- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
basaja
senior tag
válasz
pikszel #49521 üzenetére
Köszönöm a segítséget,itt egy kèp a manuális módról:manuális beállítások
-
-
JackFeryll
őstag
válasz
pikszel #49397 üzenetére
Leméretezett képek webes nézegetésre, nyomat nem lesz semmiből. Maximum flickr-ön lehet pixel peeperkedni.
Amúgy az 1:1-et is szeretem de nyilván nem mindenre alkalmas.Ha már itt járok bedobok én is néhány snapshotot.
Lumia 930 (auto mód, így estek ki)Szentendre, út [DIREKT]
HHH kilátó [DIREKT]
Kecskék [DIREKT]
Velence, part [DIREKT]
-
-
BalanceR
addikt
válasz
pikszel #44472 üzenetére
Szerintem is gáz, részlet kb nulla a 400as ISO feletti képeknél, olyan, mintha ecsettel festene a szenzor... És ráadásul a PDAF napfényben tényleg jó, de sötétben olyat is tud, hogy semmi sem éles. Nem lenne rossz a Note2 kamerája, ha lenne manuál fókusz, és a zajszűrést lehetne kapcsolni...
A képek egyébként villámban készültek, barátnővel andalgás közben, szóval komponálni, állítgatni nem nagyon volt időm... Talán stabilan letámasztva ISO 100on jobb minőség is kisajtolható lenne... -
BalanceR
addikt
-
kmóricka
aktív tag
-
Vikooo
addikt
válasz
pikszel #43033 üzenetére
G4 nek 1.8 es ilyen pici optikaba nem tudnak mechanikusan varialhato blendet varazsolni, szoval igen fix.
Hito: ugyertem tuuuul sarga, oke, hogy amugy is sargas a feny de igy meg sargabb. A Moszkva ternel is a sargakat nagyon tulszaturalta(d) meg a regebbi kepednel.
Off: hogy van energiad ilyen gyakran cserelgetni a telefonokat? Gondolom nem a fiokbol veszed elo, adod-veszed?! -
-
Zaji
őstag
válasz
pikszel #42066 üzenetére
Is-is. Gondolom akik ide felrakják a képeiket nem csak maguknak fotóznak, hiszen akkor nem raknák fel ide őket.
Szívesen meghallgatom a kritikát, mert abból tanul az ember és így a magamnak készített képek is egyre jobbak lesznek.
Illetve ahogy a Jazz+Az énekli: Ha egyedül csinálod, Csak magányos leszel. -
BigBlackDog
veterán
válasz
pikszel #42009 üzenetére
Azért 10 méter felett sem a végtelen fókuszt mondanám a legjobb megoldásnak (a saját tapasztalatok alapján minimálisan ugyan, de élesebb eredményt ad a célzott fókuszálás). Ha lehet, akkor próbálj ráfókuszálni a céltárgyra.
De, ha nincs lehetőség fókuszálni, vagy valami miatt mindig elmászik az automata fókusz, akkor mehet a végtelennel is egy próba.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pikszel #41963 üzenetére
Nem vagyok lusta. Ha látok egy ismeretlen szót, vagy kifejezést és van időm, akkor utánaolvasok, hogy mi is az. De amikor csak úgy futólag beleolvasok a fórumba, néha tényleg olyan, mintha kínaiul lenne.
Persze kérdezek is! Nem szégyen attól megkérdezni, aki jobban érti ezt a kérdést.
-
gergo5991
őstag
válasz
pikszel #41933 üzenetére
hát mer olyan szép egyenes az az eválasztó vonal, aztán szépen nézett volna ki, ha ketté osztja a képet
kép1 itt egy saját példa. Bár ez két képböl készült, a véletlen műve. Ahogy tekertem a képeim között neten, egymás alá beadta ezt, végül így néz ki. Nekem tökre bejön, azért irtam csak.iPhone 5
-
törölt tag
válasz
pikszel #41793 üzenetére
Nem szokott neked csinálni a Snap Camera app olyat csinálni, hogy a menüben, ha rányomok valamire, akkor nem hajlandó belelépni, ha kamerát váltok, akkor meg nem mindig akar fotózni?
Egyébként állítottam a kontraszton, majd holnal lövök vele, ha látok valami értelmeset.
-
-
irgum
addikt
válasz
pikszel #36690 üzenetére
Nem HDR! Viszont az se mindegy, hogy már nem volt világos napsütés, 1/30 sec záridővel készült.
A túlexponálás alatt azt érted, hogy van kiégett részlet. A kép összessége miatt én azt nem bánom. Inkább legyen kiégett a kép kevés helyen, minthogy alul legyen exponálva és ez miatt a fatörzsön stb... ne legyen részlet.
-
törölt tag
válasz
pikszel #33468 üzenetére
"Az S4-nek szebb a képe (ezen fotók alapján) szerintem, a több zaj ellenére is. És nem a HDR miatt."
Valóban így van, az ehhez hasonló 50-60 ezer forintos fényképezőgépek szintjét ilyen körülmények között hozni szokta, sőt, sokat meg is ver közülük. Persze ha kell a vaku, a zoom, a nagylátószög, vagy éppen a hosszú expozíciós idő, akkor a fényképezőgép előnye nyilvánvalóvá válik.
-
balazs1022
őstag
válasz
pikszel #33485 üzenetére
Nem úgy van, hogy annál gyorsabban kéne fényképeznie, minél kisebb értékű a blende?
Vegyünk két szélsőséges esetet.
Pl.: f11-nél, ugye szűk a nyílás, tehát hosszú záridő kell. (általában a kép is élesebb)
f2.8-nál, meg több fényt kap, ezért gyorsabb zárral dolgozik. (kép sarka elhomályosódhat)Nah most mobilos esetben:
G3: f2.4 Tehát szűkebb: kevesebb fény
Z2: f2.0 Nagyobb blende: Több fény.Tehát a z2-nek sokkal gyorsabban kellett vna dolgozni. Sztem ha a fényt is máshova méri, már gyorsabb lesz a záridő. Tehát sztem a fényméréssel volt baj.
(ezeket úgy mondtam h a képeket nem is láttam és nem értek annyira a fotózáshoz, még fényképezőgépem sincs)
-
MR007RM
addikt
válasz
pikszel #22907 üzenetére
Nálam így fontosak a részletek. A csajszi csak véletlen volt ott, de szerintem nem baj sőt.
Megvannak a részletek is. A fotó spontán született nem agyaltam rajta annyit, fogtam benyomtam valamire és lőttem. Nálam ezaz automata. Visszanézve meg voltam vele elégedve, az igényeimnek megfelelt akkor is ha kicsit sötétre sikerült, mert minden látszik rajta. Bár kb csak olyan sötét mint ott volt. Nincs bemozdulás és a rendszámtáblákat is ki tudom venni. A téma egy más dolog.
(#22908) B1T3: Szeretem csak a valóságot megörökíteni tájképnél meg egyébként, a HDR nem vonz. Állvány nálam nem kell nappal. Elég csak maga a teló kamerája és amit állítani tudok.
(#22909) SymbianOS: Javasolnám az állvány használatát a minőség miatt cimbi.
-
MR007RM
addikt
válasz
pikszel #20880 üzenetére
32bit csatorna esetén nem tudtam úgy menteni ahogy szerettem volna. De majd nyomkodom és meglátjuk. Az az IrfanView program nem tudta azt a Tif fájlt megnyitni. Máshogy fogok menteni, meg mindent másképpen.
Kipróbálom a többi mentési lehetőséget ami felkínál ebben a módban.(PSD,PDD) talán.
(#20885) Wa2x:
Az új lencsével érdekesebb lesz az biztos.
(#20886) Quasi_modo: IrfanView? Mint fentebb írtam, ha arra gondolsz azt ismerem, de valami olyan szerencsétlen módon mentettem, hogy gondok támadtak.
Lehet memória.....stb. Talán rátöltöm a telóra és ott konvertálok, illetve kicsinyítek vissza.
-
s3nsitivity
addikt
-
kisda
aktív tag
válasz
pikszel #17110 üzenetére
Azzal vettem fel ezt a videót,mivel itt legalább tisztességesen lehet állítani a kamerát. Nem tudom hogy lehetne megoldani, de valahogy biztosan,mivel a 4.1.2 JB gyári ROM-on a gyári Kamerával videó módban mindegy miylen sötét van, 30 FPS megvan... csakhát sokkal rosszabb a minőség,meg 3gp formátumba vesz fel. Az is érdekes még, hogy a gyári kamerával fotó módban ugyan az a jelenség van,mint a videón amit mutattam. Ha kevés a fény, lagg van, ha megfelelő (szabadtér) fény akkor semmi probléma.
Matyi19:
Fendt árából eredeti Note2-t vehetnék, meg mellé még telne egy S2-re is
Azért nem vettem "komoly" telefont, mert pontosan elég ha ezt a clone-t tapossa bele nyáron a traktor a földbe,és nem a 3x ennyibe kerülő társát...( jártam már így nyáron, hogy a Dual Sim-es Clone Iphone 3 kiesett a zsebemből,és az 50q súlyú traktor átgurult rajta, nem bírtam megállni.
-
-
B1T3
addikt
válasz
pikszel #17038 üzenetére
Nem is az, hogy klasszikus értelemben szép, hanem jó minőségű. Más telefonnal, átlagos telefonos kamerával készítve sokkal kevesebb volna a részlet, ennek ellenére zajból több lenne.
(#17039) irgum
A galambok tényleg szépek voltak, és ezt meg is akartam jegyezni, de nem akartam madárfetisisztának tűnni, mert Sutyut is mindig megdicsérem. -
MR007RM
addikt
válasz
pikszel #15866 üzenetére
Nem igazán értem mire célzol. Van egy equalizer különböző csúszkákkal mondjuk. Nincs kedvem screenshot-ot berakni. Szóval fényesség,kontraszt,telítetség,élesség,expozíció kompenzáció egyfelől. És még ezen kívül témák pl éjszakai, ami egy kicsit minden telón kékes árnyalatot produkál szerintem. Na ezen kívül is vannak még dolgok. Szerintem a színekkel semmi baj nincs, hisz azt látnám, főleg a nappalin. Egyszerűen egy kicsit(illetve nagyon) tompítok a fény és a kontraszt levételével éjszakaiban, mert a fotóval azt is ki akarom emelni ami egy nagyon fényes, világos kontrasztosításnál már összefolyna. Pl benézek egy üzletbe kintről és látom a polcokat, de kint sötét marad így. És persze szép is a legkisebb képzaj mellett. Próbálom úgy csinálni hogy annyira legyen világos a fotó amennyire az adott helyen van éppen, mert az nekem elég, de a fehéregyensúly azért ne boruljon és ha kell inkább tompítok, sötétítek vagyis egyfajta kompromisszumban gondolkodok, ami van hogy jobban és kevésbé sikerül. A figyelmemet az is leköti, hogy nyugodtan bemozdulás nélküli legyen, ami nálam már fél siker.
A helyzet az hogy főleg a legutóbbi esti fotóimnál azért egy kicsit túlzásba vittem én is úgy érzem, ezért majd legközelebb máshogy is fogom próbálgatni a fix helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest