- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AXisBOLD #9597 üzenetére
Mint korábban írtam, nem használom a sajátom, mert macerásabb, mint a rúd. Szerintem a watt annyiban számít, hogy milyen gyorsan melegíti fel a vizet. Mivel az csak 6 literes, így nem kell annyi watt neki, mint a rúdnak, aminek 20 liter a max kapacitása. Utána a szinten tartásnál már ugyanannyit fogyasztanak kb. Itt a hőveszteség lehet kisebb a kádnál, így ezért takarékosabb, de szerintem nem számottevően. Nem tudom hány embernek főzöl, mi 3-man vagyunk és egyszerre általában 2 étkezésre szoktam készíteni valamit, ezért nekem kicsi lenne a 6 liter egyes esetekben.
Ha mégis megvennéd, akkor az számíthat, hogy mennyire vízköves most és utána te milyen vízzel használod. A kádban valahol beszív vizet, a túloldalon visszaküldi, valahol közte lesz a vízkő lerakodás. Azt nem tudom hogy lehet megnézni. Vétel előtt mindenképp tegyél bele vizet és indítsd el, hogy milyen hangos. Én 3-mas keménységű vízzel szuvidolok itthon de a legrégebbi rúdnál így is van már kis vízkő. Nem tudom mennyiért vennéd, de én most végül vettem egy ilyen rudat is ( [link] ). Ez 40k-ból itt van szállítással és eléggé minőségi darabnak tűnik. Még nem volt időm kipróbálni. -
válasz
AXisBOLD #9540 üzenetére
1. Ha van folyadék a zacskóban, vagy nedvesebb az étel, amit vákuumozol, akkor érdemes a vákumozás közben (mikor a zacskó már annyira feszül, hogy nagyjából megtartja a cuccot, ha több darabból áll) lelógatni a konyhaszekrény szélén. Így sokkal lassabban tudja odaszívni a folyadékot. E mellett pedig, ha látod, hogy megy már felfelé, akkor már le kell állítani a szívást egy hegesztéssel. Folyadékot sajnos csak a vákuumkádak tudnak rendesen kezelni, de nagyon drágák, nekem sem lesz sosem.
2. Érdemes olyannal kezdeni, ami atombiztos sikerélményt ad.
Ezekre a legjobbak:
- Libamell/kacsamell.
- Kacsacomb, libacomb, ha sok időd van, viszont az eredmény mindent felülmúl.
- Sertésszűz (egyébként tippem szerint erre való receptet használtál a karajra (angol név tudtommal csak kicsit különbözik: pork loin vs. pork tenderloin). Ott jó lett volna a 4 óra, de a karajnál inkább a 10 óra a jó. Itt egy recept, ami jó (összekötni nem kell és a glaze is lehet más): [link] Felhívom a figyelmed, hogy külföldön a zsírjával együtt árulják, míg nálunk gyakran meg van tisztítva. Ebben az esetben kell egy kis sertészsírt tenni mellé, mert az ad neki szaftosságot.
- Lazac és más halak, előnyük, hogy rövid az idő.Csirkecombbal nekem sok kudarcom volt, mindig arra jutottam, hogy sütve jobb. Egyetlen kiváló megoldásom van eddig, ha jó nagy a comb: szuvidálom, majd rögtön panírozom és kirántom. Isteni lesz és mindig átsül.
A mell az más tészta (pontosabban hús), annak jó a szuvid, ha nincs rajta bőr.
3. Soha nem áztattam sóba semmit, amit szuvidáltam. Tudom sokan csinálják, de szerintem a vákuum alatt átjárja a só tökéletesen. A sós áztatás alapvetően arra szolgál, hogy egyrészt sós legyen, másrészt a sós áztatás közben vizet veszít a hús, majd amikor ezt követően a hideg só nélküli vízben áztatod ki, akkor visszaszívja magába a vizet, így lesz a sütés miatti vízveszteség ellenére szaftos. A szuvidban azonmban nem veszít vizet, az utána pirítás meg nagyon rövid ideig tart, így nincs vízveszteség ott sem.
-
válasz
AXisBOLD #9535 üzenetére
Ez nem gagyi, a kád is jó minőségű és szinte mindenre elég a mérete, jó benne a vízszint, szinte minden rúddal használható a tetőkivágás is. Ez a tartó [link] tökéletesen belefér. Az alját mindig érdemes benne tartani, így a cucc nem az alján fekszik, mindig körbejárja a víz. A köztes tartókból sok van, így azok jók a tetejére súlynak is, hogy ne libegjen a víz tetején a kaja.
Összességében ennyi:
Látod nem ér végig a tartó, bőven elfér a rúd és a két szélére olyan hosszú tasak is behelyezhető, mint a tartály teljes hossza, csak középre nem a rúd miatt. A tető bővel elég, semmi más nem kell a párolgás ellen. Én egyébként az olyan lábos tetejére, amit használsz, műanyag vágódeszkát teszek, az is bőven jó. Szerintem a párolgást gátló golyók nem érik meg.
Ennyi az egész készlet. Igen, kezdetben húzós egyben minden, de nem kell semmi más utána és rengeteg fér ebbe a kádba, mellette kezelhető méret. Így sem túl könnyű, ha tele van vízzel.
szerk: annyi, hogy a tető 4 sarkára tettem gumi korongot, mert rezonált a rúdtól és hangos volt, de az megoldotta.
-
válasz
AXisBOLD #9531 üzenetére
Hát igen. Ennek van baja. Bár egyik sem néma, de ennél az a ciripelő hang használhatatlanná teszi. Most éppen tegnap este óta megy nálam a konyhában az egyik rúd (Aldis - de egy korábbi modell), ami mellett lehet aludni, de pl. a Klarstein rudam csak nappal használom, mert annak már erős a motorhangja, hiába nem hibás. Szerintem vidd vissza, hozz egy újat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest