- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm szépen!
Hozzávalók:
400 g Garat KBL 100 (királybúza liszt)
100 g Garat BL 200 (teljes kiőrlésű liszt)
300 ml víz
180 g 100%-os hidratáltságú (all in one) kovász
9 g sóA lisztet vízzel összedagasztattam, ezt 30 perc autolízis követte, majd hozzáadtam a kovászt és a legvégén a sót.
A tésztát egy tálba tettem, amit kb. evőkanál olajjal kikentem (szőlőmagolajat használtam, de olívaolaj is jó), aztán 30 percenként volt 3 szirom hajtogatás, és a végén coil.
Megformáztam, és ment a 4C fokos hűtőbe, ahol 14 órát töltött, aztán szobahőn még további 2 órát, és ment a 250 fokos előmelegített sütőbe, amibe volt bekészítve egy kis tál víz is, és mellé dobtam még egy jégkockát. (Ami nem sokat ért, de gondoltam kipróbálom.)
10 percig sütöttem 250 fokon, majd levittem 230 fokra, és további 35 percig sütöttem.Ebből a mennyiségből egy 830 grammos kenyér sült ki.
Ha esetleg valami kimaradt, vagy nem stimmel jelezzétek.
-
kmarci25
veterán
Már nem merek semmit írni
, de talán a fehér egy egész picit alulkelt. (Néhány nagy lyuk, másutt pedig tömör állag - kb ez az alulkeltség jele.) De tényleg kevés hiányzott, ha egyáltalán. Mennyi kovász volt a liszthez viszonyítva?
Amit most posztoltam, az 15% kovász, első kelesztés 5,5 óra, második hűtőben (kb. 5 fokon) 20 óra. Ha 30% a kovász akkor a 8 óra is elég hűtőben, főleg ha 8-10 fok körüli. De ezt ki kell tapasztalni, melyik módszerrel ízlik jobban a kenyér, és melyiket tudod az időbeosztásoddal összeegyeztetni.Na, itt az előző bélzete, bátyám megküldte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged