?
Ha igen, milyen a minősége?Az utóbbiba már 9028Q2M sabre chip van.
-
Honkydoo
őstag
Hopp nem ide.
-
válasz
mandras81 #52033 üzenetére
FiiO Q1 USB DAC és fejhallgató erősítő teszt
Elsősorban számítógép alaplapi "ratyi" hangkártya kiváltásra való,illetve mobil eszközöknek a turbózására. (micro USB)
Viszont...
A mai napon a fejes találkozón ahol sikerült meghallgatni egyet-mást, inkább visszafogottan ajánlanám. Persze azok nyilván sokkal drágább cuccok,ár/érték aránya ahogy a teszt is írja nagyon jó,nekem is az első DAC-om volt.Ezúton is köszönöm mindenkinek aki részt vett a találkozón,hogy ki tudtam próbálni a ritkaságaikat és a kérdésimhez segítőkészen állt,tök jó volt és sokat sikerült tanulni, sajnos sikerült is a következő "pénztárca ellenséget" is felfedezni az LCD-2 es személyében...
-
mandras81
senior tag
válasz
Maxximus #52026 üzenetére
Csak azért szólok bele, mert én is hasonló árkategóriában, hasonló célokra keresek. Azt írja a fórumtárs, hogy "A fejhallgató erősítő rész nem lényeg.", viszont a Q1 mintha csak az lenne. Vagy, én nézek be valamit? Hogyan tudom pl. a sztereó erősítőmre rácsatlakoztatni, hiszen nem látok rajta analóg kimenetet?
-
-
hm74
aktív tag
Van valakinek tapasztalata ezzel a [Microsoft HP-AW175EF3P] tápegységgel? Megéri használtan 15 ezer körül megvenni?
-
Bodz
nagyúr
válasz
serafinist #52019 üzenetére
Ha valami nagyon hordozható kell, akkor Geek Out 450.
(#52024) Denonavr: 45-ért teljesen jó a Micromega, de azért hallgasd meg vásárlás előtt!
-
válasz
Denonavr #52024 üzenetére
Ajánlom a FIIO Q1-et. Mobil,jó áron van, ha modern zenét hallgatsz ütős mély hang kiemelés,jó aksi idő,mobilra,laptopra,tabra is faja.
A céges DELL laptopom hangját (amibe egyébként hányni jár a lélek,mai füllel),egész klasszra felturbózza.
30 ropi újan 2 év garival. Én tavaly BF-on vettem az Emagon egy superlux HD 680 EVO-val 30-ért. Ez kombó fertőzött meg a minőségi zene hallgatással (utólag röhejes),annyira más világ volt, mint a sekélyes alaplapi mp3-as zenehallgatás egy 5000 ft-os fejessel.
Várjál,hátha idén is lesz BF akció.
Vagy egy Dragonfly 1.2 ha egyszerűt,Sabre chip-es cuccot szeretnél. Most ez is 30 akciósan.20-25 körül megy használtan. -
Samtya
senior tag
válasz
bkercso #51981 üzenetére
Főleg a szünetmentes!
-
Denonavr
csendes tag
Sziasztok!
Laptopról/média lejátszóról való zenehallgatáshoz szeretnék hamarosan egy USB DAC-ot vásárolni, de fogalmam sincs milyen irányba induljak el. Egész sokat olvastam a fórumból, de sikerült még jobban elbizonytalanodni
A rendszer egyelőre egy Klipsch RP-160M, Dell 6540 egy régebbi Denon PMA-560-al.
Elsősorban használtban gondolkodom, mondjuk 40 ezer forintig. További előny lenne, hogy legyen egy-egy optikai/coax bemenete is. A fejhallgató erősítő rész nem lényeg.
Ennyiért van egyáltalán értelmes, aminek azért jobb a hangja, mint egy laptop/médialejátszó analóg kimenetének?
Egyébként egész tűrhető hangot sikerült kihozni a laptop analóg kimenetén a foobar és a gép optimalizálásával, de sokkal több van még a rendszerben szerintem.
Egy ilyet tudnék 45-ért: http://micromega.com/en/products/my-range/mydac/
De nézegettem a kínai csodákat is, azoktól sem riadnék vissza.Köszönöm előre is!
-
.DLL
veterán
válasz
serafinist #52021 üzenetére
Erre akár egy Musiland 01 Mark2 is megfelelhet, kicsit vastagabb, mint az M2, de még nem vészes szerintem. Ha ez a méret még oké, akkor ott az SMSL M3 is.
(#52022) Bukk900: Prezi3-ba lehet tenni KisDac_B kártyát, és akkor már csak egy dobozt kell vinni+adapter.
-
Bukk900
őstag
válasz
Az SMSL helyett én valami Musilandot keresnék, [link]
Ha kevés lenne az erősítője, akkor hozzá egy Presenter3.
Ez már két doboz és két tápegység, mekkora táskád van? -
zsocy
őstag
válasz
HD 600 mint hordozható? Nem fog abból nagyon kijönni és beszűrődni a hang?
-
serafinist
újonc
Üdv mindenkinek.
Egy sennheiser hd 600-hoz keresek hordozható dacot 50K forinton belül. Smsl m2 nézegettem idáig, nektek van ötletek a dologra?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Sonja
nagyúr
Itt a háta. Lesz rajta ethernet port is.
-
Bodz
nagyúr
Oppo Sonica DAC. 799 dolláros árat látok, az nem is olyan sok Oppo mércével.
-
törölt tag
Részletek a hétvégi FEJhallgatós találkozóról: [link]
-
zsocy
őstag
válasz
krichd1 #52008 üzenetére
Ami a linken van az nem kiárusítás hanem trade-in lehetőség.
Ha te vagy az első tulaj akkor annyiért számítják be a cuccod mint ott láthatod az árlistában.
Ingyenes posta csak USA vevőknek van, és az sem tiszta (nem írja sehol) hogy ez csak USA - Canada vagy worldwide.
Persze ha amerikában élsz akkor ez biztos egy jó lehetőség feljebb lépni. -
krichd1
addikt
Most nézem hírlevélben, az Emotiva kiárusítást tart, nevetségesen alacsony árakkal.[link]
-
Leigazoka
tag
Hááát alaplaphoz képest szebben szólt róla a Sine.. persze még mindig, hiányzott a kraft... De tisztaság, tér jobb lett....
Az analogueseduction-n valamiért beszüntette a Mojo Anglián kívüli terjesztését.. de kérem, majd emilben, hogy ne hadják már abba, mert náluk 443 eu.. máshol meg 600. Ill ha meglenne a Mojo talán vennék hozzá vagy PM3-t vagy Grado SR325E-t.
-
Leigazoka
tag
Üdv
Akik az alaplap sound-t szeretik azoknak öröm, hogy az MSI goodlike gaming lapokban van 6.3 -s jack és sabre dac.. ill fejes erősítő.. + brutál high end pc lap.. De ára is van ami 170 e ft... Ebből persze igen jó dac/amp páros vagy ez/az vásárolható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Bittorrent topik
- MotoGP & WSBK
- OpenWRT topic
- Billentyűzet gondom van
- GTA VI
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest